تبیان، دستیار زندگی
زلزله ۴.۶ ریشتری شب گذشته در فیروزکوه که شمال شرقی تهران می شود را حتی اهالی غرب پایتخت هم احساس کرده اند، این درحالی است که کانون زلزله بیش از ۱۰۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زلزله هفت ریشتری به تهران نزدیک میشود

زلزله ۴.۶ ریشتری شب گذشته در فیروزکوه که شمال شرقی تهران می شود را حتی اهالی غرب پایتخت هم احساس کرده اند، این درحالی است که کانون زلزله بیش از ۱۰۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد.

فرآوری : طاهره رشیدی-بخش اجتماعی تبیان
زلزله

ساعت 22:06:33 سه شنبه شب بود که زلزله 4.6ریشتری در عمق 10کیلومتری زمین، در شرق تهران اتفاق افتاد.
بر اساس اعلام سایت ژئوفیزیک دانشگاه تهران این زلزله که 4.6 در مقیاس درونی ریشتر و در عمق 10کیلومتری زمین اتفاق افتاده، در شرق و بخش های دیگری از شهر تهران حس شد.
این روزها بحث زلزله و اخبار مرتبط با آن یکی از داغ ترین موضوعات شبکه های اجتماعی است. توصیه های ایمنی در زمان وقوع زلزله در شبکه های اجتماعی با اقبال مخاطبین روبرو شده است.
رییس سابق موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران می گوید: تحقیقات پژوهشگرها پرخطر بودن تهران را از نظر زلزله هشدار داده که مسئولین نسبت به این هشدارها بیدار شدند اما هوشیار نشدند!

رییس سابق موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران می گوید: تحقیقات پژوهشگرها پرخطر بودن تهران را از نظر زلزله هشدار داده که مسئولین نسبت به این هشدارها بیدار شدند اما هوشیار نشدند!


دکتر نصرالله کمالیان ؛ به زلزله های اخیر اشاره کرد و گفت: نگاهی به زلزله های رخ داده 8 ماه پیش تا الان در اطراف تهران، بیانگر رخداد جابجایی زمین لرزه ها از ناحیه تهران به جنوبی ترین منقطه است که در نهایت در گسل پیشوا (جوادآباد) موجب زمین لرزه های اخیر شد که دو زمین لرزه متوالی بیش از 3 و 4 ریشتری و حدود 40 پس لرزه داشته است.

زلزله در "تهران" ایران را می لرزاند

رییس سابق موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه زلزله در "تهران" ایران را می لرزاند، اظهار داشت: همه وجوه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره در تهران است، بنابراین اگر تهران مختل شود، همه ایران مختل شده است.

مجلس زلزله را جدی نگرفته است/نگرانم!

نماینده تهران و عضو سابق کمسیون عمران مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی نسبت به زلزله های رخ داده، گفت: روز یکشنبه 25 مرداد به کمیسیون عمران رفتم تا در خصوص این زلزله ها صحبت کنم اما فرصت صحبت نشد، احتمالا موضوع اهمیت نداشته است. البته موضوعات برنامه ریزی شده داشتند و نمی‌توان ایراد کلی به کمسیون گرفت، اما متاسفانه فقط به عنوان یک خبر در کمیسیون عمران مطرح شد، والسلام!
وی تاکید کرد: هدف از رفتن به مجلس کمک و ابراز نگرانی در مورد زلزله های اخیر بود که اگر سوالی داشتند پاسخ دهم و اگر تمهیداتی در دستور کار بود در این زمینه شریک باشم که متاسفانه چنین نشد.

باید منتظر یک زلزله بالای 7 ریشتر در تهران باشیم

عضو سابق هیات علمی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اظهار داشت: دکتر عکاشه 20 سال پیش در مقاله اش اعلام کرد که تهران باید منتظر یک زلزله کاملا مخرب باشد؛ در حال حاضر به اعتقاد وی شاید نزدیک 80 سال است که از پیش بینی زلزله مخرب تهران گذشته و باید منتظر یک زلزله بالای 7 ریشتر باشیم.

کمالیان با بیان اینکه نکته حائز اهمیت بررسی عواقب این زمین لرزه ها برای شهر تهران و اطراف جوادآباد است، گفت: گسل پیشوا و دیگر گسل های مهم تهران، اغلب جنوب شرقی و شمال شرقی، هستند که به موازات یکدیگر قراردارند به این مفهوم که این گسل های فشاری با یک حرکت شمالی تحت فشار قرار گرفته و گسل نسبتا کوچک پیشوا کمی از این فشار را تخلیه کرده است. هر چند این زمین لرزه یا این گسل به تنهایی خطر جدی برای تهران بشمار نمی آید، اما احتمال تحریک سایر گسل های هم مکانیزم خود را میتواند داشته باشد.
ذکر چند نکته در هنگام وقوع زلزله پس از حفظ خونسردی بسیار حائز اهمیت است:
۱- محیط کنار ستونهای اصلی ساختمانها و دیوارهای بین آنها (دیوار حمال)؛ امن ترین نقاط در برابر ریزش آوار بوده و بیشترین مثلث حیات در آنها تشکیل می گردد. به هنگام وقوع زلزله به صور درازکش و با پوشاندن سر در کنار این دیوارها و به حالت نشسته با پوشاندن سر در کنار ستونهای اصلی قرار گیرید.
۲- روی تخت خواب، زیر میز، چارچوب در، داخل آسانسور، راه پله و وسط اتاق، محیط مجاور پنجره ها از نا ایمن ترین نقاط در هنگام وقوع زلزله می باشند. در این هنگام اکیداً از قرار گرفتن در این نقاط خودداری کنید.

دکتر عکاشه 20 سال پیش در مقاله اش اعلام کرد که تهران باید منتظر یک زلزله کاملا مخرب باشد؛ در حال حاضر به اعتقاد وی شاید نزدیک 80 سال است که از پیش بینی زلزله مخرب تهران گذشته و باید منتظر یک زلزله بالای 7 ریشتر باشیم

لازم به ذکر است صد در صد تمام کسانی که در زلزله سال ۲۰۱۱ گواتمالا در زیر میز یا چارچوب در قرار داشتند؛ کشته شدند و یا دچار قطع عضو شدید شده اند.
۳- اگر در آسانسور بودید و متوقف کردن آن ناممکن بود، سریعاً در یکی از گوشه های آسانسور قرار بگیرید و زانوهای خود را شل کنید.
۴- اگر در راه پله بودید و فرصت خروج نداشتید؛ سریعاً در پاگرد قرار بگیرید و در حالت نشسته سر خود را با دو دست بپوشانید.
۵- در داخل و خارج ساختمان از قرار گرفتن در کنار دیوارهای جانبی ساختمان اکیداً خودداری کنید.
۶- در خارج از ساختمان از زیر درختان، پنجرها، کابلهای برق و اقلام در حال سقوط دوری کنید و به وسط خیابانها پناه ببرید.
۷- در هنگام رانندگی و در گاراژ خودرو از خودرو خارج شده و در کنار شاسی آن به صورت درازکش پناه بگیرید. شاسی خودرو یکی از بهترین مثلث های حیات را برایتان ایجاد می نماید.
۸- یخچال، فریزر، لباسشویی می توانند وزن آوار را منحرف نمایند؛ پس حوالی آنها نیز جانپناه خوبیست.
۹- نوزادان و اطفال را در قسمت داخل شکم خود در زمانی که در نقطه ایمن قرار دارید؛ قرار دهید و سر و روی آنها را بپوشانید.
۱۰- در زیر آوار به صورت آرام و شمرده نفس بکشید و تنها فریاد خود را برای زمانی نگهدارید که مطمئن هستید که ناجی بالای آوار به دنبال شماست.
۱۱- برای فرار به هیچ وجه از آسانسور استفاده ننمائید.


منابع : مهر / خبر آنلاین / بحران نیوز