• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1811)
دوشنبه 3/12/1388 - 16:14 -0 تشکر 185193
تعلیق از نگاه روحانی!!

"روحانی" پاسخگوی کارنامه خود باشد/مبادله سوخت به معنای تعلیق نیست
جمعی از نمایندگان مجلس ، صاحب نظران و دانشگاهیان در واکنش به ادعاهای اخیر حسن روحانی به وی توصیه کردند که ابتدا پاسخگوی کارنامه خود باشد و یادآور شدند که او در دوره مسوولیتش در شورای عالی امنیت ملی، به مجلس ششم رفت تا نمایندگان را برای پذیرش تعلیق توجیه کند.
حسن روحانی دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی اخیرا در اظهارنظری مدعی شده است که طرح مبادله سوخت به مفهوم چهار سال تعلیق تحمیلی است چرا که منجر به از دست دادن محصول چهار سال غنی سازی در داخل کشور می شود.
روحانی همچنین مدعی شده است که سال 81 نقطه بسیار مطلوب در روند برنامه هسته ای ایران محسوب می شود. دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی در حالی از دورانی خودش به عنوان "نقطه بسیار مطلوب" در فعالیت هسته ای صلح آمیز کشورمان نام برده است که این فعالیت ها در تعلیق بود.

در توافقنامه سعدآباد مابین حسن روحانی(به عنوان نماینده دولت اصلاحات) و سه وزیر کشورهای اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان به همراه خاویر سولانا دبیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در آبان 82 در کاخ سعدآباد تهران به امضا رسید، آمده است: "به منظور اعتماد بیشتر، ایران به طور داوطلبانه تصمیم گرفته است که برنامه تعلیق خود را ادامه و توسعه داده تا شامل تمام فعالیت های مربوط به غنی سازی و بازفرآوری و کلیه آزمایش‌ها یا تولید در هر تاسیسات تبدیل اورانیوم شود، آژانس از این تعلیق مطلع خواهد شد و از آن دعوت خواهد شد که بر آن نظارت و آن را تایید کند. تعلیق به موقع انجام خواهد شد به شکلی که آژانس بتواند قبل از اجلاس نوامبر شورای حکام اجرای آن را تایید نماید."
با ریاست محمود احمدی نژاد بر قوه مجریه، مطابق قولی که وی در انتخابات به ملت داده بود، در روزهای اولیه ورود به پاستور(مرداد84) دستور فک پلمپ تاسیسات هسته ای را صادر و تاکید کرد: "حتی یک روز هم تعلیق را نمی پذیریم".


نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، صاحب نظران هسته ای و دانشگاهیان درپاسخ به ادعاهای اخیر روحانی با تاکید بر اینکه طرح مبادله اورانیم برای تامین سوخت راکتور تهران به هیچ وجه به مفهوم تعلیق نیست، تصریح کردند: تعلیق آن مرحله ای بود که برخی در دوره مسوولیت روحانی در موضوع هسته ای، آن را تجربه و مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کردند.
مشروح گفت و گوی خبرنگاران سیاسی ایرنا با این افراد را در پی می خوانید.

**‌ تلاش "روحانی" در مجلس برای توجیه پذیرش تعلیق
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، برجسته‌ترین بخش فعالیت‌های هسته‌ای دولت اصلاحات را که در اذهان عمومی نیز حک شده است، پذیرش تعلیق دانست و گفت:حسن روحانی به مجلس ششم آمد تا نمایندگان را برای پذیرش تعلیق توجیه کند.
موسی قربانی، نماینده قائنات در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، افزود: واضح و مبرهن است که فعالیت‌های هسته‌ای به نظام مربوط است و از سال‌های خیلی دور آغاز شده است.
وی تصریح کرد: در این موضوع که دولت اصلاحات نیز در چارچوب سیاست‌های کلی نظام فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای را دنبال کرده، هیچ حرفی نیست موضوع این است که در دوره حسن روحانی و با پذیرش دولت، تعلیق اتفاق افتاد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم با بیان این که اسناد پذیرش تعلیق از سوی دولت اصلاحات و تیم مذاکره کننده حسن روحانی در خصوص مسایل هسته‌ای موجود است، یادآور شد: حسن روحانی مسئول مذاکرات هسته‌ای دولت اصلاحات به مجلس شورای اسلامی آمد تا نمایندگان وقت را برای پذیرش تعلیق توجیه کند.
قربانی اظهار داشت: عین جمله حسن روحانی در جلسه غیرعلنی مجلس این بود که "فرآیند اصل 110 طی شده است." یعنی روحانی تلاش می‌کرد به نمایندگان بگوید که رهبر معظم انقلاب هم با تعلیق موافق است.
وی گفت: انکار این حقیقت که پذیرش تعلیق از سوی افرادی رخ داده است که امروز ادعای انجام فعالیت‌های هسته‌ای را به نام خود ثبت می‌کنند؛ همان قدر غیرممکن است که بیان شود، دولت‌های قبلی نقشی در فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشور نداشته‌اند.
قربانی گفت: احمدی نژاد در دولت‌های نهم و دهم ابتدا شجاعانه تعلیق را تعلیق کرد و سپس با آغاز مجدد فعالیت‌های هسته‌ای، برنامه‌های تدوین شده نظام را به سرانجام رساند.
وی به مزاح افزود: در نزد افکار عمومی هم از قدیم گفته‌اند کار را که کرد آن که تمام کرد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی در خصوص اظهارنظر اخیر روحانی مبنی بر این که طرح تحول اقتصادی هم ایده دولت هاشمی رفسنجانی و پیگیری آن در دولت اصلاحات است، اظهار داشت: افکار عمومی در خاطر دارد که از ابتدای دولت هاشمی، موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها مطرح می‌شد اما هرگز اقدام عملی انجام نشد. اصلا چنین طرحی به مجلس شورای اسلامی تقدیم نشد تا به تصویب نهایی برسد و امکان اجرای آن فراهم شود.
وی گفت: اگر قرار باشد، این گونه مسایل را پیگیری و استناد کنیم پس باید همه این طرح‌ها را از دوره رژیم طاغوت بدانیم چون رژیم پهلوی نه تنها اصلاح ساختار اقتصادی را در شعارهای خود عنوان می‌کرد بلکه پهلوی‌ها موضوع هسته‌ای را هم همواره بیان می‌کردند.
قربانی با لحن طنزگونه افزود: چه بسا می‌شود این طرح‌ها را برآمده از دوران انسان‌های نخستین عنوان کرد چون هر کسی که از ازل بر زمین زندگی می‌کرده است، می‌خواسته کاری انجام دهد و در ذهن خود نقشه‌ها و طرح‌هایی داشته است اما اجرا شدن چنین طرح‌هایی ملاک است.
این نماینده اصولگرا طرح چنین دیدگاه‌هایی را این گونه نقد کرد: جالب است که اصلاح طلبان در هر پدیده‌ای که با مشکل مواجه شوند، دولت را مقصر می‌دانند ولی اگر محاسنی پیش آید، تلاش می‌کنند تا خود را در وقوع آن سهیم و موثر بدانند.
وی گفت: بنابراین باید این اظهارنظرها را به دلیل ضعف این افراد در اجرای طرح‌های بنیادین فقط شنید و به راویان آن تنها سلامی گفت.

** "روحانی" پای میز مذاکره نشست و تعلیق را پذیرفت
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خطاب به حسن روحانی و در پاسخ به ادعاهای اخیر وی گفت: در دوره اصلاحات، شما پای میز مذاکره نشستید و تعلیق را پذیرفتید.
"روح اله حسینیان" در گفت و گو با ایرنا افزود: باید به حسن روحانی یادآوری کنیم که دولت اصلاحات دستاوردهای هسته ای کشور را به باد داد.
وی با اشاره به اینکه در مورد ادعاهای حسن روحانی باید جامعه قضاوت کند، خطاب به حسن روحانی اظهار داشت: در دوران اصلاحات پای میز مذاکره نشستید، تعلیق کرده و به ملت ایران توهین کردید.
حسینیان با تاکید بر اینکه در دولت اصلاحات به آرمان های ملت توهین کردند، تصریح کرد: اگر دولت نهم و دهم نبود، آرزوی مردم ایران بر باد رفته بود.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه باید قدر این دولت را بدانند، اضافه کرد: آقای روحانی هم باید اعتراف کند که دولت نهم عامل اصلی در پیروزی برنامه هسته ای ایران بود.

** برای ادامه حیات سیاسی خود دست و پا می زنند
نایب رییس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: وابستگان جریان های شکست خورده سیاسی با قلب واقعیت ها دست و پا می زنند تا به حیات سیاسی خود ادامه دهند.
علی اصغر زارعی نماینده تهران؛ری؛ شمیرانات و اسلامشهر در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی؛ مسئول مذاکرات هسته ای ایران در دولت اصلاحات،افزود: روحانی و کسانی نظیر او که مدعی ثبت فعالیت های صلح آمیز هسته ای یا طرح هایی نظیر هدفمند کردن یارانه ها به نام خود هستند؛ باید به این سئوال پاسخ بدهند که اگر واقعیت را بیان می کنند چرا این طرح ها را به سامان نرساندند.
زارعی با تاکید بر این که اصولگرایان واقعی همه این طرح ها و برنامه ها را با اهداف ملی و اسلامی به ملت و نظام متعلق می دانند؛ تصریح کرد:هیچ گروه یا فردی نمی تواند مدعی تصاحب طرح و برنامه های عظیم ملی شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر کسی در پستی قرار می گیرد؛ دلیل این نیست که همه فعالیت های کشور باید به نام او مصادره شود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس افزود: بر این اساس است که ادبیات " فلان طرح مال فلان دولت است" از ریشه و بنیاد غلط و در واقع برخورد نامناسب با ملت است بلکه همه باید یکصدا معتقد باشند که همه آن چه در عرصه های مختلف داریم یا به آنها دست خواهیم یافت؛ به ملت و نظام متعلق است.
وی اظهار داشت: عجیب این است که ادعای تصاحب فعالیت های صلح آمیز هسته ای به نام خود از سوی جریان و افرادی مطرح می شود که در مسیر تحقق اهداف این برنامه؛در مسیر خواسته های ملت و نظام موانع متعددی ایجاد کردند.
این نماینده اصولگرا ادامه داد: کار دولت نهم و دهم هم این بود که از سر راه تحقق اهداف ملی و نظام، موانع را برداشت.
زارعی با اشاره به تجلی وحدت ملی و اسلامی در روزهای 9 دی و 22 بهمن،گفت: حماسه های تاریخی حضور یکپارچه مردم در این روزها به شکست خوردگان جریان های سیاسی اعلام کرد که در اذهان عمومی درحال اضمحلال و به فراموشی سپرده شدن هستند.این عده معدود نیز تلاش می کنند هر از گاهی با استفاده از دستاویزهایی ابراز وجود کرده تا شرایط را برای ادامه حیات سیاسی خودمهیا کنند.و کماکان در صحنه سیاست حاضر بمانند.
وی تصریح کرد: معلوم هم نیست که این تلاش ها به نتیجه موردنظر آنها منتهی شود. چه بسا که دلزدگی مردم از این جریان را بیشتر کند.

** دستاورد هسته‌ای کشور در دولت اصلاحات پذیرش ذلیلانه تعلیق بود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: دستاورد تلاش دیرپای هسته‌ای کشوردر دولت اصلاحات همراه با لبخند ملیحانه خاتمی و حسن روحانی در اختیار سه وزیر خارجه انگلیس؛ فرانسه و آلمان قرارگرفت و به حالت تعلیق درآمد.
محمود احمدی بیغش نماینده شازند در مجلس افزود: دولت اصلاحات به دلیل ناتوانی در اقناع یا مواجهه غرب، سازشکارانه و بی هیچ منتی حاصل سال ها تلاش دانشمندان ایرانی را به دستور آنان نادیده گرفته و همه فعالیت های هسته ای کشور را به حالت تعلیق درآورد.
وی اظهار داشت: اگر این افراد مدعی هستند که دستاوردهای هسته ای ماحصل زحمات دوره های قبل است باید با صراحت به این سئوال پاسخ دهند که چگونه با ادامه روند تعلیق که حاصل تلاش آنان در مذاکرات هسته ای با جهان غرب بود، امکان تحقق چنین پیروزی هایی امکان پذیر بود.
وی با تاکید بر این نکته که آغاز فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران از بیست سال گذشته بوده است، گفت: هیچ کس مدعی نیست که آغاز و انجام فعالیت های هسته ای ایران تنها در دولت های نهم و دهم بوده است.
این نماینده اصولگرا ادامه داد: ما معتقد هستیم که دولت های نهم و دهم با شجاعت و بدون واهمه در برابر قدرت های غربی که با هر نوع پیشرفتی برای کشورهای منطقه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران مخالف هستند، ایستاد و توانست هدایت این کشتی به گل نشسته در دوره مدعیان اصلاحات را تا رسیدن به مقصد به عهده بگیرد.
وی گفت: همواره هنگام کسب پیروزی های قابل توجه، افراد یا جریان هایی به سهم خواهی در عرصه حاضر می شوند. اصولگرایان ضمن ادای احترام به همه آنها که از روز نخست خواستار تحقق اهداف صلح آمیزهسته ای جمهوری اسلامی ایران بوده اند، از آنهایی که لاف می‌زنند می خواهد که در بیان ادعاهای خود مستند به تاریخ سخن بگویند و از تحریف حقایق پرهیز کنند.
احمدی بیغش افزود: ادعای سنگ اندازی گروه های فشار، مجلس شورای اسلامی یا دیگر جریان های سیاسی در روند پیگیری و اجرای برنامه های صلح آمیز هسته ای در دولت اصلاحات توجیه ناتوانی و ذلت پذیری دولتمردانی است که سر میز مذاکرات، همه امتیازها را چشم بسته به طرف مقابل می دادند.
وی اظهار امیدواری کرد: با تاکید رهبر معظم انقلاب در جذب حداکثری همه دلسوزان نظام جمهوری اسلامی حول اهداف مقدس و آرمانی تبیین شده در اسناد فرادستی نظیر سند چشم انداز متحد شوند و به جای تخطئه یکدیگر با اتحاد، توسعه کشور را تحقق بخشند.

** دولت احمدی‌نژاد نقش بارزی در موفقیت هسته‌ای کشور دارد
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نقش دولت احمدی نژاد در موفقیت های هسته ای بارز و قابل توجه است.
"علاءالدین بروجردی" در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به نقش دولت نهم و دهم و شخص احمدی نژاد در موفقیت پرونده هسته ای ایران اظهار داشت: تاکید، پایداری و اصرار بر ضرورت ادامه روند فعالیت هسته ای توسط دولت و چهار مصوبه مهم مجلس هفتم در این زمینه که دولت را موظف کرد در هر شرایطی فناوری هسته ای را ادامه دهد، از جمله عوامل موفقیت این پرونده به شمار می رود.
وی توضیح داد: مجلس، دولت را مکلف کرد که اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند و این موضوع نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در موفقیت های موجود بوده است.
بروجردی در خصوص اظهارات دیگر حسن روحانی در خصوص هدفمند کردن یارانه ها که گفته خاتمی می خواست این کار را انجام دهد اما گروه های فشار و مجلس در آن زمان اجازه این کار را به وی ندادند، تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها در قانون برنامه سوم و چهارم مطرح بوده است اما قانون زمانی ارزش پیدا می کند که یک فرد توانمند بتواند آن را اجرا کند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: این درست است که هدفمندی یارانه ها در قانون برنامه بوده اما دولت قبلی جرات این ریسک را نداشته تا به صحنه وارد شده و آن را اجرایی کند.

** مبادله اورانیوم به معنای تعلیق نیست
یک کارشناس مسایل هسته ای با تاکید به اینکه طرح مبادله اورانیم برای تامین سوخت راکتور تهران به هیچ وجه به مفهوم تعلیق نیست، گفت: تعلیق آن مرحله ای بود که برخی در دوره اصلاحات آن را تجربه و مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کردند.
ابوالفضل ظهره وند دیپلمات ارشد ایران در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی گفت: تصور من این است که گوینده این مطالب دچار توهم هسته ای شده است و این موضوع ناشی از آن است که وی صورت مساله را به خوبی درک نکرده است.
سفیر اسبق ایران در ایتالیا و کارشناس مسائل هسته ای در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ایرنا با بیان این مطلب تاکید کرد: در زمانی که آقایان مسئولیت پرونده هسته ای کشورمان را برعهده داشتند در حال رفتن به سمتی بودیم که در سایه آن کل فعالیت های هسته ای مان متوقف و به طور کامل از بین می رفت و اگر ورود رهبر معظم انقلاب به موضوع نبود، امروز ما اساسا مسئله ای تحت عنوان مسئله هسته ای در دستور کار نداشتیم.
ظهره وند در این خصوص اظهار داشت: اساسا رسیدگی به موضوع تبادل سوخت، خرید و یا تولید آن در داخل کشور مسوول مستقیم دارد و رییس جمهوری به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی در این زمینه تصمیم گیر است.
ظهره وند با بیان اینکه در صورت اجرای طرح مبادله سوخت ایران چیزی از دست نمی دهد بلکه در قبال آن سوخت مورد نیاز برای راکتور تهران را بدست خواهد آورد، گفت: ما پشتوانه های خوبی را برای تولید اروانیم سه و نیم درصد داریم ضمن اینکه قصد نداریم همه موجودی اورانیم سه ونیم درصد خود را مبادله کنیم. در حال حاضر مقدار زیادی مواد قابل تبدیل به اورانیم سه و نیم درصد داریم و در آینده می توانیم تولیدمان را افزایش دهیم .
سفیر سابق ایران در ایتالیا در پاسخ به ادعای حسن روحانی مبنی بر اینکه سال 81 نقطه بسیار مطلوب دوران هسته ای ایران بود گفت: وضعیت غرور انگیز امروز و پیشرفت هایی که امروز شاهد آن در عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای در کشور هستیم، به هیچ وجه با دوران اصلاحات که حتی تا حد تعطیلی معادن هم پیش رفتیم، قابل مقایسه نیست و در جایی که اسناد و شواهد و مدارک کافی برای اینگونه مقایسه های موجود است، صرف ادعا کردن کفایت نمی کند.
این کارشناس مسایل هسته ای همچنین با اشاره به اینکه طرف های غربی متوجه شده اند که مرجع تصمیم گیری در زمینه هسته ای در ایران کجاست، گفت: آنها به هیچ وجه روی اظهار نظرهایی که از سوی افراد خارج از مجموعه تصمیم گیری مطرح می شود حساب نمی کنند به ویژه اینکه سوابق این افراد برای غربی ها کاملا شناخته شده است.
ظهره وند مطالب مطرح شده از سوی روحانی در خصوص موضوع هسته ای را منفی و غیرسازنده ارزیابی کرد و افزود: اینگونه اظهار نظرها جز اینکه ممکن است فضای داخلی را دچار ابهام کند، هیچ تاثیری نگاه بین المللی نسبت به موضوع هسته ای کشور ندارد.

** "روحانی" ابتدا در مورد کارنامه خود پاسخگو باشد
یک کارشناس مسائل هسته ای اظهارات اخیر حسن روحانی را ناشی از بدفهمی عمدی نسبت به استراتژی هسته ای دولت اصولگرا دانست و گفت: "حسن روحانی" ابتدا در مورد کارنامه خود پاسخگو باشد.
"مهدی محمدی" در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به ادعاهای حسن روحانی اظهار داشت: اولین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که آقای روحانی طوری حرف زده است که گویی از نظر وی تعلیق چیز بدی است، در حالی که در دوره مسئولیت او بود که تعلیق کامل و پایدار بر چرخه سوخت اعمال شد و این تعلیق را مرحله به مرحله گسترش دادند تا تمام چرخه سوخت را در بر گرفت.
وی اظهار داشت: در دوران او بود که تعلیق به عنوان پیش شرط مذاکرات پذیرفته شد و تمام مذاکرات را بی خاصیت کرد. باز در دوران وی بود که آقایان به صراحت می گفتند ما باید با انجام اقدامات اعتمادسازی مانند تعلیق ابتدا اعتماد جامعه جهانی را به دست بیاوریم و بعد برنامه هسته ای خودمان را دنبال کنیم.
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: در نتیجه آقای روحانی اساسا در موقعیتی نیست که بخواهد دیگران را درباره موضوعاتی مانند تعلیق متهم کند و باید ابتدا در مورد کارنامه خود جوابگو باشد.
محمدی سپس با تاکید بر اینکه پیشنهاد وین اساسا هیچ شباهتی به مکانیسم تعلیق ندارد گفت: اولا آقای روحانی اگر مواضع دولت و مسئولان دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را درست مطالعه می کردند حتما متوجه این نکته می شدند که بارها اعلام شده است که گزینه اول ایران در تامین سوخت راکتور تهران خریداست و مبادله به عنوان گزینه دوم مطرح شده است. ضمن اینکه برخلاف سخنان آقای روحانی، ایران برای پذیرش پیشنهاد وین شروطی را در نظر گرفت که دقیقا مانع از آن می شود که این پیشنهاد به تهی شدن ذخیره اورانیوم کم غنی شده ایران منجر شود.
محمدی در ادامه توضیحاتش گفت: از جمله شروط ایران برای پذیرش پیشنهاد وین این است که هرگونه مبادله تدریجی و در فاصله زمانی چند ماه انجام شود. محقق شدن این شرط تضمین می کند که ایران با تولید ماهانه حدود 100 کیلو اورانیوم 3/5 درصد در نطنز، بتواند همزمان با خارج شدن مواد از ایران، آن را با مواد جدید جایگزین کند به طوری که جمع جبری صفر شود و ذخیره مواد دست نخورده باقی بماند.
محمدی ادامه داد: یک نکته خیلی جالب تر این است که حتی اگر ما مبادله نکنیم و غربی ها هم سوخت راکتور تهران را به ایران ندهند، باز هم ما برای اینکه بتوانیم سوخت راکتور تهران را در داخل تولید کنیم مجبور هستیم ذخیره اورانیوم 3/5 درصد خود را مصرف کنیم، یعنی در هر حال این ذخیره مصرف خواهد شد. آیا این هم از نظر آقای روحانی یک جور تعلیق است؟
این کارشناس گفت: آقای روحانی دقیقا به این دلیل که برای این سوال ها جوابی نداشته اند اصلا به این موضوع که فعلا ماجرای مبادله در وضعیت استندبای قرار گرفته و ایران در داخل مشغول تولید سوخت است، هیچ اشاره ای نکرده اند. سوال من این است: اگر الان دوران آقای روحانی بود، آیا ما در خواب هم می دیدیم که غنی سازی در ایران به سطح 20 درصد برسد؟!
محمدی گفت: در مورد مقایسه دیپلماسی هسته ای دولت اصولگرا و دولت اصلاحات حرف بسیار است ولی من فقط به این نکته اشاره می کنم که در دوران آقایان غنی سازی آزمایشگاهی هم برای ما آرزو بود اما حالا غربی ها کاملا غنی سازی در ابعاد صنعتی درایران را پذیرفته اند و اصلا راجع به موضوع تعلیق دیگر حرف نمی زنند.
وی اظهار داشت: الان خود غربی ها مکانیسم مبادله را جایگزین مکانیسم تعلیق کرده اند و تعلیق از ادبیان آنها در مورد ایران حذف شده است.
وی گفت:این یعنی که دولت توانسته است غربی ها وادار کند مطالبات خود از ایران را مرحله به مرحله تعدیل کنند، تا جایی که الان تنها مطالبه ای برای غرب مانده مدیا و حفظ آبروست. تثبیت غنی سازی در کشور با حداقل هزینه و بدون کوچکترین امتیاز به غرب مسلما دستاورد بسیار بزرگی است که در دوران اصلاحات هیچ نمونه ای برای آن نمی توان یافت.


**نقطه مطلوب "روحانی" عقب نشینی کیلومتری از مواضع نظام بود
دبیر سیاسی نشریه پرتو سخن و عضو هیات علمی موسسه آموزشی_پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: نقطه مطلوب حسن روحانی ، عقب نشینی از مواضع هسته ای جمهوری اسلامی ایران بود.


روانبخش در بخش دیگری از این گفت و گو اظهار داشت: این برای اولین بار نیست که این افراد افتخارات دولت نهم و دهم را برای خود می دانند، چون دولت های سازندگی و اصلاحات افتخارات زیادی نداشتند تلاش می کنند که افتخارات دولت کنونی را به اسم خود تمام کنند.
وی افزود: آنان دستاوردهای دولت کنونی را اگر به نفعشان باشد به نام خود مصادره می کنند و اگر به نفعشان نباشد آن را خراب می کنند.
روانبخش با اشاره به اینکه هدفمند کردن یارانه ها از افتخارات دولت نهم و دولت دهم و مجلس هشتم است گفت: ممکن است آقایان در جهت هدفمند کردن یارانه ها می خواستند کاری بکنند اما آنچه در دولت هاشمی اجرا شد یک کار بی برنامه بود، همه می دانند که لایحه هدفمند کردن یارانه ها را احمدی نژاد به مجلس داد و این نشان دهنده شجاعت دولت نهم و دهم است.
روانبخش در ادامه با اشاره به اینکه روحانی بعد از هفت ماه و پس از حوادث و فتنه های اخیر وارد عرصه شد اظهار داشت: زمانی که رهبر معظم انقلاب گلایه داشتند که برخی خواص سکوت می کنند و مواضع دو پهلو می گیرند؛ روحانی جزو این سکوت کنندگان بود.
وی گفت: حالا می بینیم از زمانی که وارد عرصه شده باز هم رویه نامناسب در پیش گرفته است او در شرایطی که باید کنار رهبر قرار گیرد بر خلاف مواضع نظام سخن می گوید.

** واکنش فعالان دانشجویی به ادعاهای حسن روحانی
جمعی از فعالان دانشجویی نیز نسبت به ادعاهای اخیر حسن روحانی موضع گرفته و سخنان او را خلاف تصمیمات راهبردی نظام دانستند.
آنها تاکید کردند: حسن روحانی قصد سم پاشی افکار عمومی را دارد.
**روحانی با ادعاهایش تصمیمات راهبردی نظام را زیر سوال می برد
دبیر تشکیلات تحکیم وحدت در پاسخ به ادعاهای اخیر حسن روحانی با اشاره به اینکه روحانی نباید تصمیمات راهبردی نظام را زیر سوال ببرد گفت : در شرایطی که دشمنان ایران دست در دست هم داده و می خواهند فعالیت های ایران را زیر سوال ببرند فردی مانند حسن روحانی نباید با بیان این ادعا ها، سم پاشی کند.
مهدی عباسی گفت: روحانی اگر سکوت کند بسیار بهتر است، اگر او به فکر منافع سیاسی خود است و می خواهد به دولت آسیب بزند بداند موضوع پرونده هسته ای به اختلافات سیاسی برنمی گردد بلکه مصالح نظام در میان است و اینگونه او برای نظام مشکل ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: رفتار سیاسی حسن روحانی و دوستانشان باعث انشعاب در نظام می شود او را به خویشتن داری دعوت می کنم و بهتر است بداند مردم تا حدی می توانند تحمل این صحبت ها را بکنند اگر ادامه دهد باید منتظر عواقب آن باشد.
عباسی مهر با اشاره به اینکه تصمیم گیری راهبردی در مسائل هسته ای کشور و سیاست خارجی نظام زیر نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اتخاذ می شود و نقطه نظرات ایشان درباره بحث برنامه های اتمی کاملا شفاف و صریح است گفت:آنچه که در پیگری روند هسته ای کشور می بینیم و عامه مردم از آن رضایت دارند در دولت کنونی پیگیری شده است و رهبر معظم انقلاب نیز فرموده اند که نظرشان به این دولت نزدیک تر است.
وی تاکید کرد: پیگیری که در دولت کنونی در بحث هسته ای شاهد هستیم در دولت های گذشته به هیچ وجه شاهد نبودیم.

***از روحانی بعید است که واضحات و مسلمات را انکار کند
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در پاسخ به بخشی دیگر از ادعاهای روحانی گفت: حسن روحانی نمی تواند اقدامات مثبت دولت را زیر سوال ببرد.
"حسن موسوی فرد" با اشاره به اینکه دولت های قبل به علت محافظه کاری شدید هدفمند کردن یارانه ها را انجام ندادند اظهار داشت: متاسفانه شاهد هستیم در زمان هاشمی اوج شکاف طبقاتی میان فقیر و غنی ایجاد شد.
موسوی در ادامه بیان کرد: دستاوردهای هستهای دولت احمدی نژاد با دولت های قبل غیر قابل مقایسه است و پیشرفت های آن بسیار چشمگیر است.
وی تاکید کرد: دولت بسیار شجاعانه عمل کرد و از آقای روحانی بعید است که بخواهد واضحات و مسلمات را انکار کند.

**روحانی مسیری رفت که هیچ گاه کشور را به مقصد نرساند
دبیر سابق جامعه اسلامی دانشجویان تاکید کرد: از گذشته تا امروز سابقه صحبت های آقای روحانی نسبت به دولت در موضع واکنشی بوده است و او همیشه سعی در تخریب نقاط قوت دولت داشته است.
"علی جوادی" اظهار داشت: او هیچ گاه سعی نکرده نقاط قوت دولت را بگوید تا در پیشرفت کشور تاثیرگذار باشد، در مقطعی که نیاز است با کار کارشناسی به اقدامات دولت کمک کنیم این صحبت ها راهگشا نیست.
وی تاکید کرد: مسیری که در زمان روحانی در بحث هسته ای طی شده رو به جلو و فعال نبوده است و او باید بپذیرد که مسیر منفعلانه رفته که ما را هیچ وقت به مقصد نمی رساند.

ایرنا

حسن روحانی دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی اخیرا در اظهارنظری مدعی شده است که طرح مبادله سوخت به مفهوم چهار سال تعلیق تحمیلی است چرا که منجر به از دست دادن محصول چهار سال غنی سازی در داخل کشور می شود.
روحانی همچنین مدعی شده است که سال 81 نقطه بسیار مطلوب در روند برنامه هسته ای ایران محسوب می شود. دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی در حالی از دورانی خودش به عنوان "نقطه بسیار مطلوب" در فعالیت هسته ای صلح آمیز کشورمان نام برده است که این فعالیت ها در تعلیق بود.

در توافقنامه سعدآباد مابین حسن روحانی(به عنوان نماینده دولت اصلاحات) و سه وزیر کشورهای اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان به همراه خاویر سولانا دبیر سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در آبان 82 در کاخ سعدآباد تهران به امضا رسید، آمده است: "به منظور اعتماد بیشتر، ایران به طور داوطلبانه تصمیم گرفته است که برنامه تعلیق خود را ادامه و توسعه داده تا شامل تمام فعالیت های مربوط به غنی سازی و بازفرآوری و کلیه آزمایش‌ها یا تولید در هر تاسیسات تبدیل اورانیوم شود، آژانس از این تعلیق مطلع خواهد شد و از آن دعوت خواهد شد که بر آن نظارت و آن را تایید کند. تعلیق به موقع انجام خواهد شد به شکلی که آژانس بتواند قبل از اجلاس نوامبر شورای حکام اجرای آن را تایید نماید."
با ریاست محمود احمدی نژاد بر قوه مجریه، مطابق قولی که وی در انتخابات به ملت داده بود، در روزهای اولیه ورود به پاستور(مرداد84) دستور فک پلمپ تاسیسات هسته ای را صادر و تاکید کرد: "حتی یک روز هم تعلیق را نمی پذیریم".


نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، صاحب نظران هسته ای و دانشگاهیان درپاسخ به ادعاهای اخیر روحانی با تاکید بر اینکه طرح مبادله اورانیم برای تامین سوخت راکتور تهران به هیچ وجه به مفهوم تعلیق نیست، تصریح کردند: تعلیق آن مرحله ای بود که برخی در دوره مسوولیت روحانی در موضوع هسته ای، آن را تجربه و مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کردند.
مشروح گفت و گوی خبرنگاران سیاسی ایرنا با این افراد را در پی می خوانید.

**‌ تلاش "روحانی" در مجلس برای توجیه پذیرش تعلیق
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، برجسته‌ترین بخش فعالیت‌های هسته‌ای دولت اصلاحات را که در اذهان عمومی نیز حک شده است، پذیرش تعلیق دانست و گفت:حسن روحانی به مجلس ششم آمد تا نمایندگان را برای پذیرش تعلیق توجیه کند.
موسی قربانی، نماینده قائنات در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، افزود: واضح و مبرهن است که فعالیت‌های هسته‌ای به نظام مربوط است و از سال‌های خیلی دور آغاز شده است.
وی تصریح کرد: در این موضوع که دولت اصلاحات نیز در چارچوب سیاست‌های کلی نظام فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای را دنبال کرده، هیچ حرفی نیست موضوع این است که در دوره حسن روحانی و با پذیرش دولت، تعلیق اتفاق افتاد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم با بیان این که اسناد پذیرش تعلیق از سوی دولت اصلاحات و تیم مذاکره کننده حسن روحانی در خصوص مسایل هسته‌ای موجود است، یادآور شد: حسن روحانی مسئول مذاکرات هسته‌ای دولت اصلاحات به مجلس شورای اسلامی آمد تا نمایندگان وقت را برای پذیرش تعلیق توجیه کند.
قربانی اظهار داشت: عین جمله حسن روحانی در جلسه غیرعلنی مجلس این بود که "فرآیند اصل 110 طی شده است." یعنی روحانی تلاش می‌کرد به نمایندگان بگوید که رهبر معظم انقلاب هم با تعلیق موافق است.
وی گفت: انکار این حقیقت که پذیرش تعلیق از سوی افرادی رخ داده است که امروز ادعای انجام فعالیت‌های هسته‌ای را به نام خود ثبت می‌کنند؛ همان قدر غیرممکن است که بیان شود، دولت‌های قبلی نقشی در فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشور نداشته‌اند.
قربانی گفت: احمدی نژاد در دولت‌های نهم و دهم ابتدا شجاعانه تعلیق را تعلیق کرد و سپس با آغاز مجدد فعالیت‌های هسته‌ای، برنامه‌های تدوین شده نظام را به سرانجام رساند.
وی به مزاح افزود: در نزد افکار عمومی هم از قدیم گفته‌اند کار را که کرد آن که تمام کرد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی در خصوص اظهارنظر اخیر روحانی مبنی بر این که طرح تحول اقتصادی هم ایده دولت هاشمی رفسنجانی و پیگیری آن در دولت اصلاحات است، اظهار داشت: افکار عمومی در خاطر دارد که از ابتدای دولت هاشمی، موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها مطرح می‌شد اما هرگز اقدام عملی انجام نشد. اصلا چنین طرحی به مجلس شورای اسلامی تقدیم نشد تا به تصویب نهایی برسد و امکان اجرای آن فراهم شود.
وی گفت: اگر قرار باشد، این گونه مسایل را پیگیری و استناد کنیم پس باید همه این طرح‌ها را از دوره رژیم طاغوت بدانیم چون رژیم پهلوی نه تنها اصلاح ساختار اقتصادی را در شعارهای خود عنوان می‌کرد بلکه پهلوی‌ها موضوع هسته‌ای را هم همواره بیان می‌کردند.
قربانی با لحن طنزگونه افزود: چه بسا می‌شود این طرح‌ها را برآمده از دوران انسان‌های نخستین عنوان کرد چون هر کسی که از ازل بر زمین زندگی می‌کرده است، می‌خواسته کاری انجام دهد و در ذهن خود نقشه‌ها و طرح‌هایی داشته است اما اجرا شدن چنین طرح‌هایی ملاک است.
این نماینده اصولگرا طرح چنین دیدگاه‌هایی را این گونه نقد کرد: جالب است که اصلاح طلبان در هر پدیده‌ای که با مشکل مواجه شوند، دولت را مقصر می‌دانند ولی اگر محاسنی پیش آید، تلاش می‌کنند تا خود را در وقوع آن سهیم و موثر بدانند.
وی گفت: بنابراین باید این اظهارنظرها را به دلیل ضعف این افراد در اجرای طرح‌های بنیادین فقط شنید و به راویان آن تنها سلامی گفت.

** "روحانی" پای میز مذاکره نشست و تعلیق را پذیرفت
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خطاب به حسن روحانی و در پاسخ به ادعاهای اخیر وی گفت: در دوره اصلاحات، شما پای میز مذاکره نشستید و تعلیق را پذیرفتید.
"روح اله حسینیان" در گفت و گو با ایرنا افزود: باید به حسن روحانی یادآوری کنیم که دولت اصلاحات دستاوردهای هسته ای کشور را به باد داد.
وی با اشاره به اینکه در مورد ادعاهای حسن روحانی باید جامعه قضاوت کند، خطاب به حسن روحانی اظهار داشت: در دوران اصلاحات پای میز مذاکره نشستید، تعلیق کرده و به ملت ایران توهین کردید.
حسینیان با تاکید بر اینکه در دولت اصلاحات به آرمان های ملت توهین کردند، تصریح کرد: اگر دولت نهم و دهم نبود، آرزوی مردم ایران بر باد رفته بود.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه باید قدر این دولت را بدانند، اضافه کرد: آقای روحانی هم باید اعتراف کند که دولت نهم عامل اصلی در پیروزی برنامه هسته ای ایران بود.

** برای ادامه حیات سیاسی خود دست و پا می زنند
نایب رییس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: وابستگان جریان های شکست خورده سیاسی با قلب واقعیت ها دست و پا می زنند تا به حیات سیاسی خود ادامه دهند.
علی اصغر زارعی نماینده تهران؛ری؛ شمیرانات و اسلامشهر در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی؛ مسئول مذاکرات هسته ای ایران در دولت اصلاحات،افزود: روحانی و کسانی نظیر او که مدعی ثبت فعالیت های صلح آمیز هسته ای یا طرح هایی نظیر هدفمند کردن یارانه ها به نام خود هستند؛ باید به این سئوال پاسخ بدهند که اگر واقعیت را بیان می کنند چرا این طرح ها را به سامان نرساندند.
زارعی با تاکید بر این که اصولگرایان واقعی همه این طرح ها و برنامه ها را با اهداف ملی و اسلامی به ملت و نظام متعلق می دانند؛ تصریح کرد:هیچ گروه یا فردی نمی تواند مدعی تصاحب طرح و برنامه های عظیم ملی شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر کسی در پستی قرار می گیرد؛ دلیل این نیست که همه فعالیت های کشور باید به نام او مصادره شود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس افزود: بر این اساس است که ادبیات " فلان طرح مال فلان دولت است" از ریشه و بنیاد غلط و در واقع برخورد نامناسب با ملت است بلکه همه باید یکصدا معتقد باشند که همه آن چه در عرصه های مختلف داریم یا به آنها دست خواهیم یافت؛ به ملت و نظام متعلق است.
وی اظهار داشت: عجیب این است که ادعای تصاحب فعالیت های صلح آمیز هسته ای به نام خود از سوی جریان و افرادی مطرح می شود که در مسیر تحقق اهداف این برنامه؛در مسیر خواسته های ملت و نظام موانع متعددی ایجاد کردند.
این نماینده اصولگرا ادامه داد: کار دولت نهم و دهم هم این بود که از سر راه تحقق اهداف ملی و نظام، موانع را برداشت.
زارعی با اشاره به تجلی وحدت ملی و اسلامی در روزهای 9 دی و 22 بهمن،گفت: حماسه های تاریخی حضور یکپارچه مردم در این روزها به شکست خوردگان جریان های سیاسی اعلام کرد که در اذهان عمومی درحال اضمحلال و به فراموشی سپرده شدن هستند.این عده معدود نیز تلاش می کنند هر از گاهی با استفاده از دستاویزهایی ابراز وجود کرده تا شرایط را برای ادامه حیات سیاسی خودمهیا کنند.و کماکان در صحنه سیاست حاضر بمانند.
وی تصریح کرد: معلوم هم نیست که این تلاش ها به نتیجه موردنظر آنها منتهی شود. چه بسا که دلزدگی مردم از این جریان را بیشتر کند.

** دستاورد هسته‌ای کشور در دولت اصلاحات پذیرش ذلیلانه تعلیق بود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: دستاورد تلاش دیرپای هسته‌ای کشوردر دولت اصلاحات همراه با لبخند ملیحانه خاتمی و حسن روحانی در اختیار سه وزیر خارجه انگلیس؛ فرانسه و آلمان قرارگرفت و به حالت تعلیق درآمد.
محمود احمدی بیغش نماینده شازند در مجلس افزود: دولت اصلاحات به دلیل ناتوانی در اقناع یا مواجهه غرب، سازشکارانه و بی هیچ منتی حاصل سال ها تلاش دانشمندان ایرانی را به دستور آنان نادیده گرفته و همه فعالیت های هسته ای کشور را به حالت تعلیق درآورد.
وی اظهار داشت: اگر این افراد مدعی هستند که دستاوردهای هسته ای ماحصل زحمات دوره های قبل است باید با صراحت به این سئوال پاسخ دهند که چگونه با ادامه روند تعلیق که حاصل تلاش آنان در مذاکرات هسته ای با جهان غرب بود، امکان تحقق چنین پیروزی هایی امکان پذیر بود.
وی با تاکید بر این نکته که آغاز فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران از بیست سال گذشته بوده است، گفت: هیچ کس مدعی نیست که آغاز و انجام فعالیت های هسته ای ایران تنها در دولت های نهم و دهم بوده است.
این نماینده اصولگرا ادامه داد: ما معتقد هستیم که دولت های نهم و دهم با شجاعت و بدون واهمه در برابر قدرت های غربی که با هر نوع پیشرفتی برای کشورهای منطقه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران مخالف هستند، ایستاد و توانست هدایت این کشتی به گل نشسته در دوره مدعیان اصلاحات را تا رسیدن به مقصد به عهده بگیرد.
وی گفت: همواره هنگام کسب پیروزی های قابل توجه، افراد یا جریان هایی به سهم خواهی در عرصه حاضر می شوند. اصولگرایان ضمن ادای احترام به همه آنها که از روز نخست خواستار تحقق اهداف صلح آمیزهسته ای جمهوری اسلامی ایران بوده اند، از آنهایی که لاف می‌زنند می خواهد که در بیان ادعاهای خود مستند به تاریخ سخن بگویند و از تحریف حقایق پرهیز کنند.
احمدی بیغش افزود: ادعای سنگ اندازی گروه های فشار، مجلس شورای اسلامی یا دیگر جریان های سیاسی در روند پیگیری و اجرای برنامه های صلح آمیز هسته ای در دولت اصلاحات توجیه ناتوانی و ذلت پذیری دولتمردانی است که سر میز مذاکرات، همه امتیازها را چشم بسته به طرف مقابل می دادند.
وی اظهار امیدواری کرد: با تاکید رهبر معظم انقلاب در جذب حداکثری همه دلسوزان نظام جمهوری اسلامی حول اهداف مقدس و آرمانی تبیین شده در اسناد فرادستی نظیر سند چشم انداز متحد شوند و به جای تخطئه یکدیگر با اتحاد، توسعه کشور را تحقق بخشند.

** دولت احمدی‌نژاد نقش بارزی در موفقیت هسته‌ای کشور دارد
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نقش دولت احمدی نژاد در موفقیت های هسته ای بارز و قابل توجه است.
"علاءالدین بروجردی" در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به نقش دولت نهم و دهم و شخص احمدی نژاد در موفقیت پرونده هسته ای ایران اظهار داشت: تاکید، پایداری و اصرار بر ضرورت ادامه روند فعالیت هسته ای توسط دولت و چهار مصوبه مهم مجلس هفتم در این زمینه که دولت را موظف کرد در هر شرایطی فناوری هسته ای را ادامه دهد، از جمله عوامل موفقیت این پرونده به شمار می رود.
وی توضیح داد: مجلس، دولت را مکلف کرد که اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند و این موضوع نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در موفقیت های موجود بوده است.
بروجردی در خصوص اظهارات دیگر حسن روحانی در خصوص هدفمند کردن یارانه ها که گفته خاتمی می خواست این کار را انجام دهد اما گروه های فشار و مجلس در آن زمان اجازه این کار را به وی ندادند، تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها در قانون برنامه سوم و چهارم مطرح بوده است اما قانون زمانی ارزش پیدا می کند که یک فرد توانمند بتواند آن را اجرا کند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: این درست است که هدفمندی یارانه ها در قانون برنامه بوده اما دولت قبلی جرات این ریسک را نداشته تا به صحنه وارد شده و آن را اجرایی کند.

** مبادله اورانیوم به معنای تعلیق نیست
یک کارشناس مسایل هسته ای با تاکید به اینکه طرح مبادله اورانیم برای تامین سوخت راکتور تهران به هیچ وجه به مفهوم تعلیق نیست، گفت: تعلیق آن مرحله ای بود که برخی در دوره اصلاحات آن را تجربه و مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کردند.
ابوالفضل ظهره وند دیپلمات ارشد ایران در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی گفت: تصور من این است که گوینده این مطالب دچار توهم هسته ای شده است و این موضوع ناشی از آن است که وی صورت مساله را به خوبی درک نکرده است.
سفیر اسبق ایران در ایتالیا و کارشناس مسائل هسته ای در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ایرنا با بیان این مطلب تاکید کرد: در زمانی که آقایان مسئولیت پرونده هسته ای کشورمان را برعهده داشتند در حال رفتن به سمتی بودیم که در سایه آن کل فعالیت های هسته ای مان متوقف و به طور کامل از بین می رفت و اگر ورود رهبر معظم انقلاب به موضوع نبود، امروز ما اساسا مسئله ای تحت عنوان مسئله هسته ای در دستور کار نداشتیم.
ظهره وند در این خصوص اظهار داشت: اساسا رسیدگی به موضوع تبادل سوخت، خرید و یا تولید آن در داخل کشور مسوول مستقیم دارد و رییس جمهوری به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی در این زمینه تصمیم گیر است.
ظهره وند با بیان اینکه در صورت اجرای طرح مبادله سوخت ایران چیزی از دست نمی دهد بلکه در قبال آن سوخت مورد نیاز برای راکتور تهران را بدست خواهد آورد، گفت: ما پشتوانه های خوبی را برای تولید اروانیم سه و نیم درصد داریم ضمن اینکه قصد نداریم همه موجودی اورانیم سه ونیم درصد خود را مبادله کنیم. در حال حاضر مقدار زیادی مواد قابل تبدیل به اورانیم سه و نیم درصد داریم و در آینده می توانیم تولیدمان را افزایش دهیم .
سفیر سابق ایران در ایتالیا در پاسخ به ادعای حسن روحانی مبنی بر اینکه سال 81 نقطه بسیار مطلوب دوران هسته ای ایران بود گفت: وضعیت غرور انگیز امروز و پیشرفت هایی که امروز شاهد آن در عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای در کشور هستیم، به هیچ وجه با دوران اصلاحات که حتی تا حد تعطیلی معادن هم پیش رفتیم، قابل مقایسه نیست و در جایی که اسناد و شواهد و مدارک کافی برای اینگونه مقایسه های موجود است، صرف ادعا کردن کفایت نمی کند.
این کارشناس مسایل هسته ای همچنین با اشاره به اینکه طرف های غربی متوجه شده اند که مرجع تصمیم گیری در زمینه هسته ای در ایران کجاست، گفت: آنها به هیچ وجه روی اظهار نظرهایی که از سوی افراد خارج از مجموعه تصمیم گیری مطرح می شود حساب نمی کنند به ویژه اینکه سوابق این افراد برای غربی ها کاملا شناخته شده است.
ظهره وند مطالب مطرح شده از سوی روحانی در خصوص موضوع هسته ای را منفی و غیرسازنده ارزیابی کرد و افزود: اینگونه اظهار نظرها جز اینکه ممکن است فضای داخلی را دچار ابهام کند، هیچ تاثیری نگاه بین المللی نسبت به موضوع هسته ای کشور ندارد.

** "روحانی" ابتدا در مورد کارنامه خود پاسخگو باشد
یک کارشناس مسائل هسته ای اظهارات اخیر حسن روحانی را ناشی از بدفهمی عمدی نسبت به استراتژی هسته ای دولت اصولگرا دانست و گفت: "حسن روحانی" ابتدا در مورد کارنامه خود پاسخگو باشد.
"مهدی محمدی" در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به ادعاهای حسن روحانی اظهار داشت: اولین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که آقای روحانی طوری حرف زده است که گویی از نظر وی تعلیق چیز بدی است، در حالی که در دوره مسئولیت او بود که تعلیق کامل و پایدار بر چرخه سوخت اعمال شد و این تعلیق را مرحله به مرحله گسترش دادند تا تمام چرخه سوخت را در بر گرفت.
وی اظهار داشت: در دوران او بود که تعلیق به عنوان پیش شرط مذاکرات پذیرفته شد و تمام مذاکرات را بی خاصیت کرد. باز در دوران وی بود که آقایان به صراحت می گفتند ما باید با انجام اقدامات اعتمادسازی مانند تعلیق ابتدا اعتماد جامعه جهانی را به دست بیاوریم و بعد برنامه هسته ای خودمان را دنبال کنیم.
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: در نتیجه آقای روحانی اساسا در موقعیتی نیست که بخواهد دیگران را درباره موضوعاتی مانند تعلیق متهم کند و باید ابتدا در مورد کارنامه خود جوابگو باشد.
محمدی سپس با تاکید بر اینکه پیشنهاد وین اساسا هیچ شباهتی به مکانیسم تعلیق ندارد گفت: اولا آقای روحانی اگر مواضع دولت و مسئولان دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را درست مطالعه می کردند حتما متوجه این نکته می شدند که بارها اعلام شده است که گزینه اول ایران در تامین سوخت راکتور تهران خریداست و مبادله به عنوان گزینه دوم مطرح شده است. ضمن اینکه برخلاف سخنان آقای روحانی، ایران برای پذیرش پیشنهاد وین شروطی را در نظر گرفت که دقیقا مانع از آن می شود که این پیشنهاد به تهی شدن ذخیره اورانیوم کم غنی شده ایران منجر شود.
محمدی در ادامه توضیحاتش گفت: از جمله شروط ایران برای پذیرش پیشنهاد وین این است که هرگونه مبادله تدریجی و در فاصله زمانی چند ماه انجام شود. محقق شدن این شرط تضمین می کند که ایران با تولید ماهانه حدود 100 کیلو اورانیوم 3/5 درصد در نطنز، بتواند همزمان با خارج شدن مواد از ایران، آن را با مواد جدید جایگزین کند به طوری که جمع جبری صفر شود و ذخیره مواد دست نخورده باقی بماند.
محمدی ادامه داد: یک نکته خیلی جالب تر این است که حتی اگر ما مبادله نکنیم و غربی ها هم سوخت راکتور تهران را به ایران ندهند، باز هم ما برای اینکه بتوانیم سوخت راکتور تهران را در داخل تولید کنیم مجبور هستیم ذخیره اورانیوم 3/5 درصد خود را مصرف کنیم، یعنی در هر حال این ذخیره مصرف خواهد شد. آیا این هم از نظر آقای روحانی یک جور تعلیق است؟
این کارشناس گفت: آقای روحانی دقیقا به این دلیل که برای این سوال ها جوابی نداشته اند اصلا به این موضوع که فعلا ماجرای مبادله در وضعیت استندبای قرار گرفته و ایران در داخل مشغول تولید سوخت است، هیچ اشاره ای نکرده اند. سوال من این است: اگر الان دوران آقای روحانی بود، آیا ما در خواب هم می دیدیم که غنی سازی در ایران به سطح 20 درصد برسد؟!
محمدی گفت: در مورد مقایسه دیپلماسی هسته ای دولت اصولگرا و دولت اصلاحات حرف بسیار است ولی من فقط به این نکته اشاره می کنم که در دوران آقایان غنی سازی آزمایشگاهی هم برای ما آرزو بود اما حالا غربی ها کاملا غنی سازی در ابعاد صنعتی درایران را پذیرفته اند و اصلا راجع به موضوع تعلیق دیگر حرف نمی زنند.
وی اظهار داشت: الان خود غربی ها مکانیسم مبادله را جایگزین مکانیسم تعلیق کرده اند و تعلیق از ادبیان آنها در مورد ایران حذف شده است.
وی گفت:این یعنی که دولت توانسته است غربی ها وادار کند مطالبات خود از ایران را مرحله به مرحله تعدیل کنند، تا جایی که الان تنها مطالبه ای برای غرب مانده مدیا و حفظ آبروست. تثبیت غنی سازی در کشور با حداقل هزینه و بدون کوچکترین امتیاز به غرب مسلما دستاورد بسیار بزرگی است که در دوران اصلاحات هیچ نمونه ای برای آن نمی توان یافت.


**نقطه مطلوب "روحانی" عقب نشینی کیلومتری از مواضع نظام بود
دبیر سیاسی نشریه پرتو سخن و عضو هیات علمی موسسه آموزشی_پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: نقطه مطلوب حسن روحانی ، عقب نشینی از مواضع هسته ای جمهوری اسلامی ایران بود.


روانبخش در بخش دیگری از این گفت و گو اظهار داشت: این برای اولین بار نیست که این افراد افتخارات دولت نهم و دهم را برای خود می دانند، چون دولت های سازندگی و اصلاحات افتخارات زیادی نداشتند تلاش می کنند که افتخارات دولت کنونی را به اسم خود تمام کنند.
وی افزود: آنان دستاوردهای دولت کنونی را اگر به نفعشان باشد به نام خود مصادره می کنند و اگر به نفعشان نباشد آن را خراب می کنند.
روانبخش با اشاره به اینکه هدفمند کردن یارانه ها از افتخارات دولت نهم و دولت دهم و مجلس هشتم است گفت: ممکن است آقایان در جهت هدفمند کردن یارانه ها می خواستند کاری بکنند اما آنچه در دولت هاشمی اجرا شد یک کار بی برنامه بود، همه می دانند که لایحه هدفمند کردن یارانه ها را احمدی نژاد به مجلس داد و این نشان دهنده شجاعت دولت نهم و دهم است.
روانبخش در ادامه با اشاره به اینکه روحانی بعد از هفت ماه و پس از حوادث و فتنه های اخیر وارد عرصه شد اظهار داشت: زمانی که رهبر معظم انقلاب گلایه داشتند که برخی خواص سکوت می کنند و مواضع دو پهلو می گیرند؛ روحانی جزو این سکوت کنندگان بود.
وی گفت: حالا می بینیم از زمانی که وارد عرصه شده باز هم رویه نامناسب در پیش گرفته است او در شرایطی که باید کنار رهبر قرار گیرد بر خلاف مواضع نظام سخن می گوید.

** واکنش فعالان دانشجویی به ادعاهای حسن روحانی
جمعی از فعالان دانشجویی نیز نسبت به ادعاهای اخیر حسن روحانی موضع گرفته و سخنان او را خلاف تصمیمات راهبردی نظام دانستند.
آنها تاکید کردند: حسن روحانی قصد سم پاشی افکار عمومی را دارد.
**روحانی با ادعاهایش تصمیمات راهبردی نظام را زیر سوال می برد
دبیر تشکیلات تحکیم وحدت در پاسخ به ادعاهای اخیر حسن روحانی با اشاره به اینکه روحانی نباید تصمیمات راهبردی نظام را زیر سوال ببرد گفت : در شرایطی که دشمنان ایران دست در دست هم داده و می خواهند فعالیت های ایران را زیر سوال ببرند فردی مانند حسن روحانی نباید با بیان این ادعا ها، سم پاشی کند.
مهدی عباسی گفت: روحانی اگر سکوت کند بسیار بهتر است، اگر او به فکر منافع سیاسی خود است و می خواهد به دولت آسیب بزند بداند موضوع پرونده هسته ای به اختلافات سیاسی برنمی گردد بلکه مصالح نظام در میان است و اینگونه او برای نظام مشکل ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: رفتار سیاسی حسن روحانی و دوستانشان باعث انشعاب در نظام می شود او را به خویشتن داری دعوت می کنم و بهتر است بداند مردم تا حدی می توانند تحمل این صحبت ها را بکنند اگر ادامه دهد باید منتظر عواقب آن باشد.
عباسی مهر با اشاره به اینکه تصمیم گیری راهبردی در مسائل هسته ای کشور و سیاست خارجی نظام زیر نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اتخاذ می شود و نقطه نظرات ایشان درباره بحث برنامه های اتمی کاملا شفاف و صریح است گفت:آنچه که در پیگری روند هسته ای کشور می بینیم و عامه مردم از آن رضایت دارند در دولت کنونی پیگیری شده است و رهبر معظم انقلاب نیز فرموده اند که نظرشان به این دولت نزدیک تر است.
وی تاکید کرد: پیگیری که در دولت کنونی در بحث هسته ای شاهد هستیم در دولت های گذشته به هیچ وجه شاهد نبودیم.

***از روحانی بعید است که واضحات و مسلمات را انکار کند
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در پاسخ به بخشی دیگر از ادعاهای روحانی گفت: حسن روحانی نمی تواند اقدامات مثبت دولت را زیر سوال ببرد.
"حسن موسوی فرد" با اشاره به اینکه دولت های قبل به علت محافظه کاری شدید هدفمند کردن یارانه ها را انجام ندادند اظهار داشت: متاسفانه شاهد هستیم در زمان هاشمی اوج شکاف طبقاتی میان فقیر و غنی ایجاد شد.
موسوی در ادامه بیان کرد: دستاوردهای هستهای دولت احمدی نژاد با دولت های قبل غیر قابل مقایسه است و پیشرفت های آن بسیار چشمگیر است.
وی تاکید کرد: دولت بسیار شجاعانه عمل کرد و از آقای روحانی بعید است که بخواهد واضحات و مسلمات را انکار کند.

**روحانی مسیری رفت که هیچ گاه کشور را به مقصد نرساند
دبیر سابق جامعه اسلامی دانشجویان تاکید کرد: از گذشته تا امروز سابقه صحبت های آقای روحانی نسبت به دولت در موضع واکنشی بوده است و او همیشه سعی در تخریب نقاط قوت دولت داشته است.
"علی جوادی" اظهار داشت: او هیچ گاه سعی نکرده نقاط قوت دولت را بگوید تا در پیشرفت کشور تاثیرگذار باشد، در مقطعی که نیاز است با کار کارشناسی به اقدامات دولت کمک کنیم این صحبت ها راهگشا نیست.
وی تاکید کرد: مسیری که در زمان روحانی در بحث هسته ای طی شده رو به جلو و فعال نبوده است و او باید بپذیرد که مسیر منفعلانه رفته که ما را هیچ وقت به مقصد نمی رساند.

چه خوشبخت است كسي كه با افتخار بگويد من يك تورك هستم

ne mutlu turkum diyene

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.