• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 37013)
دوشنبه 10/3/1389 - 21:10 -0 تشکر 203164
شعرای معاصر .... زندگینامه

سلام

در این قسمت زندگی نامه ی شعرای معاصر آورده میشود.

اول از همه از شاعر مورد علاقه ی خودم یعنی سهراب میگم البته دیدم یکی از دوستان به طور کامل و خوب از سهراب گفته اند و من فقط مختصر راجع به سهراب حرف میزنم

زندگی نامه سهراب سپهری

دورهٔ ابتدایی را در دبستان خیام کاشان (۱۳۱۹) و متوسّطه را در دبیرستان پهلوی کاشان (خرداد ۱۳۲۲) گذراند و پس از فارغ‌التحصیلی در دورهٔ دوسالهٔ دانش‌سرای مقدماتی پسران به استخدام ادارهٔ فرهنگ کاشان درآمد. در شهریور ۱۳۲۷ در امتحانات ششم ادبی شرکت نمود و دیپلم دورهٔ دبیرستان خود را دریافت کرد. سپس به تهران آمد و در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و هم زمان به استخدام شرکت نفت در تهران درآمد که پس از ۸ ماه استعفا داد. سپهری در سال ۱۳۳۰ نخستین مجموعهٔ شعر نیمایی خود را به نام مرگ رنگ منتشر کرد. در سال ۱۳۳۲ از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و به دریافت نشان درجهٔ اول علمی نایل آمد. در همین سال در چند نمایشگاه نقاشی در تهران شرکت نمود و نیز دومین مجموعهٔ اشعار خود را با عنوان «زندگی خواب‌ها» منتشر کرد. آنگاه به تأسیس کارگاه نقاشی همت گماشت. در آذر ۱۳۳۳ در ادارهٔ کل هنرهای زیبا (فرهنگ و هنر) در قسمت موزه‌ها شروع به کار کرد و در هنرستان‌های هنرهای زیبا نیز به تدریس می‌پرداخت. در مهر ۱۳۳۴ ترجمهٔ اشعار ژاپنی از وی در مجلهٔ «سخن» به چاپ رسید. در مرداد ۱۳۳۶ از راه زمینی به کشورهای اروپایی سفر کرد و به پاریس و لندن رفت. ضمنا در مدرسهٔ هنرهای زیبای پاریس در رشتهٔ لیتوگرافی نام نویسی کرد. وی همچنین کارهای هنری خود را در نمایشگاه‌ها به معرض نمایش گذاشت. حضور در نمایشگاه‌های نقاشی همچنان تا پایان عمر وی ادامه داشت. سهراب سپهری مدتی در ادارهٔ کل اطلاعات وزارت کشاورزی با سمت سرپرست سازمان سمعی و بصری در سال ۱۳۳۷ مشغول به کار شد. از مهر ۱۳۴۰ نیز شروع به تدریس در هنرکدهٔ هنرهای تزئینی تهران نمود. در اسفند همین سال بود که از کلیهٔ مشاغل دولتی به کلی کناره‌گیری کرد.

آرامگاه

سهراب سپهری در غروب ۱ اردیبهشت سال ۱۳۵۹ در بیمارستان پارس تهران به علت ابتلا به بیماری سرطان خون درگذشت. صحن امامزاده سلطان‌علی روستای مشهد اردهال واقع در اطراف کاشان میزبان ابدی سهراب گردید.

 

تو اگر در تپش باغ خدا را ديدي، همت کن و بگو ماهي ها حوضشان بي آب است 
  
سه شنبه 2/4/1388 - 1:36 - 0 تشکر 125171


سه شنبه 2/4/1388 - 2:21 - 0 تشکر 125180

تعبیر نیکو واژه ایست که شما به کار بردید و اون نگاه خشک و منطق گرای کارشناسانه که البته در جایگاه خودش متین و با ارزشه و من بی سواد نمی تونم شکایتی از آن داشته باشم با این تعبیر شخصی که شما بدان تاکید داشتید کنار می رود و قوه های احساسی انسان به کار می افتد .

من پایه ی این کارم .

در مورد واژه ی پایه من با استاد بزرگوارم که از وی علم می آموزم کوتاه مباحثه ای بر این موارد داشتیم و نتیجه ای که از بحث با استاد بزرگوارم درس شد این بود که به فارسی کمک کنیم و از قواعد فارسی استفاده کنیم برای جا انداختن واژه های بی نقص و درست به جای واژگان ناقص ناشایست فارسی .

به طور مثال واژه ی امری بزنگ که باگذاشتن ب امری ابتدای واژی زنگ ما کلمه ی دشوار زنگ بزن را کوتاه کردیم که با این گونه دستورات به یک زبان سهل مثل زبان بیان انگلیسی که دقیقا واژه ی call رو همان طور که ما بزنگ رو استفاده می کنیم استفاده می کند ، می رسیم .

به نظر من واژه ی پایه اگر به معنای اصلیش بیندیشیم بهترین واژه و کاربردی است . 

من هم همانطور که گفتم پایه ام

در پناه حق  

سه شنبه 2/4/1388 - 15:33 - 0 تشکر 125355

سلام به همه دوستان انجمنی

من اهل کاشانم و همشهری سهرابم. و بسیار دوست دارم آن شعر این استاد را که می گوید اهل کاشانم من و ...

من با دوست عزیز mohsenkhosro موافقم که می توانیم همان کلمه پایه را به کار ببریم ولی شاید  بیان کردن این واژه در برخی محافل قرین ادب و رسمیت نباشد به همین دلیل فکر می کنم اگر واژه همراه و همدل و یا خواهان بکار ببریم در کلیه محافل بتوان از آن استفاده کرد. اما من هم در این محفل دوستانه اعلام می کنم که پایه ام.

خواهان دنبال کردن این بحث هستم و همراه با بقیه گام برخواهم داشت تا این استاد بیش از پیش برای دیگران معرفی گردد. 

دل دریای من بی تو مرداب است

 

سه شنبه 2/4/1388 - 17:39 - 0 تشکر 125377

سلام

سهراب دنیای سراسرخیالی ای داره كه من زیاد باهاش جورنیستم...

شایدبه خاطرنوبودن زبانش نمودكرده....شاید

نمیدونم،ایشالا منم باهاتون هستم

یهویی یاد تاپیك نقاشی های سهراب سپهری افتادم

یا حق

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

سه شنبه 2/4/1388 - 23:56 - 0 تشکر 125464


چهارشنبه 3/4/1388 - 2:45 - 0 تشکر 125494

رزگل گرامی تشکر می کنم واژه ی بسیار زیبایی رو از شما آموختم

از این منظر به نوع بیان فکر نکرده بودم که می توان واژه هایی بسیار زیبا و نرم را جایگزین واژه های عامیانه کنیم .

درست است محفل ادبیست و پایه بر اساس کاربرد متداولی که دارد شایسته ی اینجا نیست .

من همانند دگر دوستان همدل و همراه شما هستم و خواهان همکاری ام .

با تشکر فراوان از شما دوستان و به ویژه رزگل گرامی  

چهارشنبه 3/4/1388 - 3:12 - 0 تشکر 125498

با سلام

من تو بین افرادی که شعر نو میگفتند خیلی سهراب رو دوست دارم چون طوری بیان میکرد که توش همه چیز وصف میشد به طوری خیالی بود که آدم فکر میکرد واقعیته یه طوری موضوعش رو میگفت که پای خودش گیر نیفته همونطور که تو عرفان مولانا رو دوست دارم تو شعر نو سهرابو و اگه تو غزل میگم حافظ تو شعر نو میگم سهراب و اگه تو نصیحت ها و پند اندرز میگم سعدی تو شعر نو میگم سهراب و شاعران دیگه مثله مسعود سعد و خاقانی و رودکی و ملک و شعرای بهار و ... که اگه بخوام اسم همشون رو بگم  یه طومار میشه تو شعر نو فقط سهراب رو دوست دارم چون به طوری مفهوم ابیاتش رو میرسوند که خیلی خوشم میومد گرچه سنگین بود ولی وزن داشت  گرچه سنگین بود ولی آرایه های ادبی داشت گرچه سنگین بود ولی لطافت داشت گرچه سنگین بود ولی مهر و محبت داشت و ...

خیلی خیلی از سهراب خوشم میاد شاید به خاطر اون طرز نوشتن باشه ولی کسی رو بهتر از سهراب تو شعر نو ندیدم گرچه نیما یوشیج شعر نو رو ایجاد کرد ولی کسی که تونست شعر نو رو گسترش بده و به همه بفهمونه شعر نو چیه سهراب بود اون طرز بیان حالات و روحیاتش و اوضاع زمانش خیلی منحصر به فرد بود با آوردن تعابیری که به شعر جون میداد سنگ و گل و کرکس و کبوتر و ... طبیعت رو تو شعراش وارد کرد که این خیلی از نظر من ارزش داره هر وقت دلم میگره میرم شعر سهراب میخونم یا اینکه غزل های حافظ یا مولانا تا بلکه آروم بشم.

سهراب آینه و پنجره خیالی بود که فقط میشد باهاش ارتباط برقرار کرد همونطور که الان با شعراش ارتباط برقرار میشه!

سهراب تو همون کسی هستی که به من امید دادی تا در این عرصه یعنی شعر نویسی قدم بزارم وگرنه اگر تو و حافظ و مولانا و سعدی نبودید هیچ وقت به فکر شعر نمیفتادم.

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
پنج شنبه 4/4/1388 - 20:6 - 0 تشکر 125956



جمعه 5/4/1388 - 0:39 - 0 تشکر 126012

سَلَامٌ قَوْلًا مِن رَّبٍّ رَّحِیمٍ

به شخصه سهراب رو خیلی دوست دارم...

به تماشا سوگند و به آغاز کلام...

بی نهایت عمق داره چینش کلمات سهراب....و بی نهایت زیباست... 

 

باید بروم در خلوت سرخ

تا بتوانم  ترانه ی آگاهی بخوانم

و خدا است تنها پناهم

خلوت، تولد حقیقتم خواهد شد

 

شنبه 6/4/1388 - 1:32 - 0 تشکر 126405


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.