راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

مطالب مرتبط
  • مصر مدفن منافقین
    مصر مدفن منافقین
    در پی تعطیلی پایگاه اشرف که کانون تجمع منافقين به شمار مي‌رفت، هم‌اکنون سران اين گروهک تروريستي، در پي يافتن مقري مشابه پايگاه اشرف هستند.
  • خوب؟بد؟زشت؟
    خوب؟بد؟زشت؟
    مقام معظم رهبری در پیام اخیر خود نسبت به سیاستهای برخی دول عرب در قبال غزه انتقاد کردند
  • از مجاهدین خلق تا منافقین!
    از مجاهدین خلق تا منافقین!
    موضوع این کتاب، مروری کوتاه بر تاریخچه، مواضع و عملکرد سازمان سیاسی- نظامی موسوم به «مجاهدین ...
  • تعداد بازديد :
  • 8893
  • يکشنبه 4/12/1387
  • تاريخ :

منافقان در جمهوری نامبارک

مقدمه:

چند روزی است که خبر اخراج منافقان از کشور عراق به گوش می رسد.با کنترل عراق توسط نیروهای عراقی و انتقال

حسنی مبارک رییس جمهور مصر

قدرت از آمریکاییها به عراقی ها ،تغییر در ساختار تصمیم گیری امنیتی در  عراق به چشم می خورد.یکی از این تصمیمات مهم که تحت تاثیر سو سابقه گروهک منافقین در همکاری با صدام و هم چنین درخواست جدی مقامات جمهوری اسلامی بوده است،تعطیلی اردوگاه اشرف و اخراج اعضا این گروهک بوده است.این در حالی است مصر آمادگی خود را برای میزبانی منافقان اعلام کرده است.

اردوگاه اشرف :

 اردوگاه اشرف که در شمال بغداد در نزدیکی شهر خالص واقع شده، در دهه 1980 که حدود 4000 نفر از نیروهای منافقین برای مبارزه با جمهوری اسلامی وارد خاک عراق شدند، به‌وجود آمد.این اردوگاه حدودا 40 کیلومتر با خاک ایران فاصله دارد و منافقان منزوی ملت در آنجا به زندگی و برنامه ریزی علیه نظام جمهوری اسلامی و عملیات تروریستی مشغول بوده اند. بنا بر برخی اطلاعات،در این اردوگاه،اسلحه خانه،اماکن آموزش نظامی،گورستان،اماکن تفریحی و آسایشگاههایی برای اعضای این گروهک وجود دارد.

 اردوگاه اشرف در شمال بغداد در نزدیکی شهر خالص واقع شده و در دهه 1980 که حدود 4000 نفر از نیروهای منافقین برای مبارزه با جمهوری اسلامی وارد خاک عراق شدند، به‌وجود آمده است.
منافقین در اردوگاه اشرف

نام اردوگاه  اشرف به یاد اشرف زن اول سرکرده منافقین مسعود رجوی گذاشته شده‌است. اشرف یکی از تروریستهایی بود که در قتل عام غیر نظامیان در سالهای ابتدای انقلاب نقش داشت و سرانجام در یک درگیری شهری به هلاکت رسید.

صدام حسین در زمان جنگ تحمیلی ،برای این که می خواست،جبهه جدیدی علیه رزمندگان اسلام باز کند،این اردوگاه را در اختیار سران منافقان گذاشت و امکانات تفریحی و زندگی و نظامی را  به آنها داد.از لحاظ استراتژیک صدام این مکان را در نزدیکی مرز ایران انتخاب کرد که دست منافقان در نفوذ و عملیات تروریستی و ایذایی باز بگذارد. در زمان جنگ اول خلبیج فارس،این اردوگاه مقر اصلی سرکوب شیعیان در انتفاضه جنوب ، و قیام کردها در شمال بود.پس از این وقایع منافقین مطرود واقعی مردم عراق نیز شدند.

نام اردوگاه  اشرف به یاد اشرف زن اول سرکرده منافقین مسعود رجوی گذاشته شده‌است. اشرف یکی از تروریستهایی بود که در قتل عام غیر نظامیان در سالهای ابتدای انقلاب نقش داشت و سرانجام در یک درگیری شهری به هلاکت رسید.

پس از سقوط رژیم دیکتاتوری صدام در سال 2003 توسط ارتش آمریکا  منافقین با نیروهای آمریکایی قراردادی را امضاء

آمریکا ومنافقان

 کردند که بر اساس آن کلیه سلاح‌های خود را در یک نقطه متمرکز کرده و کلیه نفراتشان را در قرارگاه اشرف که قرارگاه اصلی مجاهدین بود اسکان دهند. بنا به ادعای ارتش آمریکا و بدون توجه به سوابق تروریستی این گروهک علیه مردم ایران و عراق، به‌دلیل آنکه در طول جنگ قوای منافقین بی‌طرفی خود را حفظ کرده بودند، بعد از جنگ بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو موقعیت «اشخاص حفاظت شده» به آن‌ها داده شد. براساس این کنوانسیون ساکنان اشرف افرادی هستند که از کلیه حقوق شهروندی برخوردارند و هرگونه تعرض به حقوق آنان جرم محسوب می شود. از این زمان تا اگوست 2008 اعضای منافقین تحت حمایت ارتش آمریکا قرار گرفتند.

به‌دلیل آنکه در طول جنگ آمریکا و صدام  قوای منافقین بی‌طرفی خود را حفظ کرده بودند، بعد از جنگ بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو موقعیت «اشخاص حفاظت شده» به آن‌ها داده شد!

مصر و منافقان

اما با واگذاری امنیت عراق به نیروهای مالکی اوضاع دگرگون شد.در دیدار اخیر موفق الربیعی مشاور امنیت ملی عراق با مقامات کشورمان عزم جدی دولت عراق در اخراج منافقین اعلام شد.این تصمیم،منافقان و حامیانش را واداشت که مقر جدیدی برای شبه نظامیان این گروه پیدا کنند که گزینه مصر  مطرح شد. اصل این خبر توسط خبر گزاری براثای عراق اعلام شد. بر اساس اخبار  این خبرگزاری منابع عراقی فاش کردند: سران گروهک تروریستی منافقین موافقت مقامات مصری را برای تاسیس اردوگاهی به منظور استقرار عناصر این گروهک از عراق به این کشور به دست آوردند. البته دولت مصر به صراحت و به طور رسمی این مساله را تکذیب نکرده است.البته روزنامه های مصری این گونه اطلاع رسانی کرده اند که هیات فرستادگان منافقین با مقامات مصری دیدار نداشته و فقط با مقامات حقوق بشری جهت پناهندگی ملاقات کرده اند.

اما این انتخاب از سوی دولت مصر و حضور احتمالی منافقین  در مقطع زمانی فعلی حاوی پیامهای ذیل است:

1-خشم دولت مصر از نقش مثبت ایران در بحران غزه و حمایت ایران از حماس:

 به نظر می رسد دولت مصر که اولین دولت عرب امضا کننده قرارداد صلح با اسراییل بوده و گرایش های غیر دموکراتیک،سکولار وغربگرا دارد ،از به قدرت رسیدن دموکراتیک یک دولت اسلام گرای ضد اسراییل در همسایگی خود نگران بوده و خواهان سقوط این دولت جهت حفظ قدرت خود در مصر است.دولت مصر اصلی ترین حامی حماس را در منطقه، ایران می داند و  از نفوذ ایران در منطقه نزدیک به مرز خود بسیار هراسناک است.لذا برنامه حضور سازمان منافقین را از ابزارهای مهار ایران در منطقه لحاظ می کند.

حضور منافقان در خاک مصر این پیام را به ایران می دهد که رژیم مبارک از حضور معنوی ایران در غزه و فلسطین بسیار نگران است و در راستای هم گرایی منطقه ای با رژیم صهیونیستی به اقدامات عملیاتی علیه ایران دست خواهد زد.

دولت مصر اصلی ترین حامی حماس را در منطقه، ایران می داند و  از نفوذ ایران در منطقه نزدیک به مرز خود بسیار هراسناک است.لذا برنامه حضور سازمان منافقین را از ابزارهای مهار ایران در منطقه لحاظ می کند.

2-تاکید بر شکاف ایدولوژیک جدی و تخاصم جاری میان دو کشور:

انور سادات و شاه

از ابتدای انقلاب اسلامی،مواضع دو کشور رویکردی خصمانه نسبت به هم داشته است.اگرچه شاه از جمال عبد الناصر به خاطر رویکرد ناسیونالیستی و پان عربی اش استقبال نمی کرد،اما با بر سرکار آمدن انور سادات،اوضاع تغییر کرد.امضای قرار داد کمپ دیوید و سیاست دوستی مصر با غرب و اسراییل شاه را به دوستی با وی ترغیب کرد.این دوستی به حدی تعمیق پیدا کرد که پس از فرار شاه از ایران ماوایی جز مصر نیافت و پس از مرگش در همانجا دفن شد.در مقابل ترور انور سادات از سوی خالد اسلامبولی مورد استقبال انقلابیون ایران قرار گرفت.در قاهره نام یک خیابان به نام پهلوی نامگذاری شده و یکی از خیابانها مطرح تهران خالد اسلامبولی نام دارد.

 

 

3-از بین رفتن امکان عملیات های تروریستی در خاک ایران:

اگرچه طی سالهای اخیر با اشراف کامل اطلاعاتی و عملیاتی نظام ،میزان عملیات خرابکارانه منافقین بسیار محدود شده بود اما به هرحال نزدیکی این اردوگاه با مرز ایران تهدیدات امنیتی خاص خود را به دنبال داشت.بت تعطیلی اردوگاه اشرف و انتقال آن به مصر منافقین با خاک ایران فاصله ای چند هزار کیلومتری پیدا می کنند و فلسفه وجودی تروریستی  آنها زیر سوال خواهد بود.

4-همگرایی بیشتر منافقین و دولت اسراییل:

اگرچه همواره بین سازمان منافقان و سرویسهای امنیتی امریکا و اسراییل روابط جدی و جود داشته است،اما با حضور منافقان در مصر این روابط تعمیق خواهد شد.چراکه نفر اصلی حاکم در مصر عمر سلیمان رییس سازمان امنیت مصر است که رابطه بسیار خوبی با موساد و رژیم صهیونیستی دارد. سرویس امنیتی مصر و اسراییل در هم گرایی کامل با هم به سر می برند و جنگ غزه شاهدی بر این ماجرا است.لذا تعمیق روابط از پیامدهای قطعی این جابجایی است.

رژیم صهیونیستی و منافقان

نتیجه:اگرچه عزم دولت ایران در مقطع پیش از جنگ غزه توسعه روابط با دولت مصر بود  و آمادگی خود را برای بازگشایی سفارت خود اعلام کرده بود، اما وضعیت فعلی که نتیجه عمق تضاد ایدئولوژیک و هم گرایی رژیم مصر به رژیم صهیونیستی است باعث می شود که  امکان عادی سازی روابط محدود و چالشهای جدیدی ظهور کند.از سوی دیگر اگرچه منافقان ماوای دیگری برای خود جسته اند اما دور شدن آنها از مرز ایران پیروزی بزرگی برای دستگاه سیاست خارجی و امنیتی ایران است.

سید حسین زرهانی

گروه جامعه و سیاست

 

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
ناشناس
ایا بهتر نیست منافقان تانزدیك ما هستند وتعدادشان محدوده ازاساس ریشه كن شوندتافرقه دیگری مثل وهابیت یابهائیت گسترش نیابد. یاارشادشان كنید تاتوبه كنندوراه هدایت صحیحتر رابیابندیاقلع وقمعشان كنید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 24/9/1388 - 12:6
ن رجبی
ترحم برپلنگ تیز دندان ستم است برگوسفندان ایران باید یه تصمیم جدی درمقابل اونها بگیره تا به جنایتاشون خاتمه بدن
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 30/1/1388 - 14:23
ناشناس
بسیارعالی بودزیرالكه ننگ دیگری بردامن مبارك بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 8/1/1388 - 13:42
seyed
مرگ بر حسنی مبارک
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 9/12/1387 - 21:4
محمد م
به عنوان یک جوان تشکر می کنم از کلیه کسانی که در جمع آوری این مطالب همکاری کردند چون بسیار مفید بود.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 8/12/1387 - 22:32
مجتبي عبدولي
از تحلیل خوبتون سپاسگزارم . واقعا استفاده كردم . منافقین كوردل هیچگاه دست از خرابكاری بر ضد این نظام دست نخواهند كشید . ولی این را پرمسلم بدانید كه آنها به زودی متلاشی خواهند شد و جزء لكه های ننگین تاریخ خواهند گردید . والسلام
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 7/12/1387 - 15:6
ناشناس
لعن الله المنافقین و لعن الله من لطخ یده بدما المسلمین .النصر للاسلام الاصیل المحمدی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 6/12/1387 - 23:20
salambeto
از شما مچکرم وبر منافقان لعنت می فرستم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 6/12/1387 - 11:56
خ.ف
این منافقین که دستهایشان به خون هزاران نفر آلوده است باید دربدر وآواره و از این هم بدتر باشد دامن آدم کشی همچون نامبارک لیاقت آنها رادارد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 5/12/1387 - 18:11
مهدی سعیدی
مرگ بر منافق .....................همینو بس
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 5/12/1387 - 17:8
ناشناس
بسیار عالی تحلیل کردید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 5/12/1387 - 12:40
muhammadazizi
به نظر من انتقال منافقین از عراق به مصر اصلا خوب نیست
نه از این بابت كه فكر كنیم دیگر نمی توانند اقدامی علیه امنیت كشور و نظام انجام دهند چرا كه بیش از این هیچ غلطی نمیتوانستند بكنند.
از آن جهت كه در راستای سیاست های اسراییل و دولت مصر اقداماتی را علیه اخوان المسلمین و حماس انجام میدهند و چه بسا در مصر دستشان برای اقدام علیه ایران بازتر است در حالی كه طی چند سال اخیر فعالیتهای تروریستی این گروه به خاك عراق محدود شده بود كه بدون شك در انجام اقدامات خرابكارانه علیه مردم عراق نقش داشته اند.
پس با انتقال این گروه باید شاهد افزایش اقدامات تروریستی علیه حماس و اخوان المسلمین در مصر باشیم از طرفی كار موساد را آسان میكنند و بدون اینكه در ظاهر اتهامی را مورد توجه اسراییل گردانند مهره های مورد نظر اسراییل را حذف میكنند
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 5/12/1387 - 11:35
mjghanbari
سیاست منافق (تفرقه بیانداز و حکومت کن )بنظر بنده سازمان مجاهدین خلق (منافقین )فرزند نامشروع انگلیس و آمریکا میباشد که تربیت و آموزش آن بعهده صهیونیزم و اسرائیل میباشد .
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 19:49
mohammadrezatebyan
لعنت خداوند بر انسانهای ظالم.......
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 17:31
mehdisp
از آدم تا خاتم وتمامی ائمه هرچه کشیدند از همین منافقین وسست ایمانان بود طوری که در قرآن اسمشان بارها ذکر شده
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 17:22
123456789056
عالی بود
اصغر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 17:10
rahimyreza
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 16:56
ناشناس
مرگ برمنافقین و مبارک - مرگ بر اسرائیل و آمریکا
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 14:17
lg11110
واقعا چه دور و زمونه ای شده است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 10:57
mishel hamed
YOU ARE VERY VERY GOOD AUTHOR AND POLITICAL ANALYZER IN POLITIC SECTION
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 9:56
mosi
این جور تحلیلها به ما کمک می کند که جهان اسلام و منافقانش را بشناسیم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 9:34
ناشناس
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 9:24
ناشناس
از شما ممنونیم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 9:6
esmaeilnajar
خدا خودش و کشورش رو لعنت کنه که این جور راه را بر مردم مظلوم غزه بسته ............
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 7:26
aminpix
ان شاء الله نحسی آنها دامن مبارک را هم میگیرد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 2:9
d4voud
برای اطلاع رسانی و باز کردن چشم و گوش جوانان وطن عالیست
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 0:41
احد
ضمن تشکر از نویسنده با بند سوم موافق نیستم که دوری یا نزدیکی آنها فلسفه وجودی تروریستی آنها را زیر سوال ببرد. فلسفه وجودی آنها ربطی به دوری و نزدیکی ندارد و از اساس باطل است و تروریست بودن آنها هم به دوری و نزدیکی ربط ندارد.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 4/12/1387 - 0:15