• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 579283

پرسش

باسمه تعالی
سلام
1- لطف بفرمائید تمامی مواد غذایی که باعث جوش زدن به خصوص جوش های زیر پوستی می شوند را نام ببرید ؟ایا بیسکویت های ساقه طلایی هم جوش زا هستند؟
2- بهترین درمان این جوش ها چیست؟
با تشکر

پاسخ

با سلام
جوش زدن‌(آکنه) یا به دلیل افزایش تولید چربی توسط غدد چربی پوست است یا به علت كاهش تخلیه ی غدد چربی و در نتیجه تجمع چربی و فولیكول‌هاست و از نظر علمی هیچ ارتباطی با تغذیه ی افراد ندارد. در بررسی‌های به عمل آمده بر روی دو هزار بیمار مبتلا به آكنه اثبات شده كه جوش زدن ارتباطی با تغذیه و مصرف شیرینی‌ و شكلات و بیسکویت های ساقه طلایی ندارد.

ولی باز هم در برخی موارد به علت اصرار زیاد بیماران، رژیم غذایی خاصی برای آنها تجویز می‌ شود.
تعداد كمی از متخصصان پوست عقیده دارند كه رژیم غذایی نمی تواند بر آكنه اثر بگذارد؛ اما متخصصین تغذیه زبده و دارای تجربه كافی و نیز پزشكان طب جایگزینی، در این زمینه موفقیت های چشم گیری با رویكرد رژیم غذایی به دست آورده اند.

* به نظر می رسد كه كمبود روی در رژیم غذایی، در التهاب و تورم پوست و تأخیر در بهبود زخم و شرایط بروز آكنه نقش داشته باشد.

* جگر در برگیرنده مقادیر بالای ویتامینA است كه به كاهش جای زخم كمك می كند. هویج و سیب زمینی شیرین حاوی بتاكاروتن است كه به ویتامینA تبدیل می شود. دریافت كافی بتاكاروتن برای آكنه مفید است.

* غلات سبوس دار نیز حاوی كروم است كه به كاهش عفونت پوست كمك می كند.

* تخم بزرك، كنجد، ذرت بو داده و آفتاب گردان محتوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز برای بهبود پوست هستند. می توان مواد فوق را با هم چرخ كرد و در یخچال نگه داری نمود و با ماست، میوه ها، سوپ ها و غلات مصرف كرد.

* همچنین توت ها، مركبات، فلفل و انبه منابع غنی ویتامینC هستند كه برای سلامت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های باكتریایی مورد نیازاند.

* آواكادو و جوانه گندم محتوی ویتامینE است كه به ساختار پوست و سلامت آن كمك می كند.

* سیر، پیاز و تخم مرغ حاوی سولفور است كه به رهایی از آكنه كمك می كند.

* روغن پامچال محتوی گاما لینولئیك اسید است كه به ایجاد پوست تازه كمك كرده و آن را نرم و قابل ارتجاع نگه می دارد.

غذاهایی كه باید از خوردن آنها پرهیز كرد:

* جلبك های دریایی كه حاوی مقادیر بالای ید است، در بعضی موارد باعث بدتر شدن آكنه می شود.

* برای بیشتر نوجوانان، داشتن پوستی سالم و درخشان یك اولویت محسوب می شود. شواهد علمی مبنی بر اثر شكلات و شیرینی های خامه ای بر روی پوست و ایجاد آكنه وجود ندارد.

* تحقیقات نشان داده است كه رژیم غذایی غنی از چربی های ضروری كه بیشتر در مغزها، دانه ها و ماهی های روغنی یافت می شود، می تواند در حفظ سلامت پوست نقش داشته باشد.

* عادات غذایی بد می تواند در كیفیت پوست و مو تأثیر بگذارد.

* بعضی از گیاه شناسان توصیه می كنند كه مالیدن مخلوط روغن درختچه چای و برگهای كلم و سیرتازه بر روی پوست مبتلا به آكنه می تواند مفید واقع شود.

فرار جوش‌ها
شایع‌ترین بلای پوستی كه هر كس با آن آشناست، جوش یا آكنه است. آكنه معمولاً در دختران نسبت به پسران در سنین پایین‌تری بروز می ‌كند، ولی علائم‌ ظاهری آن در پسران شدیدتر است.

آكنه اغلب مربوط به دوران بلوغ است، ولی گاهی برخی افراد در سراسر زندگی با آن درگیرند. جوش‌ها اغلب در صورت دیده می ‌شوند.

اول باید انواع آكنه را بشناسیم تا بدانیم هر كدام از جوش‌هایمان از چه نوعی است:

- كومدون (جوش ریزی كه به صورت سرسیاه یا سر سفید دیده می‌ شود)

- پاپول (جوش‌های برجسته و قرمز رنگ)

- پاسچول (جوش‌های چركی)

- ناجول و كیست (جوش‌های بزرگ دارای عمق و پر از ماده)

علت به وجود آمدن جوش، بسته شدن دهانه ی غدد چربی است كه این امر می ‌تواند ارثی باشد یا به هم خوردن تعادل هورمونی بدن علت آن باشد و یا مثلاً در اثر تغذیه ی غلط روند كراتینی شدن پوست دچار اختلال شده باشد. به هر حال به هر طریقی كه این منافذ بسته شده باشند، نتیجه ی آن بروز آكنه است.

مقابله با جوش ها:
*یكی از بهترین راه‌های مقابله با جوش، شست‌و‌شوی مكرر پوست با صابون‌های ضد جوش است كه اغلب اسیدی‌اند.

*از دستكاری جوش‌ها بپرهیزید، چرا كه باعث می‌ شود جای جوش‌ها گود یا لك شود.

*برای پوشاندن جوش‌ها به هیچ وجه از وسایل آرایشی روغنی استفاده نكنید، چرا كه باعث بدتر شدن ضایعات می ‌شود.

*پس از شست و شوی صورت با صابون‌های ضد جوش، حوله را بر روی پوست صورت نكشید.

*برای ضدعفونی كردن جوش‌ها، می ‌توانید از محلول‌‌های ضدمیكروب مثل آنتی‌بیوتیك‌های محلول در الكل استفاده كنید.

*اگر صورت شما در محل ریش، جوش زده، بهتر است از زدن ریش خود اجتناب كنید، چرا كه موجب تشدید آكنه می ‌شود.

*تماس كوتاه مدت، با نور خورشید برای درمان جوش تا حدی مؤثر است.

*از ماندن در محیط‌های كثیف پر از بخار و چرب دوری كنید.

ماساژ پوست
ماساژ پوست، یكی از راه‌های خوب تخلیه ی چربی پوست است. همچنین ماساژ، جریان خون پوست را هم بهبود می ‌بخشد. پس فكر نكنید این مخصوص آدم‌های بیكار است، تنبلی را كنار بگذارید و انگشتانتان را بكار بیندازید.

- فعلاً هیچ قلق یا آموزش خاصی ندارد. همه را به حستان و سر انگشتانتان بسپارید. برای مدتی اینطور ادامه دهید. اگر مبتدی هستید سراغ دكتر یا كتاب‌های آموزشی بروید و دستورهای جدی‌تر را بگیرید.

- بعد از ماساژ پوستتان آن را با آب گرم بشویید تا چربی آن گرفته شود و بعد بلافاصله كمی آب سرد به پوست خود بزنید تا منافذ پوست، بسته شوند و پس از آن با پنبه‌ای آغشته به گلاب یا آب لیمو پوستتان را پاك كنید.

- اگر پوستتان خیلی چرب است هفته‌ای یك بار پوستتان را با سركه سیب ماساژ دهید. برای این كار سركه سیب را با نسبت مساوی با آب مخلوط كنید و روی پوستتان بمالید و ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید.

- به سلامتی موهایتان اهمیت دهید، چرا كه ریختن موی كثیف در صورت باعث پخش باكتری و چربی در سطح پوست می ‌شود. پوست ماساژ داده شده این فرصت را بیشتر دارد.

- تعریق می‌ تواند باعث تشدید آكنه شود، پس اگر عرق كردید در اسرع وقت پوستتان را بشویید و پاك كنید.

- قبل از استفاده از مارك‌های جدید لوازم آرایش ، مخصوصاً بعد از ماساژ حتماً آن را روی بازوی خود تست كنید تا مطمئن شوید كه به آن حساسیت ندارید.

- حوله ی صورتتان را زود به زود بشویید، چرا كه باكتری‌ها می ‌توانند به سرعت در حوله‌های مرطوب و كثیف رشد كنند.

شست و شوی پوست:
پوست طبیعی: روزی دو بار با شوینده‌‌های ملایم پوست صورت خود را شست‌وشو دهید و از كرم مرطوب‌كننده استفاده كنید.

پوست چرب: شما نیز لازم است روزی دو بار پوست صورت خود را بشویید. بهتر است از شوینده‌های ملایم، غیرچرب و الكل‌دار استفاده كنید. از لوازم آرایشی غیرچرب استفاده كنید. حتی پوست چرب هم نیاز به استفاده ی روزانه ی كرم مرطوب‌كننده دارد. بهتر است برای شست‌وشوی صورتتان از آب سرد استفاده كنید، چون باعث بسته شدن منافذ پوست می‌ شود.

پوست خشك : از شوینده‌های ملایم غیر صابونی استفاده كنید، چون صابون چربی پوست شما را كمتر می‌ كند. حتماً هر روز از مرطوب‌كننده استفاده كنید.

مشاور : خانم آيت اللهي | پرسش : دوشنبه 4/9/1387 | پاسخ : يکشنبه 10/9/1387 | | ديپلم | 18 سال | تغذيه | خواص خوراکي ها و مواد غذايي تعداد مشاهده: 3472 بار

تگ ها :

UserName