• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 970358

پرسش

سلام
من سینم خلت داره ودرد میکنه گلومم درد میکنه وصدادمم گرفته.باید چکاربکنم؟ازوقتی که اینجوری شدم گوش سمت چپم کیپ شده. ایا عفونت کرده؟

پاسخ

با سلام
بسته به منشا خلط باید درمان مناسب با آن تجویز شود. خلط می تواند ناشی از ترشحات سینوس ها باشد و یا ناشی از ترشحات ریوی باشد که با سرفه از ریه ها خارج می شود . بنابراین باید با معاینه علت وجود این ترشحات مشخص شود . برای بررسی به متخصص داخلی مراجعه نمایید.

وقتی بیش از یک هفته خلط به رنگ زرد ، سبز ، قهوه ای یا زنگاری است یا تب ، لرز ، تنگی نفس یا درد به هنگام دم عمیق وجود دارد میبایست برای بررسی بیتر به پزشک مراجعه نمایید.
راهنمای دقیقی برای تعیین ارتباط رنگ مخاط با بیماری وجود ندارد . اما اگر خلطتان به رنگی غیر از سفید یا بی رنگ است ، عفونتی باکتریایی یا ویروسی در جایی از مجاری تنفسی یا التهابی در شش ها دارید . عفونت می تواند از یک سرماخوردگی ساده تا سینه پهلو با برونشیت باشد .
خلط زرد چرکی شکل نشانه وجود انواعی از عفونت های خفیف تا متوسط یا تحریک شدید ، مثل کشیدن سیگار یا آلرژی ، است .
برخی عفونت ها خلط را به رنگ سبز در می آورند . رنگ قهوه ای یا زنگاری خلط وجود عفونت را اعلام می کند ، یا نشانه خون خشک شده قدیمی مانده در انتهای شش ، به هر دلیل است .
اگر خلط شما رنگی غیرطبیعی دارد ، باید برای یافتن علت آن به دنبال علائم دیگر ، مثل سرفه شدید، اشکال در تنفس ، احتقان سینه ، تب ، یا احساس ناخوشی باشید . بسته به شدت بیماری استراحت کنید یا برای درمان با آنتی بیوتیک به پزشک مراجعه کنید . یک عفونت ساده در افراد مسن یا در فردی با سابقه بیماری مزمن ریوی ممکن است بسیاری جدی شود .
مایعات بخورید . مقدار مایع مصرفی روزانه خود را دو برابر کنید . چون علاوه بر تغییر رنگ ، خلط ممکن است غلیظ هم شده باشد که با خوردن آب زیاد دقیق تر شده و راحت تر تخلیه می گردد .
سرفه کنید . داروی ضد سرفه نخورید . چون سرفه باعث خارج شدن خلط ، بدون توجه به رنگ آن می شود .
خلطی که در ته حلق وجود دارد ناشی از ترشحات سینوس ها است . به طور طبیعی ترشحات سینوس ها از مسیر حلق می گذرند و فرد آنرا احساس نمی کند. ولی در مواردی که میزان این ترشحات افزایش می یابد مانند وجود آلرژِی و یا التهاب سینوس ها فرد عبور آنها را احساس خواهد کرد . برای برطرف کردن آن باید عامل زمینه ای مشخص و درمان شود .در صورت وجود آلرژی و یا التهاب باید درمان مناسب برای آن تجویز شود . توصیه می شود جهت معاینه به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.
داشتن ترشحات دایمی ته حلق ناشی از وجود عفونت مزمن سینوس ها می باشد. در مواقعی هم که فرد دچار التهاب حاد می شود میزان ترشحات افزایش می یابد که بعد از گذشت مرحله حاد التهاب ، ترشحات به طور کامل برطرف نمی شود و فرد احساس وجودترشحات پشت حلق را به طور دایم خواهد داشت .
سینوزیت مزمن عبارت است از عفونت سینوس های اطراف بینی که بیش از 3 ماه به طول بینجامد و همراه با تغییر در مخاط داخل سینوس می باشد. اغلب موارد سینوزیت مزمن باکتریال می باشد .بر خلاف سینوزیت حاد ، اختلالات آناتومیک و بویژه انحراف تیغه میانی بینی و تغییر در وضعیت سیستم ایمنی ( بویژه آلرژِی) شایعترین و مهمترین عامل زمینه ای و مستعد کننده سینوزیت مزمن می باشند . علایم بیماری تا حدود زیادی شبیه به سینوزیت حاد می باشد با این تفاوت که معمولا خفیفتر بوده و یا برخی از علایم سینوزیت حاد وجود ندارند . ثابت ترین علامت و نشانه بیماری ترشح از بینی و یا پس حلق می باشد. احساس فشار و یا درد در بین چشم ها ، پیشانی و یا گونه ها ، گرفتگی بینی ، بوی بد دهان ، سرفه . بی حالی هم ممکن است وجود داشته باشد . بیماری از طریق آندوسکوپی و یا سی تی اسکن تایید می شود .
درمان بیماری شامل دو اصل کلی است :
1 ) تشخیص و درمان عامل زمینه ای و مستعد کننده
2) از بین بردن ( و تا حد امکان طبیعی کردن ) تغییرات مخاطی سینوس ها .
در این بیماران معمولا در ابتدا یک دوره درمان آنتی بیوتیکی به مدت 3 تا 4 هفته به همراه داروهای ضداحتقان موضعی و سیستمیک و استروئید خوراکی برای حدود یک هفته و شستشوی بینی تجویز می شود . در صورتی که درمان دارویی جواب ندهد جراحی پیشنهاد می شود .
برای معاینه و بررسی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.






مشاور : دکتر عابدزاده | پرسش : يکشنبه 20/1/1391 | پاسخ : چهارشنبه 23/1/1391 | | ديپلم | 26 سال | پزشكي | تعداد مشاهده: 38 بار

تگ ها :

UserName