• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 424717

پرسش

من چن سوال دارم:
۱- معماری سنتی ایران به ویژه در مناطق گرمسیری نشان دهنده توجه خاص ایرانیان در استفاده صحیح و موثر از انرژی خورشیدی در زمان های قدیم است در این زمینه تحقیق کنید.(فعالیت ۴ صفحه ۲۱ کتاب فیزیک ۱)
۲- چند وسیله برقی را در نظر بگیرید و توضیح دهید که انرژی الکتریکی ای که به هر یک از آنها داده می شود چگونه در نهایت به گرم شدن محیط می انجامد.(فعالیت ۵ صفحه ۲۵ کتاب فیزیک ۱)
۳-گرم تر شدن هوای کره ی زمین چه اثر های نامطلوبی میتواند بر زندگی بشر و محیط زیست داشته باشد؟(فعالیت ۶ کتاب فیزیک۱)
لطفا کامل بنویسید

پاسخ

با سلام

1 - معماری در مناطق گرمسیری باید به گونه ای باشد که راهی برای گریز از گرما موجود باشد . در ایران نیز از قدیم روشهای متنوعی برای خنک کردن محیط وجود داشته است . به طور مثال در مناطق کویری معمولا سقف خانه ها را به شکل گنبد می ساختند . بدین ترتیب همیشه و در تمام مدت روز قسمتی از سقف سایه خواهد بود و تمام سطح سقف زیر آفتاب نخواهد بود . در برخی دیگر از مناطق اتاقها و حجره هایی در زیر زمین می ساختند و در روزها و شبهای گرم سال در آنها زندگی می کردند . چرا که هرچه درون زمین برویم محیط خنک تر می شود . در مناطق جنوبی کشور این اتاقها که در تمامی خانه ها موجود هستند ، به هم متصل می باشند . در حقیقت تمامی خانه ها از زیر زمین به هم متصل هستند . در مناطق دیگر مانند یزد مسیر هایی را برای حرکت باد درست می کردند . به این مسیرها و بناها بادگیر می گویند . بر بام تمامی خانه های قدیمی موجود دریزد بادگیر ها قابل مشاهده هستند . بادگیر ها که در مسیر حرکت باد قرار دارند جریان هوا را به درون خانه ها می برند و در حقیقت به مانند پنکه عمل می کنند . جالب است بدانید که بادگیر ها به گونه ای ساخته می شوند که شن ها و گرد و خاک را به داخل خانه نمی آورند .



2 – اساس کار وسایل گرمایشی که با انرژی برق کار میکنند یک مقاومت است . مقاومت های الکتریکی انرژی برق را به شکل انرژی گرمایی در می آورند . همانطور که می دانید مقاومت ها انرژی الکتریکی را هدر می دهند . در حقیقت این هدر رفتن بدین معناست که این صورت از انرژی به شکل انرژی گرمایی تبدیل می شود و صرف گرم کردن محیط اطراف می شود .




3- افزایش دما آثار مخرب زیادی در بر دارد. ممکن است گیاهان و جانواران دریازی به مخاطره جدی بیفتند. زیستگاه های گیاهان و حیوانات دچار تغییرات اساسی می شوند. الگوهای آب و هوا دستخوش تغییرات می شوند و نتیجه آن وقوع سیل و خشکسالی و طوفانهای شدید مخرب خواهد بود. افزایش دما با ذوب نمودن یخهای قطبی، باعث بالا آمدن سطح آب دریاها می شود. در مناطق خاصی از زمین، بیماریهای انسانی گسترش می یابد و محصولات کشاورزی نابود می شوند.

تاثیرگرما بر آبها

در هنگام گرم شدن هوا، دمای آب اقیانوسها نیز افزایش می یابد و منجر به بروز مشکلاتی در اکوسیستم اقیانوسها می شود. برای مثال گرم شدن آبها ممکن است باعث بروز پدیده ای به نام سفیدی مرجانهای دریایی شود. وقتی که آب گرم می شود، مرجانها ماده ای را که عامل رنگ و تغذیه آنهاست از درون خود خارج می کنند. در این حالت رنگ مرجانها سفید می شود و چنانچه دمای آب به وضع طبیعی برنگردد، می میرند. گرمای افزوده همچنین منجر به وقوع بیاریهایی می شود که بر جانوران دریایی تاثیر گذار است.

تغییر شکل زیستگاه های طبیعی

ممکن است در محلهای طبیعی مسکونی حیوانات و گیاهان تغییرات شدیدی روی دهد. بسیاری از گونه های زیستی مشکلات زیادی برای ادامه حیات در شرایط جدید خواهند داشت. برای مثال بسیاری از گیاهان گلدار، بدون طی کردن زمستانی سرد، شکوفه نخواهند زد.

تاثیر گرما بر آب و هوا

تکرار وقوع شرایط بحرانی آب و هوا منجر به خسارات زیادی می شود. تغییرات الگوهای بارش باعث افزایش سیلابها و خشکسالی در نواحی مختلف می شود. طوفانها و تندبادها، بیشتر و قدرتنمندتر به وقوع خواهند پیوست.

بالا آمدن سطح آبها

ادامه گرم شدن هوا، در طی چند قرن، مقادیر زیادی از یخهایی که صفحه آنتارکتیکا را پوشانده اند، ذوب می کند. در نتیجه سطح آبها در کل زمین بالاتر می آید. بسیاری از مناطق ساحلی ممکن است دچار سیل زدگی، فرسایش، از بین رفتن زمینهای خشک و ورود آب دریاها به آبهای شیرین شوند. بالا آمدن آب دریاها ممکن است منجر به غرق شدن شهرها، جزایر کوچک و دیگر مناطق زیستی شود.

تهدید سلامت انسانها

بیماریهای گرمسیری نظیر مالاریا و تب دنگی (dengue) به مناطق زیادی شیوع پیدا می کند. ادامه یافتن گرما و شدت یافتن آن می تواند عامل مرگ و میرهای زیاد و بیماریهای گوناگون شود. سیل و قحطی، گرسنگی و سوء تغذیه را افزایش خواهد داد.

مشاور : آقای قویها | پرسش : سه شنبه 17/7/1386 | پاسخ : شنبه 21/7/1386 | دبیرستان | نا مشخص | 15 سال | فيزيك | تعداد مشاهده: 9061 بار

تگ ها :

UserName