شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 1394
  • چهارشنبه 1394/10/23
  • تاريخ :

فیلم مستند «تاثر سبک استاد شحات محمد انور در جهان اسلام»

شحات محمد انور تاثیرگذارترین قاری در ده های اخیر به شمار می رود. وی در دوره ای ظهور کرد که همگان می پنداشتند دیگر تمام ظرفیت های لحنی توسط اسطوره بی بدیل تلاوت، شیخ مصطفی اسماعیل، کامل شده است و کسی قادر نخواهد بود تحولی جدی در هنر تلاوت به وجود آورد.

شکوری_ شبکه تخصصی قرآن تبیان

استاد فقید شحات محمد انور (1950-2007) جزو دسته نسل چهارم قاریان عصر طلایی تلاوت در کشور مصر به شمار می رود. در میان مشاهیر قاریان این دوره، یعنی قاریانی که در دهه 1980 و 1990 و اوائل قرن بیست و یکم در اوج تلاوت بودند مانند: محمد اللیثی (1952-2006)، احمد احمد نعینع (1954-درقید حیات)، سید متولی عبدالعال (1947-2015) و عبدالوهاب طنطاوی (1947-در قید حیات)، هیچ قاری مصری را نخواهید یافت که به اندازه مرحوم شحات محمد انور در جریان های تلاوت پس از خود هم در مهد تلاوت قرآن، مصر و هم در کشور ایران، اثرگذار بوده باشد.
شحات محمد انور که به راستی یکی از قاریان بنام و خوش خوان جهان اسلام است، توانست با نبوغ ذاتی و الهام از سبك های پیشین به ویژه شیوه تلاوت مرحوم «عبدالصمد الزناتی» مکتب شحاتیه را در حوزه موسیقایی تلاوت قرآن، بنیان گذاری کند.
در کشور مصر از وی با لقب "القارء المُجدِّد" یاد می شود. این لقب از آن رو به وی داده شده است که در دروانی که وجود نابغه ای چون مرحوم مصطفی اسماعیل جای حرف و ادعا برای كسی باقی نگذاشته بود و بسیاری او را خداوندگار لحن می دانستند كه همه چیز را به كمال رسانده است، ناگهان با ظهور مرحوم شحات انور، تحولی جدید در شیوه و پرداخت نغمات لحنی فن تلاوت قرآن شکل گرفت.
آن مرحوم، هم در زمان حیات و هم پس از ارتحالش، همواره یکی از تأثیرگذارترین افراد پس از مرحوم شیخ مصطفی اسماعیل، بر جریان های تلاوت در جهان اسلام به خصوص کشور جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.
اما افسوس که چراغ عمرش، خیلی زود به خاموشی گرایید و در میانسالی بدورد حیات گفت.
محمود شحات انور درباره مرگ پدرش می گوید:
لحظه ای که پدرم در حال احتضار بود تلویزیون ما روشن بود و به محض اینکه پدر چشمانش را بست تلاوتی از پدرم در حال پخش بود که آیه «وَالَّذِینَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ سَنُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا لَّهُمْ فِیهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَنُدْخِلُهُمْ ظِلاًّ ظَلِیلًا» را تلاوت می کرد.

در فیلم زیر گوشه ای از تاثرگذاری سبک استاد شحات محمد انور بر قاریان ایرانی روایت شده است.
  • مستند تاثیرگذاری سبک تلاوت استاد شحات انور در جهان اسلاممستند تاثیرگذاری سبک تلاوت استاد شحات انور در جهان اسلام
  •  

    UserName