• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 153363

پرسش

با عرض سلام و ادب خدمت جناب آقای دکتر شیرزاد
اینجانب حدود دو سال پیش بدلیل ایجاد بوی نامطبوع در دهان . به پزشک مراجعه نمودم . ایشان یکی از دلایل این امر را وجود دندان فاسد عنوان کردند . با مراجعه به دندانپزشک و اطمینان از سلامت دهان و دندان پس از حدود شش ماه به یک متخصص داخلی مراجعه نمودم . در این زمان در مواقعی پس از صرف غذا احساس درد در قسمت قلب و نیز بعضی از شبها در اواسط شب و نزدیک به صبح احساس دردی جزئی در کل سطح شکمم می کردم همانند اینکه سطح شکمم توسط چیزی فشرده می شد . با مراجعه به پزشک . متخصص داخلی بعد از انجام آزمایش مدفوع و خون تعدادی قرص برای بنده تجویز نمود که موثر واقع نشد . پس از آن به متخصص قلب و عروق مراجعه نمودم اما ایشان بعد از انجام کارهای مورد نیاز پزشکی به بنده گفتند که درد قلب شما ناشی از فشار ی است که معده به پرده دیافراگم وارد می کند و ارتباطی به کارکرد قلب ندارد . سپس باتوجه به مراجعات مکرر به پزشکان و عدم دریافت نتیجه مطلوب مدتی به همین منوال ادامه دادم . درد شکم گاهی مواقع حدود چندین هفته به سراغم نمی آمد و لی بعضی وقتها نیز چند شب پیاپی این مشکل را داشتم . فقط هم اواسط شب و نزدیک صبح احساس درد می کردم و در طول روز هیچ مشکلی نداشتم .با توجه به موقعیت کاری و ارتباط مستقیم با مردم و ناراحتی از بوی نامطبوع دهانم مدام آدامس می جویدم . تا اینکه مدتی هم به اطباء گیاهی مراجعه و دم کرده های مختلفی را امتحان نمودم که یا موثر نبود با تاثیر موقت داشت . در مراجعه آخر به متخصص داخلی که سال پیش داشتم ایشان قرصهایی از قبیل امپرازول و مترونیدازول برایم تجویز نمود و دلیل این مشکل را عدم بسته شدن دریچه ای در مری و یا یبوست عنوان نمودند . با توجه به همزمانی مراجعه با ایام ماه رمضان و استفاده از قرصهای فوق الاشاره مشکل بوی دهان و درد شکم علی رغم عدم تغذیه تا موقع افطار کاملا برطرف شد اما پس از حدود یک ماه و نیم مجددا به حالت قبل بازگشت . بدون مراجعه به پزشک برای مدت یک ماه از مترونیدازول استفاده نمودم که ابتدا موثر ولی در اواسط مصرف دیگر تاثیر آنچنانی نداشت و موجب تلخ و بدمزه شده بزاق دهانم می شد که در این مرحله مصرف قرص را قطع کردم .ضمنا بهداشت دهان ودندان را نیز بطور کامل رعایت می کنم ( استفاده از مسواک و نخ دندان ) حال از حضرتعالی درخواست می نمایم با توجه به اهمیت بسیار زیاد این مشکل برای بنده اینجانب را راهنمایی فرمائید . ضمنا بنده مذکر دارای 24 سال سن دانشجو و مجرد می باشم .قبلا از سعه صدر و بذل توجه جنابعالی تشکر می نمایم .

پاسخ

با سلام

علل بوی بد دهان یا Halitosis

1-منشأ دهانی:شایعترین علت ,بیماریهای لثه و دندان است که رعایت بهداشت دهان و درمان

مشکلات و عفونت لثه آنرا از بین می برد.

گاهی بار یا جرم زبان هم می تواند باعث بوی بد دهان شود ,لذا بهتر است هنگام مسواک زدن روی پرز های زبان توسط مسواک پاک شود .
از علل دیگر مصرف انواع دخانیات است .خشی دهان علت دیگری است که به بعضی دارو ها , دیابت یا سن بالا مربوط می شود .

2- منشأ حلق و بینی : شایعترین آن سینوزیت است اما جسم خارجی درون بینی و باقیمانده غذا در لوزه ها هم(در برخی که دارای شکاف لوزه هستند ) و نیز عفونتمزمن لوزه ها هم می توانند عامل باشند.

3- منشأ گوارشی:انواع اختلالات گوارشی مثل مشکلات حرکتی مری و معده , تنگی مری و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (در دست مطالعه) نیز می توانند از این علل باشند.

4- منشأ ریوی : بیماریهای عفونی مزمن ریه و بیماری انسدادی مزمن ریه که در افراد مصرف کننده

سیگار دیده می شود. همچنین در بعضی بیماریها مثل بیماری نارسایی کبد , نارسایی کلیه و

کتواسیدوز دیابتی موادتولید شده در خون می توانند با خروج از ریه ایجاد بوی بد کنند. مصرف سیر

و پیاز هم با تولید مواد بد بو در بدن و خروج آنها از ریه باعث بوی بد می شود.

درمان:

1- تشخیص پزشک و تعیین علت زمینه ای بو و درمان آن

2- رفع خشکی دهان با مصرف مایعات , جویدن آدامس یا استفاده از بزاق مصنوعی حاوی

ترکیبات کربوکسی متیل سلولز

3- بطور موقت تا رفع علت اصلی می توان از قرص نعناع استفاده کرد.

4- اصلاح رژیم غذایی: مصرف کافی سبزیجات و میوه و کاهش مصرف گوشت قرمز و مواد تولید

کننده بوی بد .

***برای تشخیص علت اصلی بوی بد دهانتان می توانید به متخصص گوش و حلق و بینی

و فوق تخصص گوارش مراجعه کنید . گاهی تشخیص نیازمند آزمایشات زیاد و بررسی دقیق توسط چند متخصص است.

مشاور : شيرزاد غربي | پرسش : سه شنبه 31/3/1384 | پاسخ : سه شنبه 7/4/1384 | | | 0 سال | پزشكي | تعداد مشاهده: 27 بار

تگ ها :

UserName