۱ـ در نبود قفس ، آزادی برای پرنده بی معناست.
۲ـ دور از جون دانش ، زگهواره تا گور تراول بجوی.
۳ـ گورستان پر است از آرزوهای در خاک رفته !
۴ـ در هوای ابری ، سایه ام خستگی در میکند.
۵ـ فرصت بی خبری تمام شد ، خبر دار باشید !
۶ـ جواب روشن کبریت ، آتش است.
۷ـ جادوی پاییز ، سبزها را زرد و نارنجی می کند.
۸ـ به علت باز شدن غنچه در ملاء عام ، بوته گل محاکمه شد.
۹ـ آزادی ، مشت ها را می بندد و چشم و گوش ها را باز می کند.
۱۰ـ نمی دانم در کدام لیستم ، اما از خودی ها نیستم.
۱۱ـ قبل از اینکه درازم کنند ، کوتاه آمدم.
۱۲ـ آنهایی که زبانشان دراز است ، شخصیتشان کوتاه است !
۱۳ـ فصل انتخابات فصل خانه تکانی ذهن ها بود.
۱۴ـ هیچ گاه نابینایان تصمیمات کورکورانه نمی گیرند.
۱۵ـ پاک کن به جرم محو و نابودی کلمات محاکمه شد.
۱۶ـ در ایست و بازرسی قبل از تفتیش ، عقایدم را پنهان کردم.
۱۷ـ فریاد کشیدنی است ولی کمتر وزن می شود.
۱۸ـ بیشتر گفته هایم را با سکوت سانسور می کنم.
۱۹ـ زندان های خالی شهر پر است از آزادی.
۲۰ـ از نظر عوام ، آزادی یعنی میدان و قفس یعنی خانه امن !
در لیست ارائه شده از سوی پزشکان بدون مرز (MSF)، حملات نظامی، بمببارانها و قطع کمکهای مردمیدر پاکستان، سومالی، یمن، سریلانکا، افغانستان و جمهوری دموکراتیک کنگو به همراه...
در لیست ارائه شده از سوی پزشکان بدون مرز (MSF)، حملات نظامی، بمببارانها و قطع کمکهای مردمیدر پاکستان، سومالی، یمن، سریلانکا، افغانستان و جمهوری دموکراتیک کنگو به همراه روند کند رسیدگی به بیماریهایی نظیر ایدز و بیتوجهی به بیماریهایی که سبب مرگ میشود فاجعهآمیزترین حوادث امسال معرفی شدهاست.
«پزشکان بدون مرز» MSF. که یک سازمان حقوق بشر و پزشکی است و گروههای فعالی در سراسر دنیا، هر ساله لیستی از 10 فاجعه انسانی که در دنیا رخ میدهد را ارائه میکند. این گروهها در کشورهای بحرانزده و فقیر فعالیتهای پزشکی و حمایت از حقوق بشر انجام میدهند.
در سال 1998 لیستی ارائه کرد که بسیار موثر واقع شد. هنگامیکه در جنوب سودان قحطی و خشکسالی به وجود آمد، در رسانههای آمریکایی هیچ بازتابی نداشت. ارائه این گزارش توسط این سازمان سبب آگاهی مردم از وخامت اوضاع شد که توسط رسانهها بازتاب دادهنشد.
در سال 2009 نیز این سازمان لیستی از 10 فاجعه انسانی را ارائه داد.
ادامه بحران در شمال و جنوب سودان به همراه کوتاهی جوامع بینالملل نسبت به سوءتغذیه کودکان در این لیست قرار گرفت. این لیست از سوی MSF که گروههایی را به 70 کشور فرستادهاند، تهیه شدهاست.
دکتر کریستوفر فرنیر رئیس این سازمان عنوان کرد: «جای هیچ گونه تردیدی نیست که آمار مردمیکه قربانی درگیریها شدهاند و اغلب از روی عمد کمکی هم به آنها نمیرسد روبه افزایش است. در کشورهایی نظیر سریلانکا و یمن درگیریهای نظامیدر سال 2009 شدت گرفت. گروههای امدادرسان نیز از دسترسی و کمک به آنها منع شدهاند زیرا آنها نیز مورد هدف قرار میگیرند. این اقدام غیرقابل پذیرش تبدیل به یک شیوه شدهاست. تیمهای ما که در مناطق جنگی یا کلینیکهای ایدز و بیماریهای مربوط به تغذیه فعالیتمیکردند، گزارش دادند که آنها عواقب انسانی این درگیریها را نزدیک لمس کردهاند. بنابر این ما موظف و ملزم هستیم که در این موارد حرف بزنیم.»
سریلانکا
هزاران مجروح، یک دهه جنگ
در سریلانکا، دهها هزار غیرنظامیبدون دسترسی به نیروهای امدادرسان و کمکهای پزشکی، درگیر اختلافات نیروهای مبارز ببرهای تامیل و نیروهای دولتی شدهاند.
سودان
تشدید خشونت ها و عدم دسترسی به کمک بهداشتی
در سومالی مردم بار سنگین یک جنگ ناعدلانه را به دوش میکشند. بیش از 200000 نفر در اولین ماههای سال 2009 به سوی موگادیشو، پایتخت سومالی گریختند. و نیروهای امداد بیشتر و مورد هدف قرار میگیرند. حداقل 42 نیروی امدادی از سال 2008 در این درگیریها کشته شدهاند که در میان آنها 3 تن از پزشکان بدون مرز نیز دیده میشوند.
یمن
قربانی شدن غیرنظامیان
در یمن، غیرنظامیان و بیمارستانها زیر آتش سنگین مبارزان منطقه صعده و نیروهای دولتی قرار گرفتند. در این درگیریها 150000 نفر بیخانمان شده و تنها بیمارستان «پزشکان بدون مرز» که در این منطقه فعالیت میکرد را مجبور به تعطیلی کردند.
افغانستان
فرار امدادگران
در افغانستان، صدها هزار نفر گریختند، بیمارستانها تحت بمبباران بودند و دو پزشک بدون مرز نیز در روستای سوات کشته شدند.
ایدز
رکود در درمان
در بحث پزشکی و دارویی نیز، سالها موفقیت روزافزون درمان افراد مبتلا به ایدز در سال 2009 تهدید شدهاست. تلاش جهانی برای مبارزه با ایدز، سل و مالاریا و طرح اضطراری رئیسجمهور آمریکا برای کاهش بیماری ایدز بیانکننده طرحی برای کاهش و یا محدود کردن بودجه درنظر گرفته شدهاست.
سوء تغذیه
کودکان اولین قربانیان
گذشته از بیتوجهی جامعه جهانی به ایدز، این غفلت در مورد سوءتغذیه کودکان نیز به چشم میخورد. بیماریهای قابل درمان نیز هر ساله جان 10 میلیون کودک زیر 5 سال را میگیرد. در سال 2009 رهبران جهانی در نشست غذای جهان در رم دور هم گردآمدند اما طرح مبارزه با بیماری های قابل درمان تصویب نشد.
بیماریهای نادر
کمکاری در تحقیق و پیشگیری
دیگر بیماریها نظیر چاگاس، کالا آزار، بیماری خواب و بولی اولکر نیز با وجود تعهد برای توسعه مراقبتهای فعلی و انجام تحقیقات و بهرهبری از داروهای موثرتر، مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند.
جمهوری دموکراتیک کنگو
خشونت پایان ناپذیر
خشونتهای ادامهدار میان گروههای مسلح در شرق جمهوری کنگو مردم غیرنظامیرا هم گرفتار کردهاست. صدها نفر کشتهشدهاند، به هزاران کودک، زن و حتی مردها مورد تجاوز قرار گرفتهاند.
سومالی
عدم دسترسی به بهداشت
مانند بسیاری از کشورهای آفریقایی، سومالی هم مدتهاست با بحران داخلی سپری میکند. با توجه به عدم توازن میان امکانات و جمعیت، یکی از بزرگترین مشکلات این کشور کمبودهای خدمات بهداشتی است. کشتار و ربایش افراد تا جایی پیش رفته که هر لحظه باید انتظار از همپاشیدن این کشور را داشت.
پاکستان
دو میلیون بیخانمان
طی سال 2009، خشونتهای داخلی در پاکستان به اوج خود رسید. درگیریها میان ارتش پاکستان و گروههای مخالف مسلح در شمال غربی کشور که تحت سلطه قبیلهها بودهاست موجب بیخانمانی 2 میلیون نفر است. انفجار بمبهای متعدد در شهرهای اصلی پاکستان هم جان صدها نفر را گرفت و هزاران نفر نیز مجروح شدند.
همایش بررسی جامعه شناختی تحولات اخیر (سبزها و دین) بعد از ظهر سهشنبه با حضور حسن مقدسی، محمد امین قانعی راد، عمادالدین باقی، عباس کاظمی، محمد جواد کاشی، و سارا شریعتی از اعضای انجمن جامعه شناختی ایران در تالار ابن خلدون دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه تهران از سوی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشکده برگزار شد.
برخی افراد جنبش سبز ملحدند و بعضی همجنسگرا!
به گزارش "خبرنامهی دانشجویان ایران"، همایش با سخنرانی حسن محدثی با موضوع "زایش دین سبز" آغاز شد. وی با بیان اینکه جنبش سبز موجب شور زندگی در افراد می شود، گفت: جنبش به افراد حس قدرت و خلاقیت می دهد، افسردگی را از بین می برد.
حسن محدثی بدون توجه به دانشجویان، با بیان این مطلب که از قشرهای مختلفی در جنبش سبز شرکت کرده بودند سخنرانی خود را ادامه داد و گفت: انقلابیون برجسته ما در ترور ها از بین رفتند و نیروهایی آمدند و قدرت سیاسی را گرفتند و شروع کردند به اعمال کنترل و حذف گروه های مغایر و دین جدیدی تبلیغ کردند، قانون را عوض کردند.(!)
این عضو انجمن جامعه شناسی تصریح کرد: انقلاب قطاری بود که همه سوار آن بودند آرام آرام مسافران این قطار را پیاده کردند و دین کنترل شکل گرفت و شریعت را به دستگاهی به نگهبانی آدم ها تبدیل کردند. جنبش سبز شروع کرد به ساختن چیز جدیدی که من نام آن را دین سبز می گذارم. دینی که غیر دیندار ها را حذف نمی کند و این دین والا تر از تفکر خاتمی بود که می گفت تحمل مخالف. دین سبز بیش از تفکر خاتمی بود.
وی ادامه داد: این دین حق را برای دیندار و بی دین ملحد و مارکسیست قائل است با تکثر آزادی همخوان است .اگر جنبش سبز بخواهد بین دیندار و غیر دیندار تفرقه بیندازد موفق نمی شود.جنبش سبز جنبشی کاملا دینی است، دنبال بر اندازی نظام نیست بلکه می خواهد دین را حفظ کند.(!!)
محدثی همچنین ادامه داد: جنبش سبز جنبشی کاملا دینی است اما برخی افراد جنبش سبز ملحدند. این بخشی از واقعیت است. بخشی از افراد جنبش همجنس گرا هستند. کسانی که در جنبش سبز شرکت کردند روزه خوردند، کارهایی کردند که مغایر با نگاه دینی بود و آن غیر دینداران بخشی از جامعه ما هستند که قابل حذف نیست.
درباره جنبش سبز نظرهای متفاوتی وجود دارد، برخی می گویند جنبش سبز ضد دینی است برخی می گویند سکولار است، ولی من می گویم جنبش سبز فرادینی است که پدیده جدیدی به نام دین سبز را به وجود آورد.
در همین وبلاگ بخوانید:
یک عضو گروهک موسوم به ملی- مذهبی از فاش شدن ماهیت سکولاریستی و ضد اسلامی جریان آشوب طلب ابراز نگرانی کرد.
تقی رحمانی که با رادیو فردا مصاحبه می کرد، با وجود تقدیر از عناصر گروهکی «به خاطر سنگ تمام گذاشتن در راهپیمایی 13 آبان» و «قابل تحسین» خواندن این تحرکات گفت: برخی مواضع خطرناک است مثلا این که شما این حرکت را خلاصه کنید در جنگ اسلام و سکولاریسم. ما چوب این ضربه را با طرح مذهبی و غیرمذهبی در اول انقلاب خوردیم و آخرین آن طرح خودی و غیرخودی بود. این باعث می شود فضا به نفع جبهه مقابل باشد.
وی درباره این که چرا فعلا نباید بر سکولاریسم تاکید کرد گفت: جامعه امروز ایران جامعه ای نیست که به مرحله سکولاریسم فلسفی رسیده باشد.
این فعال گروهکی در عین حال درباره در راس قرار گرفتن کسانی چون موسوی و کروبی گفت: رهبری جنبش یک رهبری اعتقادی و ایدئولوژیک نیست مثل اول انقلاب، بلکه قراردادی است، حداکثری هم نیست، حداقلی است. یعنی تا وقتی طرف وفادار است با آن همراهی می کنید.
انتخاب عنوان «ملی- مذهبی» برای ائتلافی از گروهک های وابسته نظیر نهضت آزادی و جبهه ملی پس از آن صورت گرفت که هم ملی گرایی و هم دین مداری این گروهک ها به اعتبار انتشار اسناد وابستگی به سفارت آمریکا و مخالفت های صریح با احکام اسلامی، نزد ملت ایران زیر سؤال رفت
در همین وبلاگ بخوانید:
دین سبز هم به بازار آمد!
پس از آنکه در هفتهها و ماههای گذشته، شاهد رونمایی انواع و اقسام کالاهای سبز توسط اصلاحطلبان بودیم، دیروز بالاخره جدیدترین کالای سبز هم به بازار آمد و رسما رونمایی شد. این کالای جدید چیزی نیست به جز دین سبز!
بله ماجرا از این قرار است که دیروز همایشی در دانشگاه تهران برگزار شد که موضوع اصلی آن ارتباط دین با سبزها بود. البته من قبل از برگزاری این همایش فکر میکردم که اصلاحطلبان و سبزها بعد از مشاهده انحرافات متعدد در جنبش خود و برای جلوگیری از سقوط زودهنگام و نابودی همیشگی جنبش سبز، دست به کار شدهاند و میخواهند با همایش و کنفرانس، جنبش سبز را به دین پیوند بزنند، اما خوشبختانه اینچنین نشد!
وقتی مینویسم خوشبختانه، منظورم این نیست که سبزها بیدیناند و یا اینکه از بیدینی آدمها خوشحالم، نه خیر، خوشحالی من به خاطر این است که میبینم آش آنقدر شور شده که خود این جماعت هم رسما به بعضی واقعیات اعتراف میکنند. تا دیروز اعتراض میکردند که چرا اینقدر به ما تهمت میزنید و گوگوش و رضا پهلوی و شیرین عبادی را بر سر ما میکوبید، اما امروز دیگر صورت مساله کاملا عوض شده و دقیقا به همین خاطر خیال خودشان را راحت میکنند و اعتراف میکنند که جنبش سبز اصلا قرار نبوده دینی باشد، بلکه همه آدمها با هر عقیدهای حتی ضددینی هم میتوانند سبز باشد. اینها را بخوانید:
حسن محدثی (سازنده دین سبز): اگر جنبش سبز بخواهد بین دیندار و غیردیندار تفاوت قائل شود دیگر موفق نیست! وی در تشریح جزئیات دین سبز میگوید: دین سبز دینی است که دیندار و غیردینی را از یکدیگر جدا نمیکند و برای غیرمسلمانان همان حقوقی را قائل است که برای یک مسلمان قائل شده است.
چه دین خوبی! دین خوب یعنی دین سبز که اصلا کاری به دعوای دیندار و غیردینی ندارد! شما فهمید چی شد؟! همه هم و غم دین، این است که آدم دیندار تربیت کند، حالا یعنی چی که در دین ما، آدم دیندار و غیردیندار با هم فرقی ندارند؟ خوب آقاجان رک و پوست کنده بگو در جریان سبز ما دیندار و غیردیندار با هم فرقی ندارند، چرا از دین خرج میکنی؟!
محدثی ادامه داد: نظام مورد علاقه این دین کثرتگرایی* است و با جامعه مدرن و تحولات جهانی همسو باشد و اگر جنبش سبز بخواهد بین دیندار و غیردیندار تفاوتی قائل شود این جنبش دیگر موفق نیست.
به عبارت دیگر رمز موفقیت جنبش سبز به گفته آقای دکتر اینست که بین دیندار و غیردیندار، هیچ تفاوتی قائل نباشد. خوب اگر متولیان جنبش سبز چنین خواستهای دارند، حرفی نیست، ولی نکته اینجاست که جنبش سبزی که در روزهای انتخابات، با ادعای پیروی از اهل بیت و با نماد امامان شیعه به میدان آمده بود و از احساسات دینی مردم برای پیروزی در انتخابات سوءاستفاده می کرد، در نهایت شکست خورد، حالا تصور کنید جنبشی غیردینی بخواهد در کشوری دینی و با مردمی سنتی و مذهبی موفق شود!
البته آرزو بر سبزها عیب نیست! پیشنهاد من به سبزها اینست که تا می توانید از این همایشها برگزار کنید. ما شدیدا استقبال میکنیم. حتی حاضریم در برگزاری هرچه بیشتر و بهتر این قبیل همایشها به شما کمک کنیم. چون تا زمانی که شما سرتان به این تخیلات گرم است، ما دلیلی برای نگرانی نداریم!
——-
* در متن اولیه سایت نوروز که من سخنان آقای محدثی را عینا از آنجا کپی کردهام، ابتدا واژه کسرت گرایی نوشته شده بود که بعدا تصحیح شد.
در همین وبلاگ بخوانید:
لینکهای مرتبط:
روایت برنا از این همایش : برخی افراد جنبش سبز ملحدند و بعضی همجنسگرا!
منبع: saharnews.ir
محل تولد: هلند
تابعیت: هلندی آلمانی
جاسوس آلمان ها در خاک فرانسه
مارگارت گرترود رزله ملقب به ماتا هاری به عنوان یک زن مطلقه وارد خاک فرانسه شد و در آنجا حرفه ی رقاصی را پیش گرفت.
در زمان جنگ جهانی اول با رقاصی و روسبیگری اطلاعات مهم نظامی را از افسران فرانسوی می گرفت و آنها را برای آلمان می فرستاد. در سال 1917 فرانسه متوجه کارهای ماتاهاری شد و او را به جرم جاسوسی اعدام کرد.
محل تولد: نیوزیلند
همکاری با کشورهای فرانسه، انگلیس، آمریکا و استرالیا
در زمان شروع جنگ جهانی دوم نانسی ویک در فرانسه خبرنگار بود.
او داوطلبانه به خدمت نیروی مقاومت فرانسه درآمد و شبکه جاسوسی بسیار گسترده و کارآمدی را تشکیل داد.
به قدری در کار خود ماهر بود که نیروی پلیس مخفی نازی (گشتاپو) دو میلیون دلار برای سر او جایزه گذاشتند.
پس از جنگ، پنج کشور فرانسه، انگلیس، آمریکا و استرالیا و نیوزیلند به خاطر خدمات شایان ویک از او تقدیر به عمل آوردند.
محل تولد: لهستان
ملیت: انگلیسی
او مدت 6 سال برای انگلیس در کشورهای فرانسه ،مجارستان و مصر جاسوسی کرد.
شهرت خود را زمانی کسب کرد که توانست جان دو جاسوس انگلیسی دیگر را که اسیر نیروی پلیس مخفی نازی بودند و قرار بود اعدام شوند، نجات دهد.
او در سال 1952 به دست نامزد خود کشته شد.
محل تولد: آمریکا
همکاری با کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه
ویرجینیا هال به عنوان عضو سازمان جاسوسی انگلیس ماموریت های بسیاری را برای نیروهای مقاومت فرانسه انجام داد و توانست اطلاعات نظامی مهمی از آلمانی ها در اختیار نیروی مقاومت فرانسه قرار دهد.
محل تولد فرانسه
همکاری با کشورهای انگلیس و فرانسه وایولت
وایولت سزابو نیز عضو سازمان جاسوسی انگلیس بود و در طول جنگ جهانی دوم با خرابکاری و جمع آوری اطلاعات از آلمانی ها در خاک فرانسه، خدمات ارزنده ای را به انگلیس و فرانسه داشت.
او در سن 23 سالگی در سال 1945 توسط نیروهای آلمانی دستگیر و اعدام شد.
6ـ لونا کوهن
محل تولد: آمریکا
همکاری با شوروی
لونا کوهن به همراه همسرش در انگلیس شبکه جاسوسی گسترده ای را تشکیل دادند و اطلاعات مهم نیروی دریایی انگلیس را برای شوروی مخابره می کردند.
7ـ الیزابت بنتلی
محل تولد: آمریکا
همکاری با شوروی
در طول جنگ جهانی دوم الیزابت بنتلی یکی از معروف ترین جاسوس های شوروی در آمریکا بود و ماموریت های بسیاری برای این کشور انجام داد.
8ـ شاهزاده استفانی جولیانا فون هوهنلوهه
محل تولد: اتریش
همکاری با آمریکا و آلمان
استفانی جولیانا یکی از دوستان نزدیک آدولف هیتلر بود و برای نازی ها جاسوسی می کرد. او با استفاده از زیبایی خود به راحتی توانست در میان دولتمردان انگلیسی نفوذ کند و اطلاعات ارزشمندی در اختیار نازی ها قرار دهد.9ـ بریتا تات
محل تولد: دانمارک
همکاری با دانمارک
بریتا تات در سال 1442 قبل از جنگ میان دانمارک و سوئد با یکی از شاهزادگان سوئدی ازدواج کرد. در هنگام جنگ دانمارک از او به عنوان جاسوس خود استفاده کرد و توانست اطلاعات نظامی ارزشمندی از طریق او بدست بیاورد. بریتا تات توطئه ی قتل شارلز هشتم را طرحی کرد اما ناکام ماند. پس از آن سارلز هشتم او را به جرم خیانت اعدام کرد.
10ـ ملیتا نورود
محل تولد انگلیس
همکاری با شوروی
ملیتا نورود در سال 1940 به عنوان جاسوس شوروی در انگلیس فعالیت می کرد. او در طول جنگ سرد توانست اطلاعات ملی بسیار مهم انگلیس را در اختیار شوروی قرار دهد.
منبع: نظام آباد«آنجلا مرکل» در حالی برای چهارمین سال متوالی در صدر فهرست «قدرتمندترین زنان جهان» قرار گرفت که هیچ اثری از زنان ایرانی در بین یکصد زن قدرتمند دنیا دیده نمی شود.
به گزارش عصر ایران مجله معتبر فوربس مطابق روال سالیان اخیر در گزارشی اسامی یکصد زن قدرتمند جهان در سال 2009 را منتشر کرد و صدراعظم آلمان را در صدر این فهرست قرار داد.
براساس این گزارش، نفوذ روزافزون زنان در عرصه های تجارت، سیاست و سازمان های غیرانتفاعی قدرت زیادی به آنها بخشیده است.
در اعلام فهرست جدید زنان قدرتمند جهان از سوی فوربس، معیارهایی چون «محبوبیت» یا «معروفیت» زنان، ملاک قرار نگرفته بلکه این زنان براساس میزان نفوذ خود در عرصه های مختلف سیاسی، تجاری و سازمان های غیرانتفاعی معرفی شده اند.
در این فهرست زنانی انتخاب شده اند که اداره کننده کشورها، شرکت های بزرگ یا سازمان های غیرانتفاعی ذی نفوذ هستند. رتبه بندی این زنان همچنین براساس عواملی چون میزان توجه رسانه های عمومی به آنها و نیز اندازه سازمان یا کشوری که تحت رهبری این زنان قرار دارد انجام شده است.
رتبه اول این فهرست برای چهارمین سال متوالی در اختیار آنجلا مرکل قرار گرفته است. مرکل رهبر چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است و در حال حاضر با چالش های اقتصادی بزرگی روبروست.
«شیلا بیر» مدیرکل شرکت بیمه ذخیره فدرال آمریکا نیز کماکان در رتبه دوم قرار دارد. او امسال بیش از 77 بانک را زیر سلطه خود درآورده است.
«ایندرا نویی» مدیرعامل شرکت پپسی کولا در مقام سوم این فهرست قرار دارد و «سینتیا کارول» مدیرکل شرکت معدنی آنگلوآمریکن در رتبه چهارم دیده می شود.
«هو شنگ» رئیس شرکت بزرگ اقتصادی تاماسک سنگاپور که اکنون به دنبال جانشین می گردد در رتبه پنجم فهرست فوربس قرار گرفته و «آیرن روزنفلد» مدیرکل شرکت مواد غذایی کرفت فود نیز در جایگاه ششم قرار دارد.
اما «الن کولمن» مدیرعامل شرکت آمریکایی دوپونت، «آنجلا برالی» مدیرعامل شرکت بیمه ول پوینت، «آن لوورژن» مدیر شرکت اتمی فرانسوی آورا و «لین السنانس» مدیر شرکت سونوکو در جایگاه های هفتم تا دهم این فهرست قرار گرفته اند.
در فهرست امسال فوربس نام تعدادی از چهره های تازه وارد دیده می شود به نحوی که «سونیا سوتومایر» قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا برای اولین بار در رتبه 54 ظاهر شده است.
«میشله اوباما» بانوی اول آمریکا و همسر باراک اوباما نیز برای اولین بار به این فهرست راه یافته و در رتبه چهلم قرار گرفته است.
اما دیگر چهره سرشناس این فهرست «ملکه رانیا» بانوی اول اردن (رتبه 76) است که از جمله پرنفوذترین زنان خاورمیانه به شمار می رود و حدود 600 هزار هوادار در توئیتر دارد.
از دیگر چهره های سرشناس این فهرست می توان به کریستینا فرناندز رئیس جمهور آرژانتین (11)، سونیا گاندی رئیس حزب کنگره ملی هند (13)، کریستین لاگارد وزیر اقتصاد فرانسه (17)، میشله باچلت رئیس جمهور شیلی (22)، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا (35)، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا (36)، اپرا وینفری مجری مشهور تلویزیونی آمریکا (41)، ملکه الیزابت بریتانیا (42)، یولیا تیموشنکو نخست وزیر اکراین (47) و شیخ لبنا القاسمی وزیر تجارت امارات (95) اشاره کرد.
در حالی نامی از زنان ایرانی در بین یکصد زن قدرتمند جهان دیده نمی شود که سال گذشته کریستین امانپور خبرنگار ایرانی الاصل شبکه آمریکایی CNN در رتبه هفتادوچهارم مجله فوربس قرار داشت.
برای اطلاع از فهرست کامل یکصدزن قدرتمند جهان از نگاه فوربس می توانید به اینجا مراجعه کنید.عصر ایران- مجله آمریکایی نیوزویک در گزارشی 20 چهره پرنفوذ ایران از نگاه خود را معرفی کرد. نیوزویک در تازه ترین شماره خود مطابق عادت سالانه 20 چهره پرنفوذ ایرانی را فهرست کرد که نکته جالب در خصوص آن، قرار گرفتن شخصیت های ورزشی و سینمایی در میان اشخاص عالی رتبه سیاسی و روحانیون برجسته کشور است.
نکته جالب در خصوص این فهرست، قرار گرفتن شخصیت های ورزشی و سینمایی در میان اشخاص عالی رتبه سیاسی و روحانیون برجسته کشور است.
در فهرست نیوزویک نام اشخاص زیر به چشم می خورد:
1- آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی
2- محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور
3- آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مجلس خبرگان رهبری
4- سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق
5- آیت الله احمد جنتی، رئیس شورای نگهبان
6- علی لاریجانی، رئیس مجلس
7- سردار محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران
8- محمد باقر قالیباف، شهردار تهران
9- آیت الله عباس واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی
10- آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرنگان رهبری و از اساتید حوزه علمیه قم
11- حجت الاسلام سید جواد شهرستانی، مدیر موسسه آل البیت، نماینده و داماد آیت الله سیستانی در قم
12- سعید مرتضوی، دادستان کل تهران
13- آیت الله محمود هاشمی شاهرودی، رئیس قوه قضائیه
14- مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشد رئیس جمهور
15- میرحسین موسوی، نخست وزیر سابق و کاندیدای انتخابات دهم ریاست جمهوری
16- محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات دهم ریاست جمهوری
17- حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان
18- سرویس فارسی بی.بی.سی (!)، شبکه تلویزیونی تازه تاسیس
19- عادل فردوسی پور، گزارشگر مسابقات ورزشی و مجری برنامه محبوب 90
20- مهران مدیری، کارگردان مشهور سریال های طنز تلویزیونی