به نام حضرت دوست که هر چه دارم از اوست

شیطان بخوبى میداند که براى اغواى شما فرزندان آدم از چه راهى وارد شود و چگونه عقاید دینى شما را از درون شما بزداید. این دشمن بسیار نیرومند را نباید دست کم گرفت و نباید از وى غفلت کرد. این همان دشمن غدار نابکار است که میداند که براى اغواى فرزندان آدم علیه السلام چه دامى بگستراند و چگونه حملات خود را بر عقاید انسانى ماهرانه انجام بدهد.
امیر المؤمنین علیه السلام در جملاتش دو مسئله را در باره اغواهاى شیطانى متذکر شده است: یکى این که-  شیطان طرق مختلف فریفتن مردم را مى‏داند و مى‏فهمد که از چه راهى به گمراه کردن انسان وارد شود. دوم-  این که شیطان براى سلب عقاید اولاد آدم دست به حمله آشکار و ناگهانى بیکبار نمى‏برد، بلکه با نیرنگهائى بسیار پنهانى و تدریجى دست به کار مى‏شود و از اعمال کینه‏توزى خود در باره فرزندان آدم خوشحال مى‏گردد.
این روایت از پیامبر اکرم صلى اللّه علیه و آله و سلم نقل شده است که: إنّ الشّیطان یجرى من ابن آدم مجرى الدّم (شیطان در وجود اولاد آدم علیه السلام مانند خون در رگهایش در جریان است) بدانجهت که قدرت اغواگرى شیطان در حد علت تامه نیست و انسان مى‏تواند با قدرت شخصیت خود، شیطان را از خود دور نماید، لذا این موجود خبیث دفعتا و با یک حمله وارد عرصه پیکار با عقاید انسان نمى‏گردد، بلکه همچنان که با مهارت در کیفیت اغواء دست بکار مى‏شود، حمله خود را به تدریج از نقاط ضعف آدمى شروع مى‏کند و همان گونه که امیر المؤمنین علیه السلام فرمود: به تباه ساختن یکایک عقائد و باورهاى آدمى مى‏پردازد.
شیطان نخست معاصى را در نظر انسان سبک جلوه مى‏دهد و با تاریک ساختن تدریجى درون آدم به دستبرد به عقائد او مى‏پردازد. خداوند متعال مى‏فرماید: ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذِینَ أَساؤُا السُّواى‏ أَنْ کَذَّبُوا بِآیاتِ اللَّهِ وَ کانُوا بِها یَسْتَهْزِؤُنَ (سپس عاقبت امر کسانى که مرتکب بدیها شدند آیات خداوندى را تکذیب نمودند و آن آیات را مورد استهزاء قرار دادند)
مطلب بسیار جالب بالا از کتاب ترجمه‏وتفسیرنهج‏البلاغه علامه محمد تقی جعفری ، ج 21 ، صفحه‏ى 287 انتخاب شده است. این کتاب بسیار جالب و در سطح فهم همه است. اگه وقت کردین یه سری حتما بهش بزنین . شاید ازش خوشتون بیاد. این کتاب بیست و هفت جلد است که مسائل زیادی از فلسفه و معارف اسلامی و پاسخ شبهات جدیی مثل نظرات سروش و بقیه دانشمندان غربی و مطالب تاریخی و اجتماعی و به خصوص شیوه های حکومت داری و سیاست و مثل اون رو بیان کرده.
چیزی که نظر من رو در متن بالا جلب کرد که گفتم اون رو به شما هم نشون بدم شاید براتون جالب باشه ، نکته ای است که در زمینه پنهانی و آشکار نبودن وسوسه های شیطان بیان کرده. گفته شیطان حمله یکباره نمی کنه طوری که ما بفهمیم. بلکه چون قدرت کمی داره، زرنگی می کنه. وسوسه هاش خیلی خفیف هستش. اونقدری که جلب توجه نمی کنه . البته وسوسه های شدید رو هم داره. اما اونهایی که از طریق اون کارش رو انجام می ده وسوسه های خفیفش هستش. یک وقت حواسمون نیست به کاری دست می زنیم که اصلا برای ما سودی ندارد.
X