شبکه پایگاه های قرآنی
Quran.tebyan.net
  • تعداد بازديد :
  • 3368
  • شنبه 1392/6/2
  • تاريخ :

هر چه خدا خواست همان می شود

كودك


بعضی از مردم دلشان می خواهد فرزندشان دختر باشد و بعضی پسر دوست دارند، اما باید توجه داشته باشیم که دختر یا پسر بودن فرزند، به حکم و اراده ی الهی است .


درست است که بعضی از مردم دلشان می خواهد فرزندشان دختر باشد و بعضی پسر دوست دارند، اما باید توجه داشته باشیم که دختر یا پسر بودن فرزند، به حکم و اراده ی الهی است و ما باید همیشه تسلیم و مطیع امر خداوند باشیم چون هر چه را برای انسان رقم بزند به مصلحت دنیا و آخرت اوست؛ آن هم مصلحتی که چه بسا در آینده بسیار دوری برای فرد مشخص شود.

 

کسی که از نعمت داشتن فرزند بی بهره است باید بداند حتما حکمتی در کار است که اراده خداوند بر این قرار گرفته وگرنه خداوند بی دلیل نعمت و رحمتش را از هیچ بنده ای دریغ نمی کند.

 همانطور که می فرماید: « الله مَلک السماوات و الارض یَخلق ما یشاء، یهب لمن یشاء اناثاً و یهب لمن یشاء الذکور، أو یزوّجهم ذُکراناً و اناثاً و یجعل من یشاء عقیماً إنّه علیمٌ قدیرٌ» ( پادشاهی و ملک آسمان ها و زمین تنها و تنها برای خداست. هر چه بخواهد می آفریند، به هر که بخواهد دختر و به هر که بخواهد پسر می بخشد، یا در یک رحم دو فرزند؛ یکی پسر و یکی دختر قرار می دهد و هر که را بخواهد عقیم و نازا می گذارد. همانا خداوند دانا و توانا است ). (سوره شوری، آیه 49 و 50 )در تفسیر این آیه شریفه برخی از مفسران به این نکته توجه نموده اند که تعبیر به «یهب» (می بخشد) دلیل روشنی است که هم دختران هدیه الهی هستند و هم پسران و فرق گذاشتن میان این دو از دیدگاه یک مسلمان راستین صحیح نیست، هر دو هبه او می باشند و افزوده اند که نه تنها در موضوع تولد فرزندان بلکه در همه چیز مشیت خداوند حاکم مطلق است و او قادری است دانا و حکیم که علم و قدرتش با هم قرین است لذا در پایان آیه می افزاید: إنّه علیمٌ قدیرٌ (او دانا و تواناست).[1]

در جریان زندگی واقعی هم بارها مشاهده کرده ایم که برخی والدین از تولد پسر یا دخترشان در ابتدا شاید چندان خشنود نشده اند ولی پس از گذشت مدتی خداوند ویژگی ها و مواهبی در این فرزند برای پدر و مادر قرار داده که آن ها را وادار به شکرگزاری کرده است.

 مۆید این مطلب آیه ای است از قرآن که می فرماید:

عَسى‏ أَنْ تَكْرَهُوا شَیْئاً وَ یَجْعَلَ اللَّهُ فیهِ خَیْراً كَثیراً (19 سوره نساء) چه بسیار است که چیزی را بد می دانید و از آن اکراه دارید ولی خداوند در آن خیر کثیری قرار داده است و در آیه ی شریفه ی دیگری به طور مبسوط تر همین مطلب را تأکید می نماید عَسى‏ أَنْ تَكْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَكُمْ وَ عَسى‏ أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُون‏ (216 سوره بقره). در پایان این آیه عبارت اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُون حالت تعلیلی داشته و به بسیاری از شبهه ها پیرامون این موضوع خاتمه می دهد، به این معنی که؛ حال که خداوند خیر و شر و صلاح شما را از آغاز هر چیزی می داند و شما به سرانجام امور آگاه نیستید پس سزاوار است که نادان بر دانای مطلق که البته خیرخواه اوست اعتماد و توکل کند و از آنچه برای او رقم زده است معترض نبوده و در مقابل شکرگزار باشد.

كودك

ذکر این مطلب نیز جالب توجه است که در مورد مرگ جنین یا نوزاد، از امام صادق علیه السلام روایت شده است که می فرمایند: «اگر طفل بمیرد، در عالم برزخ به ابراهیم علیه السلام و ساره سپرده می شود تا در دامن آنها تربیت شده و برای آخرت پدر و مادر ذخیره شود». بر اساس این روایت حتی مرگ نوزاد هم خالی از حکمت و رحمت برای پدر و مادر او نیست. در روایات آمده است که امام حسین علیه السلام کودک شش ماهه خود را در حالی که شهید شده بود، به خیمه ها برگرداند و خودش روی خاک نشست و دعا کرد؛ خدایا این کودک شش ماهه را ذخیره روز آخرت من قرار بده.بنابر این وقتی یک کودک مرده تا این اندازه برای انسان اهمیت دارد، مشخص است که فرزند به جا مانده از انسان اگر با تربیت و ایمان اسلامی بزرگ شود، در زندگی دنیا و آخرت والدینش بسیار اثر گذار خواهد بود. پس فرقی نمی کند که فرزند انسان دختر باشد یا پسر.

 

فرآوری شده توسط: نعمتی

كارشناس شبكه تخصصی قرآن تبیان


[1] . تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ناصر، ذیل آیات 49 و 50 سوره شوری

 

مطالب مرتبط

ذكر روایاتی درباره آیه 49سوره شوری

تفسیر آیات 49 و 50 سوره مباركه شوری

UserName