• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 2418)
دوشنبه 20/6/1391 - 22:2 -0 تشکر 558149
تربیت پسرها

در روزگاری نه چندان دور،دخترها نسبت به پسران از ارزش کمتری برخوردار بودند،چرا که تصور می شد آنها به اندازه ی پسران توانایی انجام کارهای مختلف را ندارند .
خانواده ها تمام سرمایه ی خود را در راه آموزش پسرانشان خرج می کردند وبر این باور بودند که آموزش برای دختران بیهوده است.بهترین لباس وغذا از آن پسر خانواده بود،زیرا او در آینده به فردی مهم در خانواده تبدیل می شد. تولذ نوزاد پسر موهبتی به شمار می آمد وتولد نوزاد دختر حادثه ای ناگوار محسوب می شد.
حتی امروزه نیز در برخی از کشورها (به عنوان مثال در تایلند ونپال) دختران را خرید وفروش میکنندو در بخشهایی از چین نوزادان دختر رابه حال خود رها می کنند تا بمیرند .این رفتارها رقت انگیزند وبه همین دلیل تلاشهای زیادی صورت گرفت تا به دختران وزنان ارزشی برابر با پسران ومردان داده شود وآنها بتوانند استعدادهایشان را شکوفا نمایند.این تلاشها همچنان ادمه دارد.

دوشنبه 20/6/1391 - 22:4 - 0 تشکر 558157


سه مرحله رشد پسران



پسران در زندگی راحت وعاری از مشکل تبدیل به مرد نمی شوند.نمی توانیدغذای آنها را آماده کنید،لباس برایشان تهیه کنید ویک روز متوجه شوید که به مرد تبدیل شده اند !برای رسیدن به این مرحله،فرآیند خاصی را باید طی کرد.کسانی که با پسرها سرو کار دارنداز تغییرات آنها،حالتهای خلقی ومیزان انرزی متفاوتشان ودر زمانهای مختلف شگفت زده می شوند.درک اینکه چه کاری در چه زمانی باید صورت گیرد،معمایی است.خوشبختانه همواره با پسرها سرو کار داشته ایم واین اولین باری نیست که با آنها برخورد میکنیم.هر فرهنگی در دنیا با چاش پرورش پسران موجه شده وبه راه حلهایی دست یافته است. تنها در دهه های اخیر است که چنین تغیراتی رخ داده وما قادر نیستیم یک برنامه ی عملی واقعی برای تربیت مناسب پسران بیابیم. ما بیش از حد مشغول کارهای دیگر بوده ایم!سه مرحله ی رشد پسران به زمان یا مکان خاصی محدود نیست وهمه ی والدین با این امر موافق هستند،زیرا این مرحله را به تجربه دریا فته اند.



سه مرحله ی رشد در یک نگاه

دوشنبه 20/6/1391 - 22:4 - 0 تشکر 558159

-اولین مرحله از زمان تولد تا شش سالگی است یعنی سنینی که پسربیشتر متعلق به مادرش است.او پسر مادر است،حتی اگر پدرش نقش مهمی در این مرحله ایفا کند.در این مرحله هدف آن است که عشق وحس امنیت بالایی را به او بدهیم وتجربه ای گرم و لذتبخش از زندگی برایش فراهم کنیم

دوشنبه 20/6/1391 - 22:5 - 0 تشکر 558163

-مرحله ی دوم از شش تا چهارده سالگی است.او بر اساس کنشهای درونی خود میخواهد یاد بگیردکه یک مرد باشدواز نظر علائق وفعالیتها هر چه بیشترشبیه پدرش شود(اگر چه مادرش در این مرحله بسیار سهیم است ودنیای اطراف نیز برایش اهمیت پیدا می کند)هدف این مرحله ایجاد مهارت وشایستگی؟،در کنار حس مهربانی وشادابی وتبدیل او به فردی متعادل است.در این حالت او از این که یک پسر است حس خوبی دارد واحساس امنیت می کند.


3-آخرین مرحله،سنین چهارده سالگی تا بزرگسالی است که پسر برای آنکه سفر خود را برای رسیدن به مرحله ی بزرگسالی کامل نماید،نیاز دارد از مشاورن مرد،اطلاعاتی دریافت کند. در این مرحله نقش پدر ومادر کمرنگ تر می شود اما باید طوری برنامه ریزی کنندکه مشاوران خوبی در زندگی پسرشان وجود داشته باشد.در غیر این صورت او مجبور است برای شناخت خود به گروه همسالانی که شایستگی لازم را ندارند تکیه کند.هدف از این کار این است که او با پیوستن هر چه بیشتربه جامعه ی بزرگسالان،مهارتها مسئولیت پذیری واحترام به خود را بیاموزد.



لطفأ توجه کنید: این مراحل بیانگر تغییر جهت ناگهانی یکی از والدین به دیگری نیست .بهترین حالت این است که طی سالهای کودکی ونوجوانی پدرومادر هر دو مشارکت کامل داشته باشند. این مراحل بیانگر آن است که دایره ی توجه آنها تغییر می کند،یعنی اینکه از شش تا سیزده سالگی پدر بیشترمطرح می شود واهمیت مشاوران از چهارده سالگی به بعد بیشتر می گردد.والدین باید همیشه مشاوران را از نظر اخلاقی وایمنی ارزیابی کنند.



این سه مرحله چیزهای زیادی درموردکارهای که باید انجام دهیم،به ما می آموزد .به عنوان مثال، مشخص است که بین شش تا چهارده سالگی ِ پسران ،پدرها نبایدتمام مدت مشغول به کار،یا از نظر عاطفی یا فیزکی از خانواده دور باشند.اگرچنین کنند به طور یقین پسرانشان آسیب می بینند(چناچه بیشتر پدران قرن اخیر چنین کرده اند.)این مراحل به ما میآموزند که وقتی پسرانمان دوره ی نوجوانی را طی می کنند،برای تربیت بهتر آنها،باید کمک بیشتری از جامعه بگیریم نقشی که در گذشته به عهده ی اعضای فامیل (مانند عمو،دایی،پدر بزرگ)یا صاحبان مشاغل (رابطه ی استاد وشاگردی)بود.در اغلب موارد نوجوانان به دنیای بزرگسالان روی می آورند،اما در آنجا کسی نیست که مراقبشان باشد وآنهاسالهای نوجوانی واوایل بزرگسالیشان را در مرحله ی خطرناکی پشت سر می گذارنند.بعضی از آنها ابدأ بزرگ نمی شوند.

دوشنبه 20/6/1391 - 22:5 - 0 تشکر 558165


بسیاری از مشکلات(به ویژه مشکلات رفتاری پسران،بی رغبتی آنها به مدرسه وقانون شکنی مردان جوان از قبیل نوشیدن مشروبات الکلی،دعوا کردن وغیره)به این علت است که ما ازاین مراحل رشد آگاهی نداشتیم ودرزمان مناسب عوامل انسانی مورد نیاز را دراختیار آنها قرار نداده ایم. این مراحل بسیار با اهمیت هستند وباید با دقت بیشتری به آنها توجه داشته باشیم ودر مورد واکنشهایمان تصمیم بگیریم.این کاری است که اینک می خواهیم انجام دهیم.



از تولد تا شش سالگی : سالهای آرام

دوشنبه 20/6/1391 - 22:5 - 0 تشکر 558167

نوزادن، نوزاد هستند. دختر یا پسر بودن برایشان مهم نیست وبرای ما نیز نباید فرقی کند .نوزادن دوست دارند که آنها را درآغوش بگیریم،با آنها بازی کنیم وآنها را بخندانیم .آنها دوست دارندمحیط پیرامون خود را کشف کنند،درحالی که آنها را در آغوش گرفته ایم،حرکت می دهیم وبرایشان صداهایی در می آوریم. شخصیت نوزادان بسیار متفاوت است، نگهداری از برخی از آنها آسان است.آنها آرام هستندوساعتهای طولانی می خوابند.برخی دیگر پر سر وصدا،هوشیاروبی خواب هستند وهمیشه می خواهند کاری انجام دهند.برخی از بچه ها ناآرام ومضطرب هستند وباید همیشه به آنها اطمینان داد که در کنارشان هستیم ودوستشان داریم .نوزادن وکودکان نوپا بیش از همه نیاز دارند که پیوند خاصی حداقل با یک شخص برقرار کنند.این شخص معمولا مادر آنهاست چرا که از یک سو بیش از همه مشتاق این کار است واز سوی دیگرشیر برایش فراهم میکند وبرای درآغوش گرفتن وآرام کردن او مناسب تراست. مادر معمولا بهترین فردی است که می تواند نیازهای کودک را برآورده سازد.هورمونهای مادر(به ویژه پرولاکتین که هنگامی که شیر خود را به کودک می دهد وارد جریان خون کودک می شود)باعث می گردند او گرایش پیدا کند که کنارفرزندش باشد وتمام توجه خود را به او معطوف کند. به جز شیرمادر،پدران میتوانند همه ی نیازهای کودک را برطرف سازند. اما آنه این کار رابه صورتی متفاوت انجام می دهند.مطالعات نشان می دهد که پدران اشتیاق بیشتری برای بازی با بچه ها دارند ودوست دارند آنها را به هیجان آورند در حالی که مادران تمایل دارند آنها را آرام کنند

دوشنبه 20/6/1391 - 22:6 - 0 تشکر 558170


تفاوت جنسیت کم کم بروز می کند



برخی تفاوت ها جنسیتی بین پسرا ودختران بسیار زود به چشم می خورند.نوزادان پسر حساسیت کمتری نسبت به چهرها نشان می دهند.نوزادان دختر معمولا حس لامسه ی بهتری دارند. پسرها سریعتر رشد می کنندو قویتر هستند،با این حال مشکلات بیشتری در مورد جدایی از مادرشان نشان می دهند.در سنین نوپایی،پسران به هنگام بازی بیشتر به این طرف وآن طرف می روند وفضای بیشتری را اشغال می کنند.آنها بیشتر دوست دارنداشیا را در دست بگیرند وبا آن بازی کنند. پسرها با لِگو،ساختمانهای بلند میسازند،در حالی که دخترها ساختمانهای با ارتقاع کمتر را ترجیح می دهند. در کودکستان، پسرها به کودک جدیدی که وارد گروه می شود توجهی نمی کنند،اما دخترهابه او توجه می کنند وبا او دوست می شوند .و متآ سفانه بزرگسالان سعی می کنند با پسران به صورتی خشن تربرخورد کنند. بررسیها نشان می دهد که والدین ،دختر بچه ها را حتی وقتی که نوزاد هستند بیشتر در آغوش می گیرند ومادران پسرها ،آنها را محکم تروبیشتر از دختر بپه ها کتک می زنند. اگر مراقبت اصلی به عهد ی مادر باشد،پسر، اورا به عنوان اولین الگوی خود برای عشق وصمیمیت می نگرد.از سنین نوپایی به بعد،اگر مادر بدون آنکه پسرش را تنبیه کند یا خجالت زده سازد،محدودیتهای سختی برایش تعیین نماید ،او به راحتی آنها را می پذیرد. پسر می داند که جایگاه خاصی در قلب مادر دارد. علاقه ی مادر به آموزش دادن وصحبت کردن با پسرش،کمک می کند تا مغز او رشد کند وبه این ترتیب به مهارت ها ی کلامی بیشتر دست یابد و اجتماعی تر شود.خواهیم دید که این موضوع برای پسران اهمیت زیادی دارد ،زیرا آنهادر کسب مهارتهای اجتماعی بیشتر از دختران به کمک نیاز دارند. اگر در یکی دو سال اول زندگی پسر، مادر افسردگی شدید داشته باشد وتوجه زیادی به پسر خود نشان ندهد،ذهن پسر دستخوش تغییراتی می گردد وبه ذهنی غمگین تبدیل می شود. اگر مادر عصبانی باشد، پسرش را بزند یا ناراحت کند،پسر گیج می شود که آیا مادر او را دوست دارد یا نه ؟مادر برای آنکه چنین کار مهمی انجام دهد به حمایت نیاز دارد.او باید مورد توجه باشد تا بتواند از نوزادش مراقبت کند. هر گاه کودک با سفال یا گل چیزی درست می کند یا حیوانی را می گیرد مادر بسیار خشنود به نظر می رسد.پدر او را قلقلک می دهد،با او کشتی میگیردودر عین حال آرامش خود را حفظ می کند وبرای او داستان می خواند وهنگامی که بیمار است او را آرام می کند. پسر کوچولو می آموزد که مردان مهربان نیز هیجان انگیزند؛مردان کتاب می خوانند ودر خانه افرادی توانمند هستند.

دوشنبه 20/6/1391 - 22:6 - 0 تشکر 558172


مهد در سالهای اولیه برای پسران مناسب نیست



در صورت امکان پسر باید تا سه سالگی با یکی از والدینش در خانه باشد . پسران در سنین پایین تر از سه سالگی نمی توانند با طبیعت خود هماهنگ باشند. مطالعات بسیاری نشان میدهد که پسران بیش از دختران به هنگام جدایی نگران می شوندو از نظر عاطفی بیشتر ضربه می خورند.به علاوه ممکن است پسران زیر سه سال درمهد کودک رفتاری ناآرام و خشن داشته باشندوچنین رفتاری را تا زمان مدرسه با خود حفظ کنند. مراقبت توسط یکی از بستگان یا اعضای خانواده ،برای پسران زیر سه سال بهتر از مهد کودک است .بچه های زیر سه سال باید روزهای طولانی کودکی را با افرادی بگذرانند که برایشان اهمیت خاصی دارند.پسر باید اولین درسهایش را در فضایی سرشار از صمیمیت ، اعتماد،گرمی ، ولذت ومهربانی بیاموزد.

دوشنبه 20/6/1391 - 22:7 - 0 تشکر 558176


از شش تا سیزده سالگی : آموزش مذکربودن



در حدود شش سالگی تغییر مهمی در پسران رخ می دهد. در این سن جنسیت مذکر پسران به طور ناگهانی بروز پیدا می کند.حتی پسرهای که زیاد تلوزیون تماشا نکرده اند،یکباره علاقه مند می شوند که شمشیر بازی کنند،شنلی مانند زورو بپوشند،دعوا کنند ،کشتی بگیرند وسروصدای زیادی بر پا کنند. اتفاق دیگری نیز رخ می دهد که واقعأ اهمیت دارد ودر سراسر جهان دیده شده است: پسر بچه ها در حدود شش سالگی به پدر، پدر خوانده یا هر مرد دیگری که در اطرافشان باشد می چسبند ومی خواهند با او باشند، از او بیاموزند واز رفتارش الگو برداری کنند. آنها می خواهند بدانند چگونه یک انسان مذکر باشند .



اگر پدری در این زمان به پسرش بی توجهی کند ،پسر برای جلب توجه او با تمام وجود تلاش میکند. یک بار با پسری مشاوره می کردم که به بیماری سختی دچار شده بود ،اما هیچ دلیل خاصی برای بیماریش وجود نداشت . او در بخش ای سی یو بستری بود .وقتی پدرش که یک کارشناس بود برای شرکت در کنفرانسی به خارج از کشور رفته بود ،بازگشت پسر بهبود یافت .وقتی پدر برای کنفرانس دیگری عازم سفر شد، مجددأ بیماری پسر عود کرد . از پدر خواستیم شیوه ی زندگیش را تغیردهد،زیرا او سالی هشت ماه در سفر بود.او این کار را انجام داد و از آن به بعد پسر دیگر بیمار نشد.



پسرها صرفأ برای آنکه علاقه ی پدرشان را به خود جلب کنند حتی ممکن است دزدی کنند،رختخواب خود را خیس کنند،در مدرسه رفتار خوشنت باری داشته باشندو به مشکلات رفتاری مختلفی دچار شوند.

دوشنبه 20/6/1391 - 22:8 - 0 تشکر 558178


مادرها همچنان مهم هستند



این تغییر علاقه ی ناگهانی کودک به پدر به معنای آن نیست که مادر صحنه را ترک می کند. در برخی کشورها(مانند ایالات متحده امریکا)مادرن اغلب در این سن از پسرانشان فاصله می گیرند تا آنها را پر طاقت پرورش دهند. در انگلیس نیز خانواده های مرفه پسرانشان را در این سن به مدرسه ی شبانه روزی میفرستند،اما موضوعی که کمتر در مودر آن صحبت شده، (شهامت تربیت مردان خوب) است . پسران باید بدانند که می توانند روی مادرشان حساب کنند ومجبور نیستند براحساسات لطیف خود سر پوش بگذارند.اگر آنها بتوانند در عین حال که به مادرشان نزدیک هستند ،پدر را نیز به جمع خود اضافه کنند،همه چیز به بهترین نحو پیش می رود . اگر پدری حس میکند که فرزندش بیشتر مجذوب دنیایی مادرش شده است باید مشارکت خود را بیشتر کند،نه آنکه مادر را سرزنش نماید ! شاید او پدری سخت گیر است وتوقعات بیش از حدی دارد وپسرش از او می ترسد.

دوشنبه 20/6/1391 - 22:10 - 0 تشکر 558181


پنج نکته ی ضروری برای پدری کردن



1)از سنین پایین شروع کنید .



از دوره ی حاملگی همسرتان پدری کردن را شروع کنید .در مورد آرزوهایتان برای فرزندتان صحبت کنید ودر هنگام تولد نوزاد حضور داشته باشید.از همان ابتدا در مراقبت از کودک مشارکت کنید.این زمان برای ایجاد ارتباط بسیار مهم است. مراقبت از نوزاد بر هورمونهای بدنتان تأثیر می گذارد و اولویتهای زندگیتان را تغییر می دهد. پس مراقب باشید ! پدرانی که از نظرجسمی از کودک مراقبت می کنندمجذوب آنها شده وبا آنها هماهنگ می شوند .مردان می توانند در خواباندن مجدد کودک در نیمه شب مهارت پیدا کنند- در آغوش گرفتن و راه رفتن،آرام تکان دادن آنها، به آرامی آواز خواندن یا هر کار مفید دیگری ! به خود اجازه ندهید که در مورد کودک بی دست وپا باشید- به این کار ادامه دهید. از همسرتان ودیگر دوستان مجرب کمک بگیرید وبه توانایی خود افتخار کنید. حتی اگر شغلی تخصصی دارید،آخر هفته یا تعطیلات خود را به کودک اختصاص دهید . از دوسالگی به بعد از همسرتان خواهش کنید آخر هفته به میهمانی یا گردش برود وشما را با کودک نوپا تنها بگذارد.(به این ترتیب متوجه توانایی های خود می شوید).



2) وقت صرف کنید

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.