تبیان، دستیار زندگی
جزع و فزع آمریکایی برای دستگیری تفنگداران در خلیج فارس/ اما با ایران چه کردند؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ماجرای دستگیری تفنگداران در خلیج فارس

دولت اوباما در محکوم کردن رفتار ایران که نقض قوانین حقوقی جهانی و قرن ها سنت دریانوردی بود، ناکام ماند.

بخش سیاست تبیان

خلیج




از سوی دیگر نیز "جان مک کین" کاندیدای جمهوری خواهان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سخنانی با اشاره به اهدای نشان افتخار "فتح" از سوی "آیت الله خامنه ای" فرمانده کل قوای ایران به نیروهای سپاه پاسداران ایران  بابت دستگیری تفنگداران دریایی متجاوز به آب های ایران عنوان داشت: «به آمریکایی ها اهانت شد و آن ها تحقیر شدند.

مک کین در ادامه افزود، دولت اوباما در محکوم کردن رفتار ایران که نقض قوانین حقوقی جهانی و قرن ها سنت دریانوردی بود، ناکام ماند.

همچنین "جان کربی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: اعطای نشان به نیروهای ایرانی خلاف منطق و وجدان است.


در ادامه این اظهارات یک مقام دولت آمریکا گفت که نحوه بازداشت ملوانان آمریکایی و رفتار با آنها از سوی ایران نقض کنوانسیون ژنو، در ارتباط با زندانیان جنگی، نبوده است.

اما با توجه به انچه گفته شد بی هیچ تفسیری به سراغ این مطلب می رویم انها با ما چه کردند؟

لانه جاسوسی

سفارت آمریکا در تهران به عنوان پایگاه اصلی توطئه رژیم جنایات کار آمریکا در تهران بود. بعد از انقلاب اسلامی سفارت آمریکا در تهران با برنامه ریزی و هدایت توطئه های مختلف تمام سعی و تلاش خود را در راه انحراف و نابودی این انقلاب جوان به کار برد.

یکی از مهمترین ماموریت های سفارت آمریکا در تهران برقراری ارتباط با عناصر انقلابی و هدایت آنها در جهت مورد نظر آمریکا برای تغییر مسیر انقلاب از آرمان های اسلامی آن بود.  براساس اسناد بدست آمده در سفارت آمریکا در تهران آنها با حمایت از جناح های مخالف مذهب و ناسیونالیست ها قصد داشتند تا فضای سیاسی ایران را به نفع خود حفظ نمایند. ارتباط مقامات سفارت آمریکا با اعضای نهضت آزادی و جبهه ملی در این راستا بوده است.

ترور دانشمندان هسته ای

ترور در سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی وقتی تجویز می شود که دیگر هیچ راهی وجود ندارد و مسئله به بن بست رسیده است. آمریکایی ها پس ناتوانی در فشار بر ایران برای جلوگیری از رشد علمی کشور به این حربه کثیف و جنایت کارانه متمسک شدند. این رفتار دیوانه وار سیاست مداران غربی نشان دهنده ناتوانی و عجز آنها در برخورد با ایران است.

اولین بار این ناراحتی از زبان جان ساورز رئیس سازمان جاسوسی انگلستان MI6 ابراز شد. وی در مصاحبه ای تلویزیونی گفت: برنامه هسته ای ایران تنها با اقدامات اطلاعاتی وامنیتی متوقف می شود. تنها چند روز پس از این سخنان دو دانشمند هسته ای کشورمان به شهادت رسیدند.

حمله طبس

از اولین روزهای اشغال سفارت آمریکا در تهران برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر دستور تشکیل گروه ویژه ای را برای عملیات در تهران صادر کرد این گروه از بین بهترین افسران و کماندوهای آمریکایی و تعدادی از افسران فراری ایرانی تشکیل شد. آنها در طی چند ماه به سختی آموزش دیدند. در زمانی که آمریکایی ها دیگر هیچ امیدی برای آزادی بازداشت شدگان نداشتند تصمیم به حمله نظامی گرفتند.

این حمله دارای دو مرحله بود. اول ورود آمریکایی ها به ایران و آزاد سازی بازداشت شدگان و در مرحله دوم اجرای پروژه کودتا در ایران و بمباران مراکز نظامی و حیاتی کشور.


هدف این حمله علاوه بر آزاد سازی گروگانها انتقام سخت و عبرت انگیز برای ایرانیان نیز بود که دیگر هیچ کس در جهان فکر حمله به منافع و اتباع آمریکایی به ذهنش خطور نکند. البته این عملیات به دلیل طوفان شن غیر منتظرانه و نقص فنی بالگردهای آمریکایی در همان مرحله اول با شکست روبرو شد.

کودتای نوژه

مرحله دوم حمله نظامی به ایران به دلیل شکست عملیات در مرحله اول به تعویق افتاد تا با هماهنگی های دوباره و طراحی بخش دیگری در آینده نزدیک به اجرا گذاشته شود. بعد از گذشت حدود دو ماه از ناکامی عملیات پیشین قرار شد با هماهنگی ستاد فرماندهی پاریس در ایران کودتایی صورت بگیرد.

ستاد فرماندهی پاریس متشکل از سران سابق رژیم شاه بودند که از ایران گریخته و همزمان از طریق رابط هایی به اطلاعات و مسائل داخلی ایران نیز دسترسی داشتند. در صدر این ستاد شاپور بختیار قرار داشت که در کنار وی چهره های سیاسی و نظامی مختلفی چون جواد خادم، لطفعلی صمیمی، حسن نزیه و... حضور داشتند.

این ستاد به عنوان بازوی سازمان سیا برای براندازی نظام جمهوری اسلامی فعالیت می کرد و بودجه و امکانات خود را از آن می گرفت. و در عین حال نیز کارشناسان اطلاعاتی و نظامی آمریکا اسرائیل و عراق نیز در آن رفت و آمد داشتند. بر اساس نقشه ها و اطلاعات همین ستاد بود که عراق به ایران حمله نمود.

در کودتا نوژه قرار بود که چند هواپیما از فرودگاه همدان پرواز کرده و بیت امام خمینی(ره)، مراکز اصلی سپاه، بسیج و همچنین فرودگاه های نظامی را بمباران کنند و در نهایت زمینه بازگشت بختیار و اعضای ستاد پاریس را به کشور فراهم کنند. که این توطئه نیز چند ساعت قبل از عملی شدن خنثی شد.

حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافر بری جمهوری اسلامی ایران



منبع : باشگاه خبرنگاران

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .