• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1273021

پرسش

من هر بار که تصمیم میگیرم درس خوندن رو شروع کنم چند روز اول نسبتا خوب پیش میرم ولی بعد از اون به شدت دچار کاهش انگیزه میشم و دیگه بازدهیم مثل قبل بالا نمیمونه. از مطلب هایی که تو اینترنت بود اینطور برداشت میشد که اینها به دلیل نداشتن هدف عالی برای درس خوندنه. خب درست هم هست ولی من نمیدونم از درس خوندن چه هدف عالی میشه داشت؟ هر بار که برای خودم هدفی تعیین میکنم اولش برام جذابیت داره ولی بعد همون هدف برام کمرنگ میشه و یجورایی بهش عادت میکنم و دیگه اون انگیزه ی سابق رو بهم نمیده. ممنون میشم اگه کمکم کنید.

پاسخ

باید در نظر داشته باشید که مقطعی که در آن قرار دارید بسیار حساس بوده و سرنوشت و آینده شما را رقم خواهد زد. برای خود هدف ترسیم کنید و برای آن بجنگید. به طور کلی، مشکلی که اشاره کردید در بسیاری از افراد به نوعی وجود دارد ولی کسانی موفق خواهند بود که از این شرایط به سرعت خودشان را خلاص و رها نمایند لذا گمان نکنید که این شرایط فقط مخصوص شماست چرا که اکثر افراد نیز با چنین مشکلی مواجه هستند. به خودتان افکار مثبت بدهید و افکار منفی را از خودتان دور نگه دارید. از مدرک گرایی پرهیز کنید و به کاربرد علم و زیبایی یادگیری علم بیاندیشید. به‌گونه‌ای که احساس کنید مطالبی که می‌خوانند واقعاً برای پیشرفت دنیا مفید هستند و فعالیتی و یاد گیری که دارید مفید و با ارزش است. به هر حال با این قبیل کارها انگیزه را در خود ایجاد نمایید. البته توجه نمایید که مطالب بالا گول زدن نیست و جز واقعیت نمی باشد. تنها باید این مطالب به عینه برای شما دیده شود تا به مطالعه علاقه مند شوید. سعی نکنید دائماً خود را با دیگران مقایسه کنید. سعی کنید خود را با عملکرد خود در امتحانات قبلی مقایسه کنید. اگر نمرات شما بهبود یابد یعنی شما عملکرد خوبی در فاصله بین دو آزمون داشته اید. به این موضوع فکر کنید که اگر هر هفته عملکرد خود را در مقایسه با خود بهتر کنید بعد از 1 سال چه میزان پیشرفت خواهید داست. به خودتان افکار مثبت بدهید و افکار منفی را از خودتان دور نگه دارید. چنانچه با شیب ملایمی میزان مطالعه خود را افزایش دهید به نظر بنده مشکلتان برطرف خواهد شد. بطور مثال اگر هفته اول فقط روزی چهار ساعت مطالعه دارید، در برنامه هفته دوم سعی کنید مطالعه روزانه خود را به چهار ساعت و نیم افزایش دهید. مطالعه روزانه خود را از سختترین درسی که دارید آغاز کنید. در ضمن هرگاه که از نظر فکری احساس کردید خسته شده اید کمی استراحت کرده و بعد از رفع خستگی مطالعه را ادامه دهید. همچنین می توانید هنگامیکه از مطالعه یک درس خسته شدید، سراغ خواندن درس متفاوتی بروید. در ضمن ممکن است مطالب نامفهوم یک کتاب شما را از مطالعه خسته کند. چنانچه مبحث یک کتاب را متوجه نشدید می توانید همان مبحث را از روی یک کتاب کمک آموزشی مطالعه نمائید. برای مطالعه خود برنامه های هفتگی و ماهانه داشته و مشخص کنید که در هر بازه چه میزان از دروس باید خوانده شود. در نهایت ورزش روزانه، محیط با نور کافی و هوای مطبوع می تواند بسیار به مطالعه شما کمک کند. ناامید نباشید و با توکل بر خدا و همت خود به آنچه که استحقاق دارید خواهید رسید. موفق و پیروز باشید

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : سه شنبه 20/7/1395 | پاسخ : يکشنبه 25/7/1395 | | نا مشخص | 17 سال | كنكور کارشناسی | شرايط رواني ياد گيرنده تعداد مشاهده: 530 بار

تگ ها : کنکور انگیزه مطالعه

مشاوره های مرتبط

با سلام. من ساکن کاشان هستم . امسال در کنکور سراسری شرکت کردم و مطالعات خانواده کاشان قبول شدم ولی بعد در کارنامه سبز دیدم که علوم تربیتی اراک هم قبول شدم. حالا مردد هستم .من برام مهمه که بازار کار خوبی داشته باشم و از طرفی رشته مطالعات خانواده رو نمی شناسم نمی دونم کاری داره یا نه؟ از طرفی می ترسم برم اراک و بعد کار نداشته باشم. میشه راهنماییم کنین فقط تا۲۳ ابان فرصت دارم.به نظر شما علوم تربیتی بهتره یا مطالعات خانواده؟؟؟ ارزش داره که برم اراک؟
ممنون میشم از پاسخگوییتون

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی ببخشید آقای دکتر میخواستم بپرسم با لیسانس فیزیک میشه در کنکور تجربی شرکت کرد من دیپلم ریاضی دارم و لیسانس فیزیک ،دیپلم تجربی ندارم برای شرکت در کنکور تجربی امسال باید دیپلم تجربی بگیرم یا با لیسانس فیزیک میتونم شرکت کنم با تشکر از راهنمایی شما

با سلام و احترام خدمت شما
من دانشجوی انصرافی رشته فیزیک هستم و بعد از انصرافم به خدمت مقدس سربازی رفتم و حال قصد شرکت در کنکور تجربی و قبولی در رشته پزشکی را دارم. حال از شما یک راهنمایی و مشاوره میخواهم که آیا در این مدت باقی‌مانده می‌توانم اگر تمام سعی و تلاش خودم را کنم در رشته پزشکی دانشگاه شیراز قبول شوم؟ با اینکه رشته تحصیلیم ریاضی فیزیک بوده و معدل نهاییم ۱۳/۶۶ و الان تقریبا از صفر میخواهم شروع کنم. اگر میشه درباره روش های مطالعه و شرایط روانی یادگیرنده توضیح کاملی دهید و یک برنامه‌ریزی درسی برایم طرح کنید که بدونم تو این فرصت باقی‌مونده چطوری و به چه شیوه درس بخونم و اینکه اصلا امیدی هست یا نه؟
با سپاس فراوان از لطف و خدمت رسانی شما

با سلام
می خواستم بدونم نحوه سنجش در دانشگاه آزاد به چه صورته؟ آیا مثل سراسری کل انتخاب های یک داوطلب رو تا انتها رویت می کنه تا به اولین قبولی برسه؟ یا اینکه مثل چندین سال قبل اول همه انتخاب اول های همه داوطلبین رو می بینه و مجدد برمیگرده به انتخاب دوم و به همین ترتیب...؟
ممنون می شم بفرمایید تا بدونیم می تونیم بر حسب علاقه و اولویت های خودمون ترتیب رشته ها رو انتخاب کنیم و شانس قبولی رو از دست نمی دیم؟
با تشکر

UserName