• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 36
تعداد نظرات : 0
زمان آخرین مطلب : 2788روز قبل
شهدا و دفاع مقدس

 

 

 

گروه امنیتی-دفاعی خبرگزاری فارس- هاجر تذری و محمد مهدی یزدی: بیش از ده سال است که عراق از شر صدام  و جنایت‌هایش خلاص و در دام سیاست‌ها و حیله‌های آمریکا افتاده است و از این نیرنگ‌ها رنج می‌برد.

آمریکایی ها پس از اشغال عراق و گذشت چندین سال ادعای ترک این کشور را کردند اما به جای خود گروهک های تکفیری و داعش را نشاندند.

داعش پدیده ای شوم و خون ریز بود اما برای عراق یک برکت داشت و آن انسجام مردم و تشکیل بسیج مردمی(حشد الشعبی) بود.

گروهی از مردمی که با پشتوانه مرجعیت عراق به مقابله با این تروریست‌ها پرداخته است.

در همین راستا و در آغاز عملیات آزادسازی موصل با حجت‌الاسلام سیدحامد جزایری جانشین فرمانده سرایا الخراسانی و فرمانده تیپ 18 حشد شعبی عراق به گفتگو نشستیم تا برآیندی از اوضاع عراق داشته باشیم:

فارس: در آغاز گفتگو اندکی از وضع فعلی عراق و گروه‌ها و جریاناتی که با داعش و گروهک‌های تکفیری مبارزه می‌کنند بفرمایید.

جزایری: الحمدالله وضعیت عراق در حال بهبود است،3 استان صلاح‌الدین، الانبار و دیالی که در دست داعش بود تقریباً آزادشده و تنها استان موصل مانده است و ان‌شاءالله در روزهای آتی پاک‌سازی کامل می‌شود.

استان صلاح‌الدین به مرحله اتمام پاک‌سازی رسیده و تنها منطقه الحویجه مانده است.

در الانبار هم دیگر جایی برای داعش باقی نمانده و نقطه تحول اساسی و سیاسی در عراق موصل است، در حال حاضر عملیات آزادسازی موصل آغاز شده است.

آمریکایی‌ها حاضر در منطقه موصول معتقد به جنگ نرم بودند که ما وارد می‌شویم و منطقه را به هر نحوی آزاد می‌کنیم. عملیاتی یا سیاسی. می‌گفتند مذاکرات با افراد تکفیری را آغاز می‌کنیم و اگر نتیجه نداد عملیات نظامی انجام می‌دهیم.

کردها هم همین نظر را داشتند و اینکه تلاش کنند منطقه موصل و به‌ خصوص منطقه شمالی آن که معروف به ساحل نینوا است را آزاد کنند تا با منطقه تل زعفر و سنجار سه نقطه مهم و پل ارتباطی کردستان عراق و کردستان سوریه ایجاد و کشور کردها را تاسیس کنند، کردها به دلیل بحث قومیتی تلاش می‌کنند این منطقه آزاد شود.

گروهک دیگری به نام النجیفی‌ها در منطقه موصل هستند که قبلاً در این استان حاکم بودند و ادعای تشکیل یک مملکت و اقلیم سنی را دارند و قبل از این فتنه چندین بار این موضوع را مطرح کردند که همان‌طور که کردها اقلیم و حکومت خودمختار دارند ما هم می‌خواهیم اقلیم و حکومت خودمختار داشته باشیم، آنها ادعا می‌کنند می‌توانند مردم و عشایر خود را در منطقه موصل آزاد کنند و اینها را طرف آمریکایی‌ها و ترک‌ها حمایت می‌شوند.

«حشدالشعبی» و دولت عراق نیز می‌گویند ما مانند آزادسازی باقی استان‌ها از دست داعش، توانایی آزاد کردن موصل را نیز داریم، البته در حکومت عراق دو رای وجود دارد، برخی می‌گویند فقط ارتش در عملیات آزادسازی حضور داشته باشد و برخی معتقدند هم ارتش و هم «حشدالشعبی»حاضر باشند و به خاطر فشارهای داخلی و خارجی حکومت دچار رأیی ثابت نیست.

مسلماً بدون نیروهای مردمی و «حشدالشعبی» کاری نمی‌توان انجام داد و اگر می‌خواهیم عملیات سریع انجام شود باید نیروهای «حشدالشعبی» وارد عمل شوند زیرا اولاً روحیه‌ نیروهای مردمی بسیار متفاوت از روحیه همه گروه‌ها حتی ارتش عراق است. این روحیه و معنویت نه نزد آمریکایی ها وجود دارد و نه پیش‌مرگ‌های کرد و نه عشایر منطقه.

*حشدالشعبی وارد منطقه‌ای شود داعشی زنده نمی‌ماند

بارها اعلام کرده ایم نیروهای مردمی روحیه شهادت‌طلبی دارند و هیچ کس چنین روحیه‌ای ندارد،گفتیم «فلوجه» را آزاد می‌کنیم و آن کار را انجام دادیم. منطقه «خالدیه» که سخت‌ترین منطقه جنگی بود و در محاصره کامل داعش قرار داشت را نیروهای مقاومت مردمی آزاد کردند و نزدیک 1250 نفر داعشی و تکفیری در این منطقه کشته شدند و تنها تعداد انگشت‌شمار اسیر شدند.

داعشی‌ها اگر ببیند «حشدالشعبی» در حال ورود به منطقه‌ای است دیگر آنجا نمی‌ایستند چون می‌دانند هیچ کس زنده نمی‌ماند.

دشمن روحیه و آمادگی توان جنگ با ما را ندارد؛ روحیه‌شان خیلی خراب شده است و  بسیاری از آنان علیه فرماندهان شورش کردند.

وضعیت دشمن و خیابان‌های موصل نسبت به سابق بسیار متفاوت شده است، مثلاً قبلاً داعشی‌ها دائماً در خیابان‌ها حضور داشتند و می‌چرخیدند، اما در حال حاضر اینگونه نیست زیرا از ترور شدن  می‌ترسند و  خیلی از آنها در خیابان‌ها و کوچه‌های موصل کشته شدند.

در ماه‌های گذشته ستادهایی در سطح شهر موصل به عنوان امربه‌معروف و نهی‌از منکر حضور داشتند و همیشه در بازارها و نقاط شلوغ و حساس بوده و هر کس به نظر خودشان خلاف شرع انجام می‌دادند حکم صادر می‌کردند  و همان جا اجرا می‌کردند (شلاق، قطع دست و اعدام) ، اما در حال حاضر چنین چیزی نیست.

اما نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که «حشدالشعبی» طبق قانون جزء تشکیلات قانونی و دولتی است و زیرنظر فرمانده کل قوای نیروهای مسلح عراق یعنی نخست‌وزیر عراق است و ما نمی‌توانیم از این تشکیلات حکومتی و قانونی خارج شویم،«حشد الشعبی» قانوناً اجازه ندارد خودسرانه عمل کند.

( این مصاحبه چند روز پیش از عملیات آزاد سازی موصل صورت گرفت؛ عملیات آزادسازی موصل سرانجام پس از ماه‌ها کشمکش و اختلافات و رایزنی‌های سیاسی ساعت 2 بامداد (26 مهر 1395) با دستور مستقیم «حیدر العبادی» به عنوان نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای عراق آغاز شد.

در عملیات «نبرد موصل»، نیروهای ارتش، نیروهای یگان مبارزه با تروریسم، پلیس فدرال، الحشد الشعبی، پلیس استان نینوی و برخی نیروهای محلی از جمله الحشد الوطنی از سمت جنوب و منطقه القیاره (65 کیلومتری جنوب موصل)، عملیات را آغاز کردند و نیروهای پیشمرگه نیز از سمت شرق در 25 کیلومتری موصل حضور دارند.)

فارس: آقای جزایری! لزوم حضور مستشاران نظامی ایران در عراق از سال 93 چه بوده است؟ خیانت بعثیون، ارتش عراق را ضعیف کرده بود و به همین دلیل دولت عراق از ایران کمک گرفت؟

جزایری: ارتش عراق در گذشته ارتشی قوی بود. طبق آمار رسمی دولت عراق، ارتش 600 هزار نیروی مسلح داشت که این رقم تعداد کمی نیست و در کنار آن نیز پلیس با  400 هزار نیرو، ارتشی یک میلیون نفری را تشکیل می‌دادند.

این تعداد نیروی مسلح برای دفاع از چنین کشور و سرزمینی و منطقه‌ای کافی بود، ولی چرا این نیروهای نظامی مسلح نتوانستند وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهند و گروهک داعش را به تنهایی از میان ببرند؟

اگر بخواهیم توافقات ارتش عراق با آمریکا را بررسی کنیم زمانی که پرونده امنیتی عراق را به این کشور تحویل دادند؛ شرایط ارتش عراق چه شرایطی داشت؟

چه چیزی اتفاق افتاد که چنین ارتشی که ارتش اول منطقه بود آخرین ارتش شد؟ اگر بخواهیم ارتش عراق را با تمام ارتش‌های جهان مقایسه کنیم در آن ایام از لحاظ امکانات و تدبیر بسیار ضعیف عمل کرد. با درایت و اطلاع یا بدون درایت و اطلاع  تمام امکانات ارتش در مکان‌هایی مانند موصل، الانبار، صلاح‌الدین قرار داده شده بود و  در مرکز و جنوب عراق، نیروهای مسلح و تجهیزات بسیار کمی را دپو کردند.

بسیاری از امکانات در مناطق به اصطلاح‌ گرمی بود که هر لحظه امکان شورش در آنجا وجود داشت.

حتی در زمان آمریکایی‌ها معروف بود که مناطق غربی، مناطق آرامی نیست و امکان درگیری وجود دارد، اما بیش‌ترین و بهترین تجهیزات عراق در این مناطق جمع‌آوری شده بود و وقتی این مناطق سقوط کرد تمام امکانات ارتش عراق به دست دشمن افتاد.

ارتش عراق شکست خورد و عقب‌نشینی کرد زیرا دست خالی بود و  امکانات محدودی داشت، بسیاری از فرماندهانی که مسئولین ارتش بودند هنوز متهمند و پرونده خیانت‌شان بسته نشده که چرا حتی یک تیر هم به دشمن شلیک نکردند و تنها عقب نشینی کردند.

ارتش گمان می‌کرد شورش داعش یک حرکت اعتراضی و تظاهرات سیاسی است که با مذاکره حل می‌شود و به این فکر نمی‌کردند این دشمنی است که خارج از مرز وارد شده و منطقه را اشغال می‌کند.

ورود مستشاران ایرانی در عراق درخواست رسمی دولت عراق بود، یعنی نه اینکه فرماندهان ارشد ایرانی خودسرانه  مدیریت عملیات را بر عهده گیرند. این درخواست رسمی از طرف دولت عراق و نخست‌وزیر وقت «دکتر نور المالکی» صورت گرفت زیرا احساس کرد نیاز به حمایت و مشارکت جمهوری اسلامی در محافظت از مردم و دولت عراق دارد.

مگر نمی‌توانست نوری مالک از کشورهای دیگر مانند ترکیه دعوت کند؟ و مگر آمریکا با عراق پیمان حمایت و دفاع از خاک و مردم عراق را نبسته بود؟ چرا به جمهوری اسلامی ایران تکیه کرد؟

البته باید این نکته را ذکر کنم که دولت وقت عراق از آمریکایی‌ها نیز دعوت کرد و گفت در این منطقه با مشکل مواجهیم، اما به دلیل اینکه خود آمریکایی‌ها داعش را پرورش دادند و برای آنان فرصت و زمینه ایجاد کردند؛گفتند وظیفه‌مان است که بیاییم، اما باید بنشینیم و بررسی کنیم که موضوع چیست و نتیجه این شد که گفتند شما 3 سال نیاز دارید که دشمن را از این منطقه خارج کنید و اول بیایید مذاکرات سیاسی انجام دهید،بهانه‌هایی که همیشه مطرح می‌کنند.

*حضور مستشاران ایرانی در عراق تحول بزرگی در منطقه به جا گذاشت

آقای نوری مالکی سرعت عمل داشت و سریعاً آنها را کنار گذاشت و از جمهوری اسلامی خواست که در صحنه حاضر شده و این پرونده را برعهده گیرد، چون اگر منتظر توافقات دولتی عراق و آمریکا می‌ماند کل عراق از بین رفته بود و حضور مستشاران ایرانی در عراق تأثیر و تحول بزرگی نه تنها در این کشور بلکه در منطقه به جا گذاشت.

سه دلیل سبب پیروزی مردم عراق علیه داعش شد که نخستین دلیل آن فتوای مهم و به موقع آیت‌الله سیستانی بود. دلیل دوم حضور مردم و لبیک گفتن آنان به مرجعیت و این فتوا بود که سبب تشکیل «حشدالشعبی» شد و سومین دلیل حضور فرماندهان ارشد و مستشاران ایرانی در عراق بود.

*اگر مستشاران ایرانی نبودند «حشدالشعبی» شکل نمی‌گرفت  

فارس: نقش مستشاران نظامی در تشکیل «حشدالشعبی» چه بود؟

جزایری: اگر این فرماندهان و به‌خصوص سردار بزرگ و استاد عزیزمان «حاج قاسم سلیمانی» نبود، بسیج مردمی عراق تشکیل نمی‌شد و فتوای صادرشده از سوی آیت‌الله سیستانی مثمرثمر واقع نمی‌شد، بنابراین حضور فرماندهان ارشد و مستشار ایرانی در عراق برای تشکیل نیروهای مردمی و حشدالشعبی مسئله بسیار مهمی بود.

مشاوران و فرماندهان ایرانی مسئولیت آموزش و  آمادگی گروه‌های مقاومت اسلامی را که پس از فتوای مرجعیت تشکیل شده بود بر عهده گرفتند و گروه‌های مقاومت اسلامی سریعاً آموزش دیدند و تجربه کسب کردند و در مدت کوتاهی «حشدالشعبی» به وجود آمد.

اواخر برج 4 سال 2014 ما در حال عملیات به سمت سامرا بودیم و در مناطق مختلف می‌جنگیدیم؛ در تاریخ 16 برج 6 فتوای مرجعیت صادر شد. یعنی ما یک‌ماه قبل در حال جنگ بودیم، اما نه به عنوان «حشدالشعبی» بلکه به عنوان «مقاومت اسلامی». مقاومت اسلامی قبلاً در سوریه بود، اما عقب‌نشینی کرد و در عراق جنگ را با داعش ادامه داد، فتوا که صادر شد 15 روز بعد یعنی 2014/6/30 هیأت اولیه حشدالشعبی تشکیل شد و توانستیم از آن زمان تا به حال این گروه و سازمان را با حضور فرماندهان ارشد جمهوری اسلامی ایران و کسب تجربه از افراد خبره اداره کردیم که همه به برکت وجود عزیزان ایرانی است که در عراق حضور داشتند و تا به حال حضور دارند.

فارس: بار روانی حضور سردار سلیمانی در این عملیات‌ها چیست؟ اساساً دلیل محبوبیت یک فرمانده ایرانی در کشوری مانند عراق که به هر حال 8 سال با ارتش بعثی جنگ داشتیم چیست؟

جزایری: قبل از بحث در مورد محبوبیت «حاج قاسم سلیمانی» در عراق باید یک موضوع مهم بیان کنم.

ما اعتقاد داریم امام خامنه‌ای، امام و رهبر امت اسلامی است و نمی‌گوییم تنها رهبر ایران است. زیرا ایشان در جریان مشکلات تمام کشورهای اسلامی حضور دارند و درد مردم کشورهای مسلمان را حس می‌کنند.

اگر فتوای رهبری در عراق و سوریه نبود نمی‌توانستیم با افرادی مانند داعش که نزدیک 120 کشور پشتیبان آنهاست بجنگیم. داعش نماینده 120 کشوری در این منطقه است. برخی از این کشورها حمایت مالی می‌کنند، برخی اسلحه می‌دهند و نیرو ارسال می‌کنند،برخی تأیید سیاسی و حمایت بین‌المللی می‌کنند.

دشمن قوی‌ای روبروی ماست و در اینجا قضیه امت واحده‌ای پیش می‌آید که جمهوری اسلامی داعیه دار آن است، به عنوان مثال در دو سالی که گذشته ثابت شد که جمهوری اسلامی وقتی می‌گوید ما امت واحده هستیم پای حرفش می‌ایستد و دلیلش خون دادن در این کشورهاست.

بسیار از فرماندهان ارشد و مهم ایرانی در سوریه و عراق به شهادت رسیدند و این موضوع کمی نیست. انسان در کشور و خاک دیگری جان و خونش را می‌دهد، دلیلش این است که باور می‌کند حد و مرزی برای امت اسلامی وجود ندارد.

ما باید همیشه به عنوان امت واحده به خودمان نگاه کنیم و درست نیست که بگوییم این ایران است، این عراق، این سوریه است و مشکلات و مصائبش به ما ربطی ندارد. نظریه رهبری نیز ایجاد امت واحده است.

در وهله حضور یک فرمانده ارشد نظامی مانند «حاج قاسم سلیمانی» در عراق برای مردم سوال مهمی بود، ولی بعد از اینکه این نظریه را برای آنان باز کردیم سردار سلیمانی یک شخصیت محبوب شد.

به مردم گفتیم که ما یک امت واحده هستیم، عراق کشوری زخم خورده بود اما نیروهایش را برای مبارزه با داعش به سوریه فرستاد. مثلاً اگر 1000 نفر از عراق به سوریه می‌فرستیم تعداد کمی نیست و می‌خواهیم به تمام ملت‌ها ثابت کنیم که امت واحده هستیم و زیرنظر یک رهبر واحد هستیم.

*حضور سردار سلیمانی در عراق و سوریه ترجمه نظریه «امت واحده» است

حضور حاج قاسم سلیمانی در عراق یا سوریه ترجمه نظریه امت واحده است و  واقعاً جوابی غیر از این وجود ندارد. ما یک امت واحده هستیم، دردمان یکی است، مشکلات این امت مشکل همه ماست و ما باید همیشه کنار همدیگر باشیم و جان و خون‌مان را برای دفاع از حریم اسلام و نه یک کشور فدا کنیم و این مرزها که دشمن و استکبار جهانی گذاشته باید برداشته شود.

امت واحده می‌گوید این مرز مانع نشود که یک فرد عراقی یا ایرانی در سوریه و عراق بجنگند.

محبوبیتی که در دل ملت عراق نسبت به «حاج قاسم سلیمانی» ایجاد شده ترجمه همین نظریه است. بسیاری ادعا می‌کنند ما امت واحده هستیم، اما در فعل و عمل این‌طور نیست. کشور آل سعود ادعای امت واحده را می‌کند اما هیچ‌کدام از شعارهایی که درخصوص وحدت می‌دهد عملی نشده است، اما ما  برای تبلور این امت واحده جان و خون می‌دهیم.

خون دادن بالاترین درجه کرم است. ترجمه حضور قاسم سلیمانی نیز همین است، کسی که کریم است. طبیعی است مردم عراق فرد کریمی را که از دادن جان و خون خود برای عراق ابایی ندارد، عزیز می‌پندارند.

*حاج قاسم سلیمانی کارخانه ساخت مردان عراق است

بدون اغراق در عملیات‌های مختلف خودم می‌دیدم که حاج قاسم سلیمانی در خط مقدم و جلوی نیروهای عراقی می‌ایستد. پشت نمی‌ایستد که مدیریت کند. خیلی از فرماندهان عراقی عقب هستند، اما قاسم سلیمانی روی خاکریز اول است، ما التماس می‌کنیم حاج قاسم! بیا عقب که خطر و ضرری پیش نیاید. می‌گوید شما کاری نداشته باشید من می‌دانم کجا بایستم.

یکی از اسباب پیروزی مردم عراق وجود چنین شخصی بین آنهاست. من دو بار این را اعلام کردم که حاج قاسم سلیمانی کارخانه ساخت مردان عراق است و اگر قاسم سلیمانی نبود کسی نمی‌توانست شجاعت‌های مردم عراق را ظاهر کند. یک نیروی بالقوه را بالفعل کرد، همه مردم عراق شجاع بودند و هستند ولی به یک فرمانده قوی و جلوتر که جلوی آنها بایستد و به طرف پیروزی آنها را هدایت کند لازم داشتند. همین شجاعت‌هایی که ما از این شخص یاد گرفتیم باعث پیروزی‌های ما شد. از حاج قاسم سلیمانی یاد گرفتیم که هیچ وقت پشت نیروهایمان نایستیم و همیشه جلوی آنها حرکت کنیم.

فارس: در صحبت‌های‌تان به آل سعود اشاره کردید. عادل الجبیر و مقامات سعودی همیشه ادعا می‌کنند که سپاه ایران با مردم عراق و سوریه می‌جنگند؛ سوال اصلی این است که چرا عربستان از حضور ایران در عراق می‌ترسد؟

جزایری: سبب و علت ایجاد داعش و پرورش چنین گروهی که ارتش غیرمنظم اول در جهان شناخته می‌شود چه بود؟ (البته بعد ازاینکه به دست حشدالشعبی شکست خورد،حشدالشعبی ارتش غیر منظم اول دنیا شد.)

داعش چرا به وجود آمد و بر پایه چه نظریه ای ایجاد شد؟ اینها ادعا می‌کنند می‌خواهند یک کشور اسلامی برای خود ایجاد کنند و من چندین بار گفتم اگر می‌خواهید کشور اسلامی ایجاد کنید زمینه‌اش هست، مکانش هست. اگر ادعایشان واقعی است بروند آن زمین را بگیرند، بروند فلسطین را از اسرائیل بگیرند و کشور اسلامی خود را همان جا برقرار کنند و ما هم از آنها حمایت کنیم اما اینها اصلا در این وادی نیستند و هدفشان این نیست.

اینها طبق نظریه جدید خود خلافت اسلامی داعش را ایجاد کردند. بعد از هزار سال بحث خلافت و بیعت با خلیفه را مطرح می‌کنند. با تحقیق در مورد تاریخ تشکیل این نظریه می‌فهمیم که این دیدگاه درست یک سال بعد از ظهور انقلاب اسلامی ایران پدید آمد.

آنها  هیچ‌راهی برای مقابله با نظریه ولایت فقیه که در جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌گیری بود پیدا نکردند و ترس‌شان این بود که نظریه ولایت فقیه سبب توسعه کشورهای اسلامی شود و اگر امت اسلامی متحد شود تمام نقشه‌های اینها و تقسیمات دولت‌های استکبار نقش بر آب می‌شود، لذا باید نظریه‌ای مقابل ولایت فقیه ارائه داد که همیشه امت‌های اسلامی با یکدیگر درحال مخالفت، جنگ و دور شدن از هم باشند.

چه کسی حامی این نظریه خلافت اسلامی و حکومت داعش بود؟ از نظر سیاسی آمریکا و از لحاظ مالی آل سعود. آل سعود با افکار وهابی و سلفی که دارند می گویند نظر و فکر و مذهب اهل بیت(ع)، نظری منحرف است و آنها را رافضی و کافر می‌دانند و با جمهوری اسلامی مخالفند.

این موضوع تازگی ندارد و این دشمنی سابقه طولانی دارد. در زمان جنگ ایران و عراق حمایت‌های آل سعود علیه ایران واضح و مشخص بود و اگر عربستان نبود ارتش بعث در بسیاری از عملیات‌ها موفق نمی‌شد، حتی آنها هواپیماهایشان را در اختیار عراق می‌گذاشتند.

دشمنی آل سعود با ایران امری واضح است. آنها نظریه خلافت را در برابر نظریه ولایت فقیه مطرح کنند و هر مشکلی در منطقه به وجود می‌آید می‌گویند مشکل جمهوری اسلامی بوده و اگر ایران حضور نداشت این مشکل پیش نمی‌آمد.

اما در حال حاضر بحمدالله مردم عراق، سوریه، یمن، بحرین، لبنان و ... فهمیدند که آل سعود چه نقشی در کشتارهای جمعی منطقه دارند و لازم نیست ما بگوییم آل سعود حامی درجه اول داعش در منطقه است.

*بسیاری از فرماندهان داعشی در عراق و سوریه سعودی هستند

کاملاً برای مردم مشخص شده و نیازی به اثبات ما نیست. کار آل سعود در حال حاضر ایجاد تفرقه و دشمنی بین مردم و کشورهای منطقه است و علناً هم می‌جنگند. نیروهایشان در یمن و سوریه و بحرین حضور دارد.بسیاری از فرماندهان داعشی در عراق، سعودی هستند و خودمان بسیاری از این افراد را در دو سال گذشته دستگیر کردیم.

آل سعود می‌خواهد به نحوی جنایاتی را که خود انجام می‌دهد به گردن جمهوری اسلامی بیاندازد. اما هیچ کسی نمی‌تواند حضور آفتاب را در آسمان را نفی کند.

فارس: منافقین با توجه به حمایت‌هایی که از آمریکا و عربستان می‌شوند به طور کامل از عراق خارج شدند؟

جزایری: برای اخراج منافقین از عراق ما به عنوان مردم و گروه مقاومت اسلامی تلاش بسیاری کردیم، زیرا می‌دیدیم یکی از مهم‌ترین دلایل و اسباب ایجاد فاصله بین ایران و عراق حضور چنین گروهکی در عراق بود.صدام ملعون از این گروهک‌ علیه جمهوری اسلامی استفاده بسیاری کرد و ما واقعاً وقتی اسم آنها ذکر می‌شد و این مطلب که هنوز به طور کامل از عراق خارج نشده‌اند خجالت زده‌ می‌شدیم.

* از حضور منافقین در عراق شرمنده‌ بودیم

واقعاً برای ما خیلی خجالت‌آور بود و ما خودمان زمانی که در منافقین در اشرف حضور داشتند چندین بار علیه آنها تظاهرات دو سه هزار نفری کردیم.

الحمدالله تظاهراتی که صورت گرفت سبب شد حکومت عراق تجدیدنظر کند. اما آمریکایی‌ها فشار می‌آوردند و مانع خروج منافقین از عراق می‌شدند. چون هیچ کشور دیگری حاضر به پذیرش آنها نبود؛ در ماه گذشته حکومت و مردم عراق با رایزنی با آمریکایی‌ها موفق شدند تعداد کمی از این گروهک تروریستی را که باقی مانده بود (کم‌تر از 100 نفر در لیبرتی سکونت داشتند) اخراج کند و مردم عراق باید این موضوع را جشن بگیرند.

الحمدالله توانستیم آنها را از خاک عراق خارج کنیم و شر آنان را از دو کشور عراق و ایران کم کنیم. ما می‌بینیم از عمر آنها چیزی نمانده و همه آنها پیر شده‌اند و توانایی کار دیگر ندارند، اما درباره حضور آنها در سوریه و در کنار داعش هم مطالبی شنیده‌ایم که به عنوان مشاور و متخصص در امور نظامی در کنار داعشی‌ها هستند.

*همکاری منافقین با داعش

از لحاظ اطلاعاتی این قضیه مخفی بود و بسیاری این اخبار را تأیید نمی‌کردند اما وقتی مریم رجوی ملعون به عربستان سعودی رفت ثابت شد این همکاری وجود دارد و حضورشان درمناطق سوریه و یمن و همکاری با داعش مسجل شد.

فارس: آموزش نیروهای حشدالشعبی در ایران صورت می‌گیرد و یا در ایران هم حضور دارند؟

جزایری: طبیعتاً انتقال نیروهایی قریب به هزار یا بیش‌تر از کشوری به کشور دیگر آسان نیست، لذا از لحاظ سهولت کار، مربیان و مسئولان از ایران به عراق منتقل می‌شوند. هم تعداد کم‌تر است هم زمینه آموزش در عراق ایجاد می‌شود .پادگان هایی که در عراق وجود دارد زیاد است و ما باید این پادگان‌ها را برای آموزش دادن به نیروهای حشدالشعبی احیا کنیم. لذا مربیانی که از جمهوری اسلامی به عراق می‌آیند تجربیات را منتقل کنند. 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:38
شهدا و دفاع مقدس

 

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه امروز سه‌شنبه اعلام کرد، حملات نیروی هوایی روسیه در شهر حلب سوریه متوقف خواهد شد.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، وزیر امورخارجه روسیه همچنین گفت که این تعلیق در حملات هوایی با هدف فراهم کردن شرایط برای تفکیک معارضان از تروریست‌ها انجام می‌گیرد.

پیش از این روس‌ها اعلام کرده بودند که روز پنج شنبه، 29 مهر، از ساعت 8 لغایت 16 به تروریست‌های مسلح شرق حلب اجازه خواهند داد تا از طریق دو گذرگاه امن، شهر حلب را ترک کنند.

پس از اعلام آتش‌بس 8 ساعته از سوی مسکو برای خروج گروه‌های مسلح از بخش شرقی شهر راهبردی حلب واقع در سوریه، سازمان ملل این اقدام را ناکافی دانست اما روسیه اعلام کرد که این آتش‌بس به صورت یکجانبه اعلام شده و اعلام آتش‌بس طولانی‌تر نیازمند توافقات چندجانبه است.

وزیر خارجه روسیه همچنین درباره عملیات آزادسازی موصل نیز گفت، اگر نیروهای تروریستی داعش فرصت پیدا کنند موصل را ترک کرده و به سوریه بروند، در این صورت مسکو تصمیمات سیاسی و نظامی مناسب را اتخاذ خواهد کرد.

لاوروف تأکید کرد: «تا جایی که من می‌دانم، این شهر به طور کامل محاصره نشده است. من امیدوارم علت این مسئله این باشد که آنها نمی‌توانستند به راحتی این کار را انجام دهند و نه به این دلیل که قصد انجام این کار را نداشتند. اما این گذرگاه، ریسکی را به همراه دارد و این احتمال وجود دارد که نیروهای داعش از موصل فرار کرده و به سوریه بروند.»

وی افزود: «ما اوضاع را ارزیابی می‌کنیم و در صورت وقوع این مسئله تصمیمات سیاسی و نظامی مقتضی را اتخاذ خواهیم کرد. من امیدوارم که ائتلاف به رهبری آمریکا، که به طور فعال در عملیات آزادسازی موصل درگیر است، این مسئله را نیز مد نظر قرار دهد». 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:36
شهدا و دفاع مقدس

 

 

سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز سه‌شنبه (امروز) اعلام کرد اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص تعلیق گفت‌وگوهای روسیه و آمریکا در خصوص موضوع سوریه صحت ندارد.

خبرگزاری اسپوتنیک در اینباره گزارش کرد، ریابکوف تأکید کرد، گرچه گفت‌وگوهای مسکو و واشنگتن درباره سوریه محدود بوده است اما این گفت‌وگوها همچنان ادامه دارد.

معاون لاوروف به خبرنگاران گفت: «یکی از این تعصبات آمریکا، متوقف کردن همکاری‌های تمام عیار نظامی با روسیه و تلاش برای نشان دادن این مسئله است که گفت‌وگوهای دوجانبه با روسیه درباره سوریه محدود شده است».

وزارت خارجه آمریکا روز 3 اکتبر اعلام کرد که «مشارکت در کانال‌های دوجانبه با روسیه» که برای حفظ آتش‌بس کوتاه‌مدت سوریه حفظ شده بود را به حالت تعلیق درآورده است.

ریابکوف در این زمینه گفت: «مورد دوم (تعلیق گفت‌وگوها) صحت ندارد زیرا گفت‌وگوها ادامه دارد. شما شاید بتوانید بگوید که این گفت‌وگوهایی که پیشتر موثر تر بود، هم‌اکنون کمتر کارآمد است. اینها همگی عوامل شخصی است که ارزیابی‌ها درباره آن متفاوت است».

وی ادامه داد که فرایند سیاسی در سوریه متوقف شده است اما از طریق همکاری‌های کارشناسی در چارچوب نشست لوزان، قابل احیا است.

ریابکوف در اینباره توضیح داد که شما شاهد چگونگی پیشروی اوضاع در سوریه هستید که فرایند سیاسی در این کشور روی هم رفته متوقف شده است ولی با اینحال، انتظارات هنوز از بین نرفته است.

معاون لاوروف تأکید کرد که روسیه، آمریکا، عربستان، ترکیه و دیگر مقاماتی که در نشست اوایل هفته لوزان شرکت کردند در خصوص تجدید آتش‌بس و تسهیل دسترسی به کمک‌های انسانی بحث‌هایی را صورت دادند.

بنا به گفته لاوروف، «هم‌اکنون ما امیدواریم که بتوانیم در سطح کارشناسی به کار خود ادامه دهیم. ما از جانب خود امیدواریم که از تمامی مسیرها از جمله دپارتمان نظامی بتوانیم به همکاری ادامه دهیم».

ریابکوف در خصوص اوضاع انسانی در حلب گفت که روسیه به پیدا کردن راه‌حل های سیاسی برای درگیری‌های سوریه و کاهش بحران انسانی در حلب متعهد است.

وی تأکید کرد که آمریکا و روسیه در قبال آنچه در سوریه در حال رخ دادن است، مسئولیت ویژه‌ای دارند. ما نه تنها در حرف بلکه واقعاً علاقه و تعهد خود برای یافتن یک راه‌حل سیاسی و کاهش بحران انسانی در داخل و اطراف حلب را نشان دادیم.

وی بر عدم توانایی واشنگتن برای عمل به تعهداتش طبق توافقاتی که با مسکو برای تضمین یک مسیر ایمن برای غیرنظامیان در امتحاد جاده «کاستیلو» تأکید کرد. 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:34
شهدا و دفاع مقدس

ارتش روسیه و سوریه عملیات هوایی خود را ساعت 10 صبح روز سه‌شنبه به وقت محلی در شهر حلب متوقف می‌کنند.

 

 

 

 

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز سه‌شنبه گفت که نیروهای هوایی روسیه و سوریه عملیات هوایی در حلب را ساعت 10 صبح به وقت محلی (7 بامداد به وقت گرینویچ) متوقف کرده‌اند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این اعلام وزیر دفاع روسیه درباره توقف عملیات هوایی در روز سه‌شنبه یعنی دو روز پیش از آتش‌بس کامل در حلب است که قرار است روز پنج‌شنبه آغاز و به مدت 8 ساعت باشد.

آتش‌بس روز پنج‌شنبه ساعت 8 به وقت محلی آغاز و تا ساعت 16 ادامه خواهد داشت و هدف از این آتش‌بس کامل دادن امکان به غیرنظامیان و معارضان برای خروج از شهر عنوان شده است.

رویترز به نقل از شبکه 24 دولتی روسیه نوشت،‌ قرار است کارشناسان نظامی روز چهارشنبه (فردا) در ژنو دیدار کنند تا کار برای جدا کردن تروریست‌ها از معارضان سوری را آغاز کنند.

شویگو همچنین گفت این آتش‌بس هوایی به مدت 48 ساعت برای کمک‌های انسان‌دوستانه ادامه خواهد داشت.

وزیر دفاع روسیه همچنین گفت همه طرفینی که واقعا خواستار ثبات دائمی در حلب هستند باید اقداماتی واقعا عملی برای نیل به این هدف به کار گیرند و به دنبال دستاوردهای سیاسی نباشند.

وی در ادامه گفت «ما از کشورهایی که بر گروه‌های مسلح در شرق حلب تاثیرگذارند می‌خواهیم، سران خود را برای توقف خشونت‌های و ترک شهر، قانع کنند.» 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:30
شهدا و دفاع مقدس

صدها عراقی صبح امروز دست به تظاهرات در مقابل سفارت ترکیه در بغداد زدند و اعلام کردند حضور ترکیه در عراق را «اشغال‌‌گری» می‌دانند.

 

 

 

 

 

 

 

 صبح امروز سه شنبه صدها معترض عراقی به حضور نظامی ترکیه، دست به تظاهرات در مقابل سفارت این کشور در بغداد زدند.

تظاهرات ‌کنندگان ضمن اعلام حمایت از نیروهای امنیتی شرکت‌کننده در عملیات آزادسازی موصل، اعلام کردند حضور ترکیه در عراق را «اشغال‌‌گری» می‌دانند.

از سوی دیگر، «عمار ولید» سخنگوی راهنمایی و رانندگی عراق امروز سه‌شنبه اعلام کرد تمامی راه‌های منتهی به سفارت ترکیه در بغداد مسدود شده است.

وی به «سومریه» گفت در ساعات اولیه صبح امروز تمامی مسیرها در منطقه «الوزیریه» واقع در بغداد که سفارت ترکیه در آن قرار دارد، بسته شد و  راه‌های جایگزین نزدیک به این منطقه شاهد ترافیک سنگین است.

«مقتدی صدر» رهبر جریان صدر دیروز خواهان تظاهرات مردم در مقابل سفارت ترکیه در واکنش به مداخله این کشور در عملیات موصل و حضور نیروهای نظامی ترک در «بعشیقه» شده بود.

 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:27
شهدا و دفاع مقدس

کمیسیونر امنیتی اتحادیه اروپا درباره امکان ورود نیروهای داعش به اروپا پس از پایان عملیات آزادسازی موصل هشدار داد.

 

 

 

 

 

«جولیان کینگ» کمیسیونر امنیتی اتحادیه اروپا درباره پیامدهای عملیات آزادسازی موصل برای اروپا هشدار داد.

وی در این مورد به روزنامه آلمانی «ولت» گفت: «بیرون راندن داعش از شهر موصل می‌تواند منجر به این شود که نیروهای این گروه خشن راهی اروپا شوند و چنین چیزی تهدیدی جدی است.»

کینگ افزود: «البته این موضوع باعث خروج جمعی داعشیان به سمت اروپا نمی‌شود اما حتی تعداد کمی از آنها هم تهدیدی جدی محسوب می‌شوند و ما باید برای آن آمادگی داشته باشیم. مهم این است که به وسیله اقدامات هماهنگ همچنان امکانات کمتری در اختیار تروریست‌ها قرار بگیرد تا به این ترتیب قدرت ما در برابر تهدید آنها افزایش یابد.»

عملیات آزادسازی شهر موصل از داعش به فرمان «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق از بامداد روز دوشنبه 17 اکتبر (دیروز) آغاز شده است.

گزارش‌ها حاکی از این است که نیروهای مشترک امنیتی طبق نقشه‌های طراحی شده از قبل  پایگاه‌ها و لانه‌های گروهک تروریستی-تکفیری داعش را با سلاح سنگین هدف گرفتند.

در سایه پیشروی سریع نیروهای امنیتی عراق گروهک تروریستی داعش اقدام به آتش زدن خندق‌هایی مملو از نفت سیاه کرده که پیش تر در منطقه الحمدانیه در جنوب شرق موصل آماده کرده بود تا بدین ترتیب دید هواپیماها و نیروهای امنیتی زمینی عراق را با مشکل مواجه کرده و پیشروی آنها را تا حد امکان برای مدتی متوقف کند. 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:22
شهدا و دفاع مقدس

منابع عراقی گزارش دادند پس از محاصره نیروهای ارتش ترکیه در پادگان بعشیقه عراق توسط نیروهای حشد الشعبی، آنکارا از دولت عراق خواست گذرگاه امنی برای خروج نیروهای ترکیه به سوی مرزهای بین‌المللی مشخص کند.

 

 

 

 

 

 

 یک منبع مطلع عراقی فاش کرد که در دیدار روز گذشته هیات عراقی با حیدر العبادی به ریاست معاون وزیرخارجه ترکیه، هیات ترک وقتی با مخالفت حیدر العبادی برای مشارکت نیروهای ترکیه مستقر در بعشیقه در عملیات آزاد سازی موصل روبرو شد از نخست وزیر عراق خواست که دستور رفع محاصره پادگان بعشیقه توسط نیروهای مردمی عراق را صادر کند.

هیات اعزامی ترکیه به بغداد همچنین از العبادی خواسته بود گذرگاه امنی را به سوی مرزهای بین المللی مشخص کند تا نیروهای ارتش ترکیه از خاک عراق خارج شوند. هنوز معلوم نیست که دولت عراق ایا با این درخواست ها موافقت کرده است یا خیر؟

مذاکرات هیئت ترکیه که به درخواست دولت این کشور برای رایزنی و خروج ارتش ترکیه از اراضی عراقی دیشب در بغداد صورت گرفت بعلت مخالفت طرف عراقی نسبت به چگونگی عقب نشینی و خروج نیروهای ترکی از خاک عراق بدون نتیجه به پایان رسید.

به دنبال مخالفت آنکارا با خروج نیروهای ترکیه از پادگان بعشیقه در 20 کیلومتری شهر موصل واقع در شمال عراق نیروهای حشدالشعبی و گردانهای حزب الله عراق بلافاصله این پادگان را به محاصره خود در آوردند. به دنبال این رویداد آنکارا هیاتی را به ریاست معاون وزیرخارجه خود به بغداد اعزام کرد تا عراقی ها را متقاعد نماید نیروهای ترکیه در شمال عراق باقی بمانند که با مخالفت حیدر العبادی روبرو شد.

ترکیه در نظر داشت تا در عملیات آزاد سازی موصل شرکت کند و به این ترتیب بتواند عناصر امنیتی خود و سایر کشورهای مرتجع عربی مستقر در صفوف داعش را بر اساس طرحی از این شهر خارج نماید. 

سه شنبه 27/7/1395 - 14:19
شهدا و دفاع مقدس

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خطر نفوذ فرهنگی، سیاسی در کشور و در پسابرجام وجود داشته است که برخی مسوولان به آن توجه نداشته و آن را جدی نمی‌گیرند.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 سردار سرلشکر محمدعلی جعفری صبح امروز در کنگره ملی سرداران و 3000 شهید خراسان شمالی اظهار داشت: گرامی می‌داریم یاد همه شهدای دوران دفاع مقدس را که جان‌ عزیز خودشان را تقدیم اسلام کردند.

وی با یادآوری اینکه این نشست باشکوه برای آرمان شهیدان برپاشده است تصریح کرد: شهیدان برای برخورد با نظام سلطه که شعار انقلاب بوده، قیام کردند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان داشت: جا دارد فداکاری و بزرگواری خانواده شهدا را قدر بدانیم و آنان را الگو قرار دهیم.

وی با یادآوری اینکه هر استان ویژگی‌های خاصی از رزمندگان و شهدا دارد گفت: شهدا و رزمندگان خراسان شمالی از غیرت و خلوص بالایی و شجاعت برخوردار بودند.

این مقام مسؤول تاکید کرد: ما همگی مدیون خون شهدا هستیم و امیدوارم توفیق پیمودن راه آنان را پیدا کنیم؛ امنیت پایدار را مرهون خون شهداییم.

جعفری اظهار داشت: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب ما وارد مرحله جهاد کبیر شده‌ایم و اطاعت نکردن از دشمنان مهم‌ترین موضوع در جهاد کبیر است و نه گفتن به دشمن است.

وی با اشاره به اینکه نفوذ فرهنگی، سیاسی در کشور و در پسابرجام وجود داشته که برخی از مسوولان بدان توجه ندارند، گفت: متاسفانه برخی از مسوولان ناهماهنگ با رهبری نگاه به بیرون دارند ما نمونه‌ای نداریم که کشوری به غربی‌ها دل ببندد و ساقط نشود.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه این دل بستن به خارج از کشور  مایه دل‌نگرانی و دغدغه است، تصریح کرد: ما باید به سرمایه‌های عظیم نیروهای انسانی توجه کنیم،  همان‌طور که در دوران دفاع مقدس توانستیم بدون توجه به خارج روی پای خود بایستیم باید اکنون هم این‌گونه عمل کنیم و راه شهدای والامقام را ادامه دهیم.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه عربستان ،صهیونیست‌ها و استکبار برای ناامنی در کشور ما هزینه‌های زیادی را صرف می‌کنند، گفت: ما اطلاعاتی داریم که عربستان با در ارتباط بودن با صهیونیست‌ها برای ناامنی در کشور تلاش می‌کند.

جعفری تاکید کرد: البته باوجوداین تلاش‌ها، امنیت خوبی را در جنوب شرقی کشور مثل سایر استان‌ها وجود دارد که همواره باید این نعمت بزرگ را شاکر بوده و آن را قدر بدانیم.

وی با اشاره به اینکه در دوران هشت سال دفاع مقدس درسی که ایران اسلامی به متجاوزان داد این است که کشورمان به یمن حضور مردم با ایمان با سایر کشورها تفاوت دارد، تصریح کرد:  اگرچه 8 سال جنگ داشتیم اما باید توجه کنیم که 1.5 سال برای بیرون راندن دشمن زمان صرف شد و دشمن بعدازآن تقاضای آتش‌بس را داشت و اینکه جنگ 6.5 سال دیگر طول کشید برای این بود که دشمنان دیگر فکر تجاوز به ایران اسلامی را نداشته باشند و به‌طورقطع دوران دفاع مقدس دستاوردهای زیادی را برای نظام اسلامی داشته است.

جعفری ادامه داد: دشمنان پس از تحمیل جنگ، از طریق تحریم‌ها، جنگ اقتصادی، توطئه‌های مختلفی را علیه کشورمان تدارک دیده و متوجه شدند که با این اقدامات کارشان به‌جایی نرسیده است، تصمیم به حمله نظامی علیه ایران گرفتند و 11 سپتامبر را طراحی کرده تا در راستای مقابله با تروریسم به منطقه آمده و با تجاوز به افغانستان و عراق، ایران را به  محاصره اطلاعاتی و نظامی خود درآورند.

وی گفت: بعدازآنکه حلقه محاصره آنان در کشورهای همسایه تکمیل شد به مسأله ناامنی‌ها در اطراف ایران پرداختند و این آمادگی‌ها 6 سال طول کشید و آنان طی چند سال بعد به دنبال این بوده تا به ایران اسلامی حمله کنند که ازاین‌رو نیروهای ما همواره در حال آماده‌باش به سر می‌بردند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با طرح این سووال که چرا دشمنان ما باوجود در اختیار داشتن همه تجهیزات به ایران حمله نکرده و تصمیم خود را هیچ‌گاه عملی نساختند، گفت: یکی از علل مهم این بوده که همواره دفاع مقدس و حضور جانانه رزمندگان ما در ذهن آن‌ها بوده و آن‌ها هیچ افق روشنی را از جنگ نداشتند  و از سویی تحلیل‌های آنان این بود که این حمله به شکست آنان منجر خواهد شد.

وی اضافه کرد: عامل دیگری که آنان را از این حمله دور می‌کرد به خاطر مشکلاتی بوده  که ناشی از حضور در عراق و افغانستان گریبان آنان را گرفته بود و با مشکلات مختلفی بعدازآن مواجه بودند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فراهم شدن نصرت الهی و غیبی را از دیگر دستاوردهای هشت سال دوران دفاع مقدس برشمرد و بیان داشت: این نصرت الهی را در همه عرصه‌ها شاهدیم  و این روحیه باید همواره حفظ شود.

وی گفت: عزت و اقتدار و عظمتی که امروز ملت ایران کسب کرده حاصل خون شهدا بوده که باید آن را قدر بدانیم و اثرات انقلاب اسلامی را که عمده آن برگرفته از درس‌های دفاع مقدس بوده  را مورد توجه قرار دهیم.

جعفری اظهار کرد:  اگرچه ما در جنگ شهدای زیادی تقدیم کردیم اما به فرموده امام(ره) این جنگ نعمات زیادی را برای نظام اسلامی داشت و اساسا دشمنان به دنبال این بودند تا با تحمیل جنگ نگذارند تا نظام اسلامی پا بگیرد و جلوی پیشرفت و صدور انقلاب را بگیرند و از صدور آنان ممانعت کنند.

وی با یادآوری اینکه هیچ‌یک از تلاش‌های دشمنان نظام اسلامی به‌جایی نرسید، تصریح کرد: انقلاب اسلامی با دوران دفاع مقدس و ایستادگی و مقاومت مردم  به دنیا صادر شد  و این درس خوبی به ملت‌های دنیا بوده ازاین‌رو ما هرچه داریم از نتایج دستاوردها است.

* ایران قدرت بزرگ نظامی و تسلیحاتی و ابرقدرت جهانی است

 فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: آن‌ها جنگ را برعلیه ما آغاز کردند اما به یمن حضور مردم درصحنه ما روی پای خود ایستاده و امروز یک قدرت بزرگ نظامی و تسلیحاتی بوده و باایمان خودمان یک ابرقدرت جهانی هستیم و اگر ابرقدرت‌ها بخواهند با ایران خود را بسنجند ما از آن‌ها بالاترین چراکه در کنار آن از ایمان برخورداریم.

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در کشور در حوزه ایجابی هم اظهار کرد: البته ما در کشور خودمان در مسائل ایجابی مشکلاتی را در عرصه‌های فرهنگی و اقتصادی داریم که امیدواریم مسوولان کشور همت کنند و با درس‌گیری و تجربه دفاع مقدس و تفکر بسیجی بر مشکلات غلبه آیند.

این مقام مسؤول با طرح این سؤال که در دیگر کشورها خون شهدای دفاع مقدس ما چه اثری داشت، افزود: اثر خون شهدا  را در جنوب لبنان و فلسطین شاهد بودیم و صهیونیست‌های کودک‌کش با برنامه توسعه مرزهای خود تلاش کرده تا مرزهای خود را توسعه داده و به دنبال این هدف بودند و حتی نقشه‌های خود را ترسیم کرده بودند.

جعفری گفت: صهیونیست‌ها به دنبال توسعه از نیل تا فرات بودند که با تشکیل حزب‌الله جنوب لبنان، این  خواست صهیونیست‌ها ناکام ماند و صهیونیست‌ها با زبونی لبنان را ترک کردند و آنان نه‌تنها نتوانستند حاکمیت اسرائیل را به این مناطق پیش ببرند، بلکه در داخل هم مشکلات زیادی روبرو شده و ترس در داخل یهودیان روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

وی گفت: در سوریه هم صهیونیست‌ها به دنبال این بودند تا این کشور را ساقط کنند، خیلی از کشورها سازش کردند اما حاکمیت داخل در کشور سوریه این ساز را نپذیرفت.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به ناکامی آمریکا در عراق هم بیان داشت: آنان در عراق پس از حمله نظامی تلاش کرده تا حاکمیت نظامی عراق را با خود همراه کنند که  به این خواست خود نرسیدند و اکنون حاکمیت شیعه در عراق مطرح  است که با ایران همراه است که این از دستاوردهای دفاع مقدس است و آمریکایی‌ها از عراق فرار کردند.

وی اضافه کرد: البته آمریکایی‌ها با تشکیل داعش جنایت‌های زیادی را راه انداختند و ناامنی‌های مختلفی را ایجاد کردند و البته با تدابیر دولت عراق شهرها یکی پس از دیگری از دست داعش آزاد شدند و اکنون موصل در حال بازپس‌گیری از داعشی‌ها است  و قدرت شیعه با الگوگیری از دوران دفاع مقدس باعث رشد عراق و سایر کشورها شده است.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تحولات یمن هم اشاره کرد و گفت: در یمن هم  عربستان خائن با همه قدرت‌های منطقه با تمام قدرت تلاش کرده که نگذارند تفکر مقاومت در منطقه شکل بگیرد و این از دستاوردهای دفاع مقدس بوده که حاصل خون شهدا بوده است و بنا به فرموده رهبری ما وارد مرحله جهاد کبیر شده‌ایم و اطاعت نکردن از دشمنان مهم‌ترین موضوع در جهاد کبیر و نه گفتن به دشمن است. 
سه شنبه 27/7/1395 - 14:17
انتخابات

«اکبر ترکان» دستیار مشهور و حاشیه‌ساز رئیس‌جمهور روحانی اخیراً طی مصاحبه با روزنامه اعتماد اظهار کرده است:

«برای آقای روحانی زود است که درباره انتخابات ٩٦ فکر کنند چرا که چند ماه بسیار پرکار را در پیش دارد. آقای روحانی در این مدت زمان باقیمانده از عمر دولتش، تاکید و تصریح کرده که حواس مدیران، مسئولان و دست اندرکاران کشور هرگز نباید به سمت انتخابات برود. آقای روحانی تاکید دارد که مسائل کشور و حل مشکلات بسیار مهم تر از حرف و حدیث های انتخاباتی است و مدیران کشور نباید حواس شان به مسائل فرعی پرت شود... بر این اساس نه شخص آقای روحانی و نه همکاران آقای روحانی در دولت، فعلا ذهن‌شان انتخاباتی نیست.»[1]

همزمان با انتشار مصاحبه ترکان در شماره یکشنبه (11 مهر 95) روزنامه اعتماد، گفت‌وگوی سیدرضا صالحی امیری، معاون رئیس‌جمهور روحانی و رئیس سازمان اسناد هم در روزنامه اصلاح‌طلب آرمان امروز منتشر شد.

با این تفاوت که صحبت‌های صالحی امیری بر خلاف اظهارات اکبر ترکان، مزاج انتخاباتی تندی داشت.

او در پاسخ به این سؤال آرمان امروز که «شما رادیکالیسم را در مقابل جریان اعتدال می‌دانید، امکان دارد این جریان کاندیدایی در مقابل آقای روحانی در سال 96 داشته باشد؟» گفته است:

«دغدغه اصلی مخالفان دولت نداشتن رقیب جدی در تراز آقای روحانی است. آقای روحانی در تراز ملت ایران ظاهر شده‌اند و جریانات مقابل آقای روحانی فاقد کاندیدا در تراز ملت ایران هستند. لذا رفتارهای آنها حاکی از عصبیت سیاسی است تا عقلانیت سیاسی.»

این مدیر دولتی سپس مصاحبه را به یک تریبون مستقیم تبدیل کرده و می‌افزاید: اتاق فکر مخالفان دولت، مخاطب این سخن است. هر مقدار در مقابل آقای روحانی از سوی شما کارشکنی صورت بگیرد، مطمئن باشید که به رای آقای روحانی خواهید افزود. به مخالفان آقای روحانی توصیه می‌کنم که به افزایش سرمایه اجتماعی خود مشغول شوند، زیرا چالش اصلی رقبای آقای روحانی نداشتن پایگاه اجتماعی است.[2]

 

*«پارادوکس»‌ در ستاد انتخاباتی اعتدال/نجفی رئیس ستاد انتخاباتی روحانیست؛ نجفی: خبری از انتصابم ندارم

تناقضِ گفته‌های اکبر ترکان با صحنه واقعیت‌ها و البته با صحبت‌های صالحی امیری، آشکار است.

اما این فقط یک واگن از قطار تناقضات انتخاباتی در دولتی است که از چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری دولت دوازدهم در اردیبهشت 96، وارد فاز انتخاباتی شده اما عنوان می‌کند که به دنبال انتخابات نیست!

از دیگر واگن‌های این قطار می‌توان به جنجال اخیر مربوط به تعیین رئیس ستاد انتخاباتی روحانی اشاره کرد.

چندی قبل بود که «سیدمحمود میرلوحی» از فعالان اصلاح‌طلب و عضو شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان طی گفت‌وگویی اعلام کرد که «محمدعلی نجفی» بعنوان رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در سال 96 تعیین شده است.

همین معنی در مصاحبه عبدالله ناصری، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز با یک خبرگزاری مورد اشاره قرار گرفت.

اما محمدعلی نجفی، چند روز بعد به صحنه آمد و اعلام کرد که اطلاعی از این انتصاب ندارد. [3]

 

*ماجرای متلک‌پرانی انتخاباتی مشاور اعظم روحانی به چهره‌های کشور

در زیر پوست دولت اعتدال، فعالیت‌های انتخاباتی دیگری نیز در جریان است.

«حسام‌الدین آشنا» مشاور مشهور رئیس‌جمهور روحانی است که گفته می‌شود از چند ماه قبل مشغول سر و شکل دادن به فعالیت‌های انتخاباتی دولت یازدهم است.

او که فعالیت‌های علنی‌اش را گاهی در قالب برخی توییت‌های سیاسی در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهد، چندماه قبل و پس از مطرح شدن زمزمه‌هایی از سوی اصلاح‌طلبان درباره کاندیدا شدن سردار سلیمانی در انتخابات 96 نوشته شده بود:

«بگذاریم حاج قاسم در قله اسطوره‌ای دفاع از حریم و حرم بماند؛ نگذاریم او را چون محسن و باقر به کارزار کلید و گازانبر بکشانند»!

و به این بهانه شاید به زعم خود تلاشی پنهان کرد تا سر رشته اخراج برخی رقبای بالقوه روحانی در انتخابات 96 را به دست رفقا بدهد.

آقای مشاور البته همین چند روز قبل هم کنایه‌ای انتخاباتی به عزت‌الله ضرغامی، رئیس سابق سازمان و سیما زد و طی یک توییت دیگر نوشت:

«یک توصیه دوستانه به آقای مهندس ضرغامی، لطفا به خاطر خودتان 4 سال صبر کنید. دیر نمی‌شود.»

و این در حالی است که هیچکس نمی‌داند بعد از سردار سلیمانی و عزت‌الله ضرغامی که هردو در علن و به تلویح اعلام کرده‌اند بعنوان نامزد، وارد انتخابات نمی‌شوند، نوبت چه کسی است که مخاطب حسام‌الدین آشنا قرار گیرد؟!

 

*همه رادیکال‌اند غیر از روحانی!/پیش به سوی دوقطبی سازی

در بازار تناقض‌ها و فعالیت‌های انتخاباتی دولت یازدهم البته صحبت‌های عجیب و غریب سمپات‌های دولت را هم نباید نادیده گرفت.

سیدرضا صالحی امیری در گفت‌وگوی خود با روزنامه آرمان، معنای عجیبی را مورد اشاره قرار می‌دهد که می‌توان مصداق ایجاد دوقطبی کاذب باشد.

او درباره روحانی و رقبایش گفته است:

«خلاصه مطلب این است که آقای روحانی رقیب جدی ندارد ولی بهترین رقیب آقای روحانی رادیکال‌ها خواهند بود و ما باید خوشحال باشیم که رقبای آقای روحانی از رادیکال‌ها هستند، زیرا جامعه ایران میل به تعادل، ثبات و آرامش دارد.»[4]

صالحی‌امیری البته از این دست صحبت‌ها زیاد دارد و مثلاً هم اوست که گفته است «در جامعه ایران شکاف وجود دارد»، «روحانی مثل شهید بهشتی مظلوم است» و ...

اما این گزاره مشخص نیست که آیا ستاد دولت قصد دارد صحبت‌های انتخاباتی معاون رئیس‌جمهور مبنی بر رادیکال خواندن تمام نامزدهای غیر از روحانی را تکذیب کند یا اینکه با سکوتی رضایت‌آمیز به آنها نگاه کند.

مقوله‌ای که اگر رخ بدهد حکماً به رخدادهای شومی مثل «دوقطبی‌سازی کاذب» ختم می‌شود که چیزی غیر از آسیب برای مردم، نظام اسلامی و البته برای دولت آینده ندارد. 

 

دوشنبه 12/7/1395 - 14:39
شهدا و دفاع مقدس

 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری  تسنیم، اخبار رسیده از تحولات اخیر سوریه از افزایش ناآرامی و تنش حکایت دارد به ویژه اینکه اختلاف دیدگاه روسیه و آمریکا بر سر سوریه شدت یافته است تا جایی که این وضعیت امکان مذاکرات مجدد صلح به منظور رسیدن به راه حل سیاسی بحران سوریه را تضعیف کرده و دورنمای روشنی را از آن به تصویر نمی کشد.

شدت تنش لفظی بین مسکو و واشنگتن در خصوص تحولات سوریه و افزایش عملیات خشونت آمیز در این کشور، موجب شده است چشم انداز صلح در آنجا مبهم باقی بماند.

با در نظر گرفتن اینکه بی اعتمادی و اختلاف دیدگاه روسیه و آمریکا بر روابط دو طرف سایه انداخته و مقدمات شکست آتش بس را فراهم کرد روشن است که اکنون این وضعیت خطر شعله ورتر آتش جنگ را افزایش می‌دهد.

به عبارت بهتر با تمدید نشدن آتش بسی که در اصل متزلزل و شکننده بود و  سه هفته پیش با توافق روسیه و آمریکا آغاز شد،  جنگ بار دیگر و با شدت بیشتر آغاز شد.

ناگفته پیداست که شدت تنش و درگیری در حلب بین نیروهای ارتش سوریه و مخالفان، جان بسیاری از شهروندان را می گیرد به اضافه اینکه اوضاع انسانی در این استان  بسیار وخیم است زیرا این ناآرمی ها موجب جان باختن و مجروح شدن صدها نفر از اهالی حلب شده است و آنچه اوضاع را بدتر می کند نبود امکانات اولیه مانند آب، غذا و دارو در برخی مناطق آن است.

تنش  بی سابقه روسیه و آمریکا در سوریه

در فاصله دو هفته که از پایان آتش بس در سوریه می گذرد، جنگ لفظی مسکو و واشنگتن بر سر  تحولات سوریه سیر صعودی پیدا کرده است تا جایی که مسئولان وزارت خارجه آمریکا به مسکو هشدار داداند با ادامه بمباران حلب، مذاکرات دوجانبه با روسیه در مورد بحران سوریه را متوقف خواهند کرد.

در همین ارتباط «جان کری» وزیر خارجه  آمریکا در گفت وگوی تلفنی با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود نارضایتی و اعتراض کشورش را به روسیه اعلام کرد اما مسئولان روس تاکید کردند  بمباران مواضع تروریست ها در حلب متوقف نخواهد شد.

در این ارتباط، «جان کربی» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مقام های روس را به توقف خشونت در سوریه فراخوانده و گفت چه بسا تندروها  از خلاء موجود برای حمله به منافع روسیه و حتی شهرهای این کشور استفاده کنند.

واکنش روسیه چه بود؟

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به این اظهارات، آن را برخاسته از بی خردی و به مثابه  حمایت آشکار از تروریسم خواند.

وقتی این تنش لفظی بالا گرفته و آتش بس نیز تمدید نشد ناآرامی ها با شدت بیشتر از سرگرفته شد در نتیجه نیروهای ارتش سوریه تحت پشتیبانی هوایی روسیه  عملیات گسترده ای را علیه مواضع تروریست ها در حلب آغاز و حلقه محاصره آنها را تنگ تر کردند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان حلب را پایتخت دوم سوریه برشمرده و تاکید دارند تسلط بر آن برای شکست کامل تروریست ها و مخالفان سرنوشت ساز بوده و بسیار  حائز اهمیت است.

پنج سال بحران و آتش بس‌های شکننده

در طول بیش از پنج سال که از بحران سوریه می گذرد، بارها گفت وگوهای طولانی صورت گرفته که نتیجه آن توافق بر سر آتش بس بود اما هربار تروریست ها آن را نقض کرده و بی نتیجه گذاشتند.

هفت ماه پیش از آتش بس مورد توافق روسیه و آمریکا در تاریخ بیست و دوم شهریور ماه، یک آتش بس دیگری با توافق دو طرف به  اجرا درآمد اما اقدامات خشونت آمیز تروریست ها عملا آن را نیز بی حاصل گذاشت.

چرایی ناکام ماندن آتش بس در سوریه

نگاهی به گفت وگوهای طولانی روسیه و آمریکا در مورد اجرایی شدن آتش بس در سوریه نشان می دهد یکی از مهم ترین مسایلی که در ناکام ماندن هر 2 آتش بس موثر بود، مستثنا شدن گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره از آتش بس و لزوم حمله به مواضع آنان بود.

به عبارت بهتر بر اساس توافق دو طرف، حمله به مواضع داعش و النصره  مشروع اعلام و قرار شد گروههایی که با این دو گروه تروریستی در ارتباط هستند مورد هدف قرار گیرند اما مشکل این است که امکان تفکیک موقعیت تروریست ها از دیگر گروه های مسلح بسیار دشوار است و همین موضوع موجب تبادل اتهامات شده است به این ترتیب که آمریکا، روسیه و نیروهای دولتی سوریه را متهم می کند که به بهانه حمله به مواضع گروه های تروریستی، موقعیت دیگر گروه های مخالف را هدف قرار می دهند.

نکته دیگر در نظر گرفتن وضعیت و موقعیت میدانی طرف های درگیر در بحران سوریه است، به این معنی که دولت سوریه از حدود یک سال پیش که روسیه وارد نبردهای سوریه شد، توانست با پشتیبانی هوایی مسکو روند تحولات میدانی را به نفع خود پیش ببرد زیرا شهرهای مهمی همچون حمص و حماه را تحت کنترل خود در آورد.

پس از آن عملیات ارتش سوریه به حلب واقع در شمال این کشور رسید و زمانی که نیروهای ارتش توانستند شهرک های حومه آن را آزاد کرده و این عملیات به مرحله سرنوشت ساز رسید، دمشق عزم خود را برای ادامه پیشروی ها و یکسره کردن کار و به اصطلاح  قطع سر مار جزم کرد.

نکته اینجاست که چنانچه دولت سوریه حلب را تحت کنترل در آورد، هیچ منطقه بزرگ و مهمی برای مخالفان باقی نخواهد ماند از همین رو دولت معتقد است سه هفته پیش طرح مجدد  موضوع آتش بس هدفی جز تنفس و تجدید قوا دوباره تروریست ها نداشت.

نگاه مخالفان به حلب

در فراز و نشیب تحولات میدانی سوریه، مخالفان بشار اسد حلب را تنها پایگاه باقی مانده برای خود می دانند در نتیجه سخت در تلاش هستند از هر راهی آن را حفظ  کنند. یکی از این راهها وقت کشی است تا بتوانند روند تحولات میدانی را به نفع خود تغییر داده و در نتیجه در مذاکرات و فرآیند سیاسی از آن به نفع خود استفاده کنند.

نکته قابل توجه اوضاع وخیم حلب و نبود امکانات اولیه معیشتی است در نتیجه باید پرسید آیا روسیه و آمریکا در بحبوحه اختلاف مواضع بر سر سوریه با در نظر گرفتن این وضعیت در صدد آتش بس دیگری برخواهند آمد یا با ادامه تنش مواضع این دو، اوضاع سوریه رو به هر چه وخیم تر شدن پیش خواهد رفت؟

دوشنبه 12/7/1395 - 13:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته