اسلایدر


جدیدترین اخبار ایرانگردی در سرزمین اریایی

فید خوان rss reader

مظهر چشمه بوشلي در مجاور رسوب هاي آهكي سختي است كه آثار خروج آب در برخي نقاط آن در گذشته وجود دارد.آب چشمه بوشلي از دسته آب هاي كلرور ـ سديك و بي كربنات كلسيك گرم به همراه گاز است. از اين چشمه براي استحمام استفاده مي شود. حرارت آن 49 درجه است و آب آن صاف و زلال و مزه اش نمكي و گزنده است. اهالي محل براي درمان رماتيسم و درد مفاصل و رفع خستگي از آن استفاده مي كنند.

1390/8/26
دیدگاه شما :(0)

منظره اين درياچه با جنگل اطراف آن كه از درختان كهنسال و بلند قامت توسكا پوشيده شده، آن را به يكي از زيباترين اماكن موجود در شهرستان سوادكوه تبديل ساخته‌است.

با توجه به موقعيت قرارگيري اين درياچه كه در واقع دروازه ورود به استان مازندران از محور سواكوه‌است در فاصله ۵ كيلومتري از شهرك صنعتي شورمست پل سفيد قرار دارد و به دليل قرار گرفتن در شاهراه تهران شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعيت بسيار مناسبي برخوردار است.

در اطراف و اكناف اين درياچه، تاسيسات عظيم استخراج زغال سنگ، پل ورسك، امامزاده عبدالحق زيرآب ، برج تاريخي لاجيم، قلعه كنگ لو، امامزاده شابالوفلورد، امامزاده سامولا ارفع‌ده، كوههاي صخره‌اي خروا و نروا و بسياري از مكانها و چشم اندازهاي زيباي طبيعي كنارهم گرد آمده‌اند تا بتوانند تمامي خواسته‌هاي علاقه‌مندان و بازديد كنندگان را برآورده سازند و ساعتها و روزها علاقه‌مندان به طبيعت، هنر، تاريخ، صنعت، ورزش و غيره... را به بهترين نحو پر نمايد.

 

1390/8/9
دیدگاه شما :(0)

باتلاق حوض قيلوقه در قسمت شرقي درياچه نمك آران و بيدگل قرار دارد . ارتفاع اين باتلاق از سطح دريا 880 متر و درصد چسبندگي گل در مناطق شمالي باتلاق نسبتا زياد و در مناطق جنوبي از رطوبت و چسبندگي گل آن كاسته مي شود . اين باتلاق رطوبت خود را از آبراهه هاي سطحي و زير زميني كه از ارتفاعات سياه كوه سرچشمه مي گيرند دريافت مي كند . مرطوب بودن خاك آن در اكثر ماه هاي سال حكايت از بالا بودن سطح آبهاي زيرزميني در اين منطقه دارد . باتلاق قيلوقه يك نوار مرزي بين زمينهاي استپي پارك ملي كوير در مشرق و نمكزار آران و بيدگل در مغرب به عرض تقريبي 5 كيلومتر و طول 40 كيلومتر ايجاد كرده است .
راه هاي ورود به منطقه :
عملا هيچ راه مشخصي براي ورود به اين باتلاق وجود ندارد . به علت رطوبت بالاي لايه هاي زيرين , گرمي هوا و شوري خاك , قشري سخت از مخلوط نمك و خاك رس سطح زمين را پوشانده كه بسيار شكننده است . ورود به اين باتلاق با SUV توصيه نمي شود . تنها مسير پيشنهادي , بعد از عبور از دو راهاي سفيدآب - قصر بهرام , از طريق آبراهه در قسمت غرب جاده مي توان وارد باتلاق شد

1390/8/7
دیدگاه شما :(0)

اين درياچه در حدود 180 كيلومترى شمال باخترى ياسوج و جنوب لردگان  در ارتفاع 2180 مترى از سطح دريا قرار دارد. برم‎مورزرد زيلايى و برم‎دلي‎بو نام‎هاى ديگر اين درياچه است. به نظر مي‎رسد كه اين درياچه از انواع كارستى باشد و آب آن از چشمه‎هاى كارستى و روان آب‎هاى سطحى تأمين ‎شود. اين درياچه در نقشهٔ جغرافيايى به نام برم مور زرد ثبت شده است. آب اين درياچه از ارتفاعات تنگ سيب و كوه‌هاى داربرى سرچشمه مى‌‌گيرد و پس از طى مسافتى حدود ۱۰ تا ۱۵ كيلومتر به درياچهٔ برم مور زرد سرازير مى‌شود. چشمه‌‌هاى متعددى نيز در اطراف درياچه مى‌جوشند. درياچهٔ زيلايى بيش از ۳۵ هكتار وسعت دارد. حداكثر و متوسط عمق درياچه به ترتيب ۱۴ و ۸ متر است.

1390/8/7
دیدگاه شما :(0)

تالاب”يانيق” ازديگرتالاب هاي زيباي هشترود است كه در35كيلومتري جنوب غربي اين شهرستان و در كنار جاده آسفالته هشترود - مراغه، واقع شده است. 

 

اين تالاب از ۲ بخش مجزا به فاصله ۱‎/۵ كيلومتر از همديگر، تشكيل شده است.
يكى از ۲ تالاب يانيق كه به عنوان استخر طبيعى آبيارى مورد استفاده كشاورزان قرار مى گيرد، وسعتى در حدود يك هكتار و تالاب ديگر كه در گوى تپه ماهور قرار گرفته و به صورت نوار باريك، امتداد يافته، ۴ هكتار وسعت دارد.
ارتفاع تالاب هاى يانيق ازسطح دريا يك هزار و ۶۰۰ متربوده و هردو آنها در بخش مركزى خود بيش از ۲ متر عمق دارند.
سواحل و حوزه آبريز تالاب يانيق را زمين هاى زراعى و چمنزار، تشكيل داده و در تركيب پوشش گياهى سواحل غيرازتعدادى درخت بيد، درخت يا درختچه ديگرى وجود ندارد.
حاشيه تالاب يك هكتارى، دايره اى شكل و كاملا پوشيده از نى است به طورى كه آب داخل محدوده، تالاب را به صورت حلقه اى در برگرفته است.
وجود اين نيزار انبوه مخفى گاه مناسبى را براى پرندگان آبزى بويژه در زمان احساس خطر به وجود آورده است.
پوشش گياهى حوزه آبريز و سواحل تالاب هاى يانيق از ۲ بخش مرتعى و زراعى تشكيل شده كه گياهان مرتعى متشكل ازانواع استپى و نيمه استپى بوده و بخشى از پوشش گياهى مرتعى را گياهان مهاجم يا علف هاى هرز تشكيل داده كه در اثر تغيير كاربرى و چراى مفرط دام در منطقه، شكل گرفته است.
گياهان حاشيه تالاب هاى يانيق را انواع جگن، گراس ها و آلاله تشكيل مى دهد كه داراى رويش فصلى بوده و بر حسب تغييرات حجم آب تالاب در سواحل، ظاهر و در ميان گل و لاى، مدفون مى شوند.
تالاب يانيق هم مانند ديگر تالاب هاى هشترود با فرا رسيدن فصل سرما در يخبندان زمستانه فرو مى رود.
دوران يخبندان يانيق مانند تالاب هاى ديگر بين چهار تا پنج ماه طول كشيده و پس از ذوب شدن يخ ها، پرندگان مهاجر آبزى و كنار آبزى در هر ۲ تالاب، حضور مى يابند.
متأسفانه تالاب يانيق به رغم شناخته شدن به عنوان يكى از چهار زيستگاه زادآورى اردك سرسفيد در كشور از نظر قانون مندى مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست در زمره مناطق آزاد بوده و در فصول مجاز، مورد استفاده شكارچيان قرار مى گيرد.

1390/8/7
دیدگاه شما :(0)
کلیه حقوق مادی و معنوی این وبلاگ محفوظ و متعلق به وبلاگ سرزمین اریایی می باشد
طراح قالب و لوگو :سرزمین اریایی
X