• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 152161

پرسش

آقای رحمتی سلام من خیلی دوست دارم یك مدرك معتبر كامپیوتری داشته باشم شما به من پیشنهاد می كنید در تابستان كه می خواهم به كلاس كامپیوتر بروم چه مدركی به سن من می خورد كه من به دوره آموزشی آن بروم؟ و آیا من میتوانم برای مدرك ICDL بخوانم یا خیر و این مدرك اصلا" به چه دردی می خورد و برای چی هست؟ با تشكر از شما امیرحسین طاهریان
14 ساله
دوم راهنمایی

پاسخ

با سلام
دوست گرامی مدرک بسیار مفید است و متاسفانه در کشور ما روال به گونه ای است که باید برای اثبات مهارت خود در یک زمینه حتما مدرک آن را داشته باشی.
دوره های ICDL و مدرک آن نیز از لحاظ یادگیری مهارتهای اصلی و عمومی در زمینه نرم افزارهای کامپیوتری بسیار مناسب است. به طور خلاصه این مدرک مجموعه مهارتهای نرم افزارهای Office و اینترنت می باشد و مشروح آن به ترتیب زیر است :

ICDL مخفف International Computer Driving License است كه به معنای دیپلم بین‌المللی راهبری كامپیوتر می‌باشد. هدف دوره، آموختن هفت مهارت مورد نیاز به دانشجو است. امروزه در كشورهای اروپایی این گواهینامه ملاك با سواد بودن و قابلیت داشتن فرد در بكارگیری كامپیوتر می‌باشد. همچنین در جوامع صنعتی، استفاده از كامپیوتر در كلیه‌ی زمینه‌ها امری گریزناپذیر گردیده است. بنابراین یكی از مهمترین ملاكهای باسواد بودن و توانایی انجام كار، داشتن دانش بهره‌گیری از كامپیوتر می‌باشد. به همین منظور، دوره‌ای بـا عنوان ICDL در مؤسسه‌ی NCC كه یكی از معتبرترین مؤسسه‌های آموزشی در زمینه‌ی علوم IT (فـن‌آوری اطلاعات) می‌باشد، طراحی گردیده و در واقع استانداردی است برای اینكه همه‌ی اقشار جـامعه بتواننـد بـه راحتی بـا كامپیوتـر كـار كننــد و اصطلاحاً با سواد كامپیوتری شناخته شوند.

ICDL دارای 7 مهارت به شرح زیر می باشد:
مهارت اول ، مفاهیم پایه‌ی فن‌آوری اطلاعات : در این مهارت، با تعریف دقیق سیستم كامپیوتر و بیان تاریخچه و انواع این سیستم و همچنین تعریف كلیه‌ی تجهیزات جانبی و واحدهای اصلی یك سیستم كامپیوتری، این امكان را فراهم می‌شود كه كاربران با كامپیوتر سریعتر ارتباط برقرار كنند. پس از طی این مهارت، كاربر به راحتی معنای هریك از تجهیزات جانبی و واحدهای اصلی كامپیوتر را درك نموده ، و به نقش هریك از آنها در كامپیوتر پی می‌برد و می‌تواند براساس نیاز، سیستم كامپیوتر مورد نیاز خود را انتخاب و حتی عیب‌یابی و نگهداری نماید.

مهارت دوم، استفاده از كامپیوتر و مدیریت فایلها : این مهارت، با تعریف دقیق سیستم عامل به عنوان مهمترین برنامه برای مدیریت هر سیستم رایانه‌ای، ابزار مدیریت سیستم شامل : مدیریت فایلها، دیسك‌ها، تنظیمات برنامه‌ها و ... را به كاربر آموزش داده و دانشجو پس از گذراندن این مهارت، دیگر با كامپیوتر بیگانه نیست و به راحتی سیستم عامل وینــدوز را بــرای نصب، راه‌انــدازی، و مدیریت كلیه‌ی برنامه‌های مورد نیاز بكار می‌گیرد.

از مهارت سوم تا ششم بسته‌ی نرم‌افزاری معروف به Office 2000 آموزش داده می‌شود.

مهارت سوم ، واژه‌پردازها : در این مهارت، ابتدا دانشجـو بــا واژه پــرداز Word آشنــا شــده و توانایی تایپ و ویراستاری، زیباسازی هر نوع متنی را كسب می‌نماید.

مهارت چهارم ، صفحه‌گسترده‌ها: این مهارت دانشجو را با نرم‌افزار Excel كه محیطی است برای ایجاد اسناد مالی، گزارشگیری مالی، و نمودارهای آماری آشنا می‌كند. دانشجو پس از گذراندن این مهارت، به راحتی توانایی بكارگیری این نرم‌افزار را در تهیه‌ی هر نوع گزارش آماری، مالی، نموداری و حتی تهیه‌ی برنامه‌های عملیاتی از جمله حسابداری منــاسـب بــا انواع شیوه‌های حسابداری و همچنین بكارگیری این مهارت در كنترل پروژه را كسب می‌نماید و بكار می‌گیرد.

مهارت پنجم ، بانكهای اطلاعاتی : این مهارت آشنایی با نرم‌افزار Access است، كه به منظور ایجاد بانك‌های اطلاعاتی با بكارگیری جدولهای مختلف و جدولهای رابطه‌ای و برنامه‌نویسی روی یك بانك اطلاعاتی، طراحی گردیده است. دانشجو پس از گذراندن این دوره، توانایی ایجاد یك بانك اطلاعاتی و جدولهای مختلف و تعریف روابط بین این جدولها و همچنین برنامه‌نویسی جهت انجام عملیات جستجو ، بازایابی، حذف و اضافه نمـودن انــواع اطلاعـات بــه یـك بانـك اطلاعــاتی را آموخته و بكار می‌گیرد.

مهارت ششم ، ارائه‌ی مطالب : موضوع مهارت ششم نرم‌افزار Powerpoint است. از این برنامه جهت تهیه‌ی گزارشهای تصویری به صورت چنــدرسانــه‌ای استفــاده می‌شــود. دانشجــو پس از گذراندن این مهارت، توانایی ساخت انواع ارائه‌ی اطلاعات به صورت صوتی، تصویری، انیمـیشن با توانایی زیباسازی این گزارش‌ها را كسب می‌نماید و می‌تواند در محیط كـار خــود، در خصــوص هر موضوعی، گزارشهای متناسب با آن موضوع را تهیه نماید.

در پایان، پس از گذراندن 6 مهارت فوق، دانشجو توانــایی كامــل راهبــری سیستــم كامپیــوتـر را داراست. در این مرحله، دانشجو در زمینه‌های مختلف دانش فنی كسب كرده و می‌تواند در هر گرایشی به زمینه‌های بسیار متنوع دنیای فن‌آوری اطلاعات، به طور خاص وارد شود. مثل گرایش‌های برنامه‌نویسی، گرافیك، گزارشگیری و محاسبات و ... . اما دانشجــو نیــاز بـه ارتبـاط بــا دنیـای بزرگ و هیجان‌انگیز اینترنت دارد، با دنیایی سئوال در زندگی روزمره در رابطه با كسب و كار، علاقه‌مندی‌ها و ... كه با استفاده از اینترنت می‌تواند در هر موردی تحقیق، تفحص نموده وخیلی سریع به جواب برسد.

مهارت هفتم ، اطلاعات و ارتباطات : در این مهارت، اینترنت آمـوزش داده می‌شــود. پــس از گذراندن این دوره، دانشجـو می‌توانــد ارتباطـی را تعــریف و بــا آن بـه دنیــای اینترنت وارد شود، با بكارگیری انواع روش‌های جستجو و بازیابی اطلاعات در دنیای بزرگ اینترنت به تحقیق بپردازد، برای خودش صندوق پستی شخصی ایجاد كند و به مكاتباب سریع و نامحدود در عرصه‌ی جهان بپردازد، با ملیت‌های مختلف آشنا و كسب اطلاعات علمی ، فرهنگـی هنــری و ... نمایـد و در واقــع به مهمترین ابزار رشد فن‌آوری اطلاعات (شبكه‌ی جهانی اینترنت) آشنا گردد.
موفق باشید.

مشاور : آقای رحمتي زاده | پرسش : پنج شنبه 26/3/1384 | پاسخ : جمعه 27/3/1384 | | | 0 سال | رايانه | تعداد مشاهده: 943 بار

تگ ها :

UserName