راهنما

اگر در ابتدا و انتهای عبارت جستجو علامت (") ( یا quotation) بگذارید، مطالبی که در متن آنها عین کلمات وجود دارد داخل عبارت را جستجو و نمایش می دهد ولی اگر در دو سر عبارت جستجو علامت (") قرار ندهید مطالبی که در متن آنها یکی از کلمات داخل عبارت وجود داشته باشد یافت می شود.

  • تعداد بازديد :
  • 14562
  • چهارشنبه 12/2/1386
  • تاريخ :

علائم بیماری آسم و تشخیص آن

کودک مبتلا به آسم

در مطلب قبلی در مورد خود بیماری آسم و انوع آن ، واینکه چه افرادی بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند برای شما توضیح دادیم. حال سایر اطلاعات راجع به این بیماری را پیگیری می کنیم.

عوامل زمینه ساز بیماری آسم کدام است؟

علاوه بر علت ژنتیک، یک سری از آلرژن های خانگی مانند سوسک های خانگی می توانند سبب ایجاد آسم شوند و یا در فرد مستعد امکان ابتلا را افزایش دهند.

هم چنین یک سری از داروها مانند آسپرین، ایندومتاسین و بعضی از داروهای قلبی می توانند باعث ایجاد آسم در فرد مستعد شوند.

موادی که به اصطلاح آلاینده های محیطی گفته می شود و آن هایی که در هوا رسوب می کنند، مانند ذرات اگزوز ماشین هم می توانند سبب آسم شوند. از جمله آلاینده های محیطی می توان به فاکتورهای شغلی و افرادی که سر و کارشان با بافندگی یا وسایل کشاورزی است، اشاره کرد. این افراد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.

از موارد دیگر، مسایل عفونی می باشد. عفونت های ویروسی شایع ترین علت ابتلا به آسم می باشند، مانند عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی که می تواند باعث حمله آسم شود.

از عوامل دیگر که باعث ایجاد آسم می شود، استرس های روحی می باشد و باید گفت که هر هیجان روحی و استرسی می تواند باعث شروع حمله یا بیماری آسم شود.

افرادی که پدر و مادر سیگاری دارند احتمال این که بعداً دچار بیماری آسم شوند زیادتر است.

علایم بیماری آسم کدام است؟

مهم ترین علامت های آسم، سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس است. البته لازم نیست که بیمار هر سه علامت را با هم داشته باشد و ممکن است بیمار فقط یکی از انواع علامت ها را داشته باشد. هم چنین بیمار ممکن است علایم دیگری مانند افزایش خلط، حساس بودن به بوها مانند بوی غذا، بوی عطر و بوی بعضی از گل های تند را داشته باشند. معمولاً در افراد آسمی حملات آسم و تنگی نفس و حملات سرفه در شب ها باعث می شود که این بیماران از خواب بیدار شوند.

لازم به ذکر است که معمولاً افراد بالغ مبتلا به آسم، در کودکی نیز دچار خس خس سینه بوده اند و والدین اظهار می دارند که این بیماران در زمان کودکی دچار سرماخوردگی های طولانی مدت می شده اند و سرفه های طولانی داشته اند.

اسپیرومتری

راه های تشخیص بیماری آسم کدام است؟

مهم ترین راه تشخیص، شرح حال و معاینه بیمار می باشد که توسط پزشک انجام می گیرد و در صورت صلاحدید پزشک اسپیرومتری انجام می گیرد. چنان چه بیمار آسم داشته باشد در این تست مشخص می شود. بدین صورت که در این تست حجم های ریوی کاهش پیدا می کند. در طی این آزمایش به مریض اسپری داده می شود و آزمایش، قبل و بعد از مصرف اسپری تکرار می شود، بعد از مصرف اسپری آن حجم که قبل از مصرف اسپری کاهش پیدا کرده بود، بعد از مصرف اسپری معمولاً درصدی افزایش حجم پیدا می کند. انجام تست قبل و بعد از مصرف اسپری جهت تشخیص کمک کننده است، چون بیمارانی هستند که اسپیرومتری طبیعی دارند و نشانی از کاهش حجم نشان نمی دهند و فقط به صورت دوره ای دچار مشکل می شوند.حتی ممکن است این دوره ها به حدود چندین سال هم بکشد.

در کل این بیماری می توان حمله ای یا متناوب باشد و حتی ممکن است بیمار در صبح خوب باشد و در شب حالش بد شود و یا ممکن است بیمار فقط در شب ها حالش بد باشد و در نتیجه تست تنفسی هم می تواند تابعی از این قانون باشد. در این گونه موارد پزشک می تواند از تست های تحریکی استفاده کند تا متوجه شود که بیمار آسم دارد یا نه.

ادامه دارد...

دکتر ام البنین پاک نژاد- متخصص داخلی و فلوشیپ فوق تخصصی ریه

*مطالب مرتبط :

آسم و انواع آن

آسم چیست؟

چرا آسم کودکان، در بزرگسالی دوباره عود می‌کند

آسم در دوران کودکی 

تأثیر نماز بر بیماری آسم 

کودکان مبتلا به آسم را از ورزش کردن منع نکنیم 

آلرژی بینی ، عوامل بروز و راه های پیشگیری

آلرژى، بیمارى فصل

انواع بیماری آلرژی (حساسیت)

چه عواملی باعث آلرژی می شوند

آخرین نظرات کاربران
صبا آسمانی
خوب بود ممنون. یک سوال ؟
اگه بیماری آسم در زمان کودکی حدود 5 ساله تشخیص داده شود و شروع به معالجه کند درمان قطعی می شود یا کلا باید از اسپری استفاده کند
پاسخ تبیان :
يکشنبه 10/5/1389-13:37
مامانی
با عرض سلام و خسته نباشید دختر 2 ساله من شبا سرفه های شدید میکنه به طوریکه خوابش رو بهم میزنه و گاهی هم خلطهای شفاف و چسبنده داره به نظر شما این میتونه آسم باشه؟
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258 موفق باشید
چهارشنبه 2/4/1389-23:13
خاكي
.
كاشكی راههای درمان هم گفته می شد.
پاسخ تبیان :
چهارشنبه 19/3/1389-18:59
شیما صبوری
با عرض سلام من مبتلا به تنگی نفس هستم گاهی اوقات انقدر شدید میشه که سنگینی شدیدی روی قفسه ی سینه حس میکنم طوریکه خسته میشم و نمیتونم نفس بکشم مجبورم از راه خمیازه کشیدن نفس بکشم در ضمن مبتلا به حساسیتهای فصلی هستم میخواستم بدونم ایا مبتلا به اسم هستم یا نه؟ممنون
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258 موفق باشید
شنبه 4/2/1389-11:26
ستاره د.موسوی
قسمت راه های تشخیص بیماری عالی بود
پاسخ تبیان :
سه شنبه 10/1/1389-22:9
مصطفی
خوب
پاسخ تبیان :
يکشنبه 8/1/1389-20:39
صفا بنی اسد
سلام خسته نباشید غذا های که برای آسم ببرید مطالب عالی بود
پاسخ تبیان :
يکشنبه 8/1/1389-19:31
نسترن
خوب بود ممنون
پاسخ تبیان :
پنج شنبه 22/11/1388-22:30
ناشناس
عالی بود
پاسخ تبیان :
دوشنبه 9/9/1388-19:0
فرشته علیزاده
من خودم اسم دارم ولی مطالب شما زیاد جامع نبود با تشکر از شما
پاسخ تبیان :
دوشنبه 27/7/1388-11:20
سمیه پازیار
ممنونم اطلاعات مفیدی بود
پاسخ تبیان :
جمعه 17/7/1388-19:9
مینا سعیدی
رنگ سفید یا قهوه ای و یا ابی....برای اسپری های اسم یعنی چه؟
پاسخ تبیان :
شنبه 31/5/1388-13:30
سید یاسر حسینی
با سلام جوانی 24 ساله از خوزستان هستم که 2 سال دچار بیماری آسم و عفونت ریه همراه با خلط مداوم خونی میباشم با انجام تحالیل پزشکان متوجه شدند که من تنگی نفس دارم ولی منشا خلط خونی مشخص نشد لذا خواهشمند است که راهنمایی کنید
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوالات تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. موفق باشید
چهارشنبه 16/11/1387-17:0
اکرم
عالی است
پاسخ تبیان :
جمعه 27/10/1387-1:21
ناشناس
جابر
عالی است
پاسخ تبیان :
يکشنبه 21/7/1387-21:18
ناشناس
خیلی خوب بود
پاسخ تبیان :
شنبه 26/5/1387-18:53
امینه
می خوام چند تا سوال در باره ی اسم بپرسم. می تونید جواب بدید یا آدرس بدید که از کی بپرسم؟
پاسخ تبیان : با سلام دوست گرامی، شما می توانید سوالات تان را در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. موفق باشید
شنبه 5/5/1387-18:8
هادي مرادي
عالی
پاسخ تبیان :
يکشنبه 1/2/1387-16:29
مریم بهرامی
بد نبود
پاسخ تبیان :
پنج شنبه 29/1/1387-6:37
هادی مرادی
ممنونم
پاسخ تبیان :
دوشنبه 8/11/1386-12:27