به گزارش سرویس اندیشه خبر آنلاین شرایط و مقررات اعطاى مدارک علمى حوزه علمیه به شرح ذیل است. متن زیر، مصوبه 214 شوراىعالى حوزه علمیه است که در آن، شرایط و مقررات اعطاى مدارک علمى حوزه علمیه به تصویب رسیده است .
ماده 1) به متقاضیان مدارک علمى حوزه علمیه قم که واجد شرایط باشند، در چهار سطح (سطح یک، سطح دو، سطح سه، سطح چهار) طبق ضوابط، مدرک علمى داده مىشود .
ماده 2) متقاضیان مدارک علمى حوزه، باید واجد شرایط ذیل باشند:
الف) داشتن پرونده در مرکز مدیریتحوزه یا یکى از حوزهها و مدارس تحت پوشش;
ب) نداشتن سوء پیشینه . تشخیص این امر با معاونت آمار و بررسى مرکز مدیریت است;
ج) داشتن نمره قبولى در همه پایهها;
د) معدل چهارده در امتحانات سال ششم براى سطح یک;
ه) معدل چهارده در امتحانات سال ششم و نهم براى سطح دو;
و) معدل چهارده در امتحانات سال ششم و نهم و دهم براى سطح سه;
تبصره) کسانى که در امتحانات حوزه، نمره قبولى را کسب کردهاند، اما معدل چهارده ندارند، مىتوانند براى یک بار دیگر در امتحانات سطح مربوط ، که نیاز به معدل چهارده دارد، شرکت کنند تا در صورت تحصیل معدل چهارده، مدرک علمى و یا موضوع براى نوشتن رساله دریافت کنند .
ز) ارایه گواهى شش سال شرکت در درس خارج از دو نفر از اساتید درس خارج که مورد تایید مرکز مدیریتحوزه علمیه قم باشند و قبولى در مصاحبه مربوط به شش سال درس خارج و داشتن رساله سطح سه با نمره قبولى هشتاد جهتشرکت در سطح چهار;
ح) معمم بودن مستمر متقاضى سطح سه و چهار .
تبصره) در گواهینامه مدارک علمى سطح سه و چهار، تصریح مىشود که این مدرک مخصوص کسانى است که ملبس به لباس روحانیتباشند .
ماده 3) مدرک سطح سه و چهار در هر سال تا حد معینى اعطا مىشود و حد مذکور را همه ساله شوراى عالى حوزه تصویب مىکند .
تبصره 1) در صورتى که متقاضیان واجد شرایط، بیش از حد تعیین شده باشند، متقاضیانى که امتیاز بیشترى داشته باشند، اولویت دارند .
تبصره 2) سقف شرکت در امتحان سطح سه و چهار، دو برابر حد تعیین شده در آن سال خواهد بود .
ماده 4) کسانى که قبل از تشکیل شوراى مدیریت (سال 1360) دروس سطح را خواندهاند و پرونده کاملى در مرکز مدیریت نداشته و یا فاقد پرونده مىباشند و سن آنها کمتر از سى سال نباشد، در صورتى که دو نفر از اساتید و علماى حوزه مراتب تحصیلى آنها را تایید کنند، مىتوانند در امتحان سطح سه شرکت کنند و در صورتى که رساله آنان نمره هشتاد را بیاورد، مىتوانند، با ارایه گواهى شش سال درس خارج و قبولى در مصاحبه مربوط به آن، براى سطح چهار رساله بنویسند .
تبصره) فضلا و محققان و اساتید که به فضل شهرت دارند و یا صاحب تالیفات قابل ملاحظه هستند، مىتوانند بدون گذراندن سطح سه براى اخذ مدرک سطح چهار طبق مقررات اقدام کنند و تشخیص صلاحیت آنان و تعیین مدت مذکور در ماده 14 با شوراى عالى حوزه است .
ماده 5) اعطاى مدرک علمى به طلاب رشتههاى تخصصى، براساس مقررات ذیل است:
الف) فارغ التحصیلان رشتههاى تخصصى، چنانچه معدل سالانه آنها کمتر از شانزده نباشد، از گذراندن سطح سه معاف هستند و با موفقیت در کسب امتیاز رساله سطح چهار، مدرک علمى سطح چهار دریافت مىکنند . در غیر این صورت، با دارا بودن حداقل معدل چهارده مىتوانند از مدرک علمى سطح سه استفاده کنند .
ب) طلابى که تا تاریخ تصویب این آییننامه در رشتههاى تخصصى شرکت کرده و موفق به کسب نمره سالانه چهارده نشدهاند، در صورت دارا بودن شرایط، مدرک معادل دریافت مىکنند .
ماده 6) برادران و خواهرانى که در غیر قم و استان خراسان در حوزههاى مورد تایید مدیریتحوزه علمیه قم طبق برنامههاى حوزه تحصیل مىکنند، نمرههاى قبولى آنها در امتحانات کتبى ملاک شرکت در امتحانات شفاهى مدارک خواهد بود و تنها از مدارک سطح یک و دو بهرهمند مىشوند و براى گرفتن مدارک سطح سه و چهار باید تحت پوشش مرکز مدیریت قرار گیرند .
تبصره) این ماده تا زمانى معتبر است که حوزههاى مذکور برادران و خواهران، زیر پوشش مرکز مدیریت قرار نگرفته باشند .
ماده 7) خواهرانى که در حوزههاى تحت پوشش مرکز مدیریتحوزه علمیه قم به تحصیل اشتغال دارند، لازم استبراى دریافت مدرک علمى در هر یک از سطوح چهارگانه، شرایط مندرج در این آییننامه را دارا باشند .
ماده 8) مسؤول بخش مدارک علمى، پنج نفر از اساتید و علما را به مدیر پیشنهاد مىکند تا پس از تایید مدیر حوزه، به عنوان هیات علمى با بخش مدارک علمى همکارى کنند .
ماده 9) موضوع رساله را هیات علمى بخش مدارک علمى مرکز مدیریت تعیین مىکند .
تبصره) موضوع رساله باید در باره یکى از موضوعات علوم اسلامى مانند علوم قرآن، حدیث، فقه، اصول، فلسفه، کلام، رجال و یا سایر رشتههاى تصویب شده در شوراى عالى باشد .
ماده 10) رساله سطح سه با نظارت استاد مشاور، و رساله سطح چهار زیرنظر استاد راهنما نوشته مىشود .
ماده 11) استاد مشاور و استاد راهنما و داوران، باید مورد تایید هیات علمى بخش مدارک علمى مرکز مدیریتباشند .
ماده 12) در تدوین رساله سطح سه، امور ذیل باید رعایت گردد:
1 - تحریر و تنقیح موضوع بحث و نقل اقوال علما در تدوین و جمعبندى و نتیجهگیرى از آنها نیز انسجام کامل بین مطالب رعایتشود .
2 - مطالب منقول رساله، مستند و با ذکر مدارک معتبر و قابل استناد باشد .
3 - از نظر آیین نگارش و جهات ادبى، در حد قابل قبول باشد .
4 - از نظر نظام تالیفى داراى مقدمه، فصلبندى، نتیجهگیرى، فهرست و منابع باشد .
5 - رساله باید نتیجه ابتکار و تحقیق خود او باشد نه تقریرات بحث گروهى و مانند آن .
6 - به زبان فارسى یا عربى باشد .
تبصره) به رسالههایى که به زبان عربى صحیح نوشته شود، ده امتیاز از صد امتیاز تعلق مىگیرد .
7 - حداقل 150 صفحه وزیرى و حداکثر دویست صفحه وزیرى باشد .
ماده 13) در رساله سطح چهار، علاوه بر شرایط یک تا شش مندرج در ماده 12، باید دو شرط ذیل نیز رعایت گردد:
1 - باید بیان قول مختار و دلیل آن، همراه با نقد قول و یا اقوال مخالف باشد، به طورى که از فضل و مراتب علمى صاحب رساله، حکایت کند .
2 - حداقل دویست و حداکثر سیصد صفحه وزیرى باشد .
تبصره 1) هر صفحه از رسالههاى سطح سه و چهار، باید حداقل حاوى 250 کلمه باشد .
تبصره 2) در صورتى که یک موضوع، بنابه تشخیص واحد مدارک علمى، کشش علمى این مقدار را نداشته باشد، مىتواند، دو موضوع و یا بیشتر در اختیار متقاضیان قرار گیرد .
ماده 14) حداقل زمان نوشتن رساله سطح سه از تاریخ گرفتن موضوع، یک سال و حداکثر دو سال است و براى نوشتن رساله سطح چهار، حداقل دو سال و حداکثر سه سال است .
ماده 15) رسالههایى که قبلا تحت عنوان کتاب، رساله، جزوه، مقاله، پایاننامه علمى، چاپ و یا در جاى دیگر به عنوان رساله مدارک علمى مطرح شده باشد، پذیرفته نمىشود .
ماده 16) رساله در صورتى براى داورى پذیرفته مىشود که در سطح سه مورد تایید استاد مشاور و در سطح چهار مورد تایید استاد راهنما قرار گرفته باشد .
ماده 17) بخش مدارک علمى، باید در مدت زمانى که شوراى عالى حوزه تعیین مىکند، نظر خود را در باره آن اعلام کند، مگر اینکه نویسنده رساله درخواست تاخیر کند .
ماده 18) نویسنده رساله، باید در جلسه دفاعیهاى که سه نفر داور حضور دارند، از رساله خود دفاع و نمره لازم را کسب کند .
تبصره) استاد مشاور یا استاد راهنما مىتوانند یکى از دوران باشند .
ماده 19) رسالههاى سطح سه، براساس سه درجه، عالى، خوب، متوسط و در سطح چهار در دو درجه عالى و خوب ارزیابى مىشود .
تبصره) درجه عالى از نود تا صد امتیاز، خوب از هشتاد تا 89 امتیاز، متوسط از هفتاد تا 79 امتیاز است و نمره کمتر از هفتاد امتیاز، نمره قبولى محسوب نمىشود .
ماده 20) هرگاه رسالهاى در بار اول، امتیاز لازم را کسب نکند (مشروط به اینکه کمتر از پنجاه امتیاز نیاورد) براى بار دیگر به او فرصت داده مىشود تا اشکالات رساله خود را رفع و آن را تکمیل کند و پس از گذشتحداقل یک سال، جهت طرح در جلسه داورى ارایه دهد و اگر در طرح مجدد نیز موفق به کسب امتیاز نشود، پس از گذشت پنجسال و براى آخرین بار مىتواند اقدام به اخذ موضوع کند .
ماده 21) مدارک علمى با امضاى مدیر حوزه و مسؤول بخش مدارک مرکز مدیریت اعتبار دارد .
ماده 22) بخش مدارک علمى حوزه موظف استبه استعلامهایى که در مورد مدارک افراد مىشود، ظرف حداکثر دو هفته پاسخ دهد و اعتبار آنها را مشخص کند .
ماده 23) مواردى که نسبتبه داوران، مشاوران، راهنمایان و رسالههاى علمى در این آییننامه پیشبینى نشده، توسط هیاتى مرکب از مدیر حوزه، مسؤول بخش مدارک و سه نفر از هیات علمى بخش مدارک، بررسى و در باره آنها تصمیمگیرى مىشود .
منبع : خبر آن لاین
در حالی که به تازگی علی اکبر جوانفکر به عنوان مدیر عامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منصوب شده، محمد جعفر بهداد، مدیرعامل سابق این خبرگزاری و معاون سیاسی دفتر احمدی نژاد، از صدور رای محکومیت خود توسط دادگاه خبر داده است.
به گزارش ایرنا، محمد جعفر بهداد گفته است : دادستان تهران به عنوان مدعی العموم سه شکایت علیه اینجانب مطرح کرده که دو مورد در دفاع از علی لاریجانی، رییس مجلس، و یک مورد در حمایت از اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس خبرگان رهبری است.
محمدجعفر بهداد از نیروهای طرفدار محمود احمدی نژاد ، در گذشته خبرنگار پارلمانی مؤسسه کیهان و همکار صفارهرندی، وزیر سابق ارشاد و فرهنگ اسلامی، بود که در دولت نهم به عنوان مدیرعامل ایرنا منصوب شد.
محمدجعفر بهداد در توضیح جزییات شکایات مطرح شده علیه خود گفته است: شکایاتی که عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، در دفاع از دکتر لاریجانی علیه اینجانب مطرح و به نحو عجیب و با اصرار مشغول پیگیری آن است، به دو مقاله منتشره در ایرنا بر میگردد که یکی پس از ۵۰ دقیقه انتشار با تشخیص و مستقیما توسط خودم از روی خروجی حذف شد و در دیگری نیز، اصولا «نه به تصریح و نه تلویحا» نامی از کسی برده نشده است.
بهداد در یادداشتی با عنوان « آنهایی که جوانان ما را به کشتن دادند» علی لاریجانی را متهم کرده بود که حوادث پس انتخابات نقش داشته است.
وی، بدون نام بردن از علی لاریجانی نوشته بود:«کسانی که بعد از ظهر روز رای گیری در تماس تلفنی با میر حسین موسوی پیروزی وی در انتخابات را تبریک گفته و توقع توهم آمیز او را تشدید و اراده اش را برای تحریک افراد به شورش و اغتشاشگری تقویت کردند».
در روزهای بعد از انتخابات ، خبری مبنی بر تبریک علی لاریجانی به میر حسین موسوی به عنوان برنده انتخابات در بعضی محافل شایع شده بود.
با این حال مجمد جعفر بهداد درباره نحوه محکومیت خود در دادگاه گفته است:« فقط چند روز پس از انتصاب اینجانب به عنوان معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور بلافاصله یکی از پروندهها به دادگاه ارجاع شد و قاضی محترم پرونده نیز، ضمن برگزاری جلسه دادگاه و اخذ دفاعیه متهم اقدام به صدور رای محکومیت به صورت غیابی کرد که فارغ از علت اینهمه شتابزدگی، در صدد ارایه درخواست دادخواهی و تجدید نظر هستم».
کتاب «یادداشتهای روزانه محمد علی فروغی» پس از 67 سال از درگذشت این چهره اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فعال دهههای 1300 تا 1320 از سوی کتابخانه مجلس منتشر شد.
به گزارش خبرآنلاین، این مجموعه، یادداشتها و نامههای روزانه فرغی از 26 شوال 1321 تا تاریخ 28 ربیعالاول سال 1332 هجری قمری است که اغلب جنبه اجتماعی ـ فرهنگی و کمی هم جنبه سیاسی دارد و به 151 یادداشت تقسیم میشود.
همچنین به گفته رییس مرکز اسناد مجلس این یادداشتها که حتی فرزندان فروغی نیز از وجود آنها بیاطلاع بودند، علاوه بر پژوهشگران حوزه علوم سیاسی و تاریخ معاصر، برای روزنامهنگاران نیز از جذابیتهای ویژهای برخوردار است.
«محمدعلی فروغی» 87 ساله که 1321 خورشیدی از دنیا رفت، فرزند محمدحسین ذکاءالملک، یکی از تجار پیشگان اصفهان و متخلص به «فروغی» بود. او این لقب را از پدر گرفت و خود ملقب به «ذکاء الملک» شد که نزدیک به سه دهه از رجال طراز اول تاریخ سیاسی ایران در سالهای 1300، 1310، 1320 و حتی بعد از شهریور 1320 که نخستوزیر شد، به شمار میرفت.
پدر فروغی نشریه «تربیت» را منتشر میکرد و فروغی در کنار پدر فعالیت میکرد و بعدها مدرس مدرسه علوم سیاسی تهران نیز شد؛ این خاطرات بهطور دقیق مربوط به این دوران تدریس است، دورهای که او هنوز وارد عرصه سیاسی نشده و پست و منصبی نداشته است.
گفته میشود قانون اساسی نروژ و فرانسه که مورد توجه خاص مجلس اول بود، توسط فروغی و پدرش که به زبان فرانسوی تسلط داشتند، به فارسی ترجمه شد و مورد استفاده قرار گرفت.
کتاب «یادداشتهای روزانه محمد علی فروغی» 67 سال پس از مرگ او با مقدمه و بازخوانی ایرج افشار در 490 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه، به قیمت 60 هزار ریال ، روانه بازار نشر میشود.
شایان ذکر است یادداشتهای روزانه فروغی زمستان امسال به کتابخانه مجلس اهدا شد و با حمایتهای رییس کتابخانه مجلس و به کوشش ایرج افشار، به سرعت مسیر چاپ و انتشار را پیمود. این یادداشتها در دفتری با قطع خشتی در 110 صفحه به رشته تحریر در آمدهاند و تاکنون در هیچ منبع و مأخذی اشارهای به این دستنوشتههای فروغی که در جوانی نوشته شدهاند، نشده است.
منبع : خبر آن لاین
به گزارش مهر،مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه خراسان رضوی مهر اظهار داشت: سانحه دیدگان هواپیمای توپولوف آبادان - مشهد که 46 نفر هستند به بیمارستانهای کامیاب (امدادی) و امام رضا (ع) منتقل شده اند.
سید جواد عرفانیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون گزارش از فوت کسی در این حادثه نداشته ایم و اغلب افراد منتقل شده به بیمارستان دچار شوک و استرس هستند.
وی اظهار داشت: اغلب این مسافران زائران عتبات عالیات و اهل خراسان رضوی هستند که از پس از بازگشت از عتبات از آبادان به مشهد برمی گشتند.
عرفانیان تصریح کرد: یک سوم هواپیما پس از فرود و آتش گرفتن از آن جدا شده و داخل هواپیما دچار حریق شده است.
عرفانیان یادآور شد: بلافاصله پس از حادثه نیروهای هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و سازمان فردوسهای مشهد در محل حاضر شدند و اقدام به امداد رسانی به حادثه دیدگان و اطفا حریق کردند.
" 123456 "مشهورترین "کلمه عبور" یا همان password مورد استفاده در اینترنت است!
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، براساس یک بررسی انجام شده بر روی فهرستی از 23 میلیون کلمه عبور، رایج ترین گزاره " 123456 " تشخیص داده شد.
انتخاب کلمات و گزینه های ساده توسط کاربران اینترنتی باعث شده تا امنیت حساب های اینترنتی کاهش یابد.
براساس بررسی جدیدی که انجام شده، همچنان از هر پنج کاربر اینترنت یک نفر آن ها از کلمه عبوری (password) استفاده می کند که به سادگی می توان آن را حدس زد مانند 123 ، I love you یا حتی خود کلمه password .
در همین زمینه "امیچای شولمان" رئیس امور فنی شرکت "امبیرفا" متخصص در زمینه تهیه برنامه های ضدهکری در باره استفاده از گزینه های بسیار ساده برای کلمات عبور می گوید: این موضوع شبیه به نقص وراثتی در بشر است. ما از ابتدای دهه 90 با همین مشکل روبه رو بودیم.
شولمان و شرکت وی تلاش کردند تا فهرست متشکل از 23 میلیون کلمه عبور که توسط یک هکر نامشخص در ماه گذشته میلادی از شرکت "you Rouk" ربوده شد را بررسی کنند.
شرکت "you Rouk" مسولیت تهیه برنامه های ویژه کاربران را در سایت های بسیاری مانند «Facebook و«My Space» برعهده دارد. هکر مورد نظر همچنین این فهرست را در اینترنت منتشر کرد و بسیاری توانستند مجموع 23 میلیون کلمه عبور را ببینند. همین فرصت باعث شد تا بسیاری اقدام به بررسی و پژوهش درباره کلمات عبور کنند.
شرکت امبیرفا در بررسی این فهرست نتیجه گرفت که تقریبا یک درصد از حدود 23 میلیون کلمه عبور از گزاره " 123456" استفاده کرده اند.
همچنین گزاره "12345" نیز در جایگاه دوم شیوع ترین کلمات عبور در میان کاربران اینترنتی است. پس از این دو گزاره، کلماتی مانند «qwerty» ، «123 abc» (حروف پشت سر هم در کیبرد) و«princess» نیز پراستفاده ترین کلمات عبور هستند.
گفتنی است بسیاری از هکرها به آسانی می توانند با امتحان تعدادی از گزینه های عبور پراستفاده، وارد بخش های شخصی افراد در سایت های اینترنتی شوند و اختلال ایجاد کنند.
همچنین این هکرها با استفاده از نرم های پیشرفته ای می توانند در طول چند دقیقه هزاران کلمه عبور را امتحان کنند تا بلکه یکی از آنها درست باشد و بتوانند سایت های شخصی را سرقت کنند.
این رویداد، پایانی بر انتظار طولانیمدت برای آغاز شفقهای امسال بود. دوره جدید چرخه 11 ساله فعالیتهای مغناطیسی خورشیدی از اوایل دیماه آغاز شده و امید میرود تعداد و شدت شفقهای قطبی نیز بیشتر شود.
شفق قطبی وقتی اتفاق میافتد که ذرات باردار پرانرژی فوران یافته از خورشید که به بادهای خورشیدی مشهورند، به میدان مغناطیسی زمین برخورد کنند. این ذرات تحت تاثیر میدان مغناطیسی زمین قرار میگیرند و به سمت قطبهای مغناطیسی زمین منحرف میشوند.
در مسیر حرکت بهسوی قطبهای مغناطیسی که در نزدیکی قطبهای جغرافیایی زمین واقعند؛ این ذرات آنقدر به سطح زمین نزدیک میشوند که با مولکولهای هوا برخورد میکنند و آنها را به تابش وادار میکنند.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: در سال جدید تحصیلی 9هزار نفر در مقاطع سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) در حوزه های علمیه خواهران پذیرش می شوند.
سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: پذیرش حوزه های علمیه خواهران در مقاطع سطح دو (کارشناسی) و سه (کارشناسی ارشد) از روز گذشته اول بهمن آغاز شده است و تا پایان بهمن ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در سال جدید با توجه به افزایش فضاهای آموزشی و تاسیس مدارس جدید، ظرفیت حوزه های علمیه در سطح دو (کارشناسی) به 8 هزار نفر افزایش یافته و در سطح سه (کارشناسی ارشد) نیز در 5 رشته فقه و اصول، تفسیر و علوم قرآن، فلسفه، کلام و تاریخ اسلام ظرفیت پذیرش یک هزار نفر ایجاد شده است.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: آزمون ورودی رشته های تخصصی در سطح سه (کارشناسی ارشد) نیز در دو مرحله برگزار شده و آزمون ورودی سطح دو (کارشناسی) نیز 24 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
منبع : بازیاب