تبیان، دستیار زندگی
طرح افطار تا سحر امسال هم اجرا میشود. این، خبر خوبی است برای تمام کسانی که خاطره خوش دو سال گذشته را در ذهن دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شب‌های روشن شهر از افطار تا سحر

طرح افطار تا سحر امسال هم اجرا میشود. این، خبر خوبی است برای تمام کسانی که خاطره خوش دو سال گذشته را در ذهن دارند.

بخش اجتماعی تبیان
شب گردی


شب روی شهر سایه میاندازد. شهر خاموش میشود. کرکره ها پایین میآید. آدم دلش میگیرد در شهر مرده. بیصدا. بینور. خیال کن ناگهان هوس کنی در خیابانهای شهر چرخی بزنی. آدم است دیگر. گاهی بیخواب میشود. دوست دارد بزند به دل خیابان. دلش باز شود. شب اما شهر را مثل خواب، برده است. کسی که هوس شبگردی کند، فوق فوق اش یک چرخی با ماشین در خیابانهای سوت و کور بزند و برگردد خانه. مگر اینکه بجنبد و قبل از ساعت 12 دست به کار شود. ای بابا! مگر سیندرلا است که بعد از نیمه شب یکباره تغییر لباس دهد و درشکه مجللاش به کدو حلوایی تبدیل شود؟!
تهران اما در دو ماه رمضان گذشته، تجربه ای متفاوت از شبگردی را از سر گذرانده است. فاصله کوتاه افطار تا سحر در روزهای بلند تابستان شرایطی فراهم آورده تا نیمه شبهای رمضان، حال و هوایی متفاوت به خود بگیرد. اینکه آدم بعد از ساعت 12 به خیابان برود و رستورانها و آبمیوه فروشیها را باز ببیند، آنقدر جذاب هست که ارزش شبگردی در خیابانهای شهر را داشته باشد. شبهای دو رمضان گذشته، شهر زنده بود. با چراغهای روشن و آدمهایی که خیابانها را از سوت و کوری درمیآوردند؛ آدمهایی که قیافه هایشان راضی بود. طول روز را روزه بودند و شب میتوانستند با خیال راحت در شهر بگردند. رستوران و سینما بروند و اگر هوس کردند تنی به آب بزنند، خوشحال باشند از اینکه در استخرها هم به رویشان باز است.
تورهای شبگردی هم از آن کارهایی بود که خیلی زود با استقبال مردم مواجه شد. تورهایی که گرچه عنوان شد فقط مخصوص شبهای ماه مبارک رمضان نیست، اما عملاً به این شبها محدود شد که شامل بازدید از موزه ها و دیگر اماکن گردشگری تهران همچون برج آزادی و برج میلاد میشد.

سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی از فعالیت سینماها در اجرای طرح «افطار تا سحر» خبر میدهد و میگوید:« این کار به درخواست سینماگران صورت میگیرد و سینماها در ماه مبارک رمضان بجز شبهای قدر میتوانند تا سحر فعالیت کنند.»
البته این طرح، مخالفان زیادی هم داشته است؛ مخالفانی که معتقدند نمیتوان امنیت سینماها را در ساعتهای پیش از بامداد تأمین کرد اما تجربه سال گذشته نشان داد که پلیس براحتی کنترل را به دست دارد و مردم میتوانند با امنیت خاطر، شبهای خوشی را در سینماها بگذرانند.
سینماگران موافق طرح معتقدند که ساعتهای بعد از افطار، خیابانها شلوغتر میشوند و شهر رونق پیدا میکند و اجرای این طرح میتواند ضمن تأمین رضایت تماشاگر، از رکود سینما در فصل رمضان جلوگیری کند.
پارکها و بوستانها هم از جمله مکانهایی هستند که در این شبها امنیتشان بیش از پیش تأمین میشود تا خانواده ها بتوانند با آسودگی، اوقات خوشی را در آنها سپری کنند. اجرای برنامه های متنوع در بوستانها از جمله اقداماتی است که از سوی شهرداری صورت میگیرد و به ایجاد نشاط در شبهای رمضان کمک میکند و چه چیزی بهتر از تفریح در فضای دلنشین پارک در دل شبهای تابستان.

سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی از فعالیت سینماها در اجرای طرح «افطار تا سحر» خبر میدهد و میگوید:« این کار به درخواست سینماگران صورت میگیرد و سینماها در ماه مبارک رمضان بجز شبهای قدر میتوانند تا سحر فعالیت کنند.»


خرید کردن در روزهای بلند تابستان هم برای خودش حکایتی دارد. آدم با زبان روزه راه بیفتد در مراکز خرید و دنبال کالای مورد نظرش باشد. خیلی ها البته ترجیح میدهند در این روزها قید خرید کردن را به کل بزنند و خودشان را خسته نکنند، بعد از افطار هم که معمولاً فرصت زیادی برای این کار باقی نمیماند. با توجه به اینکه ساعت کار مراکز خرید، 10 شب است، ماه رمضان یک جورهایی ماه رکود مغازه داران محسوب میشود. امیر سماوات، مغازه دار در یکی از مراکز خرید تهران در این باره میگوید:« به دلیل اینکه کسب و کار در ماه رمضان کمی افت میکند، پیشنهاد داده ایم که در این ماه ساعت کار ما به 12 شب افزایش پیدا کند که امیدواریم مورد قبول واقع شود.»
این هم میتواند خبر خوبی باشد برای کسانی که هیچ جوره نمیتوانند خودشان را تا ساعت 10 شب به مراکز خرید مورد نظرشان برسانند.
شبهای رمضان جور دیگری است. شبهای روشنی است که آدم بعد از سپری شدن اش، دلتنگش میشود. شهر، مغلوب شب نمیشود.


منبع: روزنامه ایران