تبیان، دستیار زندگی
کیث ماینز یکی از افسران ارتش آمریکا و متخصص بخش فعال در بررسی و مطالعه جنگ های داخلی در کشورهای عراق، افغانستان، کلمبیا و ... است. وی زمانی که پس از شش سال به کشورش بازگشت متوجه شد همه آنچه که منجر به ایجاد جنگ داخلی در کشورهای مذکور شده بود، حالا در کشور
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سمیه جولایی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شمارش معکوس سقوط آمریکا

کیث ماینز یکی از افسران ارتش آمریکا و متخصص بخش فعال در بررسی و مطالعه جنگ های داخلی در کشورهای عراق، افغانستان، کلمبیا و ... است. وی زمانی که پس از شش سال به کشورش بازگشت متوجه شد همه آنچه که منجر به ایجاد جنگ داخلی در کشورهای مذکور شده بود، حالا در کشور خودش آمریکا برقرار شده است.

ترجمه: سمیه جولایی -بخش سیاست تبیان

شمارش معکوس سقوط آمریکا

در زمان پُرالتهاب رقابت انتخاباتی اخیر در ایالات متحده آمریکا و حوادث بی سابقه و خشونت‌‌آمیز پس از انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور چهار سال آینده امریکا این طور تصور می شد که این التهاب به زودی فروکش خواهد کند و مردم دیگر اعتراضی به این انتخاب نخواهند کرد؛ یعنی عده ای معتقد بودند به نوعی همه چیز روند عادی خود را بازخواهد یافت. غافل از آنکه این حوادث ادامه یافت؛ اما چرا؟ چه شده است که مأمن عمو سام در حال تبدیل شدن به جهنمی زمینی است؟ چگونه ممکن است که به قول امریکایی‌ها باثبات‌ترین کشور دموکراتیک جهان این طور طعم تزلزل را بچشد؟ در مقاله حاضر این موضوع را از دید روزنامه نیویورکر بیان کرده‌ایم.

نیویورکر در رابطه با حوادث داخلی امریکا می نویسد: « خطرات کنونی از حوادث خشونت امیز بزرگ تر و عظیم تر است». مطابق گزارش موسسه های آمارگیری امریکا، بیش از نه صد گروه معترض فعال شده و به سرعت در ایالات متحده امریکا در حال رشد هستند.

"کیث ماینز" یکی از افسران ارتش آمریکا و متخصص بخش فعال در بررسی و مطالعه جنگ‌های داخلی در کشورهای عراق، افغانستان، کلمبیا، السالوادور، سومالی و سودان است. وی زمانی که پس از شش سال به کشورش بازگشت متوجه شد همه آنچه در کشورهای مذکور رخ داده  و می دهد و انچه منجر به ایجاد جنگ داخلی شده است، همان ها الان در کشور خودش آمریکا برقرار شده است. در ماه مارس، ماینز یکی از دعوت شدگان به نشست فارن پارسی برای بررسی این مبحث بود. آن ها می خواستند بدانند تا چه اندازه این احتمال وجود دارد که ایالات متحده آمریکا درگیر جنگ داخلی شود.

برخی افراد متخصص معتقدند که جنگ داخلی ممکن است رخ ندهد اما نژاد پرستی در این کشور و اعمال خشونت علیه رنگین پوستان مشکلی است که مردم آمریکا را ناراضی، وحشت زده و کشور را تا اندازه ای مستعد درگیری های داخلی کرده است.

ارائه نتایج به صورت درصد صورت گرفت. ماینز از این نشست چنین نتیجه گیری کرد که به احتمال شصت درصد در طی ده تا پانزده سال آینده ایالات متحده آمریکا شاهد جنگ داخلی خواهد بود. تخمین سایر متخصصان از پنج درصد تا نود و پنج درصد بود. پنج ماه پیش از حادثه شارلوتزویل این عدد سی و پنج درصد در نظر گرفته می شد. چنین تغییر دو برابری در میزان احتمال جنگ داخلی آن هم با وقوع یک حادثه نشان می دهد که انبار کاه عمو سام با جرقه ای کوچک به آتشی بزرگ تبدیل خواهد شد.

ماینز پس از حادثه شارلوتزویل می گوید: «ما همیشه می گفتیم این حوادث در اینجا (امریکا) اتفاق نمی افتد! اما بعد شرایط عوض شد. الگوی درگیری‌های داخلی در جهان در طی شصت سال گذشته تغییر کرده است. امروز، دیگر کمتر جنگ داخلی با مخفی شدن در سنگرهای مخفی یا خندق‌ها در جبهه‌های نزدیک به هم انجام می شود. بسیاری از جنگ‌های داخلی کنونی به صورت مقطعی با درگیری‌های کمتر و با حرکت در مناطق مختلف به صورت نقطه ای صورت می گیرد.»

مطابق تعریف ماینز از جنگ داخلی با میزان خشونت بسیار زیاد ، رد سلطه سیاسی سنتی است که منجر به فراخواندن گارد ملی برای مقابله با آن هاست . در روز یکشنبه، مکالیفی نیروهای گارد ملی را در حالت آماده باش قرار داد و حالت اضطراری اعلام کرد.

ماینز تجربه بسیاری در زمینه جنگ داخلی در سه قاره دارد. از دید وی، برای به راه افتادن یک جنگ داخلی پنج شرط باید تحقق یافته باشد که عبارتند از: ایجاد شرایط دو قطبی در کشور، بدون هیچ مکان مشخص و روشنی برای رفع این شرایط، پوشش خبری گسترده و جریان اطلاعاتی تفرقه انداز، موسسات دولتی ضعیف شده، به طور خاص کنگره و دادستانی، از بین رفتن همه گزینه ها یا ایجاد محدودیت مسوولیت به دست رهبر سیاسی، مشروعیت خشونت به عنوان راهی برای هدایت قدرت یا حل بحث و جدل ها. ترامپ خود، برای گسترش قدرت سیاسی و تحکیم پایه های قدرتش خشونت را مدل سازی حقیقی کرد. وی  بر حوادث اخیر و آنارشیست حاکم در شورش های ضد جهانی شدن تأکید می کند. « به نظر می رسد که پس از 1859، همه دیوانه شده اند در دست همه یک اسلحه هست.»

حوادث اخیر در آمریکا طوری پیش رفته که پژوهشگران حوزه تاریخ نیز به بررسی مجدد شرایط آمریکا در طی قرن های گذشته وادار کرده است. آن ها در پی یافتن دلایلی برای پیش بینی رخ دادن جنگ داخلی یا رد وقوع آن هستند. جودیث گیزبرگ یکی از همین تاریخ پژوهان است. وی معتقد است که شرایط نسبت به گذشته هنوز هم تغییر چندانی نکرده است. او مثال جالبی می زند. وی می گوید: « ما هنوز نمی دانیم یعنی چه که مردم رنگین پوست در امریکا حق رای داشته باشند؟ » وی معتقد است شرایط شاید چندان وخیم نباشد؛ اما به این معنا نیست که ایالات متحده آمریکا مشکل اختلافات داخلی ندارد. «کشور ما( آمریکا) مستعد نژادپرستی و قبیله گرایی است؛ این مسیری است که کشور در حال حرکت در آن است. »

الان شرایط جامعه طوری شده که برخوردها و درگیری های جدید راه خروج در فرهنگ عمومی مردم شده است. در ماه اوریل، سایت آمازون، کتابی را با عنوان « جنگ آمریکا» عرضه کرد. مضمون اصلی این رمان، بیان رخداد جنگ دوم داخلی در امریکا است. همین کتاب در زمره یکی از کتاب های برتر ماه قرار گرفت. رون چارلز در نقد این کتاب در روزنامه واشنگتن پست می نویسد: « در میان صفحات ترسناک این کتاب، ترس و عصبانیت ما ناشی از دوره ترامپ موج می زند.... زننده و هولناک است».

نیویوکر در مقاله اش نظرات چند تاریخ دان و متخصص دیگر را نیز درباره جنگ داخلی در امریکا بیان کرده است که همه نظرات نشان از وقوع اتفاقی خاص در طی ده سال اخیر در ایالات متحده امریکا دارد. برخی افراد متخصص معتقدند که جنگ داخلی ممکن است رخ ندهد اما نژاد پرستی در این کشور و اعمال خشونت علیه رنگین پوستان مشکلی است که مردم آمریکا را ناراضی، وحشت زده و کشور را تا اندازه ای مستعد درگیری های داخلی کرده است.