• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1238695

پرسش

با سلام من در امتحانات قلم چی شرکت میکنم ولی میانگین ترازم از 4300 بیشتر نمیشود.واقعا ناراحتم.دلم شدیدا برای پدر مادرم میسوزد از اینکه پسری مثل من دارند.در خانه تستای زیست را تا 50 درصد هم زدم ولی در قلم چی از 10درصد هم بیشتر نمیتونم بزنم.دیگه انگیزه ندارم.تا میرم درس بخونم سریع خسته میشم یا حواسم پرت میشه باعث میشه نتونم ادامه بدم خیلی ناراحتم.من دیگه حتی روحیه ی زندگی ندارم چه برسه به درس خوندن.از اینکه پدر مادرم رو شرمنده میکنم شدیدا ناراحتم دلم میخواد درس بخونم ولی تا میرم سر درس حس درس از بین میره حواسم پرت میشه تو امتحاناتم سوالایی رو که مطمئنم درستن به خصوص تو زیست که مبحثی رو تست زیادی زده بودم غلط از اب در میاد.هر غلطی که میزنم انگار دنیا روی سرم خراب میشه. دیگه نمیدونم چی کار کنم؟؟ایا شما میتونین کمکم کنید؟

پاسخ

با نام و یاد خدا
سلام،
دوست گرامی، به گذشته فکر نکنید. به خودتان افکار مثبت بدهید و افکار منفی را از خودتان دور نگه دارید. مشکلی که اشاره فرمودید مشکل بسیاری از افراد است و شما نباید خود را در این زمینه تنها ببینید. ابتدا تکلیفتان را با خودتان روشن کنید. آیا واقعاً به پژوهش در این رشته تحصیلی علاقه دارید یا خیر؟ تا نتوانید علاقه به پژوهش و کسب علم بیشتر را در خود ایجاد کنید انگیزه لازم برای مطالعه را پیدا نخواهید کرد. به نظر بنده اگر واقعاً به درس خواندن علاقه ندارید، دنبال ادامه تحصیل نباشید اما اگر این علاقه در شما وجود دارد مطالعه و درس خواندن را بخشی از زندگی بدانید و نه قسمتی جدا از آن، اگر با این دید نگاه کنید همیشه از مطالعه لذت خواهید برد همانطور که از ورزش کردن، صحبت با دوستان و ... خوشحال خواهید شد. اما در غیر اینصورت هنگامی که زمان مطالعه می رسد گمان خواهید کرد که باید زندگیتان را فعلاً تعطیل کرده و سراغ یک عمل اجباری و خسته کننده بروید. برای اینکه مطالعه شما عملی دوست داشتنی تلقی شود باید از خواندن و یادگیری مطالب جدید علمی لذت ببرید و از اینکه با هر سطر مطالعه به دانشتان افزوده می شود احساس غرور کنید. فنون ایجاد انگیزه :
1. هدف هر درس یا کتاب را در آغاز مطالعه دقیقا بدانید.
2. مطالب کتاب را از ساده به دشوار یاد بگیرید. 
3. از رقابت و چشم و همچشمی پرهیز نمایید.
4. برای یادگیری مطالب کتاب از چند روش استفاده کنید. به عنوان مثال مباحثه کردن، تمرین و تکرار و... 
5. تا آن جا که ممکن است فصل های یک درس را با یکدیگر و درس های دیگر را با هم مربوط سازید. 
6. مطالب آموخته شده را تا حد ممکن در موقعیت های روزمره خود به کار ببرید و از این مطالب مثال بسازید. 
7. هیچ گاه از نام درس نهراسید 
با رعایت نکات زیر ان شاء الله تمرکزتان افزایش خواهد یافت:
- ابتدا کمی از زمانتان را به یادداشت افکار مزاحم و تفکر در مورد آنها اختصاص دهید. علت اینکه خیلی از این افکار هنگام مطالعه به ذهن خطور می کند این است که فرصت تفکر بر روی آنها نداشته اید و این افکار در ذهن بصورت غیر طبقه بندی و نامنظم باقیمانده اند. یکبار برای همیشه به آنها فکر کنید و آنها را کنار بگذارید.
- برنامه مطالعه منظم داشته باشید و پیوسته برنامه درس خواندنتان را تغییر ندهید.
- یكی از كارهای بسیار مفید برای افزایش تمركز، نوشتن هنگام خواندن است، یعنی وقتی دارید موضوعی را می‌خوانید، كلمات مهم و بخش‌هایی كه احساس می‌كنید باید به خاطر بسپارید را بنویسید. این نوشته لازم نیست، تمیز و مرتب باشد و یا مثل یك خلاصه‌نویسی باشد؛ صرفاً نوشتن به خاطر درگیر كردن بخشی از نیمكره‌ی راست مغز، میزان تمركزتان را افزایش می‌دهد.
- همان‌طور كه می‌دانید، هر بخش از مغز انسان، مخصوص انجام فعالیتی خاص است، مثلاً بخشی مربوط به شنوایی، بخشی مربوط به بینایی‌، بخشی مربوط به لامسه و... از نظر مساحت، بخشی از مغز كه مربوط به شنوایی است، از بقیه‌ی بخش‌ها بیش‌تر است. از این رو، برای افزایش تمركز، به این صورت عمل كنید. چشم‌های‌تان را ببندید و فقط بشنوید؛ سعی كنید، 3 صدای متفاوت را در اطراف‌تان تشخیص دهید. گاهی باید چند دقیقه صبر كنید. هیچ ایرادی ندارد، صبور باشید و با این كار، الكتریسیته‌ی ساكن موجود در اعصاب شنوایی، تخلیه می‌شوند و وقتی چشم‌های‌تان را باز می‌كنید و مطالعه را ادامه می‌دهید، متوجه خواهید شد كه میزان تمركزتان چندین برابر شده است. اگر میزان حواس‌پرتی‌تان زیاد است، هیچ اشكالی ندارد كه هنگام مطالعه، چندین بار این كار را انجام دهید یعنی به محض احساس حواس‌پرتی، این تمرین را انجام دهید. (از این تمرین در ورزش یوگا، بسیار استفاده می‌شود).
- اگر هنگام خواندن درس خاصی تمرکز ندارید سعی کنید آن درس را هر روز و در بازه های زمانی کوتاه 30 الی 45 دقیقه ای مطالعه نمائید.
- در هنگام مطالعه یا در زمانهای استراحت میان دو تایم مطالعه تلویزیون تماشا نکنید.
- یک مداد، یک سیب و یا هر شی دیگر را انتخاب کنید و به آن خیره شوید، سعی کنید فکر خود را روی آن متمرکز کنید، فکر شما مانند یک حیوان گریز پا فرار می کند و پس از چند ثانیه متوجه می شوید که ذهنتان متمرکز نیست. دوباره سعی کنید که فکرتان را بر روی آن جسم متمرکز کنید. این تمرین را هر روز به مدت 2 الی 5 دقیقه انجام دهید. مطمئن باشید پس از مدتی پرش ذهن شما کمتر خواهد شد.
- حواست را جمع کن: شیوه ای ساده ولی بسیار موثر است. وقتی حواستان پرت و ذهنتان سرگردان است مرتب به خودتان هشدار دهید که «حواست را جمع کن». ممکن است در ابتدا این عمل را صدها بار در هفته انجام دهید ولی مطمئن باشید که در روزهای آینده قدرت تمرکزتان بیشتر خواهد شد.
- در رختخواب مطالعه نکنید. بعبارت دیگر در محلی غیر از مکان استراحتتان مطالعه نمائید.
- غذای سنگین و پرحجم میل نکنید.
- در محیطی با نور کافی و هوای تازه مطالعه نمائید.
- پس از هر 45 دقیقه مطالعه از جای خود بلند شده و کمی استراحت کنید.
- مطالعه روزانه را از مباحثی که کمتر به آنها علاقه دارید آغاز کنید.
(قسمتی از این توصیه ها از سایت گزینه دو برداشت شده است).
موفق و پیروز باشید

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : پنج شنبه 26/9/1394 | پاسخ : جمعه 27/9/1394 | | نا مشخص | 18 سال | كنكور کارشناسی | تعداد مشاهده: 60 بار

تگ ها : نا امیدی کنکور تمرکز

مشاوره های مرتبط

با سلام. من ساکن کاشان هستم . امسال در کنکور سراسری شرکت کردم و مطالعات خانواده کاشان قبول شدم ولی بعد در کارنامه سبز دیدم که علوم تربیتی اراک هم قبول شدم. حالا مردد هستم .من برام مهمه که بازار کار خوبی داشته باشم و از طرفی رشته مطالعات خانواده رو نمی شناسم نمی دونم کاری داره یا نه؟ از طرفی می ترسم برم اراک و بعد کار نداشته باشم. میشه راهنماییم کنین فقط تا۲۳ ابان فرصت دارم.به نظر شما علوم تربیتی بهتره یا مطالعات خانواده؟؟؟ ارزش داره که برم اراک؟
ممنون میشم از پاسخگوییتون

با سلام
می خواستم بدونم نحوه سنجش در دانشگاه آزاد به چه صورته؟ آیا مثل سراسری کل انتخاب های یک داوطلب رو تا انتها رویت می کنه تا به اولین قبولی برسه؟ یا اینکه مثل چندین سال قبل اول همه انتخاب اول های همه داوطلبین رو می بینه و مجدد برمیگرده به انتخاب دوم و به همین ترتیب...؟
ممنون می شم بفرمایید تا بدونیم می تونیم بر حسب علاقه و اولویت های خودمون ترتیب رشته ها رو انتخاب کنیم و شانس قبولی رو از دست نمی دیم؟
با تشکر

با سلام
من میخواستم بدونم اگر یک داوطلب پسر در انتخاب رشته دانشگاه تربیت دبیر رو انتخاب کنه و قبول بشه آیا قبولیش قطعیه یا باید بره برای مصاحبه و گزینش و اگر در گزینش رد شد چه اتفاقی میافته یعنی دیگه نمی تونه بره دانشگاه؟
مورد بعدی این بود که اگر شخصی بعد از فارغ التحصیلی نخواد معلم بشه چی؟ راهی هست؟
و اینکه دقیقا این مدت تعهد خدمت چقدره؟ مثلا وقتی نوشتند حداقل دو برابر ولی سالهای تحصیل هم حسابه یعنی میشه حدود چهارسال بعد از فارغ التحصیلی و دیگه بعدش آزاده؟
ببخشید ممنون از راهنماییتون

سلام خسته نباشید و عیدتون مبارک
من متاسفانه به دلیل اتفاقات بدی که رخ داد کنکور بدی داشتم و رتبه تو منطقه3 انسانی11000 شد و رتبه کل29000
با توجه به این فاجعه ایا شانس فقه و حقوق نقاط دور برای سراسری رو ندارم؟ بومی استان البرز هستم..
رتبه لازم برای دانشگاه امام محمدباقر(ع) رو دارم که انتخابش کنم؟
ممنون لطف و بزرگواریتون هستم دکتر جان و ارزوی سلامتی برای شما برادر بزرگترم رو دارم..
رشته پیشنهادی شما چیه برای من با این شرایط؟؟(سراسری روزانه ترجیحا)
خدا خیرتون بده ...سپاس ..یاعلی(ع)

سلام خسته نباشید من رشته انسانی هستم من رتبه کشوریم بدون اعمال سهمیه شده 152352 و رتبه کل در سهمیه نهایی شده 25884 و در کارنامه اولیه من نوشته شده که مجاز به دوره های روزانه و نوبت دوم نیستم اولین سوال من اینکه بهترین کاری که میتونم بکنم چیه و دومین سوالم اینه که چرا با توجه به اینکه مجاز به استفاده از دوره های روزانه و نوبت دوم نیستم نرم افزار های انتخاب رشته رشته ها و دانشگاه‌هایی رو به من پیشنهاد میکنن آیا میتونم به این دانشگاه ها هم برم؟ ممنون

سلام بنده دیپلم تجربی دارم و کنکور امسال هنر رو شرکت کردم و (رتبه کشوریم4643) شد و (رتبه در سهمیه منطقه 1 شده2026) میخواستم ببینم ایا میتونم رشته سینما یا حداقل بازیگری رو بیارم یا خیر ممنون از شما.
سوال دیگر میخواستم ببینم ازمون عملی بازیگری-کارگردانی چجوری هست باید هر دو رشته رو بلد باشی یا نه فقط از یک قسمت سوال ازت میپرسه؟؟؟
((((((((((((((((((((ممنون می شم راهنماییم کنید))))))))))))))))))))))

UserName