صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1456
تعداد نوشته ها : 1
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
سوء ظن

این روز ها بازار کتاب های با محتوای نگرش مثبت ، انرژی مثبت و ... داغ است و کتاب هایی که در این بخش دسته بندی می شوند از جمله کتاب های پر فروش به حساب می آیند اما آیا تا حالا ما مسلمانان با خود فکر کرده ایم که این قبیل آموزه ها از اعتقادات خود ما مسلمانان بوده که امروزه از سوی غیر مسلمانان هم و اغلب متاسفانه به نام آنان وارد فرهنگ ما شده است.  

از مهمترین و بارز ترین سرمایه های یک انسان می توان به چهار مورد جان ،مال ،ناموس و آبرو اشاره کرد. سوءظن در درون خود نوعی از تهمت را متوجه طرف مقابل می نماید و آبروی او را در معرض تهدید قرار می دهد. اگر این امر از سوی اسلام نادیده گرفته می شد امنیت مردم در خطر قرار می گرفت .این یکی از دلایلی است که در اسلام فرض را بر خوب بودن انسان به جای بد بودن می گذاریم .در اسلام به شدت از دید منفی نهی شده است و گواه ما بر این مدعا آیات قرآن و احادیث پیامبر(ص) و ائمه (ع) می باشد . 

در کلام الله در سوره حجرات ،آیه 12 خداوند می فرماید :"ای اهل ایمان ،از بیشتر بد گمانی ها درباره یکدیگر اجتناب نمائید که برخی از آن ها خلاف واقع و گناه است و همچنین از اوضاع درونی و زندگی داخلی این و آن تجسس نکنید و زبان به غیبت برادران خود نگشائید "  

رسول الله (ص) در المحجه البیضا ، ج5 ص 285 می فرماید :"خداوند خون و مال و آبروی مسلمانان را بر دیگران حرام کرده است و همچنین گمان بد بردن در باره او " 

امیر المونین علی (ع) در غرر الحکم ص 697 می فرماید :"کسی که گمان بد داشته باشد ،از همه کس می ترسد و وحشت دارد " 

از دیدگاه عقل هم به وضوح می بینیم یکی از عوامل از بین بردن وحدت و طراوات بین مسلمانان ، تفکر منفی و سوء ظن می باشد . درباره لزوم وحدت که خواننده محترم قطعا بر اهمیت آن واقف هستند، بدون وحدت در صحنه های اجتماعی قهرا کار پیش نمی رود. 

نکته : همان طور که می دانیم هر قانونی تبصره ای دارد همان طور که در ترجمه آیه قرآن دربالا مشاهده کردید خداوند نفرموده است از تمام بد گمانی ها بلکه فرموده است از بیشتر بدگمانی ها بپرهیزید. به عنوان نمونه حضرت امیر (ع) در توصیه های خود می فرمایند در برابر دشمن ظنت را متهم بدان و یا این مضمون ه در آخر الزمان که فساد یا دروغ زمانه را فرا بگیرد حسن ظن بیجا محکوم است .  

در پایان من منکر توانایی ها و پیشرفت های بشری در ارائه راهکار برای سعادت بشریت نیستم اما چه خوب است که حداقل به موازات آن ها تحقیقی در مورد اصول و آداب زندگی از دیدگاه بزرگان خود نماییم و اگر نیافتیم آن گاه دست به دامن سخنرانی های الهام بخش بیگانه شویم .البته انکار به صورت کلی نوعی از جمود است و یک جمله اینکه "مرغ همسایه را غاز ننگریم ".
دسته ها : اعتقادی
يکشنبه بیستم 2 1388
X