تبیان، دستیار زندگی
یک کارشناس صنعت بیمه گفت: بناهایی مانند ساختمان آلومینیوم و پلاسکو که ماهیت تعمیراتی و تولیدی دارند، به دلیل ریسک بسیار بالا قابلیت بیمه شدن ندارند و شهرداری باید به سرعت واحدهای مستقر در آنها را به خارج شهر منتقل کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بناهایی مانند پلاسکو و ساختمان آلومینیوم قابل بیمه‌شدن نیستند

یک کارشناس صنعت بیمه گفت: بناهایی مانند ساختمان آلومینیوم و پلاسکو که ماهیت تعمیراتی و تولیدی دارند، به دلیل ریسک بسیار بالا قابلیت بیمه شدن ندارند و شهرداری باید به سرعت واحدهای مستقر در آنها را به خارج شهر منتقل کند.

بخش اقتصاد تبیان
ساختمان الومینیوم

خسرو فرشچیان در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: متاسفانه بیمه آتش‌سوزی در کشور ما پیشرفت چندانی نداشته است و بسیاری از واحدهای مسکونی و تجاری و اداری ما بیمه آتش سوزی نیستند،اما برخی حوادث به طور اتوماتیک سبب می‌شوند مردم احساس نیاز کنند.

وی بیمه شخص ثالث را مثال زد و گفت: پیش از آنکه بحث دیه مطرح شود بیمه شخص ثالث پیشرفت چندانی نداشت ولی پس از قانون دیات که مردم متوجه خسارات سنگین آن شدند، به سمت این بیمه نامه رفتند.

فرشچیان خاطرنشان کرد: اتفاقاتی چون حادثه ساختمان پلاسکو می‌تواند جرقه‌ای باشد و بیمه مرکزی، شرکت‌های بیمه و سندیکای بیمه‌گران هم باید از این فرصت استفاده کرده و قابلیت‌ها و پتانسیل‌های بیمه آتش‌سوزی و حادثه را به مردم معرفی کنند.

وی در خصوص ایجاد الزام برای داشتن چنین پوشش بیمه‌ای گفت: نمی توان الزام کرد. بیمه یک عقد و قرارداد است که بین طرفین بسته می‌شود و اصل اساسی عقود آزادی طرفین در پذیرش است.نمی توان کسی را وادار کرد که فلان بیمه نامه یا کالا را خریداری کن. این برخلاف اصل آزادی اراده طرفین در انجام معاملات است و در اینجا الزام به لحاظ حقوقی جایگاهی ندارد.

این کارشناس بیمه آتش‌سوزی در عین حال وضعیت را درمورد بیمه های مسئولیت متفاوت دانست و افزود: در مورد بیمه نامه مسئولیت مدنی قانون می‌تواند کسانی را که در کارشان ایجاد خطر می‌کنند را الزام کنند در قبال ایجاد محیط پرخطر بیمه نامه آن را تهیه کنند.

فرشچیان در عین حال تاکید کرد: تنها راه این است که با تبلیغات موثر در تلویزیون،رادیو و رسانه‌ها به خصوص در این گونه شرایط مردم را با ظرفیت‌های حمایتی بیمه آشنا کرد.

این کارشناس بیمه در خصوص وجود دیگر ساختمان‌های فرسوده و پرخطر مانند ساختمان آلومینیوم که در مرکز شهر قرار دارند و اقداماتی که در باره آْنها می توان انجام داد، اظهار داشت: شهرداری‌ها و دیگر مقامات در کشور در رابطه با این گونه ساختمان‌ها باید مسئولانه عمل کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه ساختمان آلومینیوم یک خیابان پرتردد و اصلی شهر تمامی واحدهای تعمیراتی را در خود جای داده است. این در حالی است که نباید واحدها تعمیراتی در چنین محلی باشند و باید به حاشیه شهر منتقل شوند.

فرشچیان حضور واحدهای تعمیراتی در یک فضای 10 طبقه بزرگ را اشتباه و غیراصولی دانست و گفت: این واحدها باید در ساختمان‌های یک و حداکثر دو طبقه مستقر باشند. در واقع فضای ساختمان آلومینیوم در بهترین حالت می تواند پس از بازسازی و نوسازی محل فعالیت مشاغل خدماتی مانند مشاوران املاک و واحدهای تجاری باشد.

وی گفت: نمی توان صورت مسئله را پاک کرد، چشم را به روی خطرات بست و انتظار داشت بیمه وارد عمل شده و این واحدها را تحت پوشش قرار دهد. به فرض پوشش ریسک‌های مالی توسط بیمه‌ها تکلیف جان انسان‌ها چه می‌شود؟

فرشچیان تاکید کرد: اساسا نباید اجازه فعالیت به این مشاغل داده می‌شد و حال که داده شده باید هر چه سریعتر تخلیه و نوسازی شده و کاربریشان تغییر یابد.

وی اضافه کرد: بیمه‌ها به ویژه خصوصی‌ها، شرکت‌های بازرگانی هستند و اگر زیان ده باشند هیچ سهامداری در تاسیس شرکت بیمه سرمایه‌گذاری نخواهد کرد.

به اعتقاد فرشچیان فعالیت واحدهای تولیدی در ساختمان پلاسکو هم فاجعه آفرین شد و پیش از وقوع حادثه باید فرآیند انتقال آنها انجام می‌شد.


منبع : ایسنا

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .