تبیان، دستیار زندگی

 مراحل زایمان طبیعی و کاهش درد

زایمان طبیعی با کمترین درد

لحظۀ تولد کودک شما پس از نه ماه انتظار نزدیک است. آگاهی و شناخت نسبت به نشانه‌های شروع درد زایمان تا پس از تولد نوزاد باعث آرامش بیشتر مادران باردار و بی‌خطر بودن این تجربه از زندگی آنها تا حد امکان خواهد بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
زایمان طبیعی


زمان از شروع دردهای زایمان تا به دنیا آمدن نوزاد، به سه مرحله تقسیم می‌شود که به آن مراحل زایمان طبیعی می‌گویند. این مراحل با علائم آغاز زایمان طبیعی شروع می‌شود که این نشانه‌ها شامل پایین آمدن شکم شکم و احساس سبک‌تر شدن، خروج ترشحات صورتی رنگ، پارگی کیسهٔ آب و انقباضات رحمی است. سپس مرحلهٔ اول، دوم و سوم زایمان طبیعی شروع می‌شود.

مرحلهٔ اول زایمان طبیعی
در فاز اول این مرحله که فاز نهفته نام دارد، مادر احساس می‌کند که انقباضات درون رحم او به شدت افزایش داشته است. در این فاز دهانهٔ رحم باز و نازک می‌شود و می‌توان انقباض‌های را به طور منظم چک کرد.

فاز دوم این مرحله فاز فعال است. به این معنا که در این فاز دهانهٔ‌ رحم با سرعت بیشتری شروع به باز شدن و نازک شدن می‌کند و مادر در ناحیهٔ شکم و کمر احساس درد می‌کند. در این مرحله پزشک تا باز شدن کامل دهانهٔ رحم صبر می‌کند.

آخرین فاز مرحلهٔ اول زایمان طبیعی فاز انتقال نام دارد. در این فاز درد شدیدتر می‌شود و دهانهٔ رحم به اندازهٔ‌ ۱۰ سانتی‌متر باز می‌شود.

مرحلهٔ دوم زایمان طبیعی
در این مرحله دهانهٔ رحم کاملاً باز می‌شود و جنین در کانال زایمان قرار می‌گیرد. این مرحلهٔ همان موقعی است که پزشک یا ماما از مادر می‌خواهد که زور بزند و تلاش کند تا جنین را خارج کند. با تلاش‌های مادر، سر جنین از دهانهٔ واژن مادر خارج می‌شود و پزشک با عمل مکش، خون و مایع آمنیوتیک و مخاط رحم را از بینی و دهان نوزاد خارج می‌کند. سپس نوبت به دیگر اندام‌های نوزاد می‌رسد که با زور زدن مادر و انقباض‌های رحمی، خارج می‌شود.

مرحلهٔ سوم زایمان طبیعی
این مرحله، مرحلهٔ آخر زایمان طبیعی است و بعد از تولد نوزاد مادر وارد این مرحله می‌شود. در این مرحله جفت از دیوارهٔ رحم جدا می‌شود و آن را از واژن مادر خارج می‌کنند. این مرحله ممکن است برای بعضی‌ خانم‌ها پنج دقیقه و برای بعضی دیگر تا ۳۰ دقیقه هم طول بکشد.

تسکین دردهای زایمان طبیعی
مرحله‌ٔ اول شروع دردهای زایمان است و در مرحلهٔ دوم این دردها به اوج خودش می‌رسد. همین موضوع بسیاری از خانم‌ها را از زایمان طبیعی می‌ترساند.

در کلاس‌های آمادگی زایمان، روش‌های تمرکز و ریلکسیشن برای کنترل نفس و تمرکز آموزش داده می‌شود. مجموع این روش‌ها با اثری که ورزش‌های دوران بارداری داشته، زایمان راحت‌تری را برای مادر فراهم می‌کند. اما مشکل آن‌موقع به وجود می‌آید که مادر در دوران بارداری هیچ تلاشی برای تقویت عضلاتش نکرده باشد. در این مرحله می‌تواند از پزشک خود درخواست دارو کند یا این‌که یکی از روش‌های اسپاینال یا اپیدورال را برای کاهش درد زایمان طبیعی انتخاب کند. هردوی این روش‌های با تزریق داروی مسکن به نخاع مادر، درد را از بین می‌برند و مادر می‌تواند در هشیاری کامل بدون درد زایمان طبیعی انجام دهد. اما از آن‌جایی که بخش عمده‌ای از زایمان طبیعی به تلاش مادر و زور زدن او برای خروج نوزاد وابسته است، ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که داروهای مسکن را کمی دیرتر تزریق کند تا مادر بتواند برای خروج نوزاد تلاش کند. 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.