راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • صبر کنید، خدا خودش وعده داده
    صبر کنید، خدا خودش وعده داده
    كم پيش مي آيد كه خداوند بخواهد ضمانت چيزي را بر عهده بگيرد و وقتي هم چيزي را ضامن شود به نيكويي تمام آن را برآورده مي كند .« وليستعفف الذين لايجدون نكاحا حتي يغنيهم الله من فضله »
  • مطمئن باش قابل کنترله
    مطمئن باش قابل کنترله
    اين غريزه با تمامي قدرت و تحريك پذيريش ، سريع هم به خواب مي رود و مي توان آن را با تحريك نكردن ، سالهاي سال در خواب نگه داشت و اولين راه و يكي از مؤثرترين راههاي كنترل اين غريزه ، كنترل نگاه و چشم است
  • خویشتن داری در اوج غریزه
    خویشتن داری در اوج غریزه
    دانشمندان، يکى از عوامل موفّقيت را برخوردارى از توان «انتظار کشيدن» دانسته‏اند و بر اين باورند که بدون اين عامل، نمى‏توان يک زندگى کامياب را رقم زد. افرادى که توان انتظار کشيدن ندارند و نمى‏توانند صبر کنند، کسانى هستند که هم لذّت‏هاى آنى و فورى را طلب مى‏
  • تعداد بازديد :
  • 5643
  • چهارشنبه 25/6/1388
  • تاريخ :

مخالفان خویشتن داری، بخوانند!

جوان

قست قبل : باید ارضا شود ،اما چگونه ؟

در مقالاتی که تحت عنوان خویشتنداری در بخش خانواده مطرح کردیم بعضی از جوانان عزیز بر این عقیده بودند که بی فایده است و نتیجه بخش نیست و نمی توان تا زمان ازدواج خویشتن دار بود . اما در این مقاله شاهد مثالی از دنیای غرب که سال ها تجربه ی آزادی و ارضای بدون مانع غریزه ی جنسی را داشته ،آورده ایم. شاهدی که نشان می دهد بهترین راه برای جوانان،خویشتن داری است تا زمانی که شرایط ازدواج را داشته باشند .البته ما هم اعتقاد داریم ازدواج در زمان مناسب بهترین را ه است اما قبول بفرمائید در حیطه ی کاری ما رفع موانعی چون مسکن و شغل و سربازی نیست و تنها

تلاشمان در جهت فرهنگ سازی برای ازدواج به هنگام است و قبل از آن خویشتنداری..

***

در زمان ما، یک چالش جدّى و رو به گسترش، میان فرهنگ غربى و فرهنگ دینى در جریان است و هر کدام، شیوه خاصّى از حیات جنسى را ارائه مى‏کنند. داشتنِ «سَبْک»، لازمه زندگى موفّق و کامیاب است. در سطح کلان، هیچ زندگى‏اى، بدون داشتن سبک و روشى خاص، به موفّقیت دست نخواهد یافت. یکى از ابعاد انسان، غریزه جنسى اوست، لذا ما به یک سبْک، در حیات جنسى خود نیاز داریم. این جاست که چالش میان سبک غربى حیات جنسى و سبک دینى آن به وجود مى‏آید.

 

سبک غربى حیات جنسى

در این زمینه، غرب، دوره‏هایى را گذرانده است که آگاهى از آنها، هم پیامدهاى بى‏عفّتى را نمایان مى‏سازد و هم ضرورت عفاف در زندگى را روشن مى‏کند. دوره اوّل را مى‏توان دوره «ارتباط آزاد (Free Sex)» نامید که در آن، هیچ محدودیتى براى ارتباط جنسى قائل نبودند. گسترش این ایده ـ که با عفافْ بیگانه بود ـ ، پیامدهایى به دنبال داشت که اندیشمندان غربى را نگران ساخت. مهم‏ترین آنها عبارت‏اند از:

1. شیوع بیمارى‏

2. افزایش باردارى‏هاى ناخواسته در نوجوانى؛

3. افزایش فرزندان نامشروع و بى‏سرپرست؛

4. افزایش نگرانى‏هاى خانواده‏ها، نوجوانان و جوانان؛

5. کاهش ازدواج و تشکیل خانواده؛

6. سست شدن بنیان خانواده‏ها؛

7. کاهش جمعیت و پیر شدن آن.

این پیامدها، اندیشمندان غربى را به چاره‏اندیشى واداشت که در نتیجه آن، ایده جدیدى به نام «(Safe Sex)» شکل گرفت و جامعه را به مرحله دوم از سبک حیات جنسى، وارد کرد. در این سبک، روابط ، آزاد است، امّا براى پیشگیرى از پیامدهاى منفى آن، از وسایل لازم استفاده مى‏شود. با فراگیر شدن این ایده در جامعه، مشخص شد که در پیشگیرى از آن پیامدهاى منفى، ناکارآمد است و این شکل از روابط غیر عفیفانه، همچنان سلامت جسمانى و بهداشت روانى و موجودیت جامعه را به خطر مى‏اندازد.این معضل اجتماعى، اندیشمندان غربى را به طرح ایده‏اى واداشت که مى‏توان آن را یک نقطه عطف دانست و این چیزى نیست جز «خویشتندارى جنسى».

گل

خویشتندارى جنسى

اندیشمندان غربى (بویژه امریکایى‏ها) اکنون از چیزى به نام «خویشتندارى جنسى (Sexul Abstinence)» یاد مى‏کنند. شعار این اندیشمندان این است: «فقط خویشتندارى جنسى، تا هنگام ازدواج». یعنى تنها راه نجات از آن پیامدهاى هولناک و زندگى‏سوز، عفاف یا خویشتندارى جنسى است. بر همین اساس، برنامه «فقط خویشتندارى» (ProgramAbstinence only) را طراحى کرده‌اند و بر مبناى آن، به ترویج عفاف در میان جوانان و نوجوانان امریکایى مى‏پردازند.

هم اکنون سازمان‏هاى غیر دولتى (NGOها یا سازمان‏هاى مردم نهادِ) فراوانى مثل: «بهترین دوست (Best Friend)»، «عشق حقیقى منتظر مى‏ماند (True Love Waits)» و «حلقه نقره‏اى (Silver Ringe)»، در حال اجراى این برنامه در امریکا هستند.

در سال 1981 میلادى، برابر با 1360 خورشیدى، قانونى به نام «قانون عفاف (Chastity Law)» در کنگره امریکا به تصویب رسید که بر اساس آن، دولت، به حمایت مالى از سازمان‏هاى غیر دولتى فعال در برنامه «فقط خویشتندارى» موظّف شده است.

 

فواید خویشتندارى جنسى

تجربه غرب، نشان داده که عفاف، یک ضرورت زندگى است، نه یک تشریفات دینى. خداوند متعال، عفاف را جز براى سعادت و بهروزى بشر نخواسته است.

در برنامه مورد بحث، به بحث پیامدهاى مثبت خویشتندارى جنسى نیز پرداخته شده و فواید آن براى جوانان و نوجوانان تشریح شده است. در یکى از این موارد، بحثى تحت عنوان «آزادى‏هایى که خویشتندارى جنسى به ما مى‏بخشد (Freedoms of Sexual Abstinenece)» طرح شده و از این موارد، به عنوان «فواید خویشتندارى»، یاد شده است:

1. آزادى از خطرات فیزیکى ناشى از داشتن شُرکاى متعدّد: در این بحث، به خطرات جسمانى این نوع از آزادى  اشاره شده و بیان شده که با خویشتندارى مى‏توان از این خطرات، رهایى یافت.

2. آزادى از مشکلات کنترل زاد و ولد.

3. آزادى از فشار زود ازدواج کردن: روابط آزاد، چه بسا موجب فشار روانى براى پیدا کردنِ نا به‏هنگامِ شریک جنسى یا زود ازدواج کردن مى‏شود که نتیجه آن، شتاب‏زدگى در ازدواج و اقدام بدون تأمل و اندیشه است؛ امرى که مى‏تواند راه زندگى را منحرف سازد و آینده زندگى را به خطر اندازد و آرزوها و اهداف جوانان و نوجوانان را به باد دهد؛ اما خویشتندارى، این امکان را مى‏دهد که با آرامش و با تأمّل و تفکر درباره ازدواج، تصمیم گرفته شود.

4. آزادى از درد رها کردن کودک: کسانى که روابط آزاد دارند، چه بسا به باردارى‏هاى ناخواسته دچار مى‏شوند و در نتیجه، مجبور مى‏شوند که کودک خود را سقط کنند و یا به پرورشگاه بسپارند. این مادران، با درد رها کردن کودک، چه خواهند کرد؟

5 . آزادى از استثمار کردن دیگران یا استثمار شدن توسط آنان: در آزادى جنسى، فرد، یا استثمار کننده است یا استثمار شونده که هر دو ناپسند و ناجوان‏مردانه است؛ اما کسى که خویشتندارى جنسى را برمى‏گزیند، نه ستم مى‏کند و نه ستم مى‏پذیرد.

6. آزادى براى کنترل بدن خود: در آزادى جنسى، کنترل بدن جوانان و نوجوانان (بویژه دختران)، دست خودشان نیست و پیوسته از طرف استثمارگران، آزار مى‏بینند؛ امّا در خویشتندارى جنسى، فرد، بر بدن خود مسلّط است و اجازه سوء استفاده را به دیگران نمى‏دهد.

7. آزادى که شریکت را به عنوان شخص بشناسى، نه وسیله لذت: در آزادى جنسى، روابط افراد، بر اساس وسیله لذت بودن شکل مى‏گیرد، نه به عنوان یک انسان. خویشتندارى جنسى، این بناى توهین‏آمیز را بر هم مى‏زند و روابط را بر اساس شخصیت افراد تنظیم مى‏کند.

8 . آزادى براى کنترل زندگى و آینده: هر چند آزادى جنسى، لذّت حال را تأمین مى‏کند، امّا آینده را نابود مى‏سازد، به همین دلیل، کسانى که آزادانه به روابط جنسى مى‏پردازند، کنترلى بر آینده زندگى خود ندارند؛ امّا خویشتندارى جنسى، آینده زندگى را تأمین می‌کند و لذّت پایدار را به ارمغان مى‏آورد.

9. آزادى که به خود، احترام بگذارى: آزادى جنسى، به معناى شکستن حرمت و شخصیت خود است. احترام به خود، یعنى این که خویشتندار باشى و تا هنگام ازدواج، از روابط نامشروع پرهیز کنى.

10. آزادى که با اشتیاق، منتظر ازدواج باشى: آزادى جنسى، اشتیاق به ازدواج را از بین مى‏برد. کسى که بارها و بارها روابط جنسى را تجربه کرده، اشتیاقى براى ازدواج نخواهد داشت. این، در حالى است که اشتیاق براى ازدواج، یکى از لوازم زندگى موفّق و پایدار است. اگر زندگى مشترک، با یک انرژى قوى آغاز نگردد، در ادامه راه، دچار مشکل خواهد شد.

خویشتندارى جنسى، این آزادى را به انسان مى‏دهد که با اشتیاق، منتظر ازدواج باشد و با شور و شوق، زندگى مشترک را شروع کند.

11. آزادى تشکیل زندگى با یک نفر، براى یک عمر: بر اساس این دیدگاه، تعدّد شرکاى جنسى، نامطلوب شمرده شده، از تشکیل زندگى با یک نفر براى همه عمر، به عنوان یک امتیازْ یاد شده است. خویشتندارى جنسى، چیزى است که مى‏تواند این امتیاز را به ارمغان آورد.

 

آسیب‏شناسى این برنامه

آمار، نشان مى‏دهد که 88 درصد کسانى که وارد برنامه «فقط خویشتندارى» شده‏اند، نتوانسته‏اند تا هنگام ازدواج، به خویشتندارى پایبند باشند. سؤال مهم، این است که: چرا این طرح، موفّق نبوده است؟ روشن شدن پاسخ این پرسش، جلوه آموزه‏هاى دین درباره عفاف را مشخص‏تر خواهد ساخت.

علّت ناکارآمدى برنامه «فقط خویشتندارى» در الگوى اجرایى آن است. هر چند که اصلِ چنین برنامه‏اى، گامى مثبت به شمار مى‏رود، امّا شیوه اجرایى آن نقص دارد. الگوى اجرایى این برنامه، چیزى است به نام «عشق، بدون رابطه .»در یکى از سایت‏هایى که به این مسئله پرداخته، از امورى همچون با هم وقت گذراندن، با هم به سینما رفتن، با هم تفریح کردن، و ...به عنوان راه‏هاى عشق بدون رابطه، یاد شده است. امّا جالب این جاست که بلافاصله یادآور مى‏شود که: «امّا مواظب باش و به یاد داشته باش که اگر مراقب نباشى، انجام دادن این فعالیت‏ها ممکن است به رابطه بینجامد!».

 

همه حرف دین، همین جاست. این برنامه، عفّت و خویشتندارى را فقط در امر رابطه دانسته، دیگر امور را در اختیار دو طرف و آزاد گذاشته است، در حالى که نمى‏توان مقدّمات را آزاد گذاشت و انتظار داشت که عفّت زنان و مردان حفظ شود.

طراحان این برنامه، پس از این آسیب‏شناسى، معتقد شدند که براى حفظ عفاف باید مهارت‏هایى را کسب نمود. لذا مسئله جدیدى به نام «مهارت‏هاى خویشتندارى » را طرح کردند و هم‏اکنون به آموزش این مهارت‏ها مى‏پردازند.

در مقاله ی بعد به راه هایی که غرب توصیه می کند تا به خویشتن داری جوانان کمک بیشتری بشود ، می پردازیم.البته ما در مقالاتی پیشنهاد های دین برای خویشتن داری را بیان کرده ایم اما این بار به سراغ کسانی می رویم که آزادی کامل را تجربه و مشکلات آن را دیده اند. با ما باشید.

 

برگرفته از حدیث زندگی

تنظیم برای تبیان : داوودی

 

مقالات مرتبط :

حتی نزدیک نشوید

غریزه ی جنسی مشکل بزرگ جوانان

غریزه هم مفید است

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
saharkhiiiz
در جامعه ای که سن ازدواج به شدت بالا رفته است بحث از خویشتن داری و فرهنگ سازی در این زمینه فقط می تواند بسان مرهم و مسکن باشد کاش از این مساله غافل نشویم که دردها را باید اساسی درمــــــان کرد مرهم گذاشتن کافی نیست!
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 26/8/1388 - 21:49
ناشناس
این رویکرد که در نظریه‌های غربی به دنبال اثبات دستورات دین خود می‌گردیم در اصل کار مناسبی نیست اما ثمرات مثبتی به دنبال دارد.
یکی اینکه افراد گریزان از ادبیات دینی آمیخته با هزار ‍اندرز را کمی قانع می کند که به حرف اسلام هم گوش فرا دهند.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 31/6/1388 - 18:9
barcass
... الان در ایران برای ازدواج موقت راهی وجود ندارد در صورتی که اسلام کاملا حلال می داند. همه ی مشکلات از جوانان نیست باید این مشکل از مجلس شورای اسلامی حل شود! در ضمن هنوز فرهنگ آن در میان خانواده ها جای نگرفته است. از این مطالب باز هم بزارید. ممنووووون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 31/6/1388 - 16:20
yaser5728
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 30/6/1388 - 12:46
user11_ir
خویشتنداری؟؟؟؟؟؟!!!...منم با نظر ناشناس موافقم.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 29/6/1388 - 21:15
sarina51
جالب بود.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 29/6/1388 - 12:29
ناشناس
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 28/6/1388 - 0:8
davood64
خیلی جالب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 27/6/1388 - 11:16
mahdiloti
لطفا راه های ازدواج موقت را بیان کنید
از شما دوست عزیز ناشناس هم متشکرم
ای هم درد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 27/6/1388 - 1:51
دزد دریائی
یه سری از برنامه ها هم میتونن باعث تشدید این امر شوند ..مثلا همین فیلم های امریکایی که ... ایا نباید بر اینگونه فیلم ها نظارت شود...یا فیلم های که در ان ترویج انواع شیطان پرستی وانواع خرافه پرستی ها و موسیقی های مثل پاپ ورپو...واز همه بدتر بازی های رایانه ای مبتذل و....وجود انواع پوستر های این افراد در کوچه وخیابان هاوانواع بد پوشی های لباس در سینما و گاهی اوقات در تلویزیون و......تاثیر زیادی در فرد می گزارد .طوری که خود فرد خیلی راحت می گوید ..از ازدواج سیر شده است و......ایا کسی میتواند این مسائل راپیش پا افتاده تلقی کند.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 26/6/1388 - 23:25
mahdi_vahedi63
خویشتن داری تنها راه سالم ماندن است اما در كنار آن باید شرایط ازدواج را برای جوانان فراهم كرد. آرامش روحی فرد بعد از ازدواج بسیار بیشتر از هنگام خویشتن داری است!
موفق باشید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 26/6/1388 - 7:19
کوروش فرزند ایران
خیلی عالی بود . من که حال کردم اینارو خوندم .
ولی با نظر ( ناشناس ) موافقم .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 23:53
_osveh_
از کارشناسان تقاضا می کنم مساله ازدواج موقت را در این بین مشخص نمایند!!!!!
چرا که دین عزیز اسلام به همراه مساله خویشتن داری نکات و مواردی دیگر هم بیان داشته است....
و صرفا به خویشتن داری تاکید نکرده است.
به همین علت هست که بعضی دوستان خویشتنداری را امری بسیار سخت میدانند!!!!
لذا باید همه جانبه به فرامین و دستورات دین توجه داشت...............
به امید موفقیت همه شما عزیزان
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 23:49
رهگذر
شما دارید فرهنگ سازی میکنید؟
کار شما مصداق ضرب المثل آفتابه خرج لحیم کردن است. اما خوشم اومد که به واقعیت در بند اول اعتراف کردین . به هر حال ما هم نخواستیم شما مشکلات مارو حل کنین ولی میتوانید صدای مارا به آنهایی که خواسته یا ناخواسته نمیشنوند برسانید.
برید راجع به ازدواج موقت و موافقان و مخالفانش و کسب نظر از مراجع اقدام کنید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 16:28
moinhosseini
عالی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 16:2
Ale Yasin
کاملا باهاتون موافقم.
ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 13:2
l_1358
پس دوست داشتن هایی که در اسلام بوده را چه طور توجیه میکنید؟ مثل فیلم روز واقعه و نمونه های زیاد دیگه.......
من واقعا دوست دارم با یکجنس مخالف دوست باشم . خیلی هم به این سایت میام و مطالب شما رو میخونم اما قانع نمیشم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 11:44
ناشناس
دوست گرامی اینکه فرمودید:((خویشتندارى جنسى، این آزادى را به انسان مى‏دهد که با اشتیاق، منتظر ازدواج باشد و با شور و شوق، زندگى مشترک را شروع کند.)) کاملا نادرست است چون کسی که (دختر ها عمدتا) به قول شما خویشتن داری می کند بعد از این مدت هیچ اشتیاقی به رابطه نخواهد داشت چراکه در کشور عزیز ما به دختران یاد می دهیم رابطه یعنی تعرض به حقوق ونه امری مورد شوق.این دختر بعد از ازدواج نمی تواند رابطه خوبی برقرار کند.

بنابراین به جای ترویج به قول خودتان فرهنگ خویشتنداری که در این زمان امری بسیاااااااااااار مشکل می نماید باید فکری برای حل مشکلات کرد نه راههای خویشتنداری
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 25/6/1388 - 3:5