تبیان، دستیار زندگی

پرسش و پاسخی پیرامون اختلافات مالی زوج های جوان

تصمیم گیریهای مالی زوج های جوان

در زندگی زناشویی لازم است که زوجین در تمام زمینه ها مانند فرزند دار شدن، شرکت در نوع فعالیتهای اجتماعی، گردش و تفریح، مشکلات و ... با هم به صحبت بپردازند. مسایل مالی و پول نیز جز موضوعات بسیار مهمی است که حتما باید در مورد آن به صحبت با یکدیگر بپردازید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
امور مالی همسران
خانمی هستم که یک ساله ازدواج کرده ام و شوهرم مرد بسیار خوبی است ولی یک ایرادی دارد که خیلی خسیسه و به سختی پول خرج می کند و پول هاشو جمع می کنه با توجه به اینکه من از خانواده ثروتمندی بودم الان در زندگی مشترکمان بسیار اذیت می شوم به عنوان مثال شیر پاکتی می گیره چون هزار تومان از شیر بطری ارزانتر است. پدرم که در جریان زندگی ما هست ماهانه بدون این که همسرم متوجه شود مبلغی را به من می دهد که خیلی به من کمک می کند و خرج هایی را که انجام می دهم اصلا نمی گذارم که متوجه شود و او فکر می کند من با همان پول کمی که بعنوان ماهیانه به من داده است ماه را سپری کرده ام ولی از این بابت ناراحتم لطفا بفرمایید که مشکل از من است یا شوهرم؟

این ایراد نه از شماست و نه از همسرتان. مدیریت مالی در شما و همسرتان از الگوهای کاملا متفاوتی تبعیت می کند.
همسر شما به قناعت زیاد معتقد است و شما دست به خرج خوبی دارید. اینها فقط تفاوت سلیقه ای است و ایرادی به هیچ یک از شما دو نفر وارد نیست.

همسر شما از آن دست افرادی است که معتقد است با مدیریت دقیق مالی و زیر پا گذاشتن ارزوهای کوچک، می تواند آرزوهای بزرگتری را برآورده کند در حالی که به نظر شما انسان اینجا و اکنون هستید و دوست دارید در زمان حال از زندگی لذت ببرید. حال آنکه همسرتان همواره به فکر آینده است.

دوست من در هر حال شما دو نفر باهم ازدواج کرده اید و الان شریک زندگی هم هستید. ایشان با همه نقاط مثبتی که دارد، دارای نقاط ضعفی هم هست که باید مدیریت شود و با آن کنار بیایید. گرفتن ماهیانه از پدرتان در ظاهر به آرامش شما کمک می کند اما از یک طرف باعث می شود همسرتان بد عادت شود و به نیازهای شما و روحیات تان توجه چندانی نکند و در ثانی باعث دور شدن شما دو نفر از یکدیگر می شود. اگر بتوانید کم کم با روحیات هم آشنا شوید و کنار بیایید خیلی بهتر از خرجی گرفتن از پدرتان است.
اولا باید زندگی کردن با یکدیگر را یاد بگیرید به این صورت که به مرور زمان شما یاد می گیرید که چگونه با همسرتان کنار بیایید و همسرتان هم به مرور بیشتر ملاحظه شما را می کند. ضمن اینکه سعی کنید در تصمیم گیری های مالی حتما از همسرتان کمک بگیرید.

در تصمیم گیری های مالی حتما با همسرتان سهیم شوید. لازم است که شما در مورد نقطه نظرات همسرتان در زمینه مسایل مالی مطلع شوید. مشارکت شما دو نفر با هم از شدت بسیاری از مشکلات می کاهد چرا که یک تصمیم با موافقت هردوتان گرفته می شود.

در زندگی زناشویی لازم است که زوجین در تمام زمینه ها مانند فرزند دار شدن یا نشدن، شرکت در نوع فعالیتهای اجتماعی، گردش و تفریح، مشکلات و ... با هم به صحبت بپردازند. مسایل مالی و پول نیز جز موضوعات بسیار مهمی است که حتما باید در مورد آن به صحبت با یکدیگر بپردازید. برای مثال میزان درآمد خانواده هر قدر که باشد، خانواده باید بر همان میزان تکیه کند. تعیین بودجه به شما در تعیین کیفیت زندگی کمک می کند.

برای اینکه از عهده مخارج زندگی برآیید لازم است که به اتفاق همسرتان در سه زمینه بودجه بندی دقیق داشته باشید:
- بودجه ای بر مبنای نیازهای خودتان، همسرتان و کلا خانواده تان
- بودجه ای بر مبنای خواسته های خودتان، همسرتان و کلا خانواده تان
- بودجه ای بر مبنای آنچه از عهده اش بر می آیید.

سعی کنید به بودجه در نظر گرفته شده وفادار باشید و بیشتر از جیب تان خرید نکنید.



مسلما مدیریت مالی یعنی اینکه میان این سه جنبه تعادل و هماهنگی لازم برقرار گردد ضمن اینکه فراموش نکنید در هر حالتی(چه زن شاغل باشد و چه نباشد) دخالت زن در مدیریت مالی خانواده به بهبود کیفیت زندگی خانواده فراسوی نیازهای اولیه کمک می کند. سعی کنید به بودجه در نظر گرفته شده وفادار باشید و بیشتر از جیب تان خرید نکنید.

مقررات تعیین کنید: قانون باعث ایجاد نظم و ترتیب و حتی ایجاد آرامش روانی در ساختار خانواده تان می شود. در وضع این قوانین باید ثبات وجود داشته باشد و حتی الامکان از مواضع توافقی خود کوتاه نیایید. حتی در برگزاری مهمانی ها و ... نیز باید پایبند این قوانین بمانید.

به تعیین هدف بپردازید: وضع کردن مقررات صرف کافی نیست. مقرراتی که شما وضع می کنید باید هدفمند باشند. این مقررات را می توان بر حسب نوع هدف به سه دسته تقسیم نمود:
اهداف کوتاه مدت، اهداف میان مدت و اهداف دراز مدت.
اهداف کوتاه مدت مانند تخصیص بخشی از درآمد جهت گردش و تفریح، سینما رفتن، رفتن به رستوران و صرف غذا و .. است.
اهداف میان مدت مانند پس انداز پول جهت رفاه هر چه بیشتر خانواده برای تهیه ماشین و مسکن و یا ترفیع بخشیدن به شرایط و امکانات مادی خانواده

اهداف بلند مدت شامل ذخیره کردن بخشی از در آمد جهت دوران باز نشستگی و طرحی برای آینده فرزندتان(وقتی بزرگ می شود و نیازمند ازدواج وتهیه مسکن و .. می شود) می گردد.

این هدف مندی باعث می گردد که زن و مرد سالهای سال با هم پیش رفته و با حداقل مشکلات مواجه شوند.

منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مشاوره روانشناسی مرکز مشاوره