• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1252252

پرسش

مادر پسری 4 ساله هستم، و مشکلی که دارم اینست که نمیتونم جلوی خشمم رو بگیرم و وقتی عصبانی میشم واکنش بسیار بدی نشون میدم و گاهی تنبیه بدنی نیز میکنم که بعد از فرو نشستن خشمم پشیمان میشم و واقعا افسرده از کاری که کردم، لطفا من رو راهنمایی کنید که در این مواقع چه راهی رو در پیش بگیرم. من شاغل هستم و تنها یک فرزند دارم.

پاسخ

كنترل و مدیریت خشم، فرایندی اكتسابی است، لذا شما می توانید با قدری تمرین، خشم خود را کنترل کنید. البته برای یک زن شاغل که قطعا خسته به خانه می آید سر و کله زدن با یک کودک پر انرژی بسیار دشوار است اما در هر حال شما چاره ای جز صبوری ندارید چون اگر روند پرخاشگری را ادامه دهید قطعا در اینده نه چندان دور نیز فرزندتان همین روند را ادامه می دهد و شاهد کودکی پرخاشگر خواهید بود. لذا این توصیه ها را جدی بگیرید: یک نفس عمیق بکشید: یک نفس عمیق کشیده ، اجازه دهید که تا عدد ده که در دل می شمارید بازدم تان بیرون بیاید ، یعنی به صورت آهسته نفس تان را بیرون دهید! این توصیه یک دلیل فیزیکی دارد: دیافراگم به بدن دستور می دهد که آهسته آرام بگیرد. اجازه بدهید زمان کمی بگذرداز موقعیتی که شما را عصبانی کرده است دور شوید ؛اگر لازم است به حمام یا دستشویی بروید. برای چند دقیقه کاری کنید که حواستان را پرت کند و مشغولتان کند. می توانید کمی راه بروید تا کمی آرام شوید. یک چشم انداز از موقیعت در ذهن خود تصور کنید از موقعیت کنونی خود فاصله بگیرید و با خود فکر کنید که فردا یا هفته بعد یا سال بعد چه خواهد شد. می توانید این کار را تکرار کنید. به این فکر کنید که واقعا چکار می خواهید بکنید به این فکر کنید که واقعا می خواهید چکار کنید. عصبانیت مانع درست فکر کردن می شود. پس آرام باشید و به آینده فکر کنید. منفجر شدن را متوقف کنید از عصبانیت منفجر شدن به این معنی نیست که می توانید به اوج رسیده و حرف تان را به کرسی بنشانید. پس این کار را بس کنید. چند تکنیک ساده کاهش استرس تمرین کنید تحقیقات دانشمندان شان داده که استرس های روزانه باعث عصبانیت زودهنگام می شود ، پس اگر به کمک تکنیک های کاهش استرس ، آنها را روزانه از بین ببرید ، دیگر روی هم انباشته نشده و منفجر نمی شوید! ورزش کنید. فعالیت جسمی به شما کمک می‌کند که عصبانیت شما طول ‌مدت کوتاه‌تری داشته باشد. با افزایش توان جسمی قدرت غلبه شما بر عصبانیت بیشتر می‌شود. یک لحظه تفکر کنید. در مراحل شدید عصبانیت بهتر است از مواجهه با فردی که از دست او عصبانی هستید دور شوید و در مقابل او قرار نگیرید. به جای این چند لحظه به خود فرصت بدهید تا آرام شده و در مورد روش‌های ابراز عصبانیت کمی فکر کنید. از مهارت حل مشکل استفاده کنید. با خود فکر کنید و راه‌حل‌های دیگری را به غیر از عصبانیت برای حل مشکل پیدا کنید. هر روز دو ایه اخر سوره نحل را بخوانید.

مشاور : خانم عطاريان | پرسش : چهارشنبه 18/1/1395 | پاسخ : دوشنبه 6/2/1395 | تربیت کودک | نا مشخص | 38 سال | شیوه های تربیتی | تعداد مشاهده: 593 بار

تگ ها : فرزند پروری کنترل خشم راهکار

مشاوره های مرتبط

سلام خانم دکتر؛ خداقوت دخترم 10 ساله، برادرش 3 ساله همسرم خانه دار فوق دیپلم- به علت رفتارهای دخترم و نا آرامی او، همسرم هم که میگرن و بدخوابی دارد با هم دعوا و مشاجره دارند... محیط خانه ما نا آرام و پر تنش است. دخترم که تالاسمی مینور مثل همسرم دارد بی نظمی، وسواس کم، بیش فعالی ذهنی، تمرکز حواس پائین، حاضر جواب و بی احترام نسبت به والدین و بزرگترها می باشد{چند جلسه مرکز مشاوره توحید رفتیم گفت بیش فعال ذهنی است و بازی مادر و دختر و .. را توصیه نمود}. برخی از رفتارها: اتاق جدا دارد ولی همه ما باید به رختخواب برویم سپس او برود. مادرش به موقع او را بیدار می کند ولی آنقدر طول می دهد و بدون صبحانه خوردن دیر به مدرسه می رود. به درس علاقه ندارد و نمی تواند انجام تکالیف را مدیریت کند تا دیر وقت کارش طول می کشد. ریخت و پاش می کند و جمع نمی کند. با اینکه ماهواره ندایم و مذهبی هستیم عاشق باربی و فیلم های باربی است چند فیلم داردو چند عروسک باربی و می گوید دوست دارد رقاص شود. بر اثر این رفتارها مادرش بارها به او گفته که دیگر او را به عنوان فرزند قبول نداردو دوستش ندارد(در حال عصبانیت)- چند روز پیش نیز بر اثر تعصب به عروسکهای باربی که توسط برادر 3 ساله اش آسیب دیده بود داد و فریادهایش مادرش عروسکها را از پنجره پشت بام همسایه انداخته بود و از خانه بیرون کرده بود و دختر تا 5 ساعت در انباری مانده بود. پس از بازگشتم به خانه دخترم به من می گفت دوست ندارم در این خانه زندگی کنم مرا به پرورشگاه ببر دوست ندارم پیش این زن باشم و ....- مادرش هم به من می گوید شما ابهت ندارید و تسلیم بچه هستی و از این بایت ضربه می خوریم. در حالیکه سعی کرده ام دوست باشم و.. خانم دکتر به نظر شما برای حل این مشکلات چه کنیم؟ باید چگونه رفتار کنیم ، چه مهارتی بیاموزیم و ... با سپاس فراوان

با سلام و عرض ارادت
دختر سه سال و سه ماهم مدام به بهانه بوسیدن درصدد لمس ملاجه ی دختر دوماهم هستش ، بعضی وقتها که بغل میگیرمش میاد محکم و ناگهانی دستش رو میکشه میترسم دستش رو از جا دربیاره ، میترسم صدمه جبران ناپذیری بهش وارد کنه ،‌با وجود اینکه سعی کردم به هر دوتاشون توجه کافی داشته باشم اما از این رفتارهای دخترم هل دادن و حمله ناگهانی .... دچار استرس میشم . ممنون میشم راهنماییم کنید .

ایران تهران با سلام و احترام پسرم تک فرزند۲۳ساله دانشجو و مشغول کاره حدود یک هفته است که تو کیفش سیگار پیدا کردم با پدرش در میون گذاشتم ایشون هم مثل من نظرش اینه که بخاطر حفظ حریم خصوصی و اعتماد،; در مورد پیدا کردن سیگار به خودش چیزی نگیم; ولی نمی دونیم چطور این موضوع رو حل کنیم. لازم به ذکره اخیرا با دختری که شرایط لازم رو نداشت درگیر روابط عاطفی شده و اصرار بر ازدواج داشت که با مخالفت من و پدرش و کمک از مشاور مجبور شدعلیرغم میلش رابطه رو کات کنه; نزدیک دو سال از اون ماجرا می گذره;لطفا بصورت خصوصی راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم.

سلام وقت بخیر
پسرم ۱۴ ساله است.با تبلت از ۱۲ روز تا ۴ صبح آنلاین با دوستاش بازی میکنه.هیچ مسئولیتی تو خونه قبول نمیکنه.حتی یه در خونه باز کردن.کلی هم از دوستای اینترنتی که همکلاساش هم هستن فوشهای زشت یاد گرفته و همش به زبون میاره.تا بهش چیزی میگیم میگه به فلانم.بهش میگیم تایم بازیتو کم کن میگه به شما مربوط نیست هر کار میکنم دوست دارم. میگیم چشات مشکل پیدا میکنه مشکل عضلاتی پیدا میکنی میگه به کسی ربطی نداره.
چند ماهه هست که میگه تبلتم سرعتش پایینه و داغ میکنه برام گوشی بخرید.واقعا درمانده شدیم. من و پدرش نمیدونیم چیکار کنیم آیا با این روندی که پیش گرفته براش گوشی بخریم؟آیا شرط برای گوشی خریدن براش بزاریم؟
چون قبلا که تبلتش خراب بود با گوشی پدرش هم تا نصف شب بازی میکرد میگفت تبلتم رو درست کنید دیگه میدونم مال خودمه رعایت میکنم ولی وقتی درست شد به حرفاش عمل نکرد. برای بد دهنیش چه رفتاری بکنیم؟
خواهش میکنم کمکم کنید

با سلام من یک پسر 5 ساله و یک پسر 11.5 ساله دارم.پسر بزرگم از حدود سن 4 سالگی با تمایل خودش در اتاق جدا می خوابید و تا سن 8 سالگی بعضی مواقع( بعد از مسافرت, بیماری و تولد برادرش) پشیمون می شد و دوباره در اتاق ما می خوابید. اما بعد از سن 8 سالگی دیگه در اتاق ما نخوابیده. و خیلی وابسته به ما نیست و حتی تنهایی با پدر بزرگش به مسافرت و یا تفریح می ره. اما پسر کوچیکم به شدت به من وابسته است و تمایلی برای جدا خوابیدن نداره. سوال من : مدتی هست که پسر بزرگم مدام درخواست می کنه که یا من و اون جای خوابمون رو عوض کنیم و اون پیش پدرش بخوابه و یا من در اتاق اون بخوابم و موقع خواب می گه احساس تنهایی می کنم. البته براش تخت دو طبقه که دوست داشت خریدیم و اتاقش رو به رنگ دلخواهش رنگ کردیم. نمی دونم چه کمکی می تونم بهش بکنم
با تشکر

سلام
دو پسر ۱۴ و ۴ ساله دارم
پسر بزرگم با ورود من و پدرش به اتاقشان مخالف است.در حالی که من جا نمازم رو آنجا گذاشتم و نماز هایم را در اتاق آنها میخوانم.ولی او مخالف است و میگوید دوست ندارد اونجا نماز بخوانم.در حالی که من گفته ام به خاطر اینکه تاثیر مثبت برای بچه ها داره اینجا نماز میخوانم.حتی او دوست ندارد برادر کوچکش هم وارد اتاق شود و همش با او ناسازگاری دارد.لطفا راهنمایی کنید چه کنم؟
آیا موقع ورود بخ اتاقشان باید اجازه بگیرم و در بزنم؟

سلام وقت بخیر
پسر بچه ای سه سال و 10 ماهه دارم اخیرا حرکاتی انجام می دهد که برایمان عجیب است. مثلا خودش را شبیه نوزادان میکند و تا بقلش نکنیم و نازش را نکشیم این موضوع را تمام نمی کند یا موضوع رفتن به دستشویی و غذا خوردن را که تقریبا مستقل شده بود دوباره گریه میکند که ما در هنگام دستشویی کمش کنیم و در غذا خوردن باید تمام غذا را به او بدهیم.
با توجه به اینکه همسر بنده طی چند ماه آینده فرزند دوم را به دنیا می آورد نگرانی از بابت این رفتارهای فرزند اول برایمان وجود دارد لذا خواهشمندم نسبت به نحوه رفع این مسائل راهنمایی بفرمایید.

با سلام و عرض خدا قوت خدمت شما بزگواران عارضم خدمتتون که بنده پسرم امسال پایه اول ابتدائی میباشند و با توجه به شرایط فعلی کرونایی کلاس و مدرسه هم تعطیل هست.متاسفانه به جهت اینکه درس و مشق کلاً مجازیه؛پسرم همکاری خوبی ندارن؛و به همین جهت بنده نگران تحصیل و یادگیری و مسائل تربیتی پسرم هستم. لطفا راهنمایی بفرمایید که در ماههای پیشرو چه راهکار و روشی رو به کار بگیریم تا بیش از این آسیب و لطمه ای در این خصوص نباشد ویا کمتر وارد شود.با تشکر

سلام پسر پانزده سالم ام عاشق یکی از دختران فامیل شده که سه سال از او بزرگتر است و حجاب درست و حسابی ندارد و می گوید قصد ازدواج با او را دارد و جدیدا هم سیگار می کشد با توجه به اینکه قبلا ورزشکار بود. ما در خانواده ای هستیم که نه اهل سیگار و قلیان نیستیم. البته با ایشان بدرفتاری هم نمی کنیم ولی دیگر کلافه شده ایم و نمی دانیم با او چه رفتاری داشته باشیم؟

با سلام وقت بخیر.من25سالم هست و مجردم.اهل ارومیه هستم.یک خواهر دارم که تازه وارد9سالگی شده.توی خونه ای بزرگ شدم که تقریبا |آرامش واقعی توش نداشتیم.شاید از بیرون همه چی خوب به نظر برسه اما روابط بین اعضای خانواده چندان صمیمی نیست.البته من با مادرم و برادرم خوبم اما با پدرم و اخلاقش مشکل داریم.طوری که خواهرم از کودکی با سر و صدا و جنجال بزرگ شده و الان وقتی کوچکترین بحثی تو خونه باشه خیلی ناراحت میشه و از مادرم عاجزانه میخاد که با پدرم بحث نکنه.خانم عطاریان من به دلیل مشکلاتی که دارم خودم هم از لحاظ روحی و هم جسمی مریض شدم.روده هام عصبی شدن و مشکل گوارشی دارم و همینم باعث شده اعصابم ضعیف بشه.و این روزا احساس میکنم دارم افسرده و پرخاشگر میشم.و رفتار درستی با خواهر کوچیکم نداشته باشم.خیلی زود باهاش سر چیزای الکی برخورد تند میکنم و چن ساعت بعد پشیمون میشم.اما نگرانیم اینه که خواهرم با رفتارایی که از ما میبینه دچار مشکل بشه.میخواستم راهنماییم کنین که بتونم کنترل کنم خودمو و اینکه موقع عصبانیت چکارکنم.من بارها به زهرا گفتم که حرفمو گوش کن تا عصبی نشم اما اونم حرفمو گوش نمیده.تو روم می ایسته.منم نمیزنمش ولی همش سرزنشش میکنم.تند حرف میزنم.واقعا از خودم خسته شدم

UserName