تبیان، دستیار زندگی
بارگاه حضرت عبدالعظیم از قدیم زیارتگاه مردم تهران و ری بوده و هست. هیچ زمانی از سال را نمی شود پیدا کرد که صحن آستان او خالی از زائر و جمعیت باشد. این روزها با وجود مترو و این همه بزرگراه زیارت این بارگاه بسیار راحت تر از روزهای گذشته است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تفریح و زیارت در شاه عبدالعظیم (ع)

تفریح و زیارت در شاه عبدالعظیم (ع)


بارگاه حضرت عبدالعظیم از قدیم زیارتگاه مردم تهران و ری بوده و هست. هیچ زمانی از سال را نمی شود پیدا کرد که صحن آستان او خالی از زائر و جمعیت باشد. این روزها با وجود مترو و این همه بزرگراه زیارت این بارگاه بسیار راحت تر از روزهای گذشته است.

نسب این امامزاده به امام حسن مجتبی (علیه السلام) می رسد و از قدیم محبوب تهرانی ها بوده. اگر از ورودی شمالی وارد مجموعه شوید، آستان این امامزاده رودرروی شما قرار دارد. بنای نخستین این آستانه که در نیمه دوم قرن سوم هجری قمری ساخته شده و درگاه اصلی ورودی آن که در شمال مجموعه قرار دارد به فرمان پادشاهان آل بویه تکمیل و به مرور تکمیل و تعمیر شده است.

با آنکه شهر ری شهرت مذهبی اش را از امامزاده حضرت عبدالعظیم دارد، اما غیر از آن دو امامزاده دیگر هم در اینجا هست که چهار صحن از چهار سوی شمالی، جنوبی، شرقی و غربی این سعه بقعه را احاطه کرده اند.

امامزاده حمزه:

امامزاده حمزه در صحن شرقی حرم قرار دارد و بعد از حضرت عبدالعظیم راحت تر است که به زیارت این امامزاده بیایید این امامزاده از فرزندان امام موسی کاظم (علیه السلام) است و گفته می شود که این بارگاه قدیمی تر از آرامگاه حضرت عبدالعظیم است. اما بنای این مکان مقدس همچون بنای حضرت عبدالعظیم به مرور مرمت و تکمیل شده است. به اینجا که رسیدید می توانید به مقبره ناصرالدین شاه هم سری بزنید.

تفریح و زیارت در شاه عبدالعظیم (ع)

امامزاده طاهر:

حرم امامزاده طاهر در ضلع جنوبی صحن قرار دارد که با کاشی کاری های دوران قاجار یکی از زیباترین نقاط این مجموعه زیارت گاهی است. جالب است که بدانید قبر این امامزاده که او را از نوادگان امام زین العابدین (علیه السلام) می دانند تا قرن ها ناشناخته بود و هنگام تعمیر قبرستان از روی سنگ قبر هویت آن مشخص شد.

گفته می شود بقعه و ضریح امامزاده طاهر توسط ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه در عوض توسل به امامزاده طاهر و شفای دو چشمش انجام شد. اگر به زیارت امامزاده طاهر رفتید فاتحه ای هم روانه بزرگان از دست رفته فرهنگ و ادب کنید. سعید نفیسی با سنگ قبری ساده در گوشه صحن امام زاده طاهر قرار دارد و سنگ قبر مهدی سهیلی کنار کفشداری زنانه در صحن همین امامزاده است.

تفریح و زیارت در شاه عبدالعظیم (ع)

چطور برسیم؟

در قدیم یکی از تفریح های مردم تهران این بود که با قطار دودی به حرم حضرت عبدالعظیم بروند اما این روزها قطار دودی ها جای خود را به مترو داده. بهترین گزینه برای رسیدن به شهر ری و حضرت عبدالعظیم همین مترو است. باید خود را به  یکی از ایستگاه های خط یک برسانید و سوار قطار شده و در ایستگاه شهر ری پیاده شوید. ز این ایستگاه و در بیرون پایانه ایستگاه متروی شهر ری می توانید با سه وسیله خود را به حضرت عبدالعظیم برسانید.

تاکسی:

از مترو تا حرم. هم می توانید با پرداخت 2 هزار تومان یک تاکسی درست بگیرید و هم می توانید سوار تاکسی های میدان شهر ری شوید و بعد از پرداخت 250 تومان در میدان پیاده شوید و از بخش قدیمی و بازار وارد حرم شوید.

اتوبوس:

در همین پایانه اتوبوس هم هست و می توانید با آنها را می شوید خطاهای 711 (پارکینگ شهر ری) و 719 (فلکه دوم دولت آباد) از نزدیکی حرم عبور می کنند و می توانید با پرداخت 50 تومان به حرم برسید.

خط 711 از ضلع شمالی حرم عبور می کند و می توانید همان جا پیاده شوید اما اگر سوار خط 719 شدید باید در میدان شهر ری یا به قول اهالی شهر ری میدان شابدالعظیم پیاده شوید و از بخش قدیمی و سمت بازار وارد حرم خواهید شد.

پیاده روی:

اگر هوا خوب است و حوصله پیاده روی دارید می توانید از این ایستگاه تا خود حضرت عبدالعظیم پیاده بروید. باید از خیابان فرمانداری راه بیفتید و به میدان شهدای شاملو برسید. بعد باید وارد بلوار شهید آوینی  شوید و بعد هم که حرم پیداست. این پیاده روی بیشتر از نیم ساعت وقت نمی گیرد.

راهنمای کامل گشت و گذار در شاه عبدالعظیم و بازارگردی و تفریح در این منطقه را می توانید اینجاو اینجا بخوانید.

تفریح و زیارت در شاه عبدالعظیم (ع)

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از: آنوبانینی، سرزمین من