دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 10895
تعداد نوشته ها : 3
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب

(سوم راهنمایی تا دوم دبیرستان)

دو سال پیش یکی از شاگردان خوب من به نام خانم حانیه سادات حسینی یزدی، یک وسیله خیلی جالب با وسایل در دسترس و نسبتا ارزان قیمت ساخت که در انجمن فیزیک همان سال در شهر بابل هم آن را به نمایش گذاشت. وسیله­ای که او ساخته بود یک دستگاه آبیاری قطره­ای گیاه بود که می­توانست هم­زمان دو گلدان را آبیاری کند. به پیشنهاد حانیه سادات، می­توانستیم از این وسیله برای زمانی که به مسافرت­های کوتاه مدت می­رویم استفاده کنیم. البته با تغییر ابعاد مخزن می­شود برای سفرهای طولانی مدت هم از این وسیله برای آبیاری گیاهان سود برد.  

برای ساخت این وسیله فقط به یک مخزن جامایعی پلاستیکی به گنجایش تقریبا ده لیتر، دو بسته لوله سرم بهداشتی، یک سه راهی T و وسایل درزگیری نیاز دارید. پس از آماده­سازی وسایل:

1.        نخست باید انتهای مخزن جامایعی ده لیتری را سوراخ کرده،  سه راهی T را به آن متصل نمایید. دقت کنید که اطراف آن کاملا درزگیری شود تا آب از کناره­ی آن نشت نکند.

2.        سر لوله­های سرم را در ابتدای هر یک از بخش­های خروجی قرار داده، آن را محکم کنید.

3.        متناسب با نوع گیاه و نیاز آن به آب، پیچ سرم­ها را تنظیم کنید تا به تدریج آب از آن خارج شود. انتهای لوله­ی سرم را در گلدان­ها قرار دهید.

4.        مخزن را در ارتفاع مناسب نسبت به گیاه قرار دهید و پر از آب کنید.

دستگاه  آماده است. شما هم امتحان کنید. البته حتما می­توانید با تغییراتی در آن کارآیی آن را افزایش دهید. منتظر نتایج تلاشتان هستم.

 

دسته ها : فیزیک
پنج شنبه شانزدهم 8 1387

(دوم راهنمایی تا اول دبیرستان)

شما فقط به وسایل زیر احتیاج دارید:

1) دو بطری پلاستیکی: یکی بزرگ­تر و دیگری کوچک­تر  2) ورقه­­های آلومینیمی  3) چسب   4) چاقو یا کاتر

خوب حالا دست به کار شوید:

1.   اول سر و ته بطری بزرگ­تر را با کاتر یا چاقو ببرید. برای راحتی کار پیشنهاد می­کنم، اول کاتر را گرم کنید، بعد خیلی راحت می­توانید بطری را ببرید. سر و ته بطری را دور نیندازید و نگه­دارید.

2.   یک عایق خوب مثل پشم شیشه یا هر چیزی که به نظر شما مناسب است را انتخاب کنید. (حتمن می­دانید که عایق­ها موادی هستند که در مقابل انتقال گرما مقاومت می­کنند، این مبحث در کتاب فیزیک اول دبیرستان به خوبی توضیح داده شده است)

3.  قسمت بیرونی بطری کوچک­تر رآ کاملا با آلومینیوم بپوشانید، این بطری محفظه داخلی فلاسک شماست. (چرا این کار را باید انجام بدهید؟ به تابش فکر کنید)

4.  اگر از پشم شیشه استفاده کرده­اید یک لایه از آن را دور بطری کوچکتر بپوشانید و بطری کوچکتر را داخل بطری بزرگتر قرار بدهید. البته توجه کنید که هر نوع عایقی که خواستید می­توانید استفاده کنید اما باید سعی کنید بین دو بطری  کاملا از عایق پر شود. مطمئن شوید که هیچگونه فضای خالی بین دو بطری وجود ندارد. (چه عایق­هایی را پیشنهاد می­کنید؟)

5.  سر و ته بطری بزرگ را در حالی که با عایق پوشاندید، به سر جای اولش بچسبانید. باز هم دقت کنید که همه ی قسمت­های بین دو بطری کاملا پر از عایق شده باشد.

6.  فلاسک شما آماده است. آن را پر از یک چای گرم یا نوشابه خنک کنید و برای من بنوسید فلاسکی که ساخته­اید تا چه زمانی دما را بدون تغییر نگه می­دارد.

منتظر نتایج جالب و ایده­های جدید شما هستم

دسته ها : فیزیک
پنج شنبه شانزدهم 8 1387
X