دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 46031
تعداد نوشته ها : 18
تعداد نظرات : 4
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

Lite-On

یکی از تولید‌‌کنندگان درایو‌‌های نوری جدیدترین محصولات خود را وارد بازار کرد. Lite-Onیکی از تولید‌‌کنندگان درایو‌‌های نوری جدیدترین محصولات خود را وارد بازار کرد.
مهم‌ترین مزیت یکی از این محصولات جدید کمپانی Lite-On عدم نیاز آن به آداپتور برای تامین برق مورد نیاز خود است، زیرا انتقال اطلاعات و نیز تامین برق مصرفی فقط توسط یک کابل USB۲.۰ که در ارتباط با کامپیوتر شما است، انجام خواهد شد.
DVD-RW
مذکور با ویندوز ویستا هماهنگ بوده و از DVD-RAM و DVD‌‌های دولایه (Dual Layer) نیز پشتیبانی می‌کند. این
DVD-RW
کوچک علاوه بر قابلیت جا‌به‌جایی و زیبایی خود قادر است با سرعت ۸X عملیات رایت را روی DVD انجام دهد.
این کالا همچنین از دو تکنولوژی Smart-X و Smart-Burn برای انجام بهتر عملیات رایت روی CD/DVD استفاده می‌‌کند تا بهترین رایت را در کمترین زمان به کاربر تحویل دهد.
Lite-on
فوریه گذشته نسل دوم DVD burner‌‌های خود را با قابلیت EZ-DUB عرضه کرد.
EZ-DUB
با گارانتی سازگار و سرعت بالای رایت خود که ۲۰X است، جایگاه نخست درمیان درایوهای Re-Writer اکسترنال را به تسخیر خود درآورده است. همچنین سرعت خواندن آن نیز به میزان قابل توجهی زیاد است.
مهم‌ترین ویژگی این دستگاه ، قابلیتی است که آن را EZ-DUB یا در واقع Easy dubمی‌‌نامند. استفاده از این قابلیت نیازمند نصب نرم‌افزار آن که در بسته محصول وجود دارد، است.
درایو اکسترنال Lite-On، یعنی DH۲۰A۴P از سرعت ۲۰X برای رایت مدیای DVD پشتیبانی می‌‌کند، این محصول یکی از رایترهای موجود اکسترنال در بازار است که توسط گارانتی سازگار در بازار ایران ارائه می‌شود.
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
استفاده از نور به جای مغناطیس برای ذخیره سازی داده ها ، این مزیت را دارد که فضای لازم برای ذخیره کردن یک بیت خیلی کمتر می شود . در دیسک های نوری از تکنولوژی لیزری برای ضبط اطلاعات استفاده می کنند . در نیمه دهه 80-70 پژوهشهایی به منظور ایجاد اینگونه دیسک ها آغاز و به نظرمی رسد اولین دیسک از این نوع در 1979 ساخته شد .
دیسک های نوری سبب کاهش فضای ذخیره سازی می شوند و جهشی است در جهت نیل بیشتر به اهدافی که بشر همیشه دنبال کرده است . کاهش هر چه بیشتر فضای ذخیره سازی ، سرعت دستیابی بالاتر به داده های ذخیره شده و هزینه کمتر از جمله این نوع دیسک ها می توان نام برد :
(
CD-RW)EOD، CDI ، WORM ، CD-ROM ، DVD ، CD
CD-ROM : این نوع دیسک چگالی بسیار بالایی دارد . تقریباً 200برابر دیسک های نرم و 20برابر دیسک های سخت ، به علاوه هزینه آن ها نیز پایین بوده ، به تدریج رو به کاهش است . ظرفیت این نوع دیسک از 500 مگابایت تا چند گیگا بایت است . دیسکی است فقط خواندنی ، به این معنا که پس از ضبط داده ها روی آن ، دیگر پاک شدنی نیستند و نمی توان دوباره بر آن نوشت (WORM ) از این دیسک ها عمودتاً برای ذخیره سازی فایل های مانا ( که محتوی آنها پس از ضبط ، تغییر نمی کند ) استفاده می شود . ابعاد این نوع دیسک ها کوچک است . قطر 12 سانتی متر و ضخامت 2/1 میلی متر . زمان استوانه جویی آن خیلی بیشتر از دیسک های مغناطیسی است. 
نرخ انتقال هم نسبتاً پایین است ( حدود 150کیلو بایت در ثانیه ) گونه ای از آن به
CD- RW موسوم است و قابلیت چند بار نویسی را دارد .

دیسک های نوری مغناطیسی : با تلفیق دو تکنولوژی مغناطیسی و نوری تلاش شده دیسک هایی ایجاد شود که هم خاصیت قابل پاک شدن و با زنویسی دیسک های مغناطیسی را داشته باشد و هم چگالی و ظرفیت بالای دیسک های نوری .
قطر این نوع دیسک ها اینچ بود . از این نوع پاک شدنی و از سرعت بالایی بر خوردارند و سرعت انتقال در این دیسک ها حدود یک مگابایت در ثانیه و یا بیشتر است .
DVD : ظرفیت این دیسک ها 7/4 تا 17 گیگابایت است .
برای نوشتن یک بیت تکنیک هایی ایجاد شده است از جمله : بر خورد لیزر با بیتی که زیر نوک می رسد . با ایجاد حالت اکسیداسیون قوی تر ، رویه این دیسک ها از آلیاژ فلزی خاص (تربیوم یا گادولینیوم و آهن یا کبالت ) پوشیده شده است .
که خاصیت مغناطیس شوند دارند . البته دردمای معمولی ، بلکه در دمای زیاد برای بالا بردن دما ، از اشعه لیزر استفاده می شود . تابش اشعه لیزر به یک بیت ، سبب افزایش دمای آن می شود . در رویه دیگر یک نوک خواندن و نوشتن وجود دارد و در اثر عبور جریانی ازآن ، بیت تغییر حالت می دهد و با تبرید سریع موضع اشعه لیزر ، یعنی بیت مورد نظر ، اطلاعات به طور ثابت باقی می ماند .
برای خواندن یک اشعه لیزر با قدرت کمتر از حالت نوشتن ، از یک رویه دیسک ، به آن تابانده می شود و در رویه دیگر ، حسگری وجود دارد که اشعه را دریافت کرده ، بعد ازتجزیه و تحلیل ، صفر یا یک بودن آنرا تشخیص می دهد . می بینیم که برای ضبط اطلاعات نمی توان از هر دوروریه استفاده کرد .

دیسک هایی با تغییر فاز: این نوع دیسک ها ، رویه دارای غشایی است که می تواند در اثر تابش لیزر ، دو حالت کریستال و یا نامشخص را به خود بگیرد . حالت اولیه غشاء نامشخص است و وقتیکه اشعه به آن می تابد ، حالت کریستالی به خود می گیرد و اگر اشعه به آن تابانیده نشود ، به حالت نامشخص باز می گردد و برای خواندن اطلاعات ، اشعه ای ، با قدرت کمتر از حالت نوشتن ، به آن تابانیده می شود تا نوری را منعکس کند . نوع نور ،بسته به اینکه انعکاس از قسمت کریستالی باشد و یا از قسمت نامشخص ، فرق می کند و همین تفاوت در نوع نور ، امکان می دهد تا دو حالت صفر و یک تشخیص داده شود . سرعت این دیسک ها حدوداً دو برابر دیسک های نوری –مغناطیسی است .

دیسک های دای – پولیمر : رویه ، در این نوع دیسک ها ، دو لایه پولیمر دارد . برای ضبط اطلاعات به صورت زیر عمل می شود :
لایه زیرین بوسیله لیزر گرم می شود و درنتیجه یک برآمدگی در لایه بالا ایجاد می گردد . سپس ناحیه بالا آمده را سرد می کنند . بدین ترتیب برآمدگی ثابت می ماند . برای پاک کردن اطلاعات ، لایه برآمده را به کمک یک اشعه لیزر با طول موج متفاوت با حالت اول ، گرم می کنند و برآمدگی از بین می رود .
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
Sempron ارزان قیمت ترین پردازنده AMD که برای کارای معمولی مثله تماشای عکس گوش دادن به آهنگ رایت سی دی کار کردن با اینترنت و از این قبیل کارا کاربرد داره فعلا این خانواده تک هسته ای هستند اما در آینده قرار مدل های دو هسته ای اون ها هم بیاد. در ضمن سمپرون های این سوکت 64 بیتی هستند.

Athlon 64 همون طور که از اسمشون پیداست 64 بیتی و تک هسته ای هستند این پردازنده از سمپرون ها بهترند ولی به پای دو هسته ای ها نمی رسن.

Athlon 64 X2 پسوند X2 یعنی این پردازنده ها از دو تا پردازنده اتلون 64 تشکیل شدند که روی یک بستر مشترک قرار گرفتن. دو هسته ای ها قدرت پردازشی بالایی دارن گاهی تا دو برابر تک هسته ای هم فرکانسشون.

سوکت: +AM2
Phenom جدید ترین پردازنده های AMD هستند که سری 9000 اونها 4 هسته ای هست و سری 8000 هم که تازه به بازار اومده 3 هسته ای هستند. البته قرار است در آینده سری دو هسته ای اون ها جایگزین اتلون های دو هسته ای بشه. فنوم ها قابلیت کار با سوکت AM2 رو دارن (البته با آپدیت بایوس مادربرد) اما برای استفاده از حداکثر توانایی اون ها حتما باید از مادربردی که سوکت +AM2 داره استفاده کرد. در ضمن این سری از فنوم ها 2 مگابایت حافظه کش L3 دارن که به سریعتر انجام دادن محاسبات بهشون کمک می کنه.

HT link یا هایپر ترنسپورت لینک تکنولوژی AMD هست که جایگزن FSB در پردازنده و مادربرد شده که برای تبادل اطلاعات بین پردازنده و حافظه اصلی استفاده می شه و مزایای بسیاری هم داره. پردازنده ها و مادربرد های سوکت AM2 از HT 1.0 استفاده می کنن که حداکثر فرکانس 2000 مگاهرتز رو داره و پردازنده ها و مادربرد های +AM2 از HT3.0 که حداکثر فرکانسش 3600 مگاهرتز هست.

Bus Speed هم سرعت فرکانس مسیر پردازنده هست که با ضرب اون در مالتی پلایر (Multiplier) فرکانس پردازنده به دست می آد. معمولا در پردازنده های AMD فرکانس مسیر پردازنده عدد 200 مگاهرتز هست.
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
یا پردازنده: این قطعه به عنوان مغز رایانه نامیده می شود و مسئولیت کنترل تمام محاسبات، عملیات و قسمت های مختلف را بر عهده دارد.
حافظه: حافظه رایانه برای ذخیره اطلاعات به کار می رود. حافظه با ریزپردازنده در ارتباط می باشد، بنابر این از سرعت بالایی برخوردار است. در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود. (Virtual- Caching- BIOS- ROM- RAM)
 
منبع تغذیه یا Power Supply :این قسمت از رایانه جریان الکتریکی مورد نیاز در رایانه را تنظیم نموده و مقدار آن راتأمین می کند.
هاردیسک: یک حافظه با ظرفیت بالا و دائم می باشد که اطلاعات و برنامه ها را دربرمی گیرد.
برد اصلی یا Mother Board :برد اصلی رایانه است که تمام قطعات بر روی آن نصب می شوند. پردازشگر و حافظه به طور مستقیم بر روی برد اصلی نصب خواهند شد. ولی ممکن است بعضی از قطعات به صورت غیرمستقیم به برد وصل شوند. مانند کارت صدا که می تواند به صورت یک برد مجزا باشد و از طریق اسلات به برد اصلی متصل است.
کارت صدا یا Sound Card :کارت صدا سینگال های آنالوگ صوتی را به اطلاعات دیجیتال و برعکس تبدیل می کند و آنها را ضبط و پخش می کند.
کارت گرافیکی یا :Graphic Cards اطلاعات را به گونه ای تبدیل می کند که قابل نمایش بر روی مانیتور باشد.
کنترل کننده Integrated Drive Electronics (IDE) :این قطعه اینترفیس اولیه برای CD ROM، فلاپی دیسک و هارد می باشد.
 
اینترفیس :(SCSI) Small Computer برای اضافه نمودن دستگاه های اضافی مانند هارد و اسکنر می باشد.
 
گذرگاه Interconnect PeriPheral Component (PCI) :این قطعه رایج ترین شیوه جهت اتصال یک عنصر دیگر به رایانه است کارت های PCI از طریق اسلات ها به برد اصلی متصل است.
 
پورت Accelerated Graphics Port (AGP) :این قطعه برای اتصال سرعت بالا از کارت گرافیکی به رایانه است.

ورودی ها و خروجی ها مانیتور Monitor: جهت نمایش اطلاعات رایانه به کار می رود. نمایش تصاویر از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی بوجود می آید.
 
صفحه کلید Key Board:برای ورود اطلاعات به کار می رود.
 
ماوس Mouse:بهترین وسیله جهت نشان دادن و انتخاب نمودن گزینه ها و ایجاد ارتباط کاربر با رایانه می باشد.
اسپیکرها: جهت پخش صدا به کار می روند.
-
ابزارهای قابل حمل جهت ذخیره سازی Removable Storage) :(با استفاده از این ابزارها می توان اطلاعات را به رایانه اضافه نمود و یا آنها را ذخیره کرده و به محل دیگر برد.
Flash Memory
یکنوع حافظه است (EEPROM) که امکان ذخیره سازی دائم را به وجود می آورد. مانند کارت های PCMCIA که دارای سرعت بالایی می باشند.
 
فلاپی دیسک Floppy Diskجهت ذخیره اطلاعات بکار می رود و حجم آن ۴۴/۱ مگابایت است.
CD- ROM
دیسک های فشرده رایج هستند که حجم آنها از ۶۵۰ مگا بایت به بالاست و برای ذخیره و جابه جایی اطلاعات می باشد.
(Digital Versatile Disc) DVD- ROM
این نوع رسانه مانند CD می باشد که با این تفاوت که دارای حجم بسیار بالا و کیفیت فوق العاده باشد.
نکته: البته رسانه های دیگری نیز مانند Optical Drive، دیسک های بزرگ معروف به درایوB و Tape Backup و سایر موارد نیز وجود داشته اند که در حال حاضر با آمدن CD و DVD و رسانه ای بسیار حرفه ای تر غیر قابل استفاده شده اند.

انواع پورت ها
 موازی Parallel:این نوع اتصال عموماً برای چاپگرها به کار می رود.
-
سریال Seriall: این نوع پورت های جهت اتصال دستگاه هایی مانند مودم خارج یه کار می رود.
 
پورت :(Universal Serial BUS) USB این نوع اتصال نیز برای اتصال دستگاههای مانند اسکنر و یا دوربین های دیجیتالی و یا وب ا ستفاده می شود. اتصالات مربوط به شبکه و اینترنت  مودم های کابلی Modem Cable:برای ارتباط با اینترنت از طریق سیستم تلویزیون به کار می رود.
 
مودم های:(vdsl) Very high bit-rate DSL در این نوع ارتباط از فیبر نوری استفاده می شود.
مودم های :(DSL) Digital Subscriber Line یک نوع ارتباط با سرعت بالا از طریق خطوط تلفن برقرار می شود

CPU

دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
در رایانه چندین نوع حافظه وجود دارد. حافظه اصلی یا همان RAM حافظه های جانبی مثل هارد یا سی دی و...

سی پی یو برای اجرای برنامه ها و برداشت داده ها هم نیازمند مراجعه به RAM است؛ اما سرعت RAM چندین برابر کمتر از سی پی یو است و اگر قرار باشد سی پی یو برای هر داده منتظر ارتباط از طریق Bus بین سی پی یو و RAM باشد، وقت زیادی از سی پی یو هدر می رود. به همین دلیل از حافظه های شرکت پذیر که اصطلاحا کش نام گرفته، استفاده می شود.

کش یک حافظه بسیار گران و سریع است که برای بالا بردن سرعت انجام پروسس ها به کار می رود. به این صورت که طبق چندین نوع سیاست های مورد استفاده، داده های مورد نیاز سی پی یو در کش قرار می گیرند و سی پی یو هنگام نیاز به داده ها یا کد ابتدا به کش می زند و اگر داده در آنجا باشد، بدون نیاز به مراجعه به حافظه اصلی آن را از کش بر می دارد که این کار موجب بالا رفتن سرعت کار می شود.

مکانیسم ها و سیاست هایی که برای پر کردن کش صورت می گیرد؛ به گونه ای است که درصد وجود داده در کش بالا رود.کش ها معمولا دو سطح دارند. کش سطح یک یا L1 در داخل سی پی یو و با سرعت بسیار بالا است. کش سطح دو یا L2 خارج از سی پی یو است و سرعت کمتری دارد؛ اما از RAM بسیار سریع تر است و سی پی یو برای برداشت داده، ابتدا به L1 و بعد به L2 مراجعه می کند.
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
این کارت جهت اتصال چند کامپیوتر و ایجاد یک شبکه محلی و به اشتراک گذاشتن امکانات همدیگر به کار مرود کارت شبکه به هر ایستگاه اجازه میدهد که باسایر ایستگاه ها تبتادل اطلاعات کند می توان به نحوه های مختلفی کامپیوتر ها رادر یک شبکه به یک دیگر متصل کرد که به توپولوژی های شبکه معروفند از جمله ستاره ای و خطیهر توپولوژی رسانه انتقال مخصوص به خود را می طلبد  که این رسانه های انتقال کامپیوتر رابه هم متصل کرده و موجب برقراری ارتباط بین کامپیوتر های یک شبکه می شوند  برخی از انواع متداول رسانه های انتقال عبارتند از : کابل زوج سیم به هم تابیده و کابل کواکسیال و کابل فیبر نوری
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
گذرگاه یا خط حامل، یک مسیر عمومی است که داده ها از روی آن نقل و انتقال می کنند. این مسیر به وسیله مدارهای الکتریکی بین قسمت های دیگر یک رایانه ارتباط برقرار می کنند. این مقدار داده ها می توانند به صورت همزمان از گذرگاه ها عبور کنند و مقدار آنها بر حسب بیت می باشد. به طور معمول ۴ گذرگاه اصلی در رایانه ها وجود دارد:
۱- گذرگاه پردازنده
۲- گذرگاه حافظه
۳- گذرگاه آدرس
۴- گذرگاه ورودی- خروجی
گذرگاه پردازنده مسیر ارتباط پردازنده و تراشه های مجتمع یا چیپ ست هاست.
این گذرگاه ،داده ها را به سرعت به پردازنده منتقل می کند و از آن به بیرون می فرستد و سرعت آن نسبت به سایر گذرگاه ها بسیار سریعتر می باشد، گذرگاه حافظه ،داده ها را بین پردازنده، رم و حافظه رم انتقال می دهد. مهم ترین گذرگاه های توسعه عبارتند از:گذرگاه ISA: همان طور که می دانید در رایانه قطعات مختلف از طریق یک سری خطوط با یکدیگر ارتباط دارند که به آن ها خط حامل می گویند. درواقع قطعات موردنیاز بر روی این خط قرار می گیرند.
این گذرگاه های ۸ بیتی ISA نام داشتند، سپس در چند سال بعد گذرگاه های ۱۶ بیتی به بازار عرضه شدند، این گذرگاه ها به علت ضریب اطمینان بالا، کارابودن و سازگاری هنوز به کار می روند.
گذرگاه ESA :پس از تولید رایانه ۳۸۶ گذرگاه های عریض ۳۲ بیتی به کار گرفته شد. این گذرگاه ها دارای شکاف های ۳۲ بیتی می باشند به همین دلیل نمی توان در آنها از کارت های ۸ یا ۱۶ بیتی استفاده کرد.
نکته: نوعی از گذرگاه ISA به نام MCK بوجود آمد، که معماری گذرگاه ۱۶ بیتی و ۳۲ بیتی را با هم داشت این سیستم از سیستم های ISA سریعتر و با آن ها ناسازگارتر بود. گذرگاه های دیگری مانند گذرگاه VESA، Local Buss، PCT، USP، AGP و موارد دیگر نیز وجود دارند که به علت محدودیت آموزشی به توضیح آن ها نمی پردازیم. نصب و تعویض کارت هاهمان طور که می دانید مدارهای گرافیک، صدا، تصویر، مودم و سایر موارد که بر روی یک صفحه قرار گرفته اند را کارت می گویند. جهت تعویض یا نصب آنها در رایانه اعمال زیر را انجام دهید:
*
با پیچ گوشتی پیچ های نگهدارنده کارت را باز کنید. بدون اینکه کارت هیچ گونه مقاومتی از خود نشان دهد آن را با احتیاط و با حرکت دادن به سمت جلو و عقب با کشیدن تدریجی به سمت بالا از محل خود جدا کنید.

فراموش نکنید که بهتر است در هنگام نصب کارت ها جهت تغییر کلیدهای اتصال گر و جامپرها به دفترچه یا ورقه راهنمای کارت مراجعه نمایید. درگاه خارجییک رایانه بدون رابط هایی که آن را برای تبادل اطلاعات به بیرون وصل می کند نمی تواند کار کند. بدین ترتیب درگاه ها و رابط های رایانه نقش بزرگی را برعهده دارند.
۱ - درگاه سریال: این درگاه درپشت رایانه قراردارد به درگاه های com نیز مشهورند و جزء اولین درگاه هایی هستند که در رایانه های اولیه به کار برده شدند. درگاه های سریال قدیمی ۲۵ پایه ای و درگاه های سریال جدید ۹ پایه ای هستند یعنی درگاه سریال رایانه را با ۹ سیم به وسایل جانبی متصل می کند.
۲ - درگاه موازی: به این درگاه ها درگاه چاپگر نیز می گویند اما در حال حاضر برای اتصال اسکنر و موارد دیگر نیز به کار می رود، این درگاه بزرگ ترین درگاه در پشت رایانه است که ۲۵ سیمی می باشد که ۱۷ سیم آن برای سیگنال ها به کار می رود. سیگنال ها به سه گروه داده ها، کنترل و وضعیت تقسیم می شوند.
۳ - درگاه اسکازی: این درگاه می تواند اطلاعات را با سرعت بالایی جابه جا نماید. این درگاه برای بیشتر اسکنرها و CD و DVD نویس ها به کار می رود.
۴ - درگاهPS/2 : این درگاه دارای ۶ پایه سوزن برای انتقال داده هاست. که بیشتر برای استفاده صفحه کلید و ماوس به کار می رود.
۵ - درگاه سریال Firewire :این درگاه برای اتصال دوربین های ویدیوئی، نمایشگرهای رقمی (دیجیتال)، سیستم های صوتی و یا سیستم ماهواره های رقمی به رایانه استفاده می شود.
۶ - رابط های DIDE: بر روی مادربرد چند رابط برای ذخیره سازی وجود دارد که عبارتند از رابط ایده (آی دی یو)، که در رایانه های قدیمی وجود داشت و از آن می توان برای اتصال دو وسیله مانند هارد دیسک و دیسک گردان CD به رایانه استفاده نمود ورابط ایده توسعه یافته که این رابط از رابط ایده سریعتر است و به وسیله آن می توان چهار مورد دیگر را به رایانه وصل نمود.
کنترل گر
ابزارهای جانبی در رایانه با ابزاری به نام کنترل گر با پردازنده و دیگر اجزا ارتباط برقرار می کنند که نام های دیگر آن رابط و آداپتر می باشد. به طور مثال هارد دیسک و صفحه کلید با کنترل گر کار می کند و کارت گرافیکی با آداپتر. کنترل گرها یا بر روی یک کارت جدا قرار دارند و یا بر روی مادربرد.
دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388

مادربورد ( Motherboard ) در واقع سیستم عصبی کامپیوتر شماست . بدون مادربورد هیچ قطعه ای به درد نمی خورد . یعنی شما برای استفاده از یک قطعه مانند کارد گرافیکی و ... باید آن را روی مادربورد نصب کنید . این نصب ممکن است به صورت قرارگیری قطعه روی مادربورد باشد یا به صورت اتصال آن بوسیله کابل به مادربورد. انتخاب مادربورد مهمترین انتخاب در خرید یک کامپیوتر است . برای مثال اگر شما قصد استفاده از پردازنده های EE ( Extreme Edition ) اینتل را داشته باشید ولی از یک مادربورد که چیپست ( chipset ) نه چندان قوی دارد استفاده کنید ، مطمئنا بسیاری از ویژگی های پردازنده شما بدون استفاده خواهد ماند .
مادربورد قطعه ای بسیار پیچیده است که تمام داده های سیستم شما در آن جریان می یابد . به همین خاطر انتخاب یک مادربورد مناسب ، بسیار اهمیت دارد .

اولین قدم در انتخاب مادربورد : انتخاب نوع پردازنده

اولین قدم در انتخاب مادربورد ، انتخاب نوع پردازنده ( CPU ) ای است که شما می خواهید از آن استفاده کنید . زیرا مادربورد حتما باید پردازنده شما را پشتیبانی کند و از سوکتی سازگار با پردازنده شما استفاده کند . حال سوال این است :AMD یا Intel ؟ اگر شما قصد استفاده از پردازنده های اینتل ( Intel ) را دارید ، هم اکنون پیشرفته ترین پردازنده های پنتیوم 4 از سوکت ( socket ) 775 استفاده می کنند . ولی در مورد AMD هم اکنون پیشرفته ترین پردازنده های این کارخانه از سوکت 939 استفاده می کنند .
شما می توانید با تحقیقی جامع ، با توجه به نیازهای خود و ویژگی های پردازنده های دو کارخانه ، پردازنده مورد نیاز خود را انتخاب کنید ... دیگر انتخاب با شماست ...

پشتیبانی نوع و ظرفیت حافظه :

امروزه حافظه نقش مهمی را در کامپیوتر ها بر عهده دارد . سرعت و کارآیی سیستم شما بعد از پردازنده به حافظه ( RAM ) بستگی دارد . پس در انتخاب مادربورد به نوع حافظه و ظرفیتی را که مادربورد شما پشتیبانی می کند دقت کنید .
اکثر مادربورد های امروزی از حافظه ی DDR پشتیبانی می کنند . در گذشته ، مادربورد ها از حافظه ی SDRAM استفاده می کردند ولی هم اکنون حافظه ی DDR حافظه ی اصلی مادربورد هاست . نوع حافظه شما به چیپست ( chipset ) انتخابی شما بستگی دارد . جدیدترین چیپست های امروزی ( در زمان نگارش این مقاله ) ، از حافظه ی DDR2 پشتیبانی می کنند که دارای سرعت های 533 مگاهرتز ( MHz ) هستند . بسیاری از مادربورد های پیشرفته که هم اکنون ساخته می شوند ، Dual Channel DDR هستند ؛ یعنی برای سرعت بهتر و کارآیی بهینه ، باید حافظه ها به صورت جفتی ( Dual ) بر روی آن ها نصب شوند . همچنین دقت داشته باشید که مادربورد شما ظرفیت بالایی از حافظه ( RAM ) را پشتیبانی کند . آخرین مادربورد های امروزی تا 8 گیگابایت را پشتیبانی می کنند .

نقش و اهمیت چیپست ( chipset ) در یک مادربورد ...

چیپست رسانایی است که پردازنده را به سایر قطعات در سیستم شما متصل می کند و بعد از CPU ، تراشه اصلی مادربورد محسوب می شود . خوب است بدانید که قیمت و کارآیی یک مادربورد تا حد زیادی به چیپست آن وابسته است . اولین مساله مهم در انتخاب یک مادربورد ، سازگاری چیپست مادربورد با پردازنده شماست پس باید مادربوردی را انتخاب کنید که چیپست آن ، پردازنده شما را پشتیبانی کرده و از مارک های مشهور و معتبر باشد . از جمله معروف ترین شرکت هایی که برای پرازنده های اینتل چیپست تولید می کنند می توان شرکت های Intel ، SIS ، VIA را نام برد . همچنین از جمله شرکت هایی که برای پردازنده های AMD چیپست تولید می کنند می توان به شرکت های AMD ، NVidia ، VIA و ... اشاره کرد . پس توصیه ما به شما این است که مادربوردی را انتخاب کنید که چیپست آن از مارک های معتبر و معروف باشد . دیگر خود دانید ...

گرافیک و صدای توکار در مقابل گرافیک و صدای مستقل :

بعضی از ماربورد ها دارای گرافیک و صدای Onboard می باشند . یعنی کارت گرافیک و صدا از قبل روی مادربورد نصب شده و جزئی از آن می باشد . این مادربورد ها برای آنهایی مناسب است که نیاز به گرافیک و صدای قدرتمند ندارند . ولی اگر شما جزو آن دسته از کسانی هستید که با کامپیوتر خود کارهای گرافیکی سنگین انجام می دهند و یا بازی های گرافیکی سنگین می کنند و یا به آخرین امکانات صوتی نیاز دارند ، به شما توصیه می کنیم از مادربورد هایی که دارای گرافیک و صدای توکار ( Onboard ) هستند استفاده نکنید . در این صورت شما می توانید کارت گرافیکی و کارت صدای مورد علاقه خود را جداگانه خریداری کنید و روی مادربورد نصب کنید . ولی گرافیک و صدای توکار یک مزیت دارد : صرفه جویی در هزینه !!! پس اگر به گرافیک و صدای خیلی قدرتمند نیاز ندارید بهتر است پول و انرژی خود را هدر ندهید و از گرافیک و صدای Onboard استفاده کنید . البته باید بگویم که گرافیک و صدای توکار در مادربورد های جدید که هم اکنون ساخته می شوند ، کارآیی نسبتا خوبی دارند و می توانند نیازهای شما را به خوبی برطرف کنند ... بقیه اش با شماست ...

اسلات AGP و PCI :

برخی از مادربورد ها که دارای گرافیک توکار ( Onboard ) هستند ، برای ارتقای گرافیکی در آینده ، دارای اسلات AGP می باشند . در این صورت شما می توانید پس از مدتی در صورت نیاز به گرافیک قدرتمند تر ، گرافیک سیستم خود را با نصب یک کارت گرافیکی ارتقا دهید . پس اگر می خواهید مادربوردی را بخرید که دارای گرافیک توکار است سعی کنید حتما مجهز به اسلات AGP باشد . ( تقریبا تمام مادربورد های امروزی که دارای گرافیک توکار هستند ، مجهز به اسلات AGP می باشند . )
مسئله دیگر ، وجود تعداد کافی اسلات PCI می باشد . حتی الامکان باید مادربورد انتخابی شما دارای 3 یا 4 اسلات PCI باشد . ( این اسلات ها برای ارتقای سیستم و همچنین کارت هایی مانند کارت شبکه است)
توجه : هم اکنون نسل جدیدی از اسلات ها با عنوان PCI Express در مادربورد های جدید و پیشرفته به کار برده می شود که دارای پهنای باند بیشتری نسبت به اسلات های PCI می باشد . ( البته مادربورد های جدید که از این اسلات ها استفاده می کنند ، قیمتی بیشتر از 160 دلار دارند ! ) در این مادربورد ها شما باید از کارت هایی استفاده کنید که از نوع PCI Express هستند .

مادربرد های Dual Bios :

برخی از مادربورد های جدید دارای 2 بایوس می باشند . وقتی سیستم شما دچار شوک ، خرابی و یا حملات ویروسی می شود ، ممکن است بایوس شما از کار بیفتد . در این صورت اگر مادربورد شما Dual Bios نباشد ممکن است مجبور شوید بایوس و یا حتی مادربورد خود را تعویض کنید !!! در مادربورد های Dual Bios ، یکی از بایوس ها بایوس اصلی است که سیستم از روی آن بوت می شود و بایوس دوم ، بایوس ذخیره است که در صورت از کار افتادن بایوس اصلی ، می توانید سیستم را از روی آن بوت کرده و اطلاعات آن را به بایوس اصلی ، منتقل کنید . خوب البته چنین مادربوردی ، قیمت بیشتری هم دارد ... !!!

SATA
یا IDE ؟

اکثر مادربورد های جدید از هارد دیسک های SATA ( سریال ATA ) پشتیبانی می کنند که نسبت به مدل های معمولی ( IDE ) که دارای اینترفیس موازی ATA ( Parallel ATA ) می باشند ، سرعت بیشتری دارند . طبق تست های انجام شده ، هارد دیسک های IDE دارای حداکثر سرعت 133 MB/sمی باشند ولی هارد دیسک های SATA ( سریال ATA ) دارای سرعت 150 MB/s می باشند که این سرعت در سال های آینده به 600 MB/s خواهد رسید !!! پس به شما پیشنهاد می کنم که مادربوردی را خریداری کنید که از هارد دیسک های SATA پشتیبانی کند .

درگاه های USB و FireWire و ... :

امروزه اکثر وسایل جانبی کامپیوتر مانند پرینتر ها از طریق پورت های USB به کامپیوتر وصل می شوند که سرعت بالاتری دارد . به طوری که بعضی از مادربورد های جدید ، دیگر از درگاه های قدیمی استفاده نمی کنند بلکه از درگاه های USB 2 استفاده می کنند . پس دیگر لازم نیست به درگاه ها و ... مادربورد توجه زیادی بکنید . چون اکثر مادربورد های جدید در مورد درگاه ها و ... دارای امکانات خوبی می باشند . فقط دقت کنید مادربورد شما حداعقل از 3 درگاه USB 2.0 و 1 درگاه FireWire پشتیبانی کند . 

 

دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388

تکنولوژی دیسک سخت ( HARD DRIVE ) بر پایه پروسس موازی اطلاعات عمل می کنند و بدین معناست که اطلاعات به صورت بسته هایی به روشهاهی مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتی فرستاده می شوند. اطلاعات از دیسک سخت در فاصله های زمانی کاملاً تصادفی می آیند و وارد باس اطلاعاتی شده و در نهایت به سمت مقصد نهایی می رود

IDE مخفف Integrated Drive Electronics می باشد همینطور که می دانید رابط IDE گاهی با عنوان ATA شناخته می شود که مخفف AT Attachment است.

این تکنولوژی از سال 1990 به عنوان استاندارد کامپیوترهای شخصی (
PC ) برای هارد دیسک ها بوده است و این زمانی بود که تکنولوژی مذکور جای درایوهای ESDI و MFM را گرفت یعنی زمانی که هارد دیسک ها به طور متوسط حجمی معادل 200 مگا بایت داشتند. در سال 1990 اولین هارد دیسک یک گیگا بایتی وارد بازار شد و قیمتی برابر 200 دلار در بازار آمریکا داشت. از آن پس تا کنون IDE تکنولوژی مورد استفاده بوده زیرا هارد دیسکها را با قیمت پایین در اختیار مصرف کننده قرار می داد، جای کمتری می گرفت و سرعت مناسبی داشت.

همتای
IDE در آن زمان SCSI ( که مخفف Small Computer System Interface است) بود. SCSIکمی از IDE سریعتر است اما بسیار گرانتر است. به علاوه احتیاج به خرید یک ادپتر SCSI که ارزان هم نیست احتیاج دارید. به عبارت دیگر IDE بازار هارد دیسکهای کامپیوتر های شخصی را در انحصار خود گرفت. آنطر که به نظر می رسد کارخانه های معتبر حداقل یک تا دو سال دیگر به تولید هارد دیسکهای با تکنولوژی IDE ادامه دهند.

هارد دیسکهای
IDE از کابلهای ریبون پهنی استفاده می کنند که در داخل کامپیوتر بسیار به چشم می آیند و مرتب کردن این کابلها در داخل کامپیوتر خود هنری است.

تکنولوژی هارد دیسک های ساتا (
SATA ) بر اساس پردازش اطلاعات متوالی ( سریال ) است. یعنی انتقال اطلاعات از هارد دیسک به باس دیتا و در جهت عکس به طور منظم و در دورهای زمانی مشخص انجام می گیرد.

هارد دیسکهای ساتا از کابلهای ریبون با پهنای کمتر استفاده می کنند که برای کسانی که آنرا اسمبل می کنند باعث بسی خوشبختی است. این کابلهای نازک دارای کانکتورهای بست داری هستند که کار کردن با آنها را ساده تر می کند.

هارد دیسکهای ساتا اطلاعات را با سرعت متوسط 150
Mb بر ثانیه انتقال می دهند. اما مقاله های زیادی روی اینترنت در مورد هارد دیسکهای با سرعت 3Gb در ثانیه خواهید یافت.

اما بیایید این دو را در عمل با یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم چرا صنعت در آینده تکنولوژی
SATA را بر خواهد گزید.

تا کنون در مقایسه دو هارد دیسک به قیمت هم توجه داشتیم اما حالا بدون در نظر گرفتن قیمت و تکنولوژی مرسوم کارایی را بررسی می کنیم.آزمایش از این قرار بود. یک کامپیوتر قدیمی را به یک هارد
SATA مجهز کردیم. و بعد از آن دو کامپیوتر امروزی ( پنتیوم 4 ) با سرعت متعارف را با هارد دیسک هایIDE برای مقایسه انتخاب کردیم. آزمایش ها و نتایج به قرار زیر بودند.

دسته ها :
دوشنبه بیست و سوم 9 1388
X