• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 642301

پرسش

سلام!من یه دختر تقریبا سخت کوش هستم!سال دوم دبیرستان رشته کامپیوتر!تقریبا همیشه معدلم بالای 19 بوده و یک بار هم بالای 18 اما امسال-ترم اول افت شدید معدل پیدا کردم و معدلم به 16 رسید طوری که منی رو که همه میگفتن اعتماد به نفس بالایی دارم کم کم دارم اعتماد به نفسم و از دست میدم!الان هم که 2 ماه بیشتر تا امتحانات نمونده!لطفا منو راهنمایی کنید که چطور میتونم معدلم و بالا ببرم؟؟اگه برنامه سختی هم باشه حاضرم انجام بدم اما معدلم بالا بشه!یه مساله دیگه هم که خیلی اذیتم میکنه و گاهی باعث میشه دست از تلاش بردارم اینه که با توجه به این که ترم اول معدلم 16 شده ترم دوم هم با اون جمع میشه وهرچقدر تلاش کنم بالای 17 نمیشم!لطفا یه برنامه ای به من بدید که بتونم به هدفم برسم!
باتشکر...

پاسخ

دوست عزیز:
سلام.
در طول یک دوره از زندگی ، مقطعی از افت یا شکست لازم است و باعث می شود انسان از یکنواختی در بیاید و تلنگری بخورد و با انرژی و امید بیشتری برای رسیدن به اهدافش تلاش کند.
پس از این بابت ناراحتی و عدم اعتماد به نفس به خود راه ندهید بلکه سعی کنید درس بگیرید ، نقاط ضعف خود و عواملی که باعث افت شما شده بود را شناسایی کنید و آنها را از بین ببرید!
با پیش مطالعه ی قبلی سر کلاس درس حاضر شوید.همیشه سر کلاس ، حرفی برای زدن داشته باشید.
از این به بعد، با یک روحیه ی فعال و شاداب سر کلاسهای درس شرکت کنید. با همکلاسی های خود رقابت سالم داشته باشید و سعی کنید در یادگیری دروس به هم کنید تا دست آخر خدا هم به شما کمک کند.
با دقت و تمرکز فراوان به درس گوش کنید و هر جایی که ابهامی بود، از معلم خود (نه از دانش آموزان دیگر) بپرسید.نگذارید اشکالات و ابهامات، در ذهن شما انباشته شوند و بزودی تبدیل به یک ضعف علمی بزرگ شوند.
درس هر روز را همان روز در خانه بخوانید و کمی از تمرینهایش را حل کنید.
این کار کمک می کند ، مطلب کاملا" در ذهن شما حک شود ، چون تازه آنرا آموخته اید و یادگیری اولیه، کاملا" در ذهنتان وجود دارد ، پس با یک مرور بلافاصله ،مراحل یادگیری در ذهن را کامل می کنید.
سعی کنید متن کتاب را خوب بخوانید و مثالها و تمرینها را بدون توجه به حل آنها، خودتان حل کنید.(استفاده از حل المسائل ، فقط به افرادی که غیر حضوری درس می خوانند ، توصیه می شود) اگر کسانی که فرصت شرکت در کلاسها و استفاده از معلم و همشاگردیها دارند ، از حل المسائلها استفاده کنند ، به جز ضرر(تنبلی ذهن ، عدم تلاش کافی برای یافتن جواب ، کاهش روحیه ی خلاقیت و ارائه ی راه حلهای جدید و ابتکاری و...) ، چیزی عایدشان نخواهد شد.
دروس برنامه ی فردا را مرور کنید و همیشه با آمادگی کامل برای امتحان کلاسی یا درس جواب دادن، سر کلاس حاضر شوید.
سعی کنید عادت کنید که شبها زود بخوابید و صبح زود از خواب بیدار شوید تا هیچگاه دیر به مدرسه نرسید.(با این کار هم به همه ی کارهایتان می رسید و هم همیشه سرحال و شاداب و پرانرژی خواهید بود.).بهتر است هر روز صبح حتی اگر شده 10 دقیقه با موسیقی نرمش کنید ، تاثیر اعجاب انگیزی در روحیه ی شما خواهد داشت.
در اوقات فراغت(زنگهای تفریح ، زنگهای بیکاری و...) در مدرسه، دروس را برای یکدیگر توضیح دهید.( این روش بسیار خوبی است برای اینکه بفهمید که خودتان هم درس را فهمیده اید یا نه؟ و هم دیگران از معلومات شما استفاده می کنند،در ضمن این کار باعث می شود احساس خیلی خوبی نسبت به خود و کلاس و درس و مدرسه داشته باشید.)
قبل از هر امتحان ، سوالات امتحانی سالهای گذشته ی هر درس را گیر بیاورید و در خانه ، به صورت آزمایشی امتحان دهید.
اهمیت شرط معدل(چه در کنکور، چه درشرایط پذیرش مدارس و موسسات مختلفچه در استخدام در ادارات و شرکتهای مختلف و...) کاملا" واضح و آشکار است .
پس سعی کنید با حداکثر معدل ممکن، دیپلم بگیرید.البته این مسئله نباید باعث شود که شما فکر کنید ارزش نمره از فهم و یادگیری دقیق مطلب بیشتر است و دنبال راههای بگردید که به هر قیمتی که شده نمره تان بالا شود، نه!!!
نمره ی بالا همراه یادگیری کامل مطالب ارزشمند است وگر نه دیر یا زود(سر جلسه ی کنکور) دست شما رو خواهد شد!
سعی کنید همین الان ، به این مسئله که هدفتان از درس خواندن وادامه تحصیل و... چیست ، خوب فکر کنید و برای این سوالات پاسخهایی داشته باشید که برای شخص خودتان(نه برای آشنا و در و همسایه و فامیل) قابل قبول باشد ، بعد بر اساس این پاسخها ، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را بنویسید و برای رسیدن به تک تک آنها دنبال راه حل بگردید.
با این کار، هیچوقت انگیزه ی خود را در طول تحصیلات از دست نخواهید داد و همیشه انرژی لازم برای درس و کار را خواهید داشت.
از همین الان(از دوران دبیرستان) ، استفاده از جدول برنامه ریزی را آغاز کنید تا بتوانید مهارتهای مدیریت زمان خود را افزایش دهید.
همیشه سعی کنید به تغذیه ، خواب، ورزش و تفریح سالم اهمیت دهید تا بدنتان همیشه سالم و با نشاط باشد ،(شما می توانید یک فعالیت ورزشی مورد علاقه تان را در کنار درستان داشته باشید و آن فعالیت یکی از اوقات تفریح و شادابی شما باشد) زیرا که به تبعیت آن ، ذهن و فکرتان هم همیشه باز و آماده برای دریافت و ثبت اطلاعات ، خواهد بود.
موفق باشید

مشاور : خانم قزل | پرسش : دوشنبه 17/1/1388 | پاسخ : سه شنبه 18/1/1388 | | دبيرستان | 16 سال | فني و حرفه اي | تعداد مشاهده: 1094 بار

تگ ها :

UserName