راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • ازدواج اجباری و دختران تسلیم
    ازدواج اجباری و دختران تسلیم
    خداوند انسان را آزاد آفريده و به او حق داده تا با شخصي كه مطابق خواست اوست ازدواج كند، اما افراد ناداني هستند كه خود را فراتر از خواست ديگران مي‌دانند و فرزندانشان را در بند خواهش‌هاي خود قرار مي‌دهند؛
  • دیر اومدن زود می خوان برن
    دیر اومدن زود می خوان برن
    اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد این است که ارائه آموزش های صحیح در زمینه درک متقابل ، برقراری ارتباط های موفق در روابط زناشویی،و آشنایی با نیاز های خاص جنسیتی در زن و مرد باید از جمله اهداف عمده مسئولین و خانواده ها و جوانان در هنگام تصمیم گیری برای ازد
  • سایت های همسر یاب ، راهی پر خطر
    سایت های همسر یاب ، راهی پر خطر
    کارشناس علوم رفتاري با تأکيد بر اينکه 70 درصد سايتهاي همسريابي خارج از پوشش نهادهاي مربوط فعاليت مي‌کنند از نهادهاي مسئول به ويژه سازمان ملي جوانان و معاونت جرايم رايانه‌اي نيروي انتظامي خواست براي تعيين اصالت فعاليت سايتهاي همسريابي اقدام کنند.
  • تعداد بازديد :
  • 3171
  • پنج شنبه 8/5/1388
  • تاريخ :

عطايش را به لقايش بخشيديم

جوان و ازدواج

شرايط اجتماعي و فرهنگي جامعه به دليل نابساماني از يک سو و پيچيدگي از سوي ديگر زمينه‌هاي لازم براي يک ازدواج واقعي و سالم را فراهم نمي‌کند. عدم تعادل جنسي و پيشي گرفتن جمعيت دختران نسبت به پسران، فشارهاي اقتصادي و معيشتي تأمين يک زندگي خانوادگي، شرايط فرهنگي جامعه و قواعد و سنت‌هايي که کارکرد مطلوب خود را از دست داده و بلکه کارکرد منفي پيدا کرده‌اند، تغيير و تحول نگرش‌ها و ارزش‌هاي اجتماعي و… همه و همه دست به دست هم داده‌اند و امکان ازدواج درست و تشکيل زندگي خانوادگي پايدار را براي خيل عظيمي از جوانان کشور دشوار کرده است. در چنين شرايطي گروه قابل توجهي از جوانان عطاي ازدواج و تشکيل خانواده را به لقايش بخشيده و زندگي مجردي پيشه مي‌کنند به اميد روزي که شرايط تغيير کند.

 

جمعي  در حسرت عدم امکان ازدواج با مطلوب خويش تن به ازدواجي اجباري مي‌دهند که با پوششي از منع و محدوديت‌هاي فرهنگي و فشارهاي اجتماعي و خانوادگي همراه است.

 

گروهي ديگر با روياهاي بلند پروازانه، تن به دامي مي‌سپارند که وعده ارتقاي موقعيت اجتماعي و طبقاتي آنها را در ازدواج با اقشار بالا و مرفه جامعه و يا ازدواج با افرادي از آن سوي مرزها مي‌دهد.

ازدواج ناموفق

جمعي ديگر در حسرت عدم امکان ازدواج با مطلوب خويش تن به ازدواجي اجباري مي‌دهند که با پوششي از منع و محدوديت‌هاي فرهنگي و فشارهاي اجتماعي و خانوادگي همراه است.

 برخي به قول خودشان مي‌سوزند و مي‌سازند اما دم بر نمي‌آورند چرا که عهد کرده‌اند با لباس سفيدي که به خانه بخت مي‌روند به زندگي‌شان خاتمه دهند. عده‌اي جسورتر و پشيمان از ازدواجي از روي عدم شناخت و ناآگاهي، راه دادگاه‌هاي خانواده را پيش مي‌گيرند و ماه‌ها و سال‌ها در راهرو‌هاي دادگستري سرگردانند تا حکم طلاق بگيرند.

و بالاخره گروهي نيز با هنجارشکني و بي‌وفايي، ازدواج ناخواسته و نامطلوب را در ظاهر ادامه مي‌دهند اما با نوعي طلاق عاطفي دل در گرو ديگري دارند و آشيانه‌اي ديگر بنا مي‌کنند. اشکال و انواع ازدواج‌هاي نامطلوبي که ريشه‌هاي طلاق و جدايي را در خود دارند به فهرستي که در بالا اشاره رفت محدود نمي‌شود و مي‌توان باز هم به آنها اضافه کرد.

 

مطرح کردن چنين مطالبي نبايد باعث دلسردي جوانان نسبت به ازدواج گردد و نبايد منجر به افکار وسواسي و ايده آل گرايي هاي مفرط شود . بلکه ضروري است ملاک ها و ارزش هاي واقعي را بشناسيم .

 

 اما همه اين اشکال و انواع زندگي‌هاي از هم گسيخته و ناموفق يک پيام دارند؛ ازدواج نامطلوب ريشه جدايي است. بيائيد و بيائيم با شناخت مسائل و مشکلات اين عرصه از اجتماع و تلاش براي حل تعديل آنها زمينه‌هاي ازدواجي سالم و زندگي متداوم و پايدار زوج‌هاي جوان را فراهم کنيم. و در اين امر نه تنها جوانان ، بلکه پدران و مادران، اساتيد و معلمان، روانشناسان و جامعه شناسان، همه و همه بايد تلاشي مضاعف داشته باشند. مطرح کردن چنين مطالبي نبايد باعث دلسردي جوانان نسبت به ازدواج گردد و نبايد منجر به افکار وسواسي و ايده آل گرايي هاي مفرط شود . بلکه ضروري است ملاک ها و ارزش هاي واقعي را بشناسيم و اجازه ندهيم تا سنت هاي غلط و نا فرجام ،دست و پا گير ازدواج هايي با هدف و افرادي باشد که با هزاران اميد و آرزو دست به انتخاب مي زنند و زندگي مشترک را آغاز مي کنند.

 

دکتر محسن بهشتي پور- خانواده مطهر با تغيير و اضافات 

تنظيم براي تبيان: کهتري

 

مقالات مرتبط

دختران مسن و پسران جوان

دوري و دوستي،بين عاشق و معشوق

به آرامي به عنوان يک مد!

مهريه سنگين ،عامل بي اعتمادي

علاقه مندان به چت بخوانند

زندگي مشترک يا جهنم ساختگي

چه پيشنهاد عجيبي!

چه زود دير مي شود

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
yaser5728
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 13/5/1388 - 22:17
vaheeed
ممنون ، مفید بود.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 12/5/1388 - 18:11
مافی
کهتری عزیز سلام و دست مریزاد!!
احسنت که چه خوب ناگفته های دل جوونا رو میگید!!!
همونطور که گفتن اکثر ماها عطایش را به لقایش بخشیدیم و به اصطلاح دنبال شر نمیگردیم. خودمون تنهایی زندگی میکنیم لا اقل به خودمون که اعتماد داریم .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 8/5/1388 - 12:17
accounting85
ممنون
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 8/5/1388 - 11:7
hassancivil
عالی بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 8/5/1388 - 6:7