تبیان، دستیار زندگی
در کلمه جوانمرد، هر یک از اجزای کلمه ( یعنی کلمات جوان و مرد ) دارای معنی شناخته شده و مستقلی است که در معنی ترکیب جدید نیست و با آن ارتباطی ندارد. به گفته دیگر مفهوم کلمه ی جوانمرد ارتباطی به معنای اجزای خود یعنی به معنای کلمات مرد و جوان ندارد. ب...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کلمات مرتبط - بخش چهارم

واژه های مرکب از دو اسم، اسم و صفت، اسم و فعل و گونه های دیگر

کلمات مرتبط (4)

کلمه مرکب آن است که از کلمه ها و نیم کلمه ها و یا از ترکیب آن دو ساخته شده باشد، به طوری که اجزای ترکیب، خاصیت صرفی یا نحوی یا آوایی و یا معنایی خود را از دست داده باشند. مانند: گلاب

در مطالب قبل نیز با کلماتی که به هم ربط داشتند آشنا شده اید، حال برای یادگیری بهتر به انجام تمرینات بیشتری می پردازیم.

مثال: با اتصال دو کلمه (گران + بها) می توانید کلمه جدید گران بها را بسازید. (تمام کلمات را به کلمه مناسب بعدی توسط کلیک کردن روی گوی نارنجی و سپس درگ کردن به هم وصل کنید.توجه داشته باشید که از نظر معنی و مفهوم دچار اشتباه نشوید.
در اینجا دو کلمه (گران + بها) می شوند گران بها، یعنی چیزی که بها و قیمت زیادی دارد.

در این آمورش تعاملی گرداوری شده دانش آموزان مقطع متوسطه به خوبی با مفهوم کلماتی که به هم ربط دارند آشنا می شوند.

کلمه مرکب: 
کلمه مرکب واقعی آن کلمه ای است که از ترکیب دو یا چند واژه ی شناخته شده ی مستقل، مفهوم و منظوری نو بسازد،  به طوری که این معنی و منظور نو، در واژه هایی که مصالح ساخت آن ترکیب بوده است، وجود نداشته باشد. این معنی نو را بسیط می نامند.
در کلمه جوانمرد، هر یک از اجزای کلمه ( یعنی  کلمات جوان و مرد ) دارای معنی  شناخته شده و مستقلی است که در معنی ترکیب جدید نیست و با آن ارتباطی ندارد. به گفته دیگر مفهوم کلمه ی جوانمرد ارتباطی به معنای اجزای خود یعنی به معنای کلمات مرد و جوان ندارد. به پیرزن هم می توان صفت جوانمردی داد که نه مرد است و نه جوان. از این رو کلمه جوانمرد یک کلمه مرکب واقعی است و به عنوان یک واژه مستقل می باید یکپارچه و سرهم نوشته شود. 


از این دسته می توان نمونه های زیر را  نام برد:
پیشخوان، دستپاچه، دستخوش، پیشکار، سرخاب، پایمردی، دلواپس، رختخواب، شبیخون، بازیگوش و . . 



جهت دانلود فایل آموزشی اینجا کلیک کنید.

کلمات مرتبط (4)

نکته: در تصویر چهار کلمه می بینید مانند (حافظ، سعدی، ابن سینا و فردوسی) با توجه به کلمات روی کلمه ای که با بقیه ارتباطی ندارد کلیک کنید.
می بینید که در این جا به جز اسم ابن سینا بقیه کلمات اسامی شعرا می باشد، پس روی ابن سینا کلیک می کنیم.



جهت دانلود فایل آموزشی اینجا کلیک کنید.

مرکز یادگیری سایت تبیان - مرجان سلیمانیان