شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 2955
  • دوشنبه 1394/8/4
  • تاريخ :

قتل میلیاردها انسان به دست داعش!

امروز دست پلید داعش به خون هزاران میلیارد انسان آلوده است! آری درست خواندید. هزاران میلیارد انسان بی گناه. می پرسید چرا؟ از قرآن پاسخ بشنوید که می گوید...

نویسنده: شکوری_شبکه تخصصی قرآن تبیان

داعش

داعش، یک جوان سوری را با عبور تانک! اعدام کرد... جریان افراطی تکفیری، سه آشوری را در سوریه گردن زد... نایف شمری، عضو کمیسیون دفاعی پارلمان عراق گفت: داعش روزانه 50 عراقی را اعدام می کند...

روزی نیست که از رسانه ها و تریبون های خبری، شاهد چنین خبرهای دردناک و تکان دهنده نباشیم.
تازه اینها گوشه ای از بی شمار جنایت های ضدبشری است که توسط این گروه تندرو تکفیری صورت می پذیرد. جریان متصلب و خوارج صفتی که با قرائت وارونه و افراطی از اسلام سیاسی، مدعی تشکیل حکومت اسلامی در جهان امروز مدعی حقوق بشر است.
تا کنون هزاران تن از مردم بی گناه عراق و سوریه، قربانی ماشین کشتار داعش شده اند. داعش، به بهانه اجرای احکام اسلام، با مباح دانستن جان هزاران مسلمان بی گناه، آنهم به شیوه های بدعت آمیز و غیرانسانی که نه در شرع مبین اسلام و نه حتی هیچ یک از شرایع و ادیان آسمانی دیگر، جایز شمرده نشده است، روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرده است.

عجبا! که همه این تمایلات سادیسمی و رفتارهای جنون آمیز را به نام اسلام و صد البته به کام اربابان خون آشام خود انجام می دهد. غربت اسلام را ببین که تا کجاست. اسلامی که جان هر جنبنده ای، حتی حیوانات را هم محترم شمرده، کی چنین بی حرمتی ها در حق انسانیت روا می دارد؟ مگر نه اینکه شریعت سهله سمحه اسلام، در عالیترین احکام بشردوستانه خویش، ستاندن جان انسان بی گناهی را مساوی می داند با قتل همه بشریت؟!
امروز داعش، دستان پلیدش را نه تنها به خون مردمان یک جغرافیای کوچک از زمین(عراق و سوریه) که به خون بیش از هفت میلیارد انسان روی زمین، نه حتی بالاتر، هزاران میلیارد انسانی که زین پس، تاریخ به خود خواهد دید، آلوده است! آری هزاران میلیارد انسان! حق دارید بپرسید چرا؟ و باز حق دارید تعجب کنید که آخر،‌ طول مدت حیات این غده سرطانی، مگر چقدر است که قتل همه بشریت را به پایش نوشته اید؟

پاسخ این سوال، اما در نگاه مترقی اسلام به جایگاه و حقیقت انسانیت نهفته است. از منظر اسلام، هر انسانی، یک فرد از افراد بشریت است و خون هر فرد همانقدر محترم است که خون همه بشریت. لذاست که قتل یک فرد،  قیام علیه همه بشریت است.
به روایت قرآن، وقتی قابیل، خون بی گناه برادرش، هابیل را به زمین ریخت، خداوند در شریعت بنی اسرائیل، حکم کرد که زین پس، هر کسی که جان عزیز بی گناهی را محترم نشمارد، جان همه مردم را محترم نشمرده است. ببینید:
مِنْ أَجْلِ ذلِكَ كَتَبْنا عَلى بَنی إِسْرائیلَ أَنَّه مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِی الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمیعا...(مائده/32)[به همین جهت، بر بنى اسرائیل مقرر داشتیم كه هر كس، انسانى را بدون ارتكاب قتل یا فساد در روى زمین بكشد، چنان است كه گویى همه انسانها را كشته ...]
اکنون اندکی در معنای آیه غور و غوص کنیم تا به حقیقت این نگرش ژرف و بشردوستانه دین اسلام پی ببریم.

بهتر است نقطه آغاز تدبرمان در فضای آیه، پاسخ به همین سوال کلیدی باشد که براستی چرا در قرائت اسلام ناب که نص صریح قرآن است، قتل یک نفر، برابر است با قتل همه بشریت؟

عجبا! که داعش، همه این تمایلات سادیسمی و رفتارهای جنون آمیز را به نام اسلام و صد البته به کام اربابان خون آشام خود انجام می دهد

در پاسخ به سوال یادشده، در تفسیر" تبیان" شش پاسخ، در" مجمع البیان" پنج پاسخ، در" كنز العرفان" چهار پاسخ و همینطور در تفاسیر دیگر پاسخ هایی چند به این سوال داده اند اما، اهم وجوه گفته شده به شرح ذیل است:
1. اگر كسی بی گناهی را بكشد، امنیت جامعه را سلب می كند و با این كار خشم همه مردم را به سوی خود می كشد و گویا به همه بدرفتاری كرده است. در مقابل، اگر كسی دیگری را از خطر مرگ نجات دهد، گویا به همه افراد جامعه احسان و با این كار علاقه دیگران را به خود جلب كرده است.
2. كسی كه سنّت سیئه خونریزی را در جامعه رواج دهد، پس از وی هركه دیگری را بكشد، گذشته از كیفر آن قتل، وزر آدمكشی را نیز كه سنت سیّئه كرده است به دوش می كشد، زیرا دیگران را به قتلْ ترغیب و به راه كج راهنمایی كرده است، پس او مانند كسی است كه در قتل دیگران شركت كرده باشد. این وجه با اصل قصه هابیل و قابیل نیز سازگار است، زیرا وی نخستین كسی بود كه آدمكشی را پایه گذاشت و دیگران از او آموختند.
در مقابل، هر كس ایثار كند و دیگری را از مرگ نجات دهد، هر كس بعد از وی به ایثار اقدام كند، او (بنیانگذار سنت حسنه ایثار) در این ثواب سهیم است و ثواب مستمر می برد: (ومَن اَحیاها فَكَاَنَّما اَحیَا النّاسَ جَمیعا).
3. كشتن رهبر و امام جامعه در حكم كشتن همه امّت است. در اینجا هم چون بنی اسرائیل مبتلا به قتل انبیا (علیهم السلام) بودند، خدا چنین فرمود.
لازم است عنایت شود كه این گونه از وجوه با اطلاق آیه هماهنگ نیست.
4. مراد قتل و احیای معنوی است نه مادی؛ یعنی گمراه ساختن انسان هدایت شده در حكم كشتن همه مردم، و هدایت انسان گمراه مانند زنده كردن همه مردم است.
این سخن حق است و در برخی روایات نیز تأیید شده است [1]؛ امّا استنباطش از این آیه آسان نیست.
5. مناسب ترین جواب آن است كه این آیه ناظر به حقوق بشر باشد، چون هر فردی گذشته از خصوصیات شخصی، انسانیت هم دارد كه مشترك بین همه انسان هاست. كسی كه خون بیگناهی را می ریزد، به اصل انسانیت آسیب رسانده و حق آن را رعایت نكرده است، از این رو مانند آن است كه همه افراد را كشته باشد. این همان است كه از آن به «حقوق بشر» یاد می شود. البته مقصود، قتل كسی است كه خون او محترم است و احترام خون مقتول یا بر اثر اسلام اوست؛ یا زندگی مستأمنانه وی در پناه حكومت اسلامی. ضمناً باید دانست كه احكام فقهی یا حقوقی قتل های حرام یكسان نیستند؛ ولی حكم اجتماعی و سیاسی آن ها می تواند همسان باشد.
به هر روی، قرآن با ذكر مسئله قصاص و حدّ، از دو سو حق انسانیت و حیات بشری را تأمین كرده است، چون قتل كسی كه نه به علت قصاص و نه به سبب حد است، تضییع حقوق بشر است و در مقابل اگر كسی به استناد یكی از این دو دلیل كشته شود، حقوق بشر رعایت شده است.
با وجه اخیر، جواب دو پرسش نیز روشن می شود: أ. كشتن یك نفر برابر با كشتن همه مردم است؛ آیا خود آن شخص (مقتول) نیز جزو همه مردم است؟ ب. بر فرض مراد همه مردم منهای این شخص باشد، چگونه كشتن یك نفر مانند كشتن خلق كثیر است؟
مشابه این شبهه درباره «لیلة القدر» هست: اگر شب قدر بهتر از هزار ماه است، هزار ماه كه هشتاد سال است، هشتاد لیلة القدر دارد؛ آیا یك شب معادل هشتاد سالی است كه هشتاد لیلة القدر دارد یا معادل هشتاد سال بدون لیله قدر است؟ پاسخ این است كه لیله قدر بهتر از هزار ماهی است كه در آن ها شب قدر نباشد. در این صورت، توجیه این امر آسان است كه چگونه یک شب بهتر از هزار ماه می گردد. آیه مورد بحث نیز درباره افراد عادی است؛ نه درباره كشتن پیغمبر یا امام معصوم كه به تنهایی ارزششان بیشتر از همه مردم است.[2]

اینک، در پرتو آنچه گذشت، سرّ این سخن گشوده می شود که چرا می گوییم: داعش، جبهه النصره، احرارالشام و همه قابلیان تاریخ که به راه فرزند ناخلف آدم رفته اند خون همه انسان های تاریخ را و نه فقط مردم عراق و شامات را به گردن دارند. آری! دیر نیست که دست عدالت خواه خداوند در زمین، مهدی موعود(عج الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کند و از گرده ظالم انتقام کشد. اللهم آمین!

UserName