• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 621629

پرسش

سلام.ممنون از سایتتان.
ببخشید میخواستم در باره ی خرگوش ها و گربه ها و مخصوصا بچه هایشان بدانم.

پاسخ

سلام نرگس جانم
نمیدونم دقیقا باید چی درباره شون بگم! محیط زیستشون؟ ساختمان بدنشون؟ غذاشون؟ تولید مثلشون؟ ...یه چیزهایی واست مینویسم، تا سئوالتو دقیقتر بپرسی و من بهتر بتونم کمکت کنم.

خرگوشها=
خرگوشها انواع مختلف داره،و یکی از انواع اون خرگوش خانگیه. زیستگاه اولیه خرگوشها، بیشتر ‌ غرب‌ اروپا و شمال‌ غرب‌ آفریقا است. و امروزه از نژادهای‌ مختلف این خرگوش، برای‌ تولید پشم‌ و گوشت‌، انجام‌ تحقیقات‌بیولوژیکی‌ و به عنوان‌ حیوانات‌ خانگی‌ استفاده ‌میشه.
سر: در سر گوشها یعنی یکی اتز همترین اجزای بدن خرگوش وجود داره، بخش‌خارجی‌ گوشها یعنی‌ لاله‌ گوش‌مهمترین عضو خرگوشه که علاوه بر نقش‌شنوائی‌، به تنظیم‌ حرارت‌ بدن‌ اون هم کمک میکنه. لاله‌های‌ گوش‌ نرم‌ و حساسن‌ و نباید از اونها برای‌ گرفتن‌ خرگوش‌ استفاده‌ کنیم
چشمها: به ‌نسبت‌ اندازه‌ سر بزرگن‌ و یه زاویه‌ دید حدود 190 درجه‌ برای خرگوش تامین میکنن. مردمکها قدرت‌ باز و بسته شدن زیادی‌ دارن و به همین خاطر حساسیت‌ بینائی‌ خرگوش تقریبا 8 برابر این حساسیت در انسانه.
دندان: دندانهای‌ خرگوش‌ رشد دائمی‌ دارن، به عنوان‌ مثال‌دندانهای‌ پیشین‌ در یه سال‌ بیش‌تر از 10-12 سانتیمتر رشد می‌کنن و بنابراین‌ بیماریهای‌ دندانی‌ هم در اونها خیلی رایجه.
قفسه‌ سینه‌:حجم‌ قفسه‌ سینه و قلبشون خیلی‌ کوچیکه‌.
محوطه‌ بطنی‌:طول‌ روده‌های خرگوش حدود 10 برابر طول‌ بدنشه‌.
خرگوش‌ بطور طبیعی‌ و غریزی‌رفتاری‌ تحت‌ عنوان‌ مدفوع‌ خواری‌ دارد و به همین خاطره که خوردن گوشت خرگوش مکروهه. این‌ حیوان‌ دو نوع‌ مدفوع ‌تولیدمی‌کنه: دانه‌ای‌ و خمیری‌. نوع‌ دوم‌ غنی‌ از ترکیبات‌ پروتئینی‌ و ویتامینی‌است‌ و حیوان‌ فقط این‌ نوع ‌مدفوع‌ را مورد تغذیه‌ قرار می‌دهد.
وزن خرگوش: با توجه‌ به‌ وجود نژادهای‌ مختلف‌وزنش در حدود kg 0/9 در نژادهای‌ کوچک‌ (آلمانی‌، لهستانی‌) تا kg 1/8 در نژادهای‌ متوسط (نیوزیلند) و kg 7/3 در نژادهای‌ بزرگ‌ (فلاماندری‌ بزرگ‌) متغیره. متوسط طول‌ عمر این‌ حیوان‌ حدود 5 تا 6 سال‌ و حداکثر طول‌ عمرقابل‌ انتظار 15 ساله.
تغذیه: میزان‌ مصرف‌ غذا در خرگوشها بطور متوسط روزانه‌ حدود 5 گرم‌ به‌ ازاء 100 گرم‌ وزن‌ بدنه. بهترین‌ ماده‌غذائی‌ برای‌ خرگوشها، جیره‌های‌ غذائی‌ تجاریه که‌ ترکیباتش ‌بر اساس‌ نیاز حیوان‌ تنظیم‌ شده. این‌جیره‌ها معمولا حاوی‌ 17% - 14% پروتئین‌، 22% - 12% فیبرخام‌ و 2500 - 2100 کیلو کالری‌ انرژی‌ هستن. البته درکنار این‌ مواد باید‌ از سبزیجات‌ مختلف‌ هم برای غذا دادن به اون استفاده‌ بشه. این‌ حیوان‌ یه شبه‌نشخوار کننده‌ است و بنابراین تغییر نوع‌ موادغذائی‌ اون باید آهسته و در مدت 5 - 4 روز انجام‌ بشه وهرنوع تغییر ناگهانی‌در جیره‌ غذائی‌، ‌می‌تونه باعث مرگش‌ بشه.
تولید مثل: خرگوشها در حدود سن‌ 24 - 16 هفتگی‌ به‌ بلوغ‌می‌رسن. نژادهای‌ کوچکتر زودتر ازنژادهای‌ بزرگتر و ماده‌ها زودتر از نرها بالغ ‌میشن. طول‌ مدت‌ آبستنی‌ حدود 33 - 30 روزه. طی‌ روزهای‌ آخر حیوان‌ ماده‌شروع‌ به‌ ساخت‌ لانه‌ میکنه. تعداد بچه‌ها بین‌ 4-12 و بطور متوسط 7 عدده‌. بچه‌ها معمولا صبح‌زود و طی‌ حدود یک‌ ساعت‌ و یاکمتر متولد می‌شن. طول‌ مدت‌ شیردهی‌ حدود 4-6هفته‌ است‌. مادر در طول‌ روز فقط یکبار و معمولا صبحها به‌بچه‌ها شیر می‌ده وبقیه‌ ساعات‌ روز لانه‌ بچه‌ها رو ترک‌ می‌کنه
خرگوش‌ و بهداشت‌ عمومی‌: مهمترین‌ بیماریهای مشتکر بین خرگوش و انسان عبارتند از سالمونلوز، تولارمی‌، هاری‌، عفونتهای‌ قارچی‌ پوست‌و مو، سل‌ وتوکسوپلاسموز. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماریها اگه خرگوس نگهداری میکنی بهتره به این نکات توجه کنی:
1 - پس‌ از خرید حتما با یه دامپزشک مشورت کن و خرگوش رو بده معاینه کن.
2 - یه لونه مناسب براش بساز و اون رو بیرون از محیط منزل‌ و به‌ عنوان‌ مثال‌ در حیاط نگهداری‌ کن.
3 - اگه تو خونه نگه می داری، یه جای محدود و خاص براش در نظر بگیر.
4 - محل‌ نگهداری‌ و لانه‌ اون رو هر روز تمیز کن.
5 - از تماس‌ خرگوش‌ با حیوانات‌ خانگی‌ افراد دیگه و سایر‌ حیوانات‌ غیرخانگی‌ مثل گربه‌های‌ ولگرد جلوگیری کن.
6 - حتما دستهاتو بعد از تماس با خرگوش با صابون خوب بشور.
7 -اگه در رفتار یا ظاهرش تغییری دیدی به دامپزشک مراجعه کن.

این هم آدرس برای مطالعه بیشتر :
http://persianpet.org/behave/5.html
http://www.ardalan.id.ir/forum/post-3085.html


گربه ها:
گربه ها انواع مختلف دارن، من درباره گربه های خانگی توضیح میدم.
سر: گربه یه مغزی تکامل یافته داره که بین ماهیچه ها و دستورات ارسالی از مغز هماهنگی به وجود میاره و باعث عکس العمل سریع گربه میشه
پا: گربه روی پنجه هاش راه میره. تعداد پنجه های جلویی پنج و پنجه های عقبی چهارتاست. کف گوشتی پای گربه پوشیده از کرک است و این کرک همراه با پشم فراوان اطراف اون به گربه اجازه می ده تا وقت شکار مخفیانه و بی صدا عمل کنه. در عین حال پنجه ها حساسیت فوق العاده ای دارن گربه مثل انسان از دست هاش برای بلند کردن غذا، شی، احساس دما، ضربه زدن، نوازش کردن و غیره استفاده می کنه. پنجه های عقبی بزرکتر و قویتر هستن و نیروی محرکه زیادی را برای پریدن و دویدن فراهم می کنن. سر پنجه های گربه هنگام جنگیدن و پنجول زدن معلوم میشه. پنجه ها امکان محکم چسبیدن به هر سطحی رو فراهم میکنن. ناخنها در بچه گربه قابلیت جمع شدن ندارن اما بعداز سه یا چهار ماهگی میتونن جمع بشن.
دم: وقتی نوک دم گربه تکون میخوره، یعنی یه چیز تازه و مهیج وجود داره. حرکات شدید کل دم، نشان دهنده ی عصبانیته. حرکات ملایم ان، خرسندی و رضایت گربه رو نشون میده. یه حرکت شدید معمولا بیانگر عصبانیت و شگفت زدگی گربه است.
سبیل: مهمترین قسمت دستگاه حسی گربه، سبیلهاشه. اونا نه تنها به بینایی گربه کمک می کنن، بلکه در تاریکی هم می تونن به جای چشم گربه عمل کنن.
موها: ابروها هم مثل سبیل کار میکنن. به علاوه موهای حساسی هم پشت مچ دست گربه وجود دارن که همین کار را انجام می دن. در حقیقت کل بدن گربه، به خصوص پشت گوش ها و پایین ستون فقرات، خیلی حساسن. به جز گربه های نژاد Sphynx ، پوست سایر گربه ها با موهای پر پشت و لطیفی پوشیده میشن. این موها به عنوان عایقی در برابر سرما، گرما و رطوبت عمل می کنن. مواد روغنی که از غدد چربی موجود در پوست گربه ترشح می شن، هم جلای خاصی به موها می بخشن. غدد چربی با غدد عرق تفاوت دارند. غده های عرق، که شباهت به غدد عرق انسان دارند، فقط بین قسمت گوشتی و پاها یافت میشن. گربه سالم نسبت به تمیزی بسیار حساسه و به ندرت اتفاق می افته که بوی نامطبوعی بده. گربه به وسیله ی زبان زمخت و زبرش که مثل شانه عمل می کنه خودش رو تمیز می کنه.
زبان : زبری زبان گربه به علت وجود پرزهای قوی و زیادیست که روی زبانش قرار داره و اون رو به اندازه ی کافی خشن می کنن تا سطوح استخوانی را تراش بده. شیب پرز ها به طرف عقبه و بنابراین هر چیزی که روی آنها قرار گیرد بلعیده می شود. زبان گربه، هنگام لیسیدن یا نوشیدن همانند قاشق عمل می کنه
بچه گربه: یه بچه گربه با رشد متوسط ، در سه یا چهار هفتگی برای اولین بار مواد سفت می خوره. در هشت هفتگی کاملا از شیر گرفته می شه. برای حرکت بچه گربه ها از شانزده تا بیست روزگی روی زمین میخزن و از بیست و یک تا بیست و پنج روزگی نیز راه میافتن و بین چهار تا پنج هفتگی میتونن بدون. از نظر بینایی هم چشم ها در دو تا هشت روزگی باز میشن و چشم ها در دوازده هفتگی شکل نهایشان را میگیرن. برای یاد گیری بچه گربه ها از 4 تا 5 هفتگی شستشوی خودشان را یاد میگیرن و شروع به بازی کردن می کنن. همچنین از شش تا هشت هفتگی به صورت آزمایشی شروع به شکار کردن میکنن. در هشت هفتگی همه دندانهای شیری در اومدن و دندانهای دایمی اونها در دوازده تا هجده هفتگی ظاهر میشن. کمترین سنی که بچه گربه ها می تونن از مادرشان جدا بشن شش تا هشت هفتگی است. در شش ماهگی به طور کامل از مادرشان مستقل می شن.

این هم آدرسهای بسیار بسیار کامل و جامع درباره گربه و رچه دربارش میخوای:
http://www.pug.ir/tabid/75/Default.aspx
http://www.persianpet.org/fa/tarbiat-gorbeh.html



مشاور : خانم موسويزاده | پرسش : سه شنبه 29/11/1387 | پاسخ : شنبه 3/12/1387 | راهنمایی | ابتدايی | 12 سال | علوم | تعداد مشاهده: 80 بار

تگ ها :

UserName