ابوالفضل کریمی: با استفاده از تکنیکی که سال گذشته در دانشگاه ییل برای مشخص کردن رنگ پرهای پرندگان فسیلشده استفاده شد، دانشمندان موفق به انجام کار مشابهی روی دایناسورها شدهاند. این تکنیک هماکنون روی فسیلهای دایناسورها اجرا شده تا بتوان تعیین کرد دایناسورهای پرداری که در دوران ماقبل تاریخ روی زمین زندگی میکردند، واقعا چه شکلی بودهاند.
به گزارش نیوساینتیست، گروه دانشگاه ییل از روش خاصی برای تصویربرداری توسط میکروسکوپهای الکترونی استفاده کرده تا بتواند رنگ پرهای پرندگان فسیل شده در بیش از 47 میلیون سال پیش را تعیین کند. اکنون، مایکل بنتون از دانشگا بریستول در انگلستان به همراه همکارانش، این تکنیک را روی فسیل Sinosauropteryx پیادهسازی کرده است.
با استفاده از این روش، آنها توانستهاند به ساختار سلولهای رنگدار میکروسکوپی به نام melanosomes در پر یک فسیل با قدمت 125 میلیون سال پی ببرند.
توضیح تصویر فوق: ارگانهای سلولی کوچکی که ملانوزوم نام دارند، رنگهای پرها و موها را به طور واضح نشان میدهند.بررسی دقیق این پر که با استفاده از تصویربرداری میکروسکوپهای الکترونی انجام شده، نشان میدهد یوملانوزومهای سوسیس شکل، رنگ سیاه را تولید می کنند؛ در حالیکه فائهملانوزومهای کروی شکل رنگ نارنجی را به وجود میآورند.
پیش از این، ملانوزومها را با باکتریهای موجود در بافتهای نرم فسیلهایی که خوب محافظت شده بودند، اشتباه میگرفتند؛ اما بنتون و همکارانش متوجه شدند الگوی این ساختارهای کروی و سوسیسشکل دقیقا مشابه با ملانوزومهایی است که در پرهای پرندگان دوران معاصر وجود دارد.
(توضیح عکس مقابل: تصویری که از فسیل 47 میلیون ساله سینوزائوروپتریکس به دست آمده، نشان میدهد پرهایی با رنگهای روشن و تیره در روی سر و پشت این دایناسور قرار داشته است. این نمونهها از یک نوار تیرهرنگ که در پایه دم دایناسور واقع شده بود (به فلش توجه کنید) و از یک نوار دارای رنگ روشن تهیه شده است.
تصویربرداری با میکروسکوپهای الکترونی نشان میدهد نوارهای تیره رنگ فقط شامل فائهملانوزم کروی شکل است که نشان میدهد رنگ آنها نارنجی و قهوهای است. در مقابل، رنگ نوارهای روشن که شامل هیچ ملانوزومی نیست، احتمالا سفید رنگ بوده است).
سینوزوروپتریکس، دایناسور 1.2 متری گوشتخوار و ناتوان از پرواز بوده و با تاج پردار سیخ مانند در بالای سر و در میانه پشت خود، قدیمیترین دایناسور پرداری است که تاکنون شناسایی شده است. تحقیقات جدید نشان میدهد پرهایی که روی دم میمون شکل او قرار داشته، دارای نوارهای سفید و نارنجی رنگ بوده است.
بنتون امیدوار است تحقیقات بیشتر بتواند شکل و رنگ دقیق پرهای سر و دیگر قسمتهای این دایناسور را نیز مشخص کند. او معتقد است میتوان ملانوزومها را در بسیاری از پرهای دایناسورهای فسیل شده مشاهده کرد.
به این ترتیب، آیا میتوان گفت که هالیوود، پارک ژوراسیک را با رنگهای دقیقتری پیادهسازی کند؟ جواب این سوال احتمالا منفی است. پرها به شدت در میان فسیلها نایاب است و نمونهبرداری کردن از آنها برای به دست آوردن ملانوزومها، آسیبهای غیر قابل بازگشتی به فسیلها وارد میکند. به این ترتیب باید گفت فقط تعدا اندکی از فسیلهای دایناسورها برای این تست به کار گرفته خواهند شد.
توضیح عکس فوق: در این تصویر، فسیل 125 میلیون ساله پرندهای به نام Confuciusornis نشان داده شده است. نمونهبرداری از ارگانهای سلولی رنگدار در سراسر بدن این دایناسور نشان داد قسمتهای زیادی از بدن آن با پرهایی سیاهرنگ پوشیده شده، در حالیکه دم آن، بلند و باریک و همچنین بالهای آن دارای پرهای نارنجی رنگ بوده است.
منبع : خبر آن لاین
دینانی در گفت و گو با سرویس اندیشه خبرآنلاین بر توجه به فرهنگ و گذشته ایران، تاکید کرد و گفت : "بدون تردید یکی از درخشانترین و بزرگترین تمدنهایی که بر روی کره زمین، بروز و ظهور داشته است، تمدن ایران باستان است."
دینانی ملیگرایی بیمورد را صحیح ندانست و ادامه داد : " تمدن و فرهنگ ایرانی به اندازهای غنی است که نیاز به جانبداری و تعصب ندارد. تمدن ایران ریشه در تاریخ دارد و در زمانهای دور، این تمدن بیشترین تقابل و تعامل را با تمدن یونانی داشته است. تمدن یونان نام اساطیر و نخبگان گذشته خود را به خوبی حفظ کرده است، اما متاسفانه ما در حفظ تاریخ و نام بزرگان خود کوتاهی کردهایم. در صورتی که بسیاری از بزرگان و اندیشمندان جهان از اندیشمندان ایرانی متأثّر بودهاند."
دینانی درباره اهمیت تاریخ تمدن افزود: " تمدنها اگر با آگاهی تاریخی همراه باشند، از بین نمیروند، بلکه مانند افسانه سمبولیک مرگ ققنوس بار دیگر متولد میشوند. البته باید توجه داشت که مراد از آگاهی به تاریخ بدیهیات و موارد بارز نیست، بلکه مواردی است که پنهان هستند و توجه بیشتری را به خود میطلبند."
وی درباره توجه به تاریخ اظهار داشت : " هیچ موجودی در این جهان به جز انسان، دارای تاریخ و گذشته نیست. البته منظور این نیست که موجودات دیگر دارای پیشینه و تاریخ نیستند، بلکه مراد این است که تنها انسان قادر به ثبت و ضبط تاریخ است. البته برخی فیلسوفان از جمله هگل معتقدند که برخی از جوامع بشری مانند قبایل بدوی آفریقایی به دلیل اینکه زندگانی بسیطی داشتهاند، دارای تاریخ نیستند."
این کارشناس فلسفه اسلامی درباره یاد نکردن از گذشتگان، گفت: " متاسفانه به بهانه اسلام از گذشتگان و اساطیر خود یاد نمیکنیم، در صورتی که اسلام با شرک مخالف است و ایرانیان نیز جزء اولین موحدان نسل بشری هستند. «آتش» یک مظهر بوده است و نه یک الهه، بنابراین آئین مهر، آئینی توحیدی بوده است."
ابراهیمی دینانی درباره جایگاه رفیع حکمت عملی و حکمت توحیدی در تاریخ ایران اظهار داشت: " یونان فیلسوفپرور و ایران حکیمپرور بوده است. در فرهنگ ایران باستان، حکیم و پیامبر هممعنا بودهاند. متاسفانه نه تنها در زمان کنونی بلکه در زمان گذشته نیز غربزده بودهایم و همواره حکما و اندیشمندان خود را متاثر از فلسفه و حکمت یونان میدانیم، در صورتی که این تأثیرپذیری دو طرفه بوده است و فلسفه یونان نیز از فلسفه ایران تاثیر پذیرفته است."
استاد فلسفه افزود: " هگل، فیلسوف آلمانی، با اینکه با مشرق زمین رابطه چندان خوبی نداشت، اما تاکید میکند که «معنویت» برای نخستین بار با طرح فلسفه نور از سوی ایرانیان وارد تاریخ شد."
" 123456 "مشهورترین "کلمه عبور" یا همان password مورد استفاده در اینترنت است!
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، براساس یک بررسی انجام شده بر روی فهرستی از 23 میلیون کلمه عبور، رایج ترین گزاره " 123456 " تشخیص داده شد.
انتخاب کلمات و گزینه های ساده توسط کاربران اینترنتی باعث شده تا امنیت حساب های اینترنتی کاهش یابد.
براساس بررسی جدیدی که انجام شده، همچنان از هر پنج کاربر اینترنت یک نفر آن ها از کلمه عبوری (password) استفاده می کند که به سادگی می توان آن را حدس زد مانند 123 ، I love you یا حتی خود کلمه password .
در همین زمینه "امیچای شولمان" رئیس امور فنی شرکت "امبیرفا" متخصص در زمینه تهیه برنامه های ضدهکری در باره استفاده از گزینه های بسیار ساده برای کلمات عبور می گوید: این موضوع شبیه به نقص وراثتی در بشر است. ما از ابتدای دهه 90 با همین مشکل روبه رو بودیم.
شولمان و شرکت وی تلاش کردند تا فهرست متشکل از 23 میلیون کلمه عبور که توسط یک هکر نامشخص در ماه گذشته میلادی از شرکت "you Rouk" ربوده شد را بررسی کنند.
شرکت "you Rouk" مسولیت تهیه برنامه های ویژه کاربران را در سایت های بسیاری مانند «Facebook و«My Space» برعهده دارد. هکر مورد نظر همچنین این فهرست را در اینترنت منتشر کرد و بسیاری توانستند مجموع 23 میلیون کلمه عبور را ببینند. همین فرصت باعث شد تا بسیاری اقدام به بررسی و پژوهش درباره کلمات عبور کنند.
شرکت امبیرفا در بررسی این فهرست نتیجه گرفت که تقریبا یک درصد از حدود 23 میلیون کلمه عبور از گزاره " 123456" استفاده کرده اند.
همچنین گزاره "12345" نیز در جایگاه دوم شیوع ترین کلمات عبور در میان کاربران اینترنتی است. پس از این دو گزاره، کلماتی مانند «qwerty» ، «123 abc» (حروف پشت سر هم در کیبرد) و«princess» نیز پراستفاده ترین کلمات عبور هستند.
گفتنی است بسیاری از هکرها به آسانی می توانند با امتحان تعدادی از گزینه های عبور پراستفاده، وارد بخش های شخصی افراد در سایت های اینترنتی شوند و اختلال ایجاد کنند.
همچنین این هکرها با استفاده از نرم های پیشرفته ای می توانند در طول چند دقیقه هزاران کلمه عبور را امتحان کنند تا بلکه یکی از آنها درست باشد و بتوانند سایت های شخصی را سرقت کنند.
این رویداد، پایانی بر انتظار طولانیمدت برای آغاز شفقهای امسال بود. دوره جدید چرخه 11 ساله فعالیتهای مغناطیسی خورشیدی از اوایل دیماه آغاز شده و امید میرود تعداد و شدت شفقهای قطبی نیز بیشتر شود.
شفق قطبی وقتی اتفاق میافتد که ذرات باردار پرانرژی فوران یافته از خورشید که به بادهای خورشیدی مشهورند، به میدان مغناطیسی زمین برخورد کنند. این ذرات تحت تاثیر میدان مغناطیسی زمین قرار میگیرند و به سمت قطبهای مغناطیسی زمین منحرف میشوند.
در مسیر حرکت بهسوی قطبهای مغناطیسی که در نزدیکی قطبهای جغرافیایی زمین واقعند؛ این ذرات آنقدر به سطح زمین نزدیک میشوند که با مولکولهای هوا برخورد میکنند و آنها را به تابش وادار میکنند.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: در سال جدید تحصیلی 9هزار نفر در مقاطع سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) در حوزه های علمیه خواهران پذیرش می شوند.
سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: پذیرش حوزه های علمیه خواهران در مقاطع سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) از روز گذشته اول بهمن آغاز شده است و تا پایان بهمن ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در سال جدید با توجه به افزایش فضاهای آموزشی و تاسیس مدارس جدید، ظرفیت حوزه های علمیه در سطح دو (کارشناسی) به 8 هزار نفر افزایش یافته و در سطح سه (کارشناسی ارشد) نیز در 5 رشته فقه و اصول، تفسیر و علوم قرآن، فلسفه، کلام و تاریخ اسلام ظرفیت پذیرش یک هزار نفر ایجاد شده است.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: آزمون ورودی رشته های تخصصی در سطح سه (کارشناسی ارشد) نیز در دو مرحله برگزار شده و آزمون ورودی سطح دو (کارشناسی) نیز 24 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
منبع : بازیاب
تحقیقات جدید نشان میدهد زندگی مدرن امروزی باعث بروز افسردگی در وجود ما میشود زیرا ما باید تصمیمهای زیادی بگیریم.
از غذایی که ما مصرف میکنیم ، کانال تلوزیونی که برای تماشا کردن انتخاب میکنیم ، مدرسه ای که فرزندانمان را به آنجا میفرستیم و کاری که برای ادامه زندگی خود انتخاب میکنیم ، همه اینها نشان میدهد جامعه امروزی تنوع بسیاری را در اختیار ما گذاشته است و ما همیشه باید در حال انتخاب بین آنها باشیم.
اما با وجود این که داشتن انتخابهای زیاد معمولا چیز خوبی است ، تحقیقات جدید نشان میدهد آزادی عمل بسیار برای انتخاب کردن باعث بروز تردید و بی ارادگی میشود که این عامل در نهایت منجر به افسردگی ما میشود.
انسانها ممکن است به دلیل انتخابهای بسیاری که در جلوی پای آنها قرار داده شده است و به دلیل عدم قطعیت در مورد انتخاب درست و همچنین احتمال پشیمانی از تصمیمی که در گذشته گرفته اند و انتخاب درستی نداشته اند دچار افسردگی شود.
انتخابهای زیاد سبب میشود ما در مورد انتخاب خودمان رضایت کافی نداشته باشیم و احساس پشیمانی کنیم.
تحقیقات نشان میدهد زمانی که ما انتخابهای زیادی داریم ممکن است در مورد تصمیمی که میگیریم دچار عقده و ناراحتیهای روحی شویم و زمانی که تصمیم گرفتیم ممکن است همواره نگران نادرست بودن آن باشیم.
تصمیم گرفتن همچنین میتواند باعث تقویت حسهایی مانند خودخواهی شود زیرا باعث میشود انسانها فقط در مورد خودشان و تمایلات خودشان فکر کنند و توجه چندانی به جامعه و آن چیزی که برای جامعه مفید است نداشته باشند.
تلگراف ، 21 ژانویه
منبع : خبر آن لاین
پارسینه نوشت:
لیستی از کارهایی که سبب میشود به مغزتان آسیب برسد از این قرار است:
1.نخوردن صبحانه
کسانی که صبحانه نمیخورند قند خونشان به سطح پائینتری افت میکند. این امر باعث تامین نامناسب مواد غذائی برای مغز و در نتیجه افت فعالیت مغزی میشود.
2. پرخوری
این امر باعث تصلب شرائین (سختی دیواره رگهای) مغز شده و منجر به کاهش قدرت ذهنی میشود
3- دخانیات
این امر باعث کوچک شدن چند برابری مغز و منجر به آلزایمر میشود.
4. استفاده زیاد قند و شکر
استفاده زیاد قند و شکر جذب پروتئین و مواد غذائی را متوقف میکند و منجر به سوء تغذیه و احتمالا اختلال در رشد مغزی خواهد شد
5. آلودگی هوا
مغز بزرگترین مصرف کننده اکسیژن در بدن ماست. دمیدن هوای آلوده باعث کاهش اکسیژن تامینی مغز شده و منجر به کاهش کارآیی مغز میشود.
6. کمبود خواب
خواب به مغزمان اجازه استراحت میدهد. دوره طولانی کاهش خواب منجر به شتاب گیری مرگ سلولهای مغزی خواهد شد.
7. پوشاندن سر به هنگام خواب
خوابیدن با سر پوشیده باعث افزایش تجمع دی اکسید کربن و کاهش تجمع اکسیژن شده و منجر به تأثیرات مخرب مغزی خواهد شد.
8.کار کشیدن از مغزتان در هنگام بیماری
کار سخت یا مطالعه در زمان بیماری ممکن است منجر به کاهش کارآئی مغز و در نتیجه صدمه مغزی شود
9.کاهش افکار مثبت
فکر کردن بهترین راه برای تمرین دادن به مغزمان است. کاهش افکار مثبت مغزی ممکن است باعث کوچک شدن مغز شود.
10. کم حرفی
مکالمات انتزاعی منجر به رشد کارآئی مغز خواهد شد
۲۸ دی ۱۳۸۸ | |
به گزارش مهر، محققان دانشگاه کارنگی ملون با ترکیب تکنیکهای تصویرنمایی مغز و آلگوریتمهای یادگیری ویژه رایانه، این مکانیزم را کشف کردند. این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ما کشف کردیم که فرهنگ لغات مغز چگونه تدوین می شود. در حقیقت مغز بر اساس حروف الفبا و یا ابعاد و رنگ اشیا آنها را دسته بندی نمی کند، بلکه سه ویژگی پایه وجود دارد که مغز با کمک آنها برای شرح و طبقه بندی نامهای مشترک استفاده می کند." این سه کد بنیادی بر اساس سه روش انتخاب می شوند. اول براساس روشی که انسان با استفاده از آن روش با آن شیء واکنش نشان می دهد. برای مثال می تواند آن را در دست نگه دارد. دوم اینکه براساس روشی که با آن با عملکردها ارتباط برقرار می کند، مثل محافظت کردن و یا دفاع کردن و سوم براساس روشی که با آن عمل خوردن انجام می شود، مثل گاز گرفتن، چشیدن، بلعیدن. بر اساس این کشف دانشمندان، هر یک از این سه فاکتور رمزگذاری شده در سه تا پنج فضای مغزی از طریق یک الگوریتم رایانه ای شناسایی و شباهتهای آنها در فعالیتهای مغزی یک گروه از داوطلبان جستجو شد. از این افراد خواسته شد که 60 نام را با اشیای فیزیکی مرتبط با آنها نشان دهند. برای مثال، واژه خانه به شدت تمام پنج فضای رمزگذاری مغزی را فعال می کند، درحالی که واژه "چکش" تنها کد مربوط به تعامل فیزیکی را در کورتکس حرکتی فعال می کند. براساس گزارش ساینس دیلی، این نتایج نشان می دهد که معانی نامها در تمام شرکت کنندگان به یک روش رمزگذاری می شوند. این نشان می دهد که وقتی دو نفر به واژه چکش و یا خانه فکر می کنند، الگوهای فعالیت مغزی آنها مشابه یکدیگر است. در این تحقیق، داوطلبان با تصاویر اشیا به طور غیر مستقیم و با واژگانی که با آنها این اشیا طراحی می شوند به طور مستقیم تحریک شدند و سپس الگوهای فعالیت مغزی آنها بررسی شد. |
منبع : بازیاب