راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

  • تعداد بازديد :
  • 25766
  • چهارشنبه 24/2/1382
  • تاريخ :

نقش لسیتین در مبارزه با فراموشی وتقویت حافظه(1)

لسیتین یك لغت یونانی و به معنای زرده تخم مرغ است و علت نامگذاری آن، وجود میزان فراوان لسیتین در زرده تخم مرغ و همچنین كشف این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده است.

تمامی اعضاء و اندام های بدن برای انجام اعمال خود به انرژی نیاز دارند. مغز نیز از این مسئله مستثنا نیست. مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود به استیل كولین نیاز دارد كه منشأ آن از لسیتین می باشد. وقتی لسیتین ازطریق غذا دریافت می شود طی مراحل جذب وهضم به كبد وارد شده ، شكسته و كولین كه جزئی از ساختمان لسیتین است از آن جدا می شود كه از این كولین آزاد شده بسیاری از مواد حیاتی و ضروری بدن ساخته خواهد شد.

یكی ازنقش های مهم كولین در ساختن استیل كولین است. استیل كولین اهمیت بسیاری برای فعالیت مغز و مركز حافظه دارد و با بودن استیل كولین، مغز و مركز حافظه توانایی ضبط و نگهداری صحبت ها، نوشته ها و دیده ها را خواهند داشت و تا زمانی كه این ماده حیاتی یعنی استیل كولین ساخته شده از لسیتین به اندازه كافی به مغز برسد ما دچار فراموشی نمی شویم و برعكس در اثر كاهش مقدار استیل كولین به دنبال كمبود لسیتین ، حتی به مدت كوتاه، قدرت حافظه كاهش یافته و فرد قدرت حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها را از دست خواهد داد و یا مطالب و مسائل جدید را به سختی به خاطر می سپارد.

منابع غذایی لسیتین

لسیتین درعدس، ذرت، شیر، زرده تخم مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو و سر، كبد(جگر) گوساله و... وجود دارد ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می شود. مقدار لسیتین موجود در لوبیای سویا بسیار بالاتر از لسیتین سایر مواد ذكر شده می باشد و به همین علت در سازمان بهداشت جهانی(WHO) سویا را، سلطان لسیتین معرفی كرده اند. به عبارتی كیفیت لسیتین گرفته شده از سویا از سایر تركیبات بهتر و بالاتر می باشد.

گیاه لوبیای سویا كه به نام لوبیای ژاپنی هم معروف است، گونه ای لوبیا است كه ارتفاع آن بین 30 تا 80 سانتی متر می باشد برگ هایی متناوب دارد و گل هایش تقریباً سفید مایل به بنفش است. میوه ای به رنگ زرد می دهد كه در آن 2 تا 5 دانه قرار دارد. اندازه ی این دانه های لوبیای سویا به بزرگی نخود است و می تواند به رنگ های مختلف سفید، زرد، قهوه ای و رنگ های دیگرهم باشد. به وسیله دستگاههای مختلف تحت فشار از دانه های سویا روغن آن گرفته می شود و ماده باقی مانده از آن پس از روغن گیری كنجاله سویا گفته می شود.

محققان ، طبق آزمایش های انجام شده در مورد دو گروه به نتایج زیر دست یافته اند:

درغذای روزانه یك گروه سویای بیشتری گنجاندند و سپس داستانی را برای هر دو گروه تعریف كردند. گروهی كه سویا مصرف كرده بود پس از 3 روز هنوز آن داستان را به خاطر داشتند، در صورتی كه در مورد گروه دوم اینطور نبود. این آزمایش اهمیت لسیتین موجود در سویا را در تقویت حافظه و مبارزه با فراموشی نشان می دهد.

تحقیقات نشان داده است كه مصرف لسیتین طی حاملگی ، باعث افزایش هوش در بچه ها می شود و بنابراین تحقیق، توصیه می شود كه خانم های حامله از هفته سی ام حاملگی به بعد، حتماً لسیتین كافی برای بدن خود تامین كنند( لسیتین درتشكیل سلول ها و ساختمان مغزی نقش بسیار مهمی دارد. از این رو رساندن لسیتین كافی به بدن مادر و جنین هنگام تشكیل سیستم عصبی و مغز از اهمیت خاصی برخوردار است.)

همه انسان ها كم یا زیاد در طول زندگی خود دچار معضل فراموشی می شوند كه این فراموشی یا به علت نرسیدن مواد لازم و مغذی به مغز یعنی لسیتین است  و یا به علت وجود امراض و حوادث خاص درانسان ایجاد می شود.در سنین بالا،  افزایش سن، انسان را به سمت كاهش حافظه پیش می برد، ولی باید توجه داشت كه اگر در دوران جوانی ذخیره كافی از لسیتین برای خود فراهم كرده باشیم، بسیار كمتر ازدیگران دچار معضل كاهش حافظه خواهیم شد. پس بیائید از همین حالا به فكر ذخیره سازی و فراهم كردن توشه ی مغز برای زمان پیری باشیم.

البته گاهی سن و كمبود لسیتین عامل اصلی نمی باشند و این مشكل( فراموشی) به دنبال امراض و حوادث در ایشان ایجاد می شود.

ادامه دارد....

ارسال به
آخرین نظرات کاربران
ناشناس
عالی بود.باتشکر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 17/11/1390 - 8:57
فاطيما
اصلا خوب نبود خیلی تكراری بود.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 22/10/1390 - 19:59
نازنین جواهری
عالی بود تشکر که ما را راهنمایی می کنید. آیا سویایی که در ماکارونی بکار می رود همان اثر را دارد؟
پاسخ تبیان :  با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی > تغذیه مطرح نمایید. http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=388 موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 18/10/1390 - 1:58
ناشناس
Thank you very very good
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 20/9/1390 - 23:34
مریم
با عرض سلام و خسته نباشین
لطفا" مقدار مصرف مجاز روزانه را بنویسیدواگر عوارضی دارد و اینكه سویای تازه را از كجا می توانیم تهیه كنیم چون آنچه در دسترس ما می باشد همان كنجاله سویا می باشد شبیه گوشت چرخ كرده .باتشكر
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
سه شنبه 29/6/1390 - 12:58
امیر معین
با عرض سلام و خسته نباشین
این لوبیای سویا دقیقا چیه؟همون سویا مغازه هاست؟
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی > تغذیه مطرح نمایید. http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=388 موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 17/10/1389 - 21:49
ناصر
جالبه اما تهیه مشکل
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 3/10/1389 - 22:5
سمیرا جانفشان
خوب بود.اما باید محل تهیه لوبیای سویا را برای خوانندگان میگفتید چون مصرف تفاله بسته بندی سویا که در فروشگاه ها هست فایده زیادی نداره.منظور لوبیای خام است که مثل لوبیا چیتی و... از بعضی خشک فروشی های مراکز شهر ها میشه تهیه کرد و جای دیگه ای نیست.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 2/10/1389 - 22:22
ناشناس
ما زنهای خونه دار خوب میدونیم که غذایی که با عشق بخته بشه یا بلعکس با ناراحتی بخته بشه چه اثری روی بدن داره ...
حالا با توجه به نحوه ی تهیه تخم مرغ صنعتی و رنج توانفرسایی که به مرغ های بیچاره داده میشه باید درک کنید که لیسیتین این تخم مرغ ها خیلی بیشتر از منفعت برای جسم ضرر داره ... پس به لیسیتن سویا قانع باشید و از محصولات دامی پرهیز کنید
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 27/9/1389 - 9:25
ناشناس
لطفا بگویید که منظور از سویا همین سویای بسته بندی در مغازه هاست؟و آیا سویایی که به صورت آجیل در خشکباری ها به فروش میرسد هم این خاصیت را دارد؟؟؟
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی ، شما می توانید سوالات تان را در بخش مشاوره > سلامتی > تغذیه مطرح نمایید. http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=388 موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 10/8/1389 - 11:36
negar jokar
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 3/7/1389 - 23:44
حسن
خوبه
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 21/6/1389 - 23:11
منصور
بسیار عالی بود
این سویا را از كجا میشه تهیه كرد؟
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
يکشنبه 3/5/1389 - 16:48
یکتا اسکندری
مرسی
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 7/4/1389 - 14:26
دنیا
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
چهارشنبه 19/3/1389 - 11:27
اميد
عالی است.از این مطالب علمی در امورآموزشی موسسه ام بسیار كمك می گیرم.موفقیتتان روز افزون باد
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 20/1/1389 - 10:59
ندا رستمی
خوب بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 20/12/1388 - 12:5
امیر تقوی گنجی
بسیار از شما متشکرم واگه میتونید در مورد افزایش
قد مطالبی را جمع کنید.
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 9/3/1388 - 15:44
علیرضا خطیب
عالی بود
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
جمعه 27/10/1387 - 17:11
moslem
از مطالبتون کمال تشکر را دارم
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 28/6/1387 - 22:48
ليلي حيدري
لطفا" مقدار مصرف مجاز روزانه را بنویسیدواگر عوارضی دارد و اینكه سویای تازه را از كجا می توانیم تهیه كنیم چون آنچه در دسترس ما می باشد همان كنجاله سویا می باشد شبیه گوشت چرخ كرده .باتشكر
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی ، شما می توانید سوالات تان را در بخش مشاوره > سلامتی > تغذیه مطرح نمایید. موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 10/4/1387 - 16:3
شیرین مرادی
نه خوبه و نه بد . این دارو فقط گیاهی است
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
دوشنبه 2/2/1387 - 9:51
جواد
سپاس
پاسخ تبیان :
0
موافقم
0
مخالفم
شنبه 29/10/1386 - 20:35
hossein
با تشکر از گردآورنده مطلب فوق سوالاتی دارم ممنون میشوم پاسخش را دریافت نمایم .
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی ، شما می توانید سوالات تان را در بخش مشاوره > سلامتی > تغذیه مطرح نمایید. موفق باشید
0
موافقم
0
مخالفم
پنج شنبه 6/10/1386 - 20:20