راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

  • تعداد بازديد :
  • 1627
  • سه شنبه 23/4/1388
  • تاريخ :

فلسطین، توافق آمریكا و اسرائیل را رد كرد
شهرک سازی در اسرائیل

گروه‌های فلسطینی نسبت به هرگونه توافق میان آمریكا و رژیم صهیونیستی بر سر ادامه محدود شهرك‌سازی‌‌ها در كرانه باختری هشدار دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، صائب عریقات مذاكره‌كننده ارشد فلسطینی در گفت‌وگو با رادیو فلسطین گفت: راه حل‌های میانه‌ای هم برای مسئله شهرك نشینی‌ها وجود دارد اما این امر منوط به تعطیلی یا عدم‌تعطیلی شهرك‌سازی‌ هاست.

عریقات همچنین گفت كه محمود عباس، رئیس تشكیلات خودگردان دراین باره نامه‌ای را خطاب به باراك اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده نوشته است.

سخنان عریقات در واكنش به گزارشی مبنی بر توافق ایالات متحده و رژیم صهیونیستی درباره گسترش شهرك‌سازی‌‌ها در برخی مناطق كرانه باختری به‌منظور اسكان شهرك نشینان جدید بیان شده است.

یك مقام رسمی آمریكا چهارشنبه هفته گذشته گزارش چاپ شده در روزنامه اسرائیلی معاریو درباره موافقت اوباما با پایان احداث 2500 خانه شهركی را كه كار احداث آنها آغاز شده است، تكذیب كرد. این مقام رسمی آمریكا همچنین توقف مذاكرات صلح را هم تایید كرد.

هفته گذشته جورج میچل نماینده ویژه اوباما در امور خاورمیانه با ایهود باراك وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در لندن درباره شهرك‌سازی‌‌های رژیم صهیونیستی گفت‌وگو كردند. وزارت امور خارجه ایالات متحده هم پس از این دیدار اعلام كرد جورج میچل به‌زودی برای دیدار و گفت‌وگو با رهبران اسرائیل و فلسطین راهی خاورمیانه می‌شود.

باراك به‌دنبال توافقی با آمریكاست كه براساس آن كشورهای عربی در ازای محدود شدن ساخت شهرك‌سازی‌ اقدام به عادی‌سازی‌ روابط خود با این رژیم كنند.

فلسطینی‌ها معتقدند ادامه شهرك‌سازی‌‌های رژیم صهیونیستی امكان تشكیل كشوری یكپارچه را از فلسطینیان می‌گیرد

گفت‌وگوهای صلح

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیروز باردیگر برای دیدار با محمود عباس و از سرگیری گفت‌وگوهای صلح، اعلام آمادگی كرد. نتانیاهو در نشست هفتگی كابینه خود گفت: به‌نفع هر دو طرف است كه گفت‌وگوهای صلح باردیگر از سر گرفته شود.

با این حال گروه‌های فلسطینی اعلام كرده‌اند تا زمان توقف كامل شهرك‌سازی‌‌ها به میز مذاكره با طرف اسرائیلی برنخواهند گشت.

صائب عریقات در این باره می‌گوید: با ادامه شهرك‌سازی‌‌ها، اسرائیل اجازه خواهد یافت تا هزار واحد خانه اینجا و 2هزار خانه آنجا احداث كند و این ماجرا گروه‌های فلسطینی و كشورهای عربی را به این باور می‌رساند كه دولت آمریكا قادر نیست جلوی اسرائیل را بگیرد.

بنابر این پیام ما روشن است: شهرك‌سازی‌‌ها باید متوقف شود.  در حدود 500 هزار صهیونیست در كرانه باختری و بخش شرقی بیت‌المقدس زندگی می‌كنند. فلسطینی‌ها معتقدند ادامه شهرك‌سازی‌‌های رژیم صهیونیستی امكان تشكیل كشوری یكپارچه را از فلسطینیان می‌گیرد.

دیپلمات‌های غربی می‌گویند آمریكا به اسرائیل اجازه داده پروژه‌هایی را كه در حال اتمام است یا به‌دلیل داشتن پیمانكار خصوصی قابل نقض نیست، به‌پایان برساند.

اسرائیل می‌گوید براساس قوانین اسرائیل حدود 2500 واحد شهركی كه در حال ساخت هستند، امكان پایان ندارند. با افزایش فشارهای آمریكا، نتانیاهو وعده داده است شهرك‌سازی‌‌های جدیدی انجام نشود.

منبع: همشهری آنلاین

تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
mosalmanirani
الموت لاسرائیل الغاصب
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 24/4/1388 - 18:28
alsal58
الموت لاسرائیل
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 23/4/1388 - 16:9