• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 659167

پرسش

با عرض سلام وقتتون بخیر::
چند تا سوال داشتم1)من امسال در کنکور شرکت کردم ورشته ICT دوره ی کاردانی در یک موسسه ی غیر انتفائی قبول شدم می خواستم در مورد این رشته اطلاتی به من بدید گرایش های این رشته در دوره ی کارشناسی ارشد ودکترا و در مورد اینده شغلی افرادی که در این رشته تحصیل میکنند.
2)می خواستم بدونم اگر من در سال اینده کنکور شرکت کنم و رشته مورد علاقه ام که رشته برق الکترونیک (کاردانی یا کارشناسی) است را انتخاب کنم و در همین دانشگاه قبول شوم ایا تصمیم عاقلانه ای است اگر به نظر شما تصمیم عاقلانه ای نیست من می توانم در کنکور کاردانی به کارشناسی الکترونیک شرکت کنم
3)می خواستم اطلاعاتی در مورد رشته الکترونیک کاردانی به من بدهید من شنیده ام که گرایش های این رشته در دوره ی کاردانی با دوره ی کارشناسی فرق می کند و اینکه ایا کسانی که در دوره ی کاردانی تحصیل می کنند ایا به این افراد مدرک مهندسی و بالاتر می دهند یا نه.
4)ایاکسانی که در دوره های کاردانی تحصیل می کنند در کنکور کادانی به کارشناسی شرکت می کنند می توانند در دانشگاه های روزانه مثل (دانشگاه شریف،امیرکبیر،تهران،بوعلی سینا.....)پذیرفته شوند چون من شنیده ام که افرادی که در دوره ی کاردانی تحصیل می کنند تنها دانشگاه روزانه ای که پذیرش می کند دانشگاه شهید رجایی تهران است چون این افراد مانند کسانی هستند که در رشته های فنی تحصیل کرده اند هستند (بچه های فنی کنکور کاردانی به کارشناسی می دهندو دانشگاه روزانه مخصوص رشته های فنی دانشگاه شهید رجایی است ).
5)می خواستم بدونم که در رشته ی ICT برای کنکور کارشناسی چه درس هایی می ایید وایا رشته ای سی تی کنکور مخصوص به خود را دارد یا باید در کنکور رشته های دیگر(مثل برق الکترونیک و کاپیوتر یا مخابرات) شرکت کنیم.
با کمال تشکر

پاسخ

با سلام و عرض ادب

عناوین رشته‌های تحصیلی مطلوب و مرتبط با چند زمینه شغلی ICT
ردیف رشته شغلی
1 مدیر امور فرابری داده‌ها
2 تحلیل‌گر سیستم
3 كارشناس بانكهای اطلاعاتی
4 كارشناس مستندسازی و متون فنی
5 برنامه‌نویس كاربردی
6 برنامه‌نویس سیستم
7 كارشناس شبكه


تاریخچه
تا دو ده پیش تنها رشته دانشگاهی و مرجع آموزش و پرورش مربوط به دانش کامپیوتر در جهان فقط ((مهندسی کامپیوتر)) بود. پس از چند سال و با گسترش این دانش این رشته به دو زیررشته یا گرایش تقسیم شد: مهندسی نرم افزار و سخت افزار.
در آن زمان موضوع ارتباطات چندام مطرح نبود و با آغاز ارتباطات رایانه ای و اتصال رایانه ها به یکدیگر (توسط دپارتمان نظامی آمریکا و تعدادی از فیزیکدانان) موضوع ارتباط هم به علوم مهندسی کامپیوتر افزوده شد.
پس از تحقق رویای ارتباطات در دنیای رایانه، این وسیله دارای ارزش افزوده گردید و هر روز با سرعت بیشتری پیشرفت کرد تا جایی که یادگیری و پژوهش در همه رشته های رایانه برای یک نفر ممکن نبود. افزون بر این، شبکه های رایانه ای هر روز برزگتر و پیچیده تر می شدند و اشتیاق روز افزون مدیران سازمان ها و حتی دولت ها برای استفاده از رایانه، نیاز به زیررشته دیگری را در این زمینه پدید آورد. پس از مدتی این زیررشته پا به عرصه علم گذاشت و نامش را نیز ((فناوری اطلاعات))(IT) گذاشتند که آمیزه ای است از علوم رایانه، شبکه های رایانه ای و ارتباطی و دانش مدیریت.
رشته فناوری اطلاعات
در این رشته که در ابتدا توسط دانشگاه های آمریکا ارایه شد، فرد توانایی کسب اطلاعات، تحلیل و طبقه بندی اطلاعات و استفاده از آن ها برای مدیریت سیستم ها را می یافت. اما موضوع به این جا ختم نشد. گسترش دیگر دانش ها و افزایش سرعت پیشرفت فناوری و پیدایش جهان مجازی آن قدر به دنیای فناوری اطلاعات تنوع بخشید که دیگر پرداختن به همه گرایش ها در این زیررشته هم، برای کسی ممکن نبود و از این رو این رشته نیز گرایش های گوناگونی مانند ((مهندسی فناوری اطلاعات))، ((فناوری ارتباطات و اطلاعات)) (ICT)، ((تجارت الکترونیک))، ((آموزش های مجازی))، ((محیط های چند رسانه ای))، ((شبکه های ارتباطی)) و بسیاری شاخه های دیگر پیدا کرد که لازم بود برای تمام آن ها رشته جدیدی تاسیس شود و کارهای هر کدام نیز تفکیک گردد.
دانش فناوری اطلاعات در سراسر جهان گسترش یافت و به هر جا که می رسید آن جا را دچار دگرگونی هایی گسترده می کرد. تا جایی که اتحادیه اروپا تعریف خاصی از فناوری اطلاعات را به کار برد و برای اعلام استقلال در این رشته (که پیش از آن با نام IT در اختیار آمریکا بود)، نام ICT را به معنای فناوری اطلاعات و ارتباطات برای آن تعریف برگزید. این دو واژه امروز آنقدر متداول شده است که دیگر مشکل بتوان آنها را از هم تفکیک کرد و در بسیاری موارد نیز به جای یکدیگر به کار می روند. ولی چیزی که روشن است، این است که IT تعریفی بسیار جامع تر را در بر میگیرد و ICT بیشتر زمینه های ارتباطی و ابزاری موضوع را پوشش می دهد.
رویکردهای اصلی فناوری اطلاعات
از فناوری اطلاعات تعریف پر شمار و گوناگونی نقل شده است که هر کدام با توجه به کارکرد مرجع ارایه دهنده بوده و در جای خود تعریف کاملی است. اما در کل فناوری اطلاعات را می توان به دو شاخه اصلی تقسیم کرد: توانمند سازی و زیر ساخت
گونه نخست به تجزیه و تحلیل اطلاعات، ابداع روش ها، پیشبرد دانش فناوری اطلاعات و چگونگی سازمان دهی و ساماندهی داده ها می پردازد و ساختار را بر پایه ایده و خلاقیت سازماندهی میکند تا دسته دوم را برای تولید نرم افزار و ساخت سخت افزارهای لازم برای رسیدن به هدف ایده های اولیه اداره کنند.
دسته اول در کشورهایی مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، به دلیل رویکرد دولت هایشان پشتیبانی بیشتری می شود و دسته دوم در کشور هایی مانند هند و چین حمایت می شود و البته در کشور ما، به دلیل نبود برنامه ای مشخص در این حوزه تقریبا هیچکدام از این رویکردها پشتیبانی نمی شوند.
تعاریف
چند تعریف درباره واژه های فناوری و اطلاعات و ارتباطات را از منابع مختلف برای آشنایی بیشتر در اینجا نقل می کنیم.
فناوری: فناوری عبارت است از مجموعه ای از فرایند ها، روش ها، فنون، ابزار، تجهیزات، ماشین آلات و مهارت هایی که به کمک آنها کالایی ساخته میشود یا خدمتی ارایه می گردد.
اطلاعات: در فرهنگ انفورماتیک، اطلاعات عبارت است از هر مجموعه ای از عناصر دیجیتال یا حروفی یا نمادی که دارای مفهومی آشکار و مشخص بوده و میتواند در معرض پردازش اتوماتیک قرار گیرد.
ارتباط: ارتباطات فرایندی است که موجودیت ها را به یکدیگر پیوند می دهد. این موجودیت ها می توانند انواع موجودیت ها را شامل شود، مانند دو نفر که با هم صحبت می کنند، رسانه ها و مخاطب هایش و یا یک سیستم پستی میان ادارات یک سازمان.
فناوری اطلاعات: فناوری اطلاعات مجموعه ای از سخت افزار، نرم افزار و فکر افزار است که گردش و بهره برداری از اطلاعات را امکان پذیر می سازد.
فناوری اطلاعات و ارتباطات: هر نوع ارتباط بین دو یا چند بخش که برای انتقال داده ایجاد شده و بر اجزای یک ارتباط (فرستنده، گیرنده و محیط ارتباط) نظارتی کامل دارد تا امکان بهره برداری، بهینه سازی و پیشرفت آن را فراهم کند.
در نهایت چیزی که در این زمینه دارای اهمیت است، نه تعریفات است و نه منابع ارایه دهنده آن ها، بلکه تنها مساله ای که باید به آن پرداخت، ایجاد رویکردی در این باره است تا بتوانیم برای فعالیت هایمان هدف و جهتی داشته باشیم. چرا که نداشتن هدف مشخص در دنیای فناوری اطلاعات به سرگردانی در یک اقیانوس می ماند که هر قدر در آن پیش برویم باز هم به نقطه دلخواه نخواهیم رسید
8 كارشناس سخت‌افزار
9 كارشناس امور فرابری داده‌ها
10 كارشناس جمع‌آوری اطلاعات
11 اپراتور

مشاور : آقای پارسا | پرسش : سه شنبه 22/2/1388 | پاسخ : شنبه 2/3/1388 | | دانشجو | 20 سال | كنكور کارشناسی | رشته ها و دانشگاهها تعداد مشاهده: 125 بار

تگ ها :

UserName