• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 233035

پرسش

با سلام من دخترئ 23 ساله هستم صورتم جوش مئ زند چندین بار به دكتر مراجعه كردم داروهایم مشخص است (ترتنوئین /داكسئ ساكلین/و..به نظر خودم تاثیر چندانئ ندارد ایا داروئی غیر از اینها وجود ندارد.در ضمن من هر جا مطلبئ راجع بهبود اكنه باشد امتحان مئكنم باز هم فرقئ نمئ كند.همه اینها باعث شده كه من افسرده بشوم من ادم مضطرب و جوشئ هستم خواهش مئكنم راهنمایی كنید.
با تشكر
-

پاسخ

با سلام





در این مورد مقاله ای ارائه می گردد.





آكنه:





ضایعاتی كه در اثر بسته شدن مجاری غدد چربی در صورت، گردن، پشت، شانه ها و سینه بوجود می آیند جوش یا به اصطلاح آكنه می گویند. این ضایعات بصورت جوش های سر سیاه، سر سفید، جوش چركی، كیست و ندول می توانند بروز كنند. آكنه در اكثر نوجوانان دیده میشود و می تواند تا پایان جوانی و حتی بالای سی سال هم دیده شود. جوش معمولاْ بعد از چند سال بهبود می یابد ولی نمیتوان آن را به حال خود گذاشت چون با بهبود بعضی از جوشها، جوشگاه بوجود آمده تا پایان عمر باقی می ماند و از نظر زیبائی مشكل ساز هستند. گرچه این جوشگاه ها قابل ترمیم هستند ولی مانند پوست صدمه ندیده نمی شوند. در بعضی مواقع جوشگاه ها از نظر روحی فرد را آزار می دهند. بنابراین عاقلانه این است كه جوش را درمان نمود تا جوشگاه را؛ چون درمان راحت تر و سریعتر است و نتیجه كار هم رضایت بخش تر است.





چگونگی بوجود آمدن جوش





غدد سباسه یا چربی از بدو در هر دو جنس وجود دارد. در اوایل دوران بلوغ با ترشح هورمون مردانه یا آندروژن این غدد شروع به بزرگ شدن و فعالیت خود كه تولید و ترشح چربی است، را آغاز می كنند. غدد چربی در تمام سطوح پوستی بجز در كف پا و دست وجود دارد ولی بیشترین تراكم آنها در صورت، سینه، پشت و شانه ها است. غدد چربی ترشحات خود را بوسیله مجاری چربی كه در ارتباط با فولیكول مو است، به سطح پوست تخلیه می كند. افزایش ترشح چربی باعث صدمه به مجاری غدد میگردد و سلول های جدار این مجاری آسیب دیده و كنده می شوند و این سلول های صدمه دیده بهم پیوسته و تولید پلاك یا لخته می كنند و می توانند مجاری را مسدود نمایند. از طرفی در بعضی افراد پوسته ریزی پوست بعلت بعضی نقص ها در آنزیم های لازمه برای پوسته ریزی طبیعی، بطور كامل انجام نمی گیرد و پوسته های روی هم انباشته شده در منافذ مجاری چربی باعث بسته شدن این مجاری می شوند. با بسته شدن این مجاری به هر وسیله، چربی در مجاری انباشته شده و باكتری های موجود در این مجاری رشد زیادی كرده و این چربی ها را تخمیر میكنند و مواد شیمیائی تولید شده در اثر تخمیر و ترشح بعضی فاكتورها از باكتری های موجود و همچنین انباشتگی چربی در مجاری باعث صدمه بیشتر به دیواره مجاری شده و آن را بطور كامل از بین می برند. با ورود چربی، سلول های مرده دیواره، باكتری ها و مواد تخمیری و آنزیمی به داخل پوست فرآیند التهاب فعال شده و سبب قرمزی و چركی شدن جوش میگردد.





عوامل ایجاد كننده و تشدید كننده جوش





بهداشت فردی: گر چه آلودگی و كثیف بودن صورت و بدن علت ایجاد جوش نیستند ولی در تشدید جوش كمك می كنند. شستن صورت روزی دوبار با صابون و یا شامپو در بهبودی جوش كمك می كند. با آب گرم نباید صورت را شست، چون گرما ترشح چربی را افزایش می دهد و همچنین آب سرد نیز می تواند منافذ مجاری را خشك تر كنند و به بسته شدن این منافذ كمك نماید. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست.





رژیم غذائی: معمولاْ غذا باعث ایجاد جوش نمیشود. گرچه غذاهای چرب و شیرین در بعضی افراد جوشها را بدتر می كنند ولی این عمومی نیست و بقیه افراد نیاز به رژیم غذائی ندارند. ترشح زیادی انسولین در خون و رسیدن آن به پوست در برخی افراد باعث ایجاد جوش می شود. با خوردن غذاهای شیرین و چرب ترشح انسولین افزایش می یابد. پس فقط افرادی كه با خوردن چربی و شیرینی دچار جوش می شوند نیاز است كه از خوردن این غذاها پرهیز كنند. البته باید توجه داشت كه عوامل دیگری نیز در ایجاد و تشدید جوش سهیم هستند. پس باید موقعی قضاوت كرد كه این غذاها باعث تشدید جوش می شوند كه با هر بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراكیهایی كه باعث این علت میشوند شامل: غذاهای چرب، تنقلات، خرما، كشمش، محصولات دریایی ( ماهی و میگو )، بعضی از میوه جات ( موز ، كیوی ، خرمالو ) و غیـره. بهـترین راهكار پرهیز از مواد غذایی و خوراكیهایی است كه فرد اظهار میكند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر میشود.





نور خورشید: گرمای حاصل از نور خورشید باعث تحریك ترشح چربی و از طرفی باعث خشك شدن منافذ می شود. پس بهتر است از قرار گرفتن در تابش مستقیم آفتاب اجتناب كرد.





فراورده های آرایشی: افرادی كه پوست چرب و دارای جوش هستند باید از كرم پودر و مرطوب كننده و حتی ضد آفتاب هایی استفاده كنند كه فاقد چربی باشد. این محصولات باید غیر آكنه زا و غیر كومدون زا باشند. موااد آرایشی را باید روزی دوبار از صورت خود با آب و یا شیر پاكن های فاقد چربی و سازگار با پوست چرب پاك كن

مشاور : شيرزاد غربي | پرسش : سه شنبه 11/11/1384 | پاسخ : يکشنبه 23/11/1384 | | | 0 سال | پزشكي | تعداد مشاهده: 12 بار

تگ ها :

UserName