تبیان، دستیار زندگی
شرکت اپرا نسخه جدید مرورگر محبوب خود برای اندروید را ارائه کرد. تغییرات این نسخه تنها در ظاهر آن خلاصه نمی شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تولدی دوباره برای اپرا موبایل در اندروید


شرکت اپرا نسخه جدید مرورگر محبوب خود برای اندروید را ارائه کرد. تغییرات این نسخه تنها در ظاهر آن خلاصه نمی شود.

امروزه اکثر کابران اینترنت علاوه بر کامپیوترهای شان، از طریق تلفن های همراه و تبلت ها نیز به این شبکه جهانی دسترسی دارند. خوشبختانه پیشرفت های بسیار خوبی نیز در زمینه وبگردی از طریق اینترنت نیز بوجود آمده است. شبکه های مخابراتی قدرتمند مثل 3G و 4G، دستگاه هایی که از این شبکه ها پشتیبانی می کنند و همچنین مرورگرهای کارآمدی که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد .

تولدی دوباره برای اپرا موبایل در اندروید

یکی از مرورگرهای مطرحی که اکثر کاربران موبایلی از آن استفاده می کنند، مرورگر اپرا موبایل می باشد که هم اکنون بیش از 300 میلیون کاربر در سرتاسر دنیا را در اختیار دارد. به صورت کلی مرورگر اپرا مبدا بسیاری از نوآوری ها در عرصه مرورگرهای وب بوده است. از قابلیت Tabbed Browsing گرفته تا قابلیت هایی مثل اپرا توربو.

ماه گذشته، اپرا اعلام کرده بود که وب کیت را جایگزین پرستو (Presto) خواهد کرد. این تغییر از اندروید شروع شده و در برنامه آینده اپرا برای تمامی مرورگرهایش وجود دارد.

ظاهر اپرای جدید ساده تر بوده و به جای نواری که فضای صفحه را اشغال می کرد، همانند مرورگر کروم اندروید از یک دکمه در کنار نوار آدرس بهره می برد. اگر تمایل دارید تفاوت های این نسخه را نسبت به نسخه های گذشته شخصا آزمایش کنید، می توانید نسخه بتای آن را از فروشگاه گوگل دانلود کنید.

تولدی دوباره برای اپرا موبایل در اندروید

از دیگر تغییرات ظاهری آن، می توان از "ترکیب نوار آدرس و جستجو" نام برد. نحوه سوییچ بین تب ها هم بسیار شبیه سافاری در آی او اس است.

علاوه بر اینکه تغییرات بسیاری در این نسخه اعمال شده، امکاناتی که در بین کاربران اپرا آن را تبدیل به یک مرورگر دوست داشتنی کرده بود را حفظ (و البته ارتقا) داده است.

از جمله می توان به صفحه اصلی آن (Speed Dial) نام برد. نحوه مدیریت سایت های مورد علاقه در آن بسیار ساده تر شده است. حتی می توانیم با انداختن آیکون های مختلف روی یکدیگر، پوشه جدید بسازیم تا از فضای موجود بیشترین استفاده را کرده باشیم. (البته این هم ما را یاد صفحه اصلی آی او اس می اندازد!)

ما هنوز نمی‌دانیم که با فعال کردن این قابلیت چه مقدار صرفه‌جویی در مصرف اینترنت به عمل خواهد آمد و یا اینکه ارتباطات امن نیز شامل این قابلیت می‌شوند یا خیر

امکان جدیدی که اپرا آن را "حالت Off-Road" نامیده، الهام گرفته از قابلیت محبوب فشرده سازی در اپرا مینی است که از این پس آن را در اپرا موبایل هم خواهیم دید. در حالت Off-Road، صفحات اینترنت ابتدا به سرور اپرا منتقل شده و پس از فشرده سازی به دستگاه کاربر منتقل می شوند. بنابراین هم صفحات با سرعت بیشتری دریافت می شوند و هم هزینه کمتری برای اینترنت خواهیم پرداخت و ... .

البته بر خلاف اپرا مینی که همیشه این فشرده سازی را انجام می داد، کاربر امکان فعال یا غیر فعال سازی آن را خواهد داشت. همچنین می توانیم صفحات را موقتا و برای آینده ذخیره کنیم تا اگر به اینترنت دسترسی نداشتیم، به راحتی آن ها را مرور کنیم.

تولدی دوباره برای اپرا موبایل در اندروید

با وجود اینکه امکانات بسیار زیادی برای دوست داران اپرا اضافه شده و از پایداری نسبی برخوردار است، اما هنوز نسخه نهایی آن منتشر نشده و در مرحله بتا قرار دارد. در آزمایش ها، حالت Off-Road گاهی نمی تواند صفحات را به درستی فشرده سازی نموده و نمایش دهد. همچنین هنوز هیچ روشی برای سینک (Sync) اطلاعات وجود ندارد.

اما اپرا توربو چه کار می کند؟ برای پاسخ به این سوال شاید مطرح کردن یک سناریو بهتر باشد.

اگر در هنگام کار با مرورگر اپرا (چه نسخه دسکتاپی و چه نسخه موبایلی) قابلیت اپرا توربو را فعال کنید، صفحات درخواستی شما ابتدا به پراکسی سرورهای این شرکت می روند و پس از انجام عملیات فشرده سازی یا همان Compression به سمت مرورگر شما فرستاده می شوند. بیشترین سود را کاربرانی خواهند برد که در مناطقی با کیفیت اینترنت ضعیف زندگی می کنند.

تولدی دوباره برای اپرا موبایل در اندروید

حالا ظاهرا قرار است که قابلیت مشابهی به نسخه اندرویدی مرورگر کروم شرکت گوگل نیز اضافه شود. طبق گفته منابع خبری نیز قرار است که از پراکسی سرورهای Google SPDY برای پیاده سازی این سیستم فشرده سازی استفاده شود. البته این قابلیت به نسخه های آزمایشی کروم اضافه شده است ولی فعال نیست. کاربرانی که قصد تجربه این قابلیت را داشته باشند، باید ابتدا Android SDK را روی سیستم خود نصب کرده و سپس قابلیت USB Debugging  را در دستگاه خود فعال نمایند. پس از انجام این کارها باید دستور زیر را اجرا کرده تا این قابلیت در مرورگر کروم فعال شود.

adb shell ‘echo “chrome –enable-spdy-proxy-auth”‌ > /data/local/tmp/content-shell-command-line’

با این اوصاف، گوگل هنوز اطلاعات زیر را در این مورد منتشر نکرده است. به عنوان مثال ما هنوز نمی دانیم که با فعال کردن این قابلیت چه مقدار صرفه جویی در مصرف اینترنت به عمل خواهد آمد و یا اینکه ارتباطات امن نیز شامل این قابلیت می شوند یا خیر. ما حتی نمی دانیم این قابلیت به صورت یکی از قابلیت های دائمی کروم در خواهد آمد یا نه.

آیا شما دوست دارید این قابلیت به نسخه دسکتاپی مرورگر کروم هم افزوده شود؟ نظرات خود را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.

فرآوری: فاطمه مجدآبادی

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از نردبان، گویا