تبیان، دستیار زندگی
حکایت چشمه شش پیر و دریاچه کوچک آن را به شش پیر طریقتی نسبت می دهند روزگاری در کنار این چشمه زندگی می کردند و در کنار همین رود جام حیات را سر کشیدند. چشمه بلندی که از شکاف کوه های زاگرس سرچشمه می گیرد و چندین متر جلوتر، به دریاچه شش پیر می ریزد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شش پیر؛ دهان بلعنده زاگرس!

شش پیر


حکایت چشمه شش پیر و دریاچه کوچک آن را به شش پیر طریقتی نسبت می دهند روزگاری در کنار این چشمه زندگی می کردند و در کنار همین رود جام حیات را سر کشیدند. چشمه بلندی که از شکاف کوه های زاگرس سرچشمه می گیرد و چندین متر جلوتر، به دریاچه شش پیر می ریزد. اما افسانه ها به همین جا ختم نمی شوند. مردم محلی معتقدند که دریاچه شش پیر مثل یک دهان بلعنده آب را می بلعد و فرو می برد. به همین دلیل، هیچ شناگری از این آب زنده بیرون نخواهد آمد.


امروزی ها دلیل بلعندگی این دریاچه را وجود شاخه ها و ریشه های زیاد در کف دریاچه می دانند که به دست و پای شناگران می پیچد و آنها را غرق می کند. دلیل بلعندگی دریاچه شش پیر هر چه که باشد، تابلوی هشدار دهنده کنار آن که غرق شدن شما را حتمی می داند، بهانه خوبی است که به تماشای زیبایی دریاچه قناعت کنید و برای آب تنی، سراغ چشمه ها و دریاچه های دیگری بروید.

شش پیر

چشمه شش پیر با آب زلال و گوارایی که دارد، مهم ترین و پر آب ترین منبع آب سطحی دائمی در استان فارس است. اگر پای صحبت محلی ها بنشینید، برایتان افسانه های زیادی خواهند گفت از پادشاهانی که برای انتقال آب این چشمه و دریاچه به محل سکونتشان، چه کارها که نکرده اند و چه غلامانی که برای انجام فرمان شاهی هلاک نشده اند.

شش پیر

با این حال، امروز اگر گذرتان به چشمه شش پیر بیفتد می بینید که آب این چشمه از جنوب شرقی سپیدان در مسیر كوهستانی به سوی دشت همایجان جریان پیدا می کند و مردم منطقه با استفاده از نهرهای سنتی این آب را به زمین های کشاورزی و باغ های همایجان انتقال داده اند. این رودخانه بعد از عبور از تنگ شش پیر و ادامه راهی كوتاه وارد رودخانه شهر اردكان می شود و قسمتی از آن، بعد از گذر از بند انحرافی شهید طالبی كارخانه توربین برقی منطقه را به كار می اندازد.

شش پیر

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نام قدیمی این رودخانه رتین بوده و در دوره قاجاریه به شش پیر تغییر پیدا کرده است. در حدود 200 متری چشمه شش پیر، در دل کوه نوشته ای حکاکی شده که حکایت از گذر و توجه پادشاهان قاجار به این چشمه و دریاچه دارد.

شش پیر این روزها نه تنها به دلیل جاذبه های طبیعی چشمگیرش تبدیل به یک مکان گردشگری شده، بلکه با ماهی های کم نظیر و بزرگی که دارد، یک سایت غنی ماهیگیری برای گردشگران ماهیگیر هم به شمار می رود.

شش پیر

کجا برویم؟

چشمه شش پیر در مسیر فرعی جاده شیراز-  سپیدان و دریاچه شش پیر قرار دارد و با سرازیر شدن از کوه، آبشار زیبایی را به وجود آورده است. برای دیدن این چشمه و دریاچه شش پیر باید به 8 كیلومتری شمال روستای «برشنه» از توابع بخش همایجان استان فارس بروید که به عبارتی در 60 کیلومتری شیراز قرار دارند.

احتیاط:

این منطقه ملخ های ریز و درشت و پشه های خونخوار زیادی دارد. بنابراین توصیه می کنیم که در سفر به چشمه و دریاچه شش پیر، تجهیزات ایمنی کافی همراه خود داشته باشید.


گروه گردشگری تبیان- رستم زاد