• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1120091

پرسش

من فشارخونم یه دفعه میفتد ...سونوی قلب کردم گفت خوبه ....علتش چی می تونه باشه واگر حامله بشم مشکلی نداره

پاسخ

با سلام
در مورد افت فشار خون باید گفت که بیشتر مواردی که تحت عنوان افت فشار بیان می شود استرس های عصبی است که می تواند به صورت ضعف و بی حالی بروز کند . گاهی هم ممکن است در موارد روبرو شدن با استرس شدید و ناگهانی و یا در موارد دیگری مانند سرپا ایستادن طولانی فرد دچار افت خونرسانی به مغز شود که در این حالت فرد ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهدو به زمین بیفتد . در این موارد هم در صورتی که فرد در وضعیت خوابیده قرار داده شود و پاهای وی کمی بالاتر از بدن نگه داشته شود به تدریج فرد به حالت عادی خود بر خواهد گشت . ولی به طور کلی مصرف مواد قندی سبب بالارفتن فشار خون نمی شود ، بلکه در مواردی که فردی دچار ضعف و بی حالی ناشی از افت قند خون شده باشد می تواند مؤثر واقع شود . مصرف نمک و مواد حاوی نمک می تواند باعث افزایش و بالا رفتن فشار خون شود .
معمولا فشار خون در افرادی که در سلامت هستند در حدی نیست که سبب بروز عوارضی برای فرد شد . فشار خون پایین که بتواند سبب آسیب به بدن فرد شود در افرادی بروز می کند که بنابه دلایلی از جمله بیماریها دچار افت فشار شوند . به همین دلیل در این مورد نباید نگران باشید . در مورد تاثیر آن هم بر روی میل جنسب باید گفت که تاثیری در این زمینه ندارد.
فشار خون طبیعی بر اساس تعریف به فشار خونی اطلاق می شود که حد بالای آن ( سیستول یا فشار ماکزیمم ) برابر با کمتر از 13 (130 میلی متر جیوه ) و حد پایین آن دیاستول یا فشار مینیمم ) برابر یا کمتر از 5/8(85 میلی متر جیوه ) باشد .
هر زمان که این دو فشار خون بمیزان 3 عدد کاهش یابد افت فشار خون شناخته می شود . در افراد سالمند ، فشار خون پایین اغلب بعلت مصرف زیاد داروها ،دریافت کم پروتئین و انرژی ، مصرف نمک بمقدار نامناسب ، کم خونی ،کم شدن آب بدن یا مشکلات غدد فوق کلیوی است . عمدتا این موارد قابل درمان هستند وباید زمان بروز افتش فشار خون در فرد مسن مد نظر قرار گیرد.
كم فشاری خون نسبی بوده و در افراد مختلف متفاوت می باشد. مثلا فشار خون 90/50 ممكن است در یك شخص هیچگونه علامت دال بر كم فشاری خون ایجاد نكند اما در برخی افراد ممكن است با فشار خون 100/60 علایم كم فشاری خون بروز یابد.
كم فشاری خون در زنان شایع تر است.

علل كم فشاری خون:
1-استرس هیجانی-ترس شدید-درد شدید.
2-كم آبی بدن به علت فعالیت بدنی شدید، تعریق شدید، تب، گرمازدگی ،اسهال و یا استفراغ شدید.
3-هموراژ و از دست رفتن خون به دلایل اهدای خون، خونریزی داخلی، خونریزی پس از آسیب فیزیكی و یا بریدگی عمیق، تومور، زخمها، عوارض جراحی.
4-التهاب شدید اندامهای داخلی.
5-ایستادن بدون حركت طولانی مدت.
6-واكنش آلرژیك به برخی داروها و یا تركیبات شیمیایی (شوك آنافیلاكتیك)
7-اختلالات سیستم عصبی نظیر پاركینسون.
8-برخی عفونت ها مثل نشانگان شوك سمی.
9-از دست رفتن حجم قابل توجه خون(شوك) باعث افت ناگهانی فشار خون میگردد.
10-مصرف برخی داروها نظیر ضد فشار خون، مدرها(ادرار آورها)، ضد افسردگی، آرامبخش ها، كنترل دیابت، ضد درد وقلبی -عروقی.
11-مصرف مشروبات الكلی و برخی مواد مخدر.
12-بیماری آدیسون كه در آن غدد آدرنال هورمون كنترل كننده فشار خون را بطور كافی ترشح نمیكند.
13-افزایش بیش از حد دما موجب افت فشار خون میگردد. بخاطر واكنش بدن به گرما كه خون را به سمت عروق سطحی پوست منتقل میكند.
14- حاملگی.
15-اختلالات قلبی -عروقی. ضعیف شدن عضلات قلب درپی حملات قلبی، عفونت ویروسی و یا تنگی آئورت كه باعث كاهش برونده قلب میگردد-تند و یا كند بودن ضربان قلب-التهاب برون شامه (پریكاردیوم) یا همان پریكاردیت كه موجب احتباس مایعات در برون شامه میگردد-آمبولی ریوی (ایجاد لخته در ورید منتهی به ششها) كه یك مورد اورژانسی و تهدید كننده حیات میباشد-افزایش بیش از حد انعطاف پذیری و شل شدگی رگها.

كم آبی خفیف ایجاد خشكی دهان و احساس تشنگی میكند-كم آبی متوسط باعث كم فشاری خون و ضعیتی میگردد (سرگیجه و غش پس از تغییر وضعیت از حالت خوابیده و یا نشسته به ایستاده)-كم آبی شدید موجب شوك، نارسایی كلیوی، گیجی، اسیدوز، اغما و مرگ میگردد.
16-مصرف بیش از حد چای، قهوه و ترشیها.
درمان:
بسته به علت ایجاد آن متفاوت است:
1- چنانچه علت كم آبی باشد مایعات و مواد معدنی (الكترولیتها) از طریق خوراكی و یا سرم به بیمار تجویز میشود.
2-چنانچه علت خون از دست رفته باشد به بیمار سرم و یا خون تزریق میشود.
3-چنانچه كم فشاری به علت تغییر وضعیت باشد، دریافت نمك و آب افزایش داده میشود- و یا درمان دارویی توصیه میگردد-و یا جورابهای واریس برای بیمار تجویز میگردد. این جورابهای وریدهای پا را تحت فشار قرار داده و از انباشته شدن خون در آنها ممانعت میكنند.








مشاور : دکتر عابدزاده | پرسش : شنبه 9/9/1392 | پاسخ : پنج شنبه 21/9/1392 | | فوق ديپلم | 24 سال | پزشكي | تعداد مشاهده: 82 بار

تگ ها : افت فشار خون علت

مشاوره های مرتبط

با سلام و خسته نباشید خانم دکتر ببخشید مزاحم وقتتون میشم من چند ماه بود دنبال یک شغل خودمو به این درو اون در میزدم که جور شده منو فرستادن به طب کار و اونجا ازم ازمایش گرفتن اخر سر بعد ازمایش وابشو دادن بردم به اون شرکت که تو اونجا بهم گفتن گوش راست شما افت شدید شنوایی داره نمیدونم چیار کنم ه این افت شدید شنوایی گوشم خوب بشه تا دوباره به ازمایش برم اگه راهی باشه بهم بگین اینم بگم البته من هرروز تو حموم گوشامو میشورم این نباشه که گوشم اینجوری شده یا جرم نداشته باشه الان هم دو روزه دارم از گلیسرین فنیکه استفاده میکنم نمیدونم تاثیری داره یا نه اگه میشه منو راهنای کنید ممنون

باسلام
بنده دچار افتادگی پلک در چشم سمت چپ هستم.البته این افتادگی خیلی شدید نیست ولی در عکس هایم کاملا واضح است. لطفا راهنماییم کنید چکار کنم تا مشکلم حل بشود. قبلا به چشم پزشک هم مراجعه کردم ولی جواب مشخصی به من نداد و گفت شاید با عمل خوب شود! که با توجه به ریسک عمل مطمئن نیستم جواب بدهد.
با تشکر از پاسخ شما

با سلام یه روز که از سر کار برگشتم خونه دراز کشیدم به محض اینکه بلند شدم سرم گیج رفت با کمی دقت فهمیدم وقتی به پشت دراز میکشم و بلند میشم سر گیجه دارم وگاهی اوقات هم به چپ وراست که دراز میکشم اینجوری میشم و کمی در ناحیه پشت سر احساس سر سنگینی دارم الان 2 روزه اینجوریم میترسم به دکتر مراجعه کنم

UserName