• Nombre de visites :
  • 2187
  • 27/6/2010
  • Date :

Hz. Fatıma’nın (sa) Namazı 1

hz.fatıma

  Hz. Fatıma’nın (sa) Cebrail’in kendisine öğrettiği iki rekât namaz kıldığı, birinci rekâtta Fatiha Suresinden sonra yüz defa Kadir Suresini ve ikinci rekâtta ise Fatiha Suresinden sonra yüz de defa İhlas Suresini okuduğu ve namazın selamından sonra da şu duayı okuduğu rivayet edilmiştir:

سُبحانَ ذِي الْعِزِّ الشّامِخِ المُنيفِ سُبحانَ ذِي الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظيمِ سُبحانَ ذِي الْمُلْكِ الْفاخِرِ الْقَديمِ سُبحانَ مَنْ لَبِسَ الْبَهْجَةَ وَالْجَمالَ سُبحانَ مَنْ تَرَدّى بِالنُّورِ وَالْوَقارِ سُبحانَ مَنْ يَرى اَثَرَ الَّنمْلِ فى الصَّفا سُبحانَ مَنْ يَرى وَقْعَ الطَّيْرِ فِى الْهَواءِ سُبحانَ مَنْ هُوَ هكَذا لا هكَذا غَيْرُهُ.

“Münezzehtir izzet, yüce ve ulu makam sahibi –Allah-, münezzehtir yücelik, Kibriya ve azamet sahibi; münezzehtir ezeli yüce saltanat sahibi, münezzehtir iyilik ve güzellik elbisesi giyen, münezzehtir nur ve vakar elbisesi giyen, münezzehtir siyah kayanın üzerinde karıncanın ayak izini gören, münezzehtir gökyüzünde kuşun kanat çırpmasını gören, münezzehtir bu özelliklere sahip olan ve kendisinden başla bu özelliklere sahip bulunmayan –Allah-.”

  Seyyid İbn Tavus diyor ki: Diğer bir rivayette şöyle geçer: Bu namazdan sonra Hz. Fatıma-i Zehra’nın (sa) her namazdan sonra söylenen meşhur tesbih zikrini söyle. Ondan sonra Muhammed ve Ehl-i Beyt’ine yüz defa salavat getir.

  Şeyh, “Misbahu’l-Muteheccid” kitabında şöyle demiştir: Hz. Fatıma’nın (sa) namazı iki rekâttır. Birinci rekâtta Fatiha Suresi ve yüz defa Kadir Suresi, ikinci rekâtta da Fatiha Suresi ve yüz defa İhlas Suresi okunur. Namazın selamından sonra Hz. Fatıma’nın (sa) tesbih zikri yapılır. Ve sonra da “Subhane zi’l-izzi’ş-şâmih…” şeklinde başlayan dua okunur.

Daha sonra diyor ki:

  Bu namazı kılan bir kimsenin tesbih zikirlerini yaptıktan sonra diz ve kollarını çıplak edip arada hiçbir engel ve örtü olmaksızın tüm secde uzuvlarını yere yapıştırıp hacetlerini istemesi, dua etmesi ve secde halinde şu duayı okuması uygundur:

يا مَنْ لَيْسَ غَيْرَهُ رُبٌّ يُدْعى، يا مَنْ لَيْسَ فَوْقَهُ اِلهٌ يُخْشى، يا مَنْ لَيْسَ دُونَهُ مَلِكٌ يُتَّقى، يا مَنْ لَيْسَ لَهُ وَزيْرٌ يُؤْتى، يا مَنْ لَيْسَ لَهُ حاجِبٌ يُرْشى، يا مَنْ لَيْسَ لَهُ بَوّابٌ يُغْشى، يا مَنْ لا يَزْدادُ عَلى كَثْرَةِ السُّؤالِ إلاّ كَرَماً وَجُوداً وَعَلى كَثْرَةِ الذُّنُوبِ إلاّ عَفْواً وَصُفْحاً صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَافْعَلْ بى كَذا وَكَذا.

“Ey kendisinden başka dua edilen, çağrılan bir Rabb olmayan, ey kendisinin üstünde korkulacak bir ilâh olmayan, ey kendisinden başka sakınılacak bir padişah olmayan, ey kapısına gelinecek bir veziri olmayan, ey kendisine ulaşmak için rüşvet verilen bir perdecisi olmayan, ey kendisine ulaşmayı engelleyecek bir kapıcısı olmayan, ey kendisinden çok istenmesi bahşis ve keremini ve günahların çokluğu aff ve bağışını artıran! Muhammed ve Ehl-i Beyt’ine sâlat eyle ve benim hakkımda şöyle şöyle yap.”


NAMAZIN FAZİLETLERİNDEN

VAHİY AYNASINDA NAMAZ

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)