راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

  • تعداد بازديد :
  • 4192
  • پنج شنبه 15/12/1387
  • تاريخ :

آینده جنگل های ایران

جنگل

سرنوشت آینده جنگل های ایران با سه سناریوی مختلف هم اکنون درکمیسیون زیربنایی دولت درحال بررسی است .

به گزارش خبرگزاری مستقل محیط زیست ایران هر کدام از این سه سناریو در قالب سه طرح مختلف از سوی سه نهاد دست اندرکار و مسئول ارائه شده است . این سه نهاد عبارتند از سازمان حفاظت محیط زیست ،‌وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنایع . در طرح پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست آیش ده ساله جنگل های ایران و توقف کامل فعالیت های بهره برداری چوب درخواست شده است . در حالی که وزارت جهاد کشاورزی درطرح خود برای کاهش فشار اکولوژیک برجنگل های ایران توسعه زراعت چوب را کافی دانسته و برای تامین چوب مصرفی کشور و افزایش اشتغال خواستار توسعه سطح زیر کشت درختان اصطلاحاً صنعتی برای بهره برداری چوب آنها شده است . البته در این طرح نیز پیشنهادهایی برای ساماندهی شرکت های بهره بردارچوب ارائه شده است . اما محتوای غالب آن درتضاد کامل با طرح وزارت صنایع کاملاً متفاوت بوده و ماهیتی اختصاصی دارد. حذف تعرفه واردات چوب مهمترین جانمایه این طرح است . با این فرض که در شرایط کشوری مثل ایران بهره برداری چوب درختان جنگلی توجیه اقتصادی نداشته و با حذف تعرفه واردات چوب می توان بازار چوب در کشور را به گونه ای ساماندهی کرد که قاچاق چوب و قطع درختان جنگلی ایران دیگر صرفه اقتصادی نداشته باشد. مزیت طرح پیشنهادی وزارت صنایع سهولت و سرعت اجرای آن و برخورداری از منطق اقتصادی قوی است ،‌اما وزارت جهاد کشاورزی این انتقاد را به آن وارد می کند که موجب تعطیلی هزاران شغل در استان های شمالی کشور و واکنش منفی شرکت های بهره بردار چوب خواهد شد . این گزارش می افزاید قرار است به زودی کمیسیون زیربنایی دولت نظر نهایی خود درباره هر کدام از سه طرح پیش گفته را برای تصویب نهایی به هیئت وزیران ارائه دهد .

جنگل

درزیروجوه مثبت و منفی هركدام از طرحهای پیشنهادی با یكدیگر مقایسه شده است :

1-طرح پیشنهادی سازمان محیط زیست (آیش ده ساله جنگلها)

 وجوه مثبت :1-سرآغاز تبدیل جنگل ها به پارك ملی می شود.2-كنترل جنگل را كاملاً میسر می كند .

وجوه منفی :1- واكنش جدی بهره برداران چوب را بر می انگیزد.

2- طرح پیشنهادی وزارت جهاد كشاورزی (توسعه زراعت چوب )

وجوه مثبت :1-شمار قابل توجهی فرصت های شغلی ایجاد می كند .2- از حمایت بهره برداران چوب و جوامع محلی در شمال برخوردار است .

وجوه منفی : 1- باعث تداوم قطع بی رویه درختان و قاچاق چوب می شود.2- كارشناسان درباره مزیت طبیعی ایران برای اجرای طرح تردید دارند .

3- طرح پیشنهادی وزارت صنایع (حذف تعرفه واردات چوب )

وجوه مثبت : 1- قابل اجراتر از دوطرح دیگر.2- منطق اقتصادی و كارشناسی قوی دارد.

وجوه منفی :1- برای مدیریت جنگلها برنامه ای ندارد.2- به بیكاری در شمال دامن می زند.

امیدواریم که هر تصمیمی که در دولت گرفته می شود به تخریب منافع ملی و از دست رفتن این میراث که به آیندگان هم تعلق دارد، منجر نشود.

تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
غلامرضا آهنگریان
با سلام
تنها برنامه ریزی اصولی در همه زمینه ها میتواند یاریگر وضعیت نا بسامان جنگلهای ایران باشد. و آیش گذاشتن جنگل دردی از جنگل ما را دوا نمی کند ویا زراعت چوب و حذف تعرفه واردات چوب چگونه میتواند جنگل را از نابودی نجات دهد در حالیکه جنگلهای ما در گیر مشکلات عدیده اقتصادی - اجتماعی است؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 1/12/1390 - 17:19
ناشناس
متاسفانه درکلیه نظریه های فوق یک اصل کلی فراموش شده وان حفاظت از جنگلها بخصوص خروج دام از جنگلها میباشد که عامل اصلی تخریب جنگل ونابودی حیات وحش است لذا تازمانی که دامها از جنگها کاملا خارج نشوند اتخاذ هرگونه تصمیمی جز تخریب جنگل ونابودی حیاط وحش هیچگونه ثمری در پی نخواهدداشت
نعمت الله رجبلو جنگلبان بازنشسته
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 30/7/1390 - 10:46
ناشناس
سازمان محیط زیست اگر قادر است وظیفه مندی اصلی خود یعنی حفاظت از حیات وحش را خوب انجام دهد که رو به نابودی است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 16/11/1388 - 16:33
ناشناس
دوست گرامی نظر من هم همین است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 1/9/1388 - 9:58
پرویز خداخانی
دیدگاه محیط زیست علمی است و در چین سی سال پیش اجرا شد و امروز نتیجه داده اطلاعات مستند موجود است.
دیدکاه جهاد کشاورزی بخشی است و در زمینه منابع طبیعی دیدگاههای فرابخشی کارآمد تر خواهد بود
دیدگاه وزارت صنایع می بایست با زراعت چوب و اصلاح ساختار نظارتی و احرایی درصنعت تلفیق گردد
بطور کلی صنعت چوب و کاغذ اسباب بازی نیست که دست بدست شود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 21/6/1388 - 23:10
key1lu
با سلام
من در یک روستا زندگی می کنم با توجه به عبور رودخانه از داخل روستا و نگرش مثبت آدمهای قدیمی روستا که الان همگی شان به رحمت خدا رفته اند روستا پر بود از درختان تنومند . ولی از چند سال پیش سودجایان با سو استفاده از ضعف اقتصادی مردم شروع به قطع درختان بسیار بزرگ توت در ازای هر درختی 5000 تومان کردند و تماسهای تلفنی من هم با ادارات مسول بی جواب ماند
به نظر من تا زمانی که مسولین ادارات ما احساس مسولیت نکند در همه زمینه ها ما مشکل خواهیم داشت مثل همین قضیه
به امید روزی که فرهنگ درخت و درخت کاری همچون ایران باستان که برای درخت و طبیعت قداست و پاکی قائل بودند در میان ما نیز جا بیفتد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 22/12/1387 - 10:58