• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 159451

پرسش

چه كنیم تا از منتظران واقعی آقا امام زمان باشیم.

التماس دعا
38 ساله
لیسانس

پاسخ

با عرض سلام خدمت شما دوست محترم
این آرزوی بسیار خوبی است و ممکن می باشد، فقط کافی است کمی همت کنید و در جهت رضایت آقایمان گام بردارید؛ زبرا همان گونه كه از امام صادق علیه السلام روایت شده است هر كس چهل روز به قرائت دعای عهد بپردازد و این دعای زیبا را چهل روز مستمر پس از نماز صبح بخواند و به این کار موفق شود، توفیق آن را خواهد یافت كه ظهور امام زمان علیه السلام را درك نموده و از یاران او باشد و اگر نیز از دنیا رفت هنگام ظهور به امر الهی زنده شده و از ركاب بوسان آن عزیز گردد. ان شاء الله
پس باید امام زمان علیه السلام و وظایف خود نسبت به حضرت را بشناسید و عمل کنید، و مهمتر از همه تقوا و عمل به واجبات و پرهیز از گناه است که آن چه انسان را زودتر از هر چیز به مولایمان می رساند مراقبه و توجه به این که امام او را نظاره می کند و عمل بر اساس این معرفت می باشد.
بهترین کار برای این آرزو به قول گفته حضرت آیت الله بهجت دام ظله: انجام واجبات و ترک محرمات می باشد و دعا نمودن برای تعجیل در فرج مولای غریب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد. البته خودسازی و بالا بردن سطح علمی و عملی انسان در مرحله اول می باشد و سپس ترویج فرهنگ مهدویت و آماده سازی اجتماعی برای تعجیل در ظهور حضرت مهدی(عج) می باشد.
چه کسی گفته باید تا زمان ظهور صبر کنیم بلکه بزرگان می گویند باید اقدام کنید زیرا خواست خداوند به درخواست ما تعلق می گیرد پس با احساس نیاز و دعا برای تعجیل در فرج و ... می توانیم ظهور مولایمان را تسریع بخشیم.
در کتاب شریف بحار الانوار (جلد 51 صفحه 151 حدیث 6) حدیثی از امام موسی بن جعفر علیه السلام نقل شده است که ملاک رضایت ائمه علیهم السلام از مردم در زمان غیبت حضرت ولی عصر علیه السلام را بیان می فرمایند.
روایت از یونس بن عبد الرحمان است که از امام کاظم علیه السلام سؤال می کند:
یابن رسول الله انت القائم بالحق؟
فقال انا القائم بالحق ولکن القائم الذی یطهر الارض من اعداء الله و یملاها عدة کما ملئت جورا هو الخامس من ولدی له غیبة یطول أمدها خوفاً علی نفسه یرتدّ فیها أقوام و یثبت فیها الآخرون ثم قال علیه السلام: طوبی لشیعتنا المتمسکین بحبّنا فی غیبة قائمناً الثابتین علی موالاثنا و البرائة من اعدائنا اولئک منّا و تحق منهم قد رضوا بنا رضینا بهم شیعة و طوبی لهم. هم و الله معنا فی درجتنا یوم القیامة.
راوی سؤال می کند: یا بن رسول الله آیاشما قیام کننده به حق هستید؟
حضرت فرمودند: من قیام کننده به حق هستم ولی آن قیام کننده ای که زمین را از (لوث وجود) دشمنان خدا پاک می کند و همانطور که زمین پراز ظلم وجود شده آن را مملو از عدالت می نماید پنجمین نفر از نسل من می باشد.
دو غیبتی بس طولانی دارد که به جهت خوف از قتل اوست. در این غیبت اقوامی (از امّت اسلام) مرتّد می شوند و گروهی دیگر ثابت قدم باقی می مانند. آنگاه فرمودند: خوشا بحال شیعیان ما که در زمان غیبت قائم ما، به حبّ ما تمسک کرده اند و بر دوستی ما و بیزاری از دشمنان ما ثابت مانده اند. آنها از ما (اهل بیت) هستند و ما (نیز) از آنهاییم. به درستی که ایشان از امامت ما راضی و ما نیز از شیعه بودن ایشان رضایت داریم و خوشا بحال آنها. به خدا قسم ایشان در روز قیامت در درجه ما خواهند بود.
از این روایت ملاک اصل رضایت ائمه علیهم السلام از شیعیان ایشان آشکار می شود ولی قطعاً این رضایت نیز مراتبی دارد. یعنی همانطور که رضایت ما از امامت ائمه علیهم السلام مراتبی دارد که از اعمال ما مشخص است (مثلاً اگر شخصی در قلب خود به امامت ائمه علیهم السلام راضی است ولی در کردار بر خلاف فرمایشات ایشان عمل می کند معلوم می شود که واجب الاطاعه بودن فرمان ائمه علیهم السلام را در عمل رضایت کامل ندارد اگر چه قلباً پذیرفته است.) رضایت امامان از ما نیز درجاتی دارد از این رو در حدیثی وجود مقدس پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند علی جان مَثل تو مثل سوره توحید است. که یکبار خواندن آن ثواب ثلث قرآن و دوبار خواندن ثواب دو ثلث قرآن و سه بار خواندن آن ثواب خواندن کل قرآن را دارد. تو را نیز اگر کسی فقط قلباً دوست داشته باشد یک ثلث ایمان در او وجود دارد و اگر کسی هم قلباً و هم در زبان به تو محبت داشته باشد دو ثلث ایمان در او وجود دارد و اگر کسی هم در قلب و هم در زبان تو را دوست داشته باشد و در کردار او نیز این محبت ظاهر باشد (و طبق فرمایشات ایشان عمل کند) تمامی ایمان در او وجود دارد.
از امام صادق علیه السلام در رواتی فرمودند: "اذا اردت ان تعرف اصحابی فانظر الی من اشتدّ ورعه" هر گاه خواستی اصحاب من را بشناسی به کسی که تقوا و ورع او شدید است نگاه کن. و همچنان که می دانید رضایت ائمه اطهار(ع)، رضایت پروردگار متعال می باشد چنانچه نارضایتی آنان از بندگان ناخشنودی خداوند را در پی دارد. بهترین كار انجام واجبات و ترك محرمات می باشد یعنی هر آنچه كه خدا امر به انجام آن كرده به طور كامل انجام دهیم و هر آنچه كه خداوند حكیم نهی كرده و بر ما حرام دانسته ترك كنیم و به این وسیله است كه شور و حال الهی در ما بوجود می آید و...
ای کاش همه چون تو جرات تمنای این آرزو را داشتند؛
ای کاش چون تو دلتنگ دیدار آفتاب بودند؛
ای کاش بعضی ها در عمر خود یکبار آرزوی وصل می کردند؛
ای کاش چون تو بسیار بود؛
ای کاش به جای زبانها، قلبها می طپید؛
ای کاش به جای حرفها، عملها می جوشید؛
ای کاش به جای ...
ای کاش .... ای کاش .... ای کاش ...
آری او خواهد آمد اما نه چون علی به محراب و حسین به مقتل او خواهد آمد نه چون حسن غریب و چون زهرا تنها؛
او این بار با شکوه ظهور، ظهور دلهای آتشین و قلبهای آهنین خواهد آمد.
در پایان با امید آن که رضایت از ائمه در نهاد و جان ما نفوذ کرده و در اعمال ما آشکار باشد و با آرزوی توفیق شما در تمام مراحل زندگی، شما را به خدای بزرگ می سپاریم.
برای اطلاع بیشتر در این مورد می توانید به کتاب های زیر نیز مراجعه نمایید:
1. شیوه های یاری قائم آل محمد ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ، محمدباقر فقیه ایمانی، قم: عطر عترت؛
2. چگونه زیستن با امام زمان ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ در عصر غیبت، طاهره مسلمی زاده، مشهد: هاتف؛
3. آفتاب در غربت، سید محمد بنی هاشمی، تهران: میقات؛
4. در اوج تنهایی، علی رضا نعمتی، قم: خورشید مکه؛
5. حضور در دولت کریمه، محمد رضا رحیمیان، قم: حاذق
با آرزوی موفقیت و سلامت.
موسسه وتر

مشاور : موسسه وتر | پرسش : جمعه 7/5/1384 | پاسخ : شنبه 8/5/1384 | | | 0 سال | مهدويت | تعداد مشاهده: 43 بار

تگ ها :

UserName