راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • افسردگی مشكلی در بین جوانان ( قسمت اول )
    افسردگی مشكلی در بین جوانان ( قسمت...
    كاربر محترم این مطلب در دو بخش ارائه خواهد شد. اغلبافراد جامعه جوانان را انسان هایی مضطرب و نگران تصورمیكنند؛‌یعنی افرادی با نوسانات عاطفی و هیجانات شدید و ناگهانی. جوانان با بسیاریازبرخوردهای جدید و فشارهای روانی خصوصاً در ...
  • مهارت های مقابله با افسردگی
    مهارت های مقابله با افسردگی
    موارد متعدد و بیشماری به عنوان علل یا عوامل به وجودآورنده ی افسردگی(که برخی شاید عوارض آن نیز محسوب شوند) مطرح شده اند که...
  • تعداد بازديد :
  • 11922
  • پنج شنبه 11/7/1387
  • تاريخ :

خداحافظ، نا اميدي 

افسردگي

بشر از ديرباز به شناخت خويشتن علاقه‌اي وافر ابراز مي‌داشته و در اين راه سخت تلاش و كوشش و اهتمام مي‌ورزيده و بر همين اساس و ميل دروني براي شناخت خويشتن است كه حالات سلامت و بيماري براي وي از اهميتي درخور و شايسته برخوردار شده است. افسردگي يكي از نخستين اختلال‌هاي رواني است كه پزشكان به شرح آن پرداخته‌اند. مشهورترين حالت افسردگي احساس دلتنگي و دل‌گرفتگي و يا قرار داشتن در حالت خلقي بد است. اين احساس‌ها معمولا كوتاه بوده و تاثيرات كم و جزئي بر روي فعاليت‌هاي معمول روزانه دارند. در سطح بعدي افسردگي نشانه‌ها شدت يافته و براي دوره‌اي طولاني‌تر تداوم مي‌يابد.فعاليت‌هاي روزمره ممكن است به شدت سخت شوند. اما هنوز شخص قادر به مقابله با آنهاست. به هر حال در اين حالت احساس نااميدي شايد آن‌قدر شديد شود كه خودكشي به عنوان تنها راه‌حل به نظر برسد. كسي كه افسردگي را تجربه مي‌كند ممكن است نوسانات شديدي را در خلق تجربه كرده و يا حتي آرزوي كناره‌گيري كامل از فعاليت‌هاي معمول روزانه و دنياي بيرون را داشته باشد.

 

عوامل موثر در بروز افسردگي

بروز افسردگي در فرد دلايل مختلفي مي‌تواند داشته باشد، از جمله حوادث مختلفي كه در دوران زندگي پيش آمده، رفتار ديگر اعضاي خانواده نسبت به او، تغيير محل، محل زندگي و يا شكست و ناكامي‌هاي زندگي را مي‌توان نام برد. كساني كه در كودكي از حضور در اجتماع و فعاليت‌هاي گروهي و اجتماعي محروم بوده‌اند و بيشتر وقت خود را در منزل گذرانده‌اند در آينده بيشتر در معرض ابتلاي به اين بيماري قرار مي‌گيرند.

اتفاقات زندگي: بسيار عادي است كه در زمان روبه‌رو شدن با يك فاجعه غم‌انگيز مانند داغ‌ديدگي و يا از دست دادن شغل افسرده شويم.

شرايط و موقعيت‌ها: ‌اگر ما تنها بوده و دوستي نداشته باشيم، تحت فشار رواني باشيم، نگراني داشته و يا از نظر جسمي افت كرده باشيم، احتمال بيشتري مي‌رود كه افسرده شويم.

بيماري جسمي:‌ افسردگي بيشتر زماني كه از بيماري جسمي رنج مي‌بريم به سراغ ما مي‌آيد.

شخصيت : ‌هر فردي احتمال دارد افسرده شود اما برخي از افراد احتمال بيشتري براي افسرده شدن دارند.

جنسيت: ‌زنان بيشتر از مردان افسرده مي‌شوند شايد به اين دليل كه مردان كمتر اجازه مي‌دهند احساساتشان بارز شود و اغلب بر آنها سرپوش مي‌گذارند.

لذت بردن از زندگي و علاقمند شدن به انجام كارهاي روزمره براي اين عده دشوار مي‌شود. كارهاي لذت‌بخش معمولي مانند خواندن روزنامه و يا تماشاي تلويزيون دشوار و تحمل‌ناپذير مي‌شود. وقتي افسردگي به شديدترين سطح خود مي‌رسد ممكن است توانايي واكنش هيجاني را از دست بدهد و به آنجا برسد كه احساس خوب و بد چندان تفاوتي برايش نكند و ممكن است با آرزوي مرگ واقعا اقدام به خودكشي كند.

لبخند بزنيد و تظاهر كنيد كه خوشحال هستيد. راست بايستيد و قامت خميده و افسرده‌وار به خود نگيريد. تحقيقات نشان مي‌دهند كه شكل‌ چهره واقعا مي‌تواند نوع احساس انسان را تغيير دهد. وانمود كردن به تجربه يك حالت عاطفي، واقعا آن حالت را در شما ايجاد مي‌كند.

درمان افسردگي

بايد توجه داشت اگر چه حدود 30درصد افراد در طول عمر خود حداقل يكبار درجاتي از اين بيماري را تجربه مي‌كنند اما آنچه به طور اساسي به درمان نياز دارد پا برجا بودن حداقل 5 علامت به مدت 2هفته است. خوشبختانه راههاي موثر فراواني براي درمان افسردگي وجود دارد كه در اين رابطه مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

چرخه خواب وبيداري خود را تنظيم كنيد. در طول روز چرت نزنيد تا تنظيم برنامه آسان‌تر شود.

بيشتر كار كنيد چون اعتمادبه‌نفس شما را زياد مي‌كند اما اگر در آن واحد مثلا در 3 جا كار مي‌كنيد حتما آن را كم كنيد چون تنش رواني را زياد مي‌كند.

قهوه كمتر بخوريد يك فنجان قهوه شيرين ممكن است افسردگي را دو برابر كند.

ورزش كنيد. برايتان بسيار خوب است به طور منظم به ورزشي كه برايتان مناسب است بپردازيد.

 تلويزيون كمتر تماشا كنيد. تماشاي تلويزيون اثر رخوت‌زا دارد و افسردگي را تشديد مي‌كند.

اگر سيگار مي‌كشيد بدانيد كه سيگار باعث تشديد افسردگي مي‌شود آن را ترك كنيد، اگر نمي‌توانيد حتما كمك بگيريد (پزشك و...) ترك سيگار به درمان افسردگي كمك زيادي مي‌كند.

كتاب‌هاي مناسب درباره افسردگي و راههاي مبارزه با آن را بخوانيد.

از عطرهاي مناسب استفاده كنيد برخي عطرها مانند گل ياس عملا تحرك فرد افسرده را بالا مي‌برد.

مصرف برخي داروها مانند داروهاي ضدفشار خون، ضدآلرژي و... افسردگي را تشديد مي‌كند. پركاري يا كم‌كاري غدد مانند تيروئيد نيز مي‌تواند باعث بروز افسردگي شود. از پزشك خود كمك بخواهيد.

نواختن موسيقي مناسب در بهبود افسردگي موثر است. يك روانپزشك نواختن موسيقي را شيوه‌اي جهت تخليه احساسات و هيجانات منفي و همچنين خاطرات ناخوشايند مي‌داند.

يكي ديگر از راههاي كاهش افسردگي استفاده از نور طبيعي است. نور به بهتر شدن كاركرد بدن كمك مي‌كند بنابراين به محض بيدار شدن، پرده‌ها را كنار بزنيد تا نور بيشتري به درون اتاق بتابد. از آن بهتر اين است كه هرچه سريع‌تر از منزل خارج شده و در معرض تابش نور خورشيد قرار بگيريد.

با كسي كه دوستش داريد در مورد موضوعي لذت‌بخش صحبت كنيد. يكي از سريع‌ترين راهها براي مبارزه با افسردگي ايجاد ارتباط با ديگران (افرادي كه به آنان علاقه‌مند هستيد) است از آنان دوري نكنيد.

بسيار مهم است كه بر فعاليت‌هاي اجتماعي خود بيفزاييد.

هرگاه احساس تنش مي‌كنيد از روش‌هاي خود آرام‌بخشي استفاده كنيد. نفس عميق و پرداختن به امور تفريحي مي‌تواند كمك‌كننده باشد.

لبخند بزنيد و تظاهر كنيد كه خوشحال هستيد. راست بايستيد و قامت خميده و افسرده‌وار به خود نگيريد. تحقيقات نشان مي‌دهند كه شكل‌ چهره واقعا مي‌تواند نوع احساس انسان را تغيير دهد. وانمود كردن به تجربه يك حالت عاطفي، واقعا آن حالت را در شما ايجاد مي‌كند.

نسبت به يادگيري يك زبان خارجي اقدام كنيد. تجربه نشان مي‌دهد تلاش براي فراگيري زباني غير از زبان مادري ميزان اعتماد به‌نفس افراد را به شدت افزايش داده و در آنها ايجاد روحيه‌اي پرنشاط مي‌نمايد. امتحان كنيد.

علاوه بر به كار بستن موارد فوق عملي‌ترين و مهمترين راه درمان، استفاده از داروهاي ضدافسردگي است كه انواع مختلف دارند. هر بيمار ممكن است به يك يا چند نوع داروي خاص پاسخ مناسبي بدهد. به هر حال اكثريت قريب به اتفاق بيماران به يك مورد درمان دارويي همراه با بهره‌گيري از خدمات مشاوره و روان ‌درماني پاسخ خواهند داد.

 

منبع: همشهري

   

مقالات مرتبط

افسردگي نوجوانان

افسردگي، انواع و علائم آن

علل افسردگي چيست؟

افسردگي دختران

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
شهاب
همه چیز درست میشه ...!!

رازش صبر و توکله...

قول میدم.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 27/10/1390 - 12:3
ادم
من داغونم انم به خاطرشوهرنامردم والانم دنبال طلاقم واگرنه خیلی دختراجتماعی وشادی بودم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 18/10/1390 - 16:20
ناشناس
فقط میتونم بگم افسردگی اینه که از کارهای سخت فرار میکنن و میدونم که هیچ راهی نیست جز راه با خدا اشنا شدن اگر خدارو پیدا کردی بعد میفهمی که این کارایی که میکردی همش مسخره بوده بدترین چیز این این است که به در گاه خدا ناامید شدن شیطان از شما یه چیز میخوتد این هم نا امید شدن به در گاه خداست هر وقت نا امید شدی به خدا پناه ببر و از خسوسیات خدا بدون خدافظ
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 8/9/1390 - 0:55
ناشناس
سلام بسیار عالی بودمرسی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 15/7/1390 - 13:29
الهام
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 7/7/1390 - 19:54
ناشناس
سلام من از اینکه بچه ندارم دارم افسرده میشم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 1/7/1390 - 11:58
الهه
باید به نکات مطلب عمل کرد تا نتیجه دید.خوب بود در کل
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 30/6/1390 - 0:44
فاطمه
تا خدا بنده نواز است به خلقش چه نیاز/میكشم ناز یكی تا به همه ناز كنم.فقط به خداتوكل كنید.دوستدار همگی شما
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 24/6/1390 - 11:8
فاطمه تپش
سلام سلام
مطالب جالبی بود ممنون ولی من هم ازدواج کردم هم توی درسام موفقم و هم کار دارم ولی بازم ناراحتم نمیدونم چرا ولی اینو میدونم که حالم خیلی خرابه شاید دلیلش این باشه که دوستی ندارم تا باهاش درد دل کنم نمیتونم با شوهرم راحت باشم نمیدونم چرا شاید تصور دیگه ای از زندگی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 6/5/1390 - 11:55
ریحانه
سلام
متن خوبی بود نظرهای همه ی دوستان رو هم خوندم. عزیزان افسردگی و به خصوص غم از دست دادن عزیزی در زندگی می تونه خیلی خطرناک باشه می تونه باعث بشه که ما یک شیه تمام اعتقادات خودمون رو نسبت به خدا از دست بدیم. نباید بگذاریم چنین اتفاقی رخ بده. باید به این نقطه برسیم که تا وقتی که نفس می کشیم و تا وقتی که هنوز نعمت زندگی ازمون گرفته نشده، باید به دیگران کمک کنیم و به همه عشق بورزیم حتی اگر در حق ما جفا کرده باشند تنها با محبت کردن هست که می تونیم به هدف اصلی زندگیمون برسیم.
برای همتون از خداوند مهربون طلب خیر می کنم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 5/5/1390 - 11:33
hadi
بد نیست اما همه مشکلات خودمون رو داریم که بزرگن
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 14/2/1390 - 19:9
هارون اشرفی اشرفی
تشکر>تاحدی خوب است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 23/1/1390 - 23:51
شامحمود نجیب
تشکر ازرهنمای خوب شما، اما دربعضی حالات کار که انجام شده است وتغیر دادن آن هم تقریبا غیر ممکن است، پس انسان غیر ازناامیدی وحسرت چه کند؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 7/1/1390 - 13:43
ناشناس
من در یک سری موارد خیلی بد شانسم .شاید حکمت خدا باشه ولی در کل از زندگیم راضیم.خدا رو شکر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 23/12/1389 - 11:8
منتظر
دلم گرفته وناامیدم دنبال کار اینهمه دعا گفتم خدایا بذار من اینجا قبول شم حالا که ازدواج نکردم حداقل کارم درست شه اما من رد شدم واونی که نعمت ازدواج رو بهش داده بودی نعمت کار رو هم به اون دادی ومن برای بار N ام شکست خوردم حالا انتظار داری دوباره بیام در خونت بشینم وباز ازت بخوام با چه امیدی فدات بشم؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 18/12/1389 - 16:10
محمد
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 30/11/1389 - 14:58
m m
شاید چیزی رو که می خواید به دست نیارید شاید چیزی هایی رو که از دست دادید هرگز دوباره به دست نیارید یک چیز ساده مثل یک جفت پرنده خیلی کمک می کنه امتحانش کنید احمقانه نیست نخندید امتحان کنید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 27/11/1389 - 0:48
نوید حسینی یان
کافی نیست من احساس می کنم موقعیت های زندگیمو کشتم ولی شما قانع ام نکردن هرچی هم حواسمو پرت میکنم باز درگیر نومیدی میشم.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 23/11/1389 - 19:28
شبانه شبانه
متشکریم از نظریات شما اما قابل ذکر است زمانیکه انسان ها افسرده یا نا امید میشوند از در هر کار که بخواهند خود را مصروف کنند از افسرده گی دوری کنند اما هوش هواس ایشان متوجه نا امیدی ها ی خود است.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 14/11/1389 - 11:24
سمانه
ولی وقتی آدم ناامیده باید یه راهی پیدا شه که بتونی دلخوش باشی و از ناامیدی در بیای. نه؟ وقتی مبینم همه ی درها بسته است. وقتی خدا هم کمکم نمی کنه. دیگه چطور...؟
بعدشم خب چه فرقی میکنه من در حالت ناامیدی باشم یا شادی؟ کی گفته وقتی شادی چیزای خوب به سمتت میان؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 3/11/1389 - 12:49
zahra
من ایقد ناامیدم که دیگه جایی برای فکر کردن در مورد مطلب شما ندارم من خیلی خستم خیلی دیگه جایی برام نمونده من خیلی خستم نا امیدناامید شاید باهمه دنیاخدا حافظی کنم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 2/11/1389 - 17:49
زهرا
من حدود6 ماه درگیر چنین احساسات تلخی بودم.بدترین مشکل اینجاست که کسی که افسردگی داره و دلگیره تلاشی برای رهایی از این احساسات نداره.اما من بالاخره خواستم و تونستم خودم رو دوباره پیدا کنم و حالا خیلی شاد و راضیم.راهش هم اینه که در کوچکترین و ساده ترین کارهای روزانه خودتان تحولات بزرگی ایجاد کنید.البته اول باید بخواهید. موفق باشید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 27/10/1389 - 11:15
در به در
نمی دونم.من که همه راهی رو امتحان کردم.اینم رو.
هر چند بعید میدونم جواب بده مگه تا کی میشه بی هدف با تظاهر کرد که شادم.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 13/9/1389 - 3:32
سارا
سلام ممنون که به نظر منم اهمیت دادید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 19/8/1389 - 22:12
ملیهه
شاید این مطالبی که شما گفتید از نظر علمی درست باشه اما دوست عزیز ادمی که از همه جا نا امیده وقتی با خودش فکر می کنه که تو این مدتی که تو دنیا مثلا داره زندگی میکنه باید چه بد بختیها رو تحمل کنه بدون اینکه کاری ازش بر بیاد وقتی میبینه هیچکی نیست به دادش برسه وقتی که میبینه خدا هم بی خیالش شده انوقت اینقد از همه چی بیزار میشه که دیگه وجود خدا رو هم قبول نداره چه برسه به این چیزا.خوش به حالت. دل خوش سیری چند...
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 16/8/1389 - 13:0
ن
بد نبود ولی هیچ اثری در من نکرد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 12/8/1389 - 14:56
باران
منم شاکی ام
شاکیییییییییییییییییییییییییی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 6/8/1389 - 10:57
ناشناس
منم حالم خوب نیست 5 سال خودمو زمانمو جسممو بپای کسی گذاشتم که حالا واسم سر سوزن ارزش قایل نیست خیلی داغونم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 20/7/1389 - 19:1
امیر مهدی
با تشکر از شما
لطفا" مقاله های درمان ناامیدی را برام بفرستید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 12/7/1389 - 21:57
مهدی
یاد بگیریم همه چیزو خودمون بدست بیاریم حتی امید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 12/7/1389 - 0:24