تبیان، دستیار زندگی
به گفته مقام های نظامی آمریکایی، مسوولیت نظارت و ایجاد هماهنگی در عملیات چندملیتی علیه گروه دولت اسلامی به ژنرال بازنشسته جان آلن محول شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فرماندهی ائتلاف ضدداعش بر عهده کیست؟


به گفته مقام‌های نظامی آمریکایی، مسوولیت نظارت و ایجاد هماهنگی در عملیات چندملیتی علیه گروه "دولت اسلامی" به ژنرال بازنشسته جان آلن محول شده است.

فرماندهی ائتلاف ضدداعش بر عهده کیست؟

نزدیک به 40 کشور جهان در قالب ائتلافی بین‌المللی قرار است مواضع شبه نظامیان گروه دولت اسلامی (داعش) را در خاک سوریه و عراق هدف قرار دهند.

بنابر گفته مقام‌های آمریکایی، ژنرال آلن در این مسوولیت تازه وظیفه دارد بخش‌های مختلف نیروهای ائتلاف را سازماندهی کند.

با وجود این هنوز چنین انتصابی رسما از سوی کاخ سفید اعلام نشده است. این ژنرال با تجربه آمریکایی، سابقه زیادی در هماهنگ‌سازی نیروهای بین‌المللی در خطوط مقدم جنگ دارد.

او در فاصله سال‌های 2011 تا 2013 یکی از فرماندهان عالی‌رتبه آمریکا در افغانستان بوده است. ژنرال آلن همچنین از 2006 تا 2008 معاونت فرماندهی عملیات در استان انبار عراق را به عهده داشت و در همین زمان مسوول هماهنگی با عشایر سنی برای شکل دادن جبهه‌ای در برابر القاعده بود.

به عقیده این فرمانده آمریکایی، تاکتیک‌های نظامی دولت اسلامی به حدی پیشرفته است که طالبان افغانستان، پناه دهنده به القاعده در دهه 1990 و پیش از حمله به آمریکا در سال 2001، در مقایسه با آن "گروهی غارنشین بوده و هستند."

در همین حال، جان کری، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید کشورهای منطقه (خاورمیانه) کاملا برای مقابله با گروه دولت اسلامی آماده و همگام شده‌اند.

کری که روز پنجشنبه در عربستان سعودی حضور یافته بود به بی‌بی‌سی گفت: "کشورهای منطقه به خطری که حالا از جانب گروه دولت اسلامی سربرآورده کاملا واقف شده‌اند و از همین روست که امروز اینجا برای مقابله با آن همگام شده‌اند."

با وجود این کری انتقاد "به نوعی سهم داشتن" اوباما در قدرت‌گیری داعش را نپذیرفت و مسئولیت اصلی را متوجه کسانی دانست که از داعش حمایت مالی کرده‌اند.

کری انتقاد "به نوعی سهم داشتن" اوباما در قدرت‌گیری داعش را نپذیرفت و مسئولیت اصلی را متوجه کسانی دانست که از داعش حمایت مالی کرده‌اند

او در پاسخ به این سئوال که "شاید اگر دو سال پیش آقای اوباما با شبه نظامیان تندرو در سوریه مقابله می‌کرد حالا آنها این قدر قوی نشده بودند"، گفت، نقش اصلی را آنهایی که از این گروه‌ها حمایت مالی کردند بر عهده دارند و همچنین بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه که رفتارهایش مانند کهربا پیکارجویان را به سوریه کشاند!

کری همچنین تاکید کرد که کاخ‌سفید برنامه‌ای برای همکاری با ایران در مواجهه با داعش ندارد.

او گفت ایران بارها در برابر داعش موضع‌گیری کرده و هم اکنون هم در بخش‌هایی به مقابله با شبه‌نظامیان گروه دولت اسلامی می‌پردازد اما آمریکا قصدی برای همکاری مستقیم با ایران در این رابطه ندارد

ترکیه بیانیه جده برای مبارزه با داعش را امضاء نکرد

وزیر امور خارجه ترکیه بیانیه پایانی اجلاس جده را که با حضور ده کشور عربی و آمریکا برای بررسی مبارزه با داعش برگزار شد ، امضا نکرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه حریت چاپ ترکیه ، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه بدون امضای بیانیه پایانی جده را ترک کرد و این موضوع موجب ناخشنودی و تعجب کشورهایی شد که قصد دارند ، ائتلافی را برای مبارزه با داعش تشکیل دهند.

انتظار می رود ، وزیر امور خارجه آمریکا امروز در آنکارا با مقامات ترکیه دیدار و درباره حل این مسئله با آنان گفتگو کند.

گفته می شود ، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه که به عنوان نماینده کشورش در اجلاس جده شرکت کرده بود ، متن بیانیه پایانی اجلاس جده را به آنکارا اعلام کرد اما آنکارا با بیانیه پایانی موافقت نکرد.

گفته می شود دولت ترکیه نگران به خطر افتادن جان 49 شهروند این کشور است که گروه داعش پس از اشغال سرکنسولگری ترکیه در موصل آنان را گروگان گرفته است.

فرآوری:رضوانی

بخش سیاست تبیان


منبع: ایسنا/ الف

مطالب مرتبط:

خبرنگار آمریکایی ‌داعشی‌ از آب‌ درآمد! +عکس

زنان داعشی "خنساء" چه می‌کنند؟ + تصاویر

ایرانیان در داعش حضور ندارند؟